Primera Division - souhrn 1. kola

21.08.2015, 22:32, aktualizováno 24.08.2015, 22:23
Komentáře a souhrny
Eibar veze tři body ze hřiště Granady. Betis se rozešel smírně s Villarrealem. Levante nestačilo na Celtu Vigo, Gijón uhrál bod s Realem Madrid. Barcelona vyhrála na hřišti Athleticu Bilbao. Úspěch slavily rovněž Atlético Madrid a barcelonský Espanyol. Naopak na hřištích Raya Vallecana, Deportiva a Málagy se hrálo bez gólů...

Granada CF - SD Eibar 1:3

24.08.2015 20:30

Góly: 50. Rubén Rochina - 22. Adrián González, 35. Gonzalo Escalante, 67. Mikel Arruabarrena

Eibar dnes dokonale zaskočil Granadu na její půdě a odvezl si jasnou výhru v poměru 3:1. Baskové vedli už v poločase o dvě branky, drobné drama však přinesl gól domácího Richiny v 50. minutě. Pojistku vítězství Armeros ovšem po vyloučení domácího Ruize přidal v 67. minutě střídající Arruabarrena. Po prvním kole se tak Eibar díky třem vstřeleným brankám ocitl na prvním místě tabulky.

První dvě branky zajistili hostům debutanti Adrián González a Gonzálo Escalante. Nejprve se ve 22. minutě prosadil Adrián, jenž zužitkoval centr Luny z levé strany a po parádním zpracování zavěsil míč pod břevno - 1:0! Doposud spíše poklidné utkání dostalo spád a k vidění byly šance na obou stranách. Ve 26. minutě si za obranu Eibaru zaběhl El-Arabi, nicméně jeho střelu vykopl gólman Irureta.

Udeřit tak mohli znova hosté. Ve 35. minutě měl v úspěšné akci znova prsty Luna, jenž rychlým průnikem rozbil obranné řady Granady a tečovaným centrem zleva přesně našel na zadní tyči volného Escalanteho. Argentinský záložník měl před sebou zcela odkrytou branku a bezpečně šanci proměnil - 0:2! I na tento úspěch Basků mohli zanedlouho odpovědět hráči El Graná. Konkrétně Rochina, jenž bravurně zakroutil míč při standardní situaci ve 40. minutě, ovšem hbitý Irureta byl u tyče včas.

Krátce po změně stran se o jednu z největších šancí Granady postaral paradoxně bek Eibaru Ramis, jeho příliš vysoká malá domů nadělala vyběhnutému Iruretovi potíže, ale nakonec skončil míč v jeho náruči. Gólman Basků byl nucen kapitulovat v 50. minutě. Střídající Success pronikl do vápna Eibaru a naservíroval míč nabíhajícímu Rubénu Rochinovi, jenž ve skluzu posunul míč za záda Irurety - 1:2!

Granada se nadechovala k velkému obratu hnána dvaadvaceti tisíci diváky v hledišti, její šance ovšem zhatilo nesmyslné vyloučení levého beka Andalusanů Salvy Ruize, jenž předvedl likvidační skluz proti Dani Garcíovi a okamžitě dostal od rozhodčího Villanuevy červenou kartu. I v deseti si domácí ještě vypracovali možnost k vyrovnání. V 63. minutě však po rohovém kopu hlavičkoval Babin těsně vedle! Rozhodující branka Eibaru padla z kopačky střídajícího Arruabarreny v 67. minutě. Po rohovém kopu z levé strany za sebe prodloužil míč Ramis a stále rychlý dvaatřicetiletý útočník doklepl balón do zívající brány - 1:3! Arruabarrena byl v tu chvíli na hřišti sotva půl minuty. Zlomení domácí mohli inkasovat i počtvrté, v 75. minutě ale Capův křižný pokus prosvištěl jen těsně kolem Fernándezovy branky. Hosté si už ve zbytku utkání výsledek pohlídali a hned si na úvod nového ročníku připsali důležité tři body z venku a to s potenciálním soupeřem pro boj o záchranu.

Více informací k zápasu

Real Betis - Villarreal CF 1:1

23.08.2015 22:30

Góly: 87. Rubén Castro - 31. Roberto Soldado

Poslední zápas na pořadu nedělního programu úvodního kola Primera División mezi Realem Betis a Villarrealem dopadl remízou 1:1. Žlutá ponorka sice v Seville dlouho vedla díky brance nové posily Roberta Soldada, jenže Rubén Castro v samotném závěru vyrovnal a nevydařený večer hostí ještě podtrhlo vyloučení Bruna Soriana v nastaveném čase.

Nejvíce pozornosti si však bezesporu zaslouží někdejší útočník Valencie a poté Tottenhamu Roberto Soldado. Zatímco od přestupu do Anglie tento kdysi výborný kanonýr vsítil za dva roky pouhopouhých sedm ligových branek, zpátky v rodné zemi mu k prvnímu gólu stačilo jen dvaatřicet minut. Betis se však na domácím stadionu Benita Villamarína nechtěl nechat po svém návratu do první ligy zahanbit a tři minuty před koncem vyrovnal zásluhou svého ofenzivního talismanu Castra, jenž dorazil hlavou do sítě odražený míč.

Zápas se rozběhl ve strhujícím tempu, jako by chtěl nahradit dosavadní mdlost prvního kola španělské nejvyšší soutěže, které přineslo neobvykle nízký počet gólů. Domácí Betis sice hýřil aktivitou, jenže tím zároveň nechával až příliš často pootevřená zadní vrátka. První střelu Soldada ještě brankář Adán dokázal zastavit, avšak jen pár minut nato již španělský útočník mohl po přihrávce Jaumeho Costy a až nečekaně sebevědomém zakončení slavit. Ještě do poločasu mohli domácí kopat pokutový kop, když gólman Areola srazil při snaze vyboxovat centr Jorgeho Molinu, avšak píšťalka sudího zůstala němá.

Po změně stran hosté zahodili několik slibných příležitostí, jak navýšit hubené jednobrankové vedení, a nakonec také náležitě pykali. Odražený míč z Areolových rukavic totiž dopadl ke Castrovi, jenž jej umně doklepl do sítě. V dramatickém závěru navíc uviděl červenou kartu kapitán Bruno za nesportovní nakopnutí protivníka.

Více informací k zápasu

Levante UD - Celta Vigo 1:2

23.08.2015 22:00

Góly: 55. Verza - 41. Fabián Orellana, 77. Iván López (vl.)

Celta Vigo na úvod sezony nezaváhala a veze si z půdy Levante těsnou výhru 2:1. Poněkud kuriózně jsou také Galicijci nejlépe skórujícím klubem celé ligy, neboť žádný z týmů ve zbylých doposud odehraných zápasech nedokázal vsítit více než jednu branku.

Svěřenci Lucase Alcaraze se museli vypořádat s brzkým vyloučením Simaa Matého a pět minut před odchodem do šaten navíc inkasovali po Orellanově přízemní ráně. Verza, letní posila z Almérie, však dokázal po změně stran vyrovnat ze standardní situace a zdálo se, že valencijský klub dokáže navzdory dlouhému oslabení ukořistit alespoň bod. Tento plán však necelou čtvrthodinu před koncem zhatil ztracený syn Viga Iago Aspas, jenž si tak mohl svůj návrat do mateřského klubu užít v plné parádě.

Horší vstup do prvního zápasu nové sezony si snad Levante ani nemohlo představit. Uběhly sotva čtyři minuty, když Simao poslal k zemi Orellanu a ke všemu se mu ještě "prošel" po kotníku. Po právu si za svůj čin vysloužil okamžitou červenou kartu. Fabian Orellana se z celého incidentu otřepal a potrestal soupeře tím nejlepším možným způsobem, když ve čtyřicáté minutě napálil míč do dolního růžku brány. O asistenci se postaral dobře načasovaným náběhem a zpětnou přihrávkou Jonny Castro.

V následujících minutách jak před, tak i po poločasové přestávce hosté mohli navýšit své hubené vedení, ovšem všechny šance zahodili a devět minut po změně stran náležitě pykali, když se z přímého kopu prosadil Verza. Přesto svěřenci Eduarda Berrizza nesložili zbraně a dlouhou téměř celozápasovou přesilovku dotáhli do vítězného konce. Opět u toho byl aktivní Orellana, jehož přízemní centr doklepl do sítě navrátilec Aspas.

Nevydařený nákup Liverpoolu zpřed dvou let poté mohl dokonce přidat i zásah číslo dvě, avšak v nastaveném čase trefila jeho střela zdálky pouze brankovou konstrukci. Mrzet jej to však nemusí, neboť podruhé již Celta o nabyté vedení nepřišla a veze si z Valencie ideální ligový start v podobě výhry 2:1.

Více informací k zápasu

Sporting Gijón - Real Madrid 0:0

23.08.2015 20:30

Góly: -

Takto si Rafael Benítez svůj ligový debut na lavičce Realu Madrid určitě nepředstavoval. Bílý balet totiž na úvod uhrál proti nováčkovi z Gijónu pouhou bezbrankovou remízu a od prvního kola tak ztrácí na úhlavní rivaly Barcelonu s Atléticem Madrid dva body.

Zatímco oba zmíněné celky své premiéry zvládly jakkoli nevýraznými vítězstvími 1:0, Real se k úspěšnému zakončení nedopracoval ani jednou. Asi nejblíže měl ke gólu Gareth Bale již ve dvanácté minutě po výtečné kolmici Luky Modriće, když obešel vyběhnuvšího brankáře Cuellara, jenže z těsného úhlu posléze poslal míč jen do boční sítě.

Při absenci obvyklé jedničky do útoku Karima Benzemy obsadil místo na hrotu Jesé, ovšem stejně jako další mladý španělský talent Isco předvedl pouze nevýrazný výkon a v ideálním rozpoložení se nepozdával ani Cristiano Ronaldo, jako by mu nesvědčila Baleova ústřední podhrotová pozice.

A tak zatímco favorizovaní hosté sklouzávali jen ke střelám zdálky, největší šanci první půle zaznamenal Sporting. Antonio Sanabria totiž přetavil centr z pravé strany v prudkou hlavičku, která prosvištěla okolo brankáře Navase, jenže skončila pouze na břevně branky, od nějž se odrazila na brankovou čáru a poté ven. Odpověď Realu na sebe nedala dlouho čekat, avšak Ronaldo se po Baleově centru jen marně dožadoval penalty, a tak se šlo do kabin za bezbrankového stavu.

Tři minuty po změně stran domácí znovu zahrozili ze vzduchu, tentokrát však Carmona těsně minul Navasovu levou tyč. S přibývajícím časem se tlak hostí stupňoval a dvanáct minut před koncem měl z dorážky po střele Ronalda blízko ke gólu Marcelo, ovšem hlavou přestřelil. Šest minut nato se zaskvěl bezchybný Cuellar při další Ronaldově pumelici. V třetí minutě nastavení pak dostal portugalský šutér svou poslední příležitost zachránit svůj klub od nečekané ztráty dvou bodů, jenže z přímého kopu jen neškodně trefil hráčskou zeď. Sezona tak sotva začala a Rafael Benítez se okamžitě dostává pod tlak...

Více informací k zápasu

Athletic Bilbao - FC Barcelona 0:1

23.08.2015 18:30

Góly: 54. Luis Suárez

Athletic nezopakoval proti Barceloně gólovou kanonádu z minulého týdne a prohrál na svém hřišti těsně 0:1. Barca mohla jít do vedení již v první půli, ale Messi neproměnil pokutový kop. Zápas tak rozhodl až gól Luise Suáreze z 54. minuty. I přes množství šancí a vysoké tempo ani šlágr prvního kola La ligy bohužel nepřinesl více než jednu branku.

Hosté nastupovali do utkání s mnoha absencemi. Mathiueu a Piqué nemohli hrát kvůli kartám, respektive disciplinárnímu trestu, ze zdravotních důvodů chyběl Neymar a kvůli zákazu FIFA nemohli nastoupit ani nové posily Turan s Vidalem. Další pohromou pak bylo pro kouče Blaugranas Luise Enriqueho zranění Daniho Alvese již v 19. minutě. Brazilec musel být po souboji s Adurizem kvůli svalovým obtížím střídán a na hřiště naskočil Sergi Roberto.

I tak ale Barca dokázala vzdorovat útočné vozbě Lvů a navíc dostala ve 32. minutě výhodu pokutového kopu. Penaltový zákrok domácího Elustonda z 30. minuty ovšem vyvolal kontroverze, neboť se atakovaný Suárez skácel k zemi opravdu ochotně. Hlavní sudí Carlos Del Cerro ale ukázal na penaltový puntík a neobměkčily jej ani protesty domácích hráčů. K míči se postavil Lionel Messi, ovšem jindy neomylný argentinský forvard nekopl pokutový kop vůbec dobře a nechal jen vyniknout gólmana Gorku Iraizoze. Ten přízemní střelu vyškrábl do zámezí!

Elustondo si vzápětí nejspíš jako odvetu došlápl právě na Suáreze a za ostrý faul zezadu dostal po zásluze žlutou kartu. Obecně se hrálo z obou stran vcelku ostře a zbytku první půle dominovaly právě osobní souboje. I přes absenci branek se ale téměř padesát tisíc diváků v ochozech stadionu San Mamés muselo rychlým fotbalem bavit.

Krátce po změně stran přece jen udeřila Barcelona. Psala se 54. minuta, když Alba zachtil míč na levé straně, odcentroval a mezi baskickými obránci se zjevil nikým nehlídán Luis Suárez. Pro barcelonského útočníka byl kop z velké blízkosti proti osamocenému gólmanovi lahůdkou - 0:1! Barcelona se dostala na koně a následovaly další šance. Jednu z nich měl v 61. minutě Sergi Roberto, který štiplavou ranou z pravé strany vápna vyprášil Iraizozovy rukavice.

Athleticu se rychle krátil čas na odpověď, ale v 72. minutě zvedla diváky ze sedaček akce Javi Erasa, jemuž v pokutovém území skluzem sebral míč dobře hrající Vermaelen. Píšťalka hlavního sudího ale zůstala nejspíš správně němá. Emoce plály na obou stranách a v 75. minutě se neudržel Suárez, jenž se nesportovně ohnal po atakujícím Gurpegim a dostal žluté napomenutí. Byla to celkově šestá žlutá karta v zápase.

Těsně před koncem zápasu na sebe ještě upozornil Lionel Messi. Hbitý útočník se s míčem ladně prosmýkl okolo čtyř protihráčů a ještě dokázal z pokutového území vystřelit. Jeho pokus ale Iraizoz pokryl. Athletic se již na nic výrazného nevzmohl a nestačilo mu ani čtyřminutové nastavení. Barcelona tudíž vyválčila v Bilbau tři body a spravila si chuť po neúspěšném dvojutkání španělského Superpoháru.

Více informací k zápasu

Rayo Vallecano - Valencia CF 0:0

22.08.2015 22:30

Góly: -

Večerní střetnutí Raya Vallecana s Valencií konečnou bezbrankovou remízou jen podtrhlo dosavadní střelecký půst, jenž provází úvodní kolo Primera División. Máme za sebou již pět utkání, která přinesla pouhopouhé dva góly, oba navíc z přímých kopů. Přesto však v tomto posledním případě rozhodně nešlo o vyloženě nudnou podívanou, ba naopak.

Svěřenci Nuna Espírita Santa byli v první půli lepší a potvrzovali roli jasného favorita, jen to ne a ne prokázat i v kolonce vstřelených branek. V samotném závěru pak mohl všechny chmury Netopýrů zahnat Álvaro Negredo, jenže si i se svou prudkou ranou gólových parametrů vylámal zuby na výtečném brankáři Toňovi.

Rayo, jak je jeho dobrým zvykem, naskočilo do zápasu takříkajíc po hlavě a snažilo se svého soupeře zatlačit na vlastní polovinu, jenže Valencie není žádný otloukánek a každý její výpad vpřed zaváněl nebezpečím pro domácí branku. Rodrigo de Paul nejprve po vyvedené Negredově přihrávce neprocpal svou ránu přes Toňovy nohy a se zlou se následně potázal i Santi Mina, jehož střelu gólman Vallecana stihnul včas vyrazit do bezpečí. Pablo Piatti poté v závěru první půle pouze pálil nepřesně.

Drobný madridský klub si toho v úvodní pětačtyřicetiminutovce navzdory viditelné snaze příliš mnoho nevytvořil. Pouze Patrick Ebert se dostal k prověření pozornosti brankáře Matta Ryana a Manucho pro změnu ztroskotal na včasném bloku Shkodrana Mustafiho, aby se jeho rána k brance hostů vůbec nepřiblížila.

Po změně stran však Rayo působilo o poznání nebezpečnějším dojmem a nechybělo mnoho, aby se alespoň jednou prosadilo a šlo do nečekaného vedení. Jako první selhal Manucho, když místo zakončení na zadní tyči podklouzl, a Ebertovi poté chyběl jen kousek k tomu, aby na další přízemní centr z pravé strany zvládl dosáhnout a umístit jej do sítě. V poslední minutě málem za tuto nemohoucnost v zakončení přišlo potrestání v podobě Negredovy tutovky, jenže Toňo předvedl fantastický zákrok a vrchovatou měrou přispěl Rayu k nečekanému, avšak o to cennějšímu bodu za bezbrankovou remízu.

Více informací k zápasu

Atlético Madrid - UD Las Palmas 1:0

22.08.2015 20:30

Góly: 16. Antoine Griezmann

Atlético Madrid dostalo na úvod nového ročníku španělské nejvyšší soutěže papírově jednoduchý los v podobě nováčka z Las Palmas, ovšem favoritova povinná výhra se nerodila tak lehce, jak se očekávalo. O hubenou výhru 1:0 se postaral Antoine Griezmann přesnou ranou z přímého kopu.

Oči domácích fanoušků se na stadionu Vicenteho Calderóna upíraly především na hrot, kde pobíhala nová pětatřicetimilionová posila z Porta, tedy Jackson Martínez. Přesto se gólové taktovky znovu ujal Griezmann, loni nejlepší střelec Atlética s dvaadvaceti ligovými trefami. Se svým prvním pokusem po pár minutách hry ještě francouzský reprezentant neuspěl, když z halfvoleje těsně minul vzdálenější tyč, ovšem gólu se přesto dočkal hned záhy.

Nejprve si Griezmann sám došel pro faul a nabídnutou šanci v podobě přímého kopu prudkou ranou beze zbytku využil, byť mu k překonání brankáře Raúla Lizoaína pomohla i drobná teč bránícího hráče. Ani to však loňské posile z Realu Sociedad nestačilo a gólmana Las Palmas prověřil ještě do přestávky. Štěstí pokoušel taktéž navrátilec z Chelsea Filipe Luis, ale zamířil vedle. Přesto mohlo být Atlético spokojené, vytvořilo si totiž náskok a zároveň svého soupeře v první půli nepustilo k jediné střele na bránu.

Hosté se však ve svém prvním prvoligovém zápase po dvanácti letech nechtěli nechat zahanbit a do druhého poločasu vlétli o poznání s větší vervou. Hlavička Davida Simona dokonce olízla břevno Oblakovy branky. Slovinský brankář záhy musel také zničehonic vytáhnout výtečný zákrok, aby zabránil vyrovnání po hlavičkovém pokusu kapitána Aythamiho.

Na opačné straně málem svůj debut okořenil gólem Martínez, jenže těsně minul. Když pak Koke v poslední minutě z přímého kopu pouze orazítkoval z vnějšku tyč, skončil zápas těsnou výhrou Atlética 1:0. Las Palmas nyní v druhém kole čeká o poznání přijatelnější soupeř v podání Levante, zatímco Atlético naopak čeká jeden z vůbec nejtěžších zápasů sezony, jelikož v příští neděli zavítá na hřiště Sevilly.

Více informací k zápasu

Espanyol Barcelona - Getafe CF 1:0

22.08.2015 18:30

Góly: 3. Salva Sevilla

Zatím na góly hodně chudé první kolo La Ligy nezměnil ani zápas Espanyolu s Getafe, který skončil 1:0 pro Barcelonské. Domácím zajistila výhru brzká branka Salvy Sevilly, jenž se trefil již ve 3. minutě. Průměrné utkání bez velkých šancí opanovaly především osobní souboje, tři body se ale v Katalánsku budou počítat.

Svěřenci kouče Sergia Gonzáleze Soriana zahájili utkání na jedničku. Uběhlo jen necelých sto osmdesát vteřin a domácí po Vigarayově faulu na Paca Montañése dostali příležitost nebezpečné standardní situace hned za velkým pokutovým územím. K míči se postavil Salava Sevilla a nádhernou střelou do šibenice otevřel skóre - 1:0!

Katalánský celek přes léto rozprodal několik klíčových hráčů základní sestavy včetně střelců Garcii a Stuaniho, takže je jasné, že pro něj bude start do sezóny velmi důležitý. I proto se domácí po vstřelené brance příliš do útočení nedrali. Naopak iniciativu převzali hosté z Madridu, kterým ale v ofenzivní činnosti zoufale scházela kvalita. Ve 28. minutě se sice Pedro León dostal do zajímavé pozice, slibnou akci hostů ale překazil zdvižený praporek pomezního. Zajímavější akce do konce poločasu bohužel nepřišly.

Po změně stran se Getafe odhodlalo k aktivnější hře, ovšem prosazovali se spíše nefotbalovými prostředky, což mělo za důsledek žluté karty pro Verginiho a Sarabiu. Espanyol se ještě více zatáhl a míč měli na kopačkách stále více bezradní hosté. K jakés takés střele se po hodině hry odhodlal hostující Pedro León, míč však v poklidu pokryl gólman Guaita.

Nepříjemnost pro domácí přišla v 76. minutě, kdy Álvaro González inkasoval od vlastního spoluhráče nešťastný úder do obličeje a nejspíš kvůli zlomenému nosu musel střídat. Definitivně zmařil naděje na zvrat pro Getafe v 82. minutě Santiago Vergini, jenž do Madridu přišel jako hostující hráč ze Sunderlandu. Ten zápasnicky strhl k zemi domácího debutanta Gerarda Morena a po druhé žluté kartě se poroučel do sprch. Barcelonští tak v pohodě ubránili hubený náskok a připsali si důležité tři body.

Více informací k zápasu

Deportivo La Coruña - Real Sociedad 0:0

22.08.2015 18:30

Góly: -

Zahájení nového ročníku Primera División s sebou vždy přináší velká očekávání, což platilo i pro Deportivo La Coruňa s Realem Sociedad. Ti však v úvodním utkání španělské ligy nezvládli vykročit do sezony vítězně a pouze se tak rozešli na stadionu Riazor smírně bezbrankovou remízou.

Hosté pod vedením Davida Moyese, pro nějž jde o první plnohodnotnou sezonu v baskickém klubu, sice byli v prvním poločase o něco lepší než jejich soupeř, ovšem postarat se o průlom skóre se jim nepodařilo. Ve středu dění byla především velká letní posila Sociedadu Jonathas de Jesús, jenž nejprve zkoušel akrobatické zakončení nůžkami a poté se dokonce dostal do úniku tváří v tvář brankáři Germanu Luxovi. Ten však stihnul rychle vyběhnout a znemožnil brazilskému útočníkovi v gólovém lobu do sítě.

Krátce po hodině hry pak na druhé straně přece jen dostal míč do sítě Lucas Pérez, avšak vydařenou souhru ze standardní situace oprávněně znegoval praporek čárového rozhodčího. Debutant v dresu domácích Fede Cartabia po svém příchodu na hřiště sedmnáct minut před koncem strhnul dění na hřišti na stranu Deportiva, jenže své střelecké pokusy namířil vždy buď vedle, nebo ztroskotal na hráčské zdi. Hostující brankář Geronimo Rulli se ovšem měl co ohánět při přímém kopu Faycala Fajra, který reflexivně vytlačil nad břevno.

Depor tak ze zápasu odchází jakožto ten zklamanější, neboť v druhé půli měl s blížícím se koncem zápasu čím dál více ze hry. Trenér Sánchez může mít alespoň radost z povedených debutů zmíněného Cartabii a také veterána Caniho, jenž před zraky více než čtyřiadvaceti tisíc diváků nastoupil v základní sestavě. David Moyes se zase může cítit, jako by právě prožil déjà vu, neboť ve svém vůbec prvním utkání na lavičce Sociedadu nastoupil právě proti La Coruni a uhrál stejně jako nyní bezbrankovou remízu. Šanci připsat si první tři body nyní Baskové dostanou doma proti nováčkovi z Gijónu, zatímco Deportivo zavítá na horkou půdu Valencie.

Více informací k zápasu

Málaga CF - Sevilla FC 0:0

21.08.2015 20:30

Góly: -

První duel nového ročníku Primera División branku nepřinesl. Malaga nevyužila více než dvacetiminutovou přesilovku a se se Sevillou rozešla smírně 0:0. Obě mužstva si tak do tabulky připisují první bod. V zápase byla aktivnější Malaga, nicméně gólman Beto dnes předvedl dobrý výkon a svůj tým podržel několika důležitými zákroky.

První půli zahájili lépe domácí, kteří se na silného soupeře velmi dobře připravili a vysokým napadáním mu znemožňovali rozehrávku. Sevillistas podobně jako v souboji s Barcelonou ne zcela vyšel úvod zápasu a Emeryho svěřenci se dlouho nedostali ke kloudnější akci. Naopak v 10. minutě se osmělil ke střele levačkou zpoza vápna Arthur Boka a Beto musel vytáhnou první ostřejší zákrok. V 16. minutě se připomněli hosté, když mohl po Reyesově centru uklidit míč za záda Kameniho Kevin Gameiro, jenže z velké blízkosti branku úplně minul!

Gameiro byl aktivní i v 19. minutě, kdy se unikal na domácího gólmana, dobře jej ale zakřižoval jeden z obránců a střela francouzského útočníka nakonec letěla nad. Hra se ve zbytku poločasu odehrávala především mezi šestnáctkami. Výjímkou byla až zajímavá standardní situace domácích ve 42. minutě, míč z kopačky Horty ale pouze orazítkoval zeď. Do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu.

Po změně stran se obraz příliš nezměnil a na vyloženou gólovku čekalo více než třicet tisíc fanoušků na stadionu La Rosaleda marně. Vzrušení přinesla až 69. minuta, když se hodně zbytečně nechal vyloučit hostující záložník Steven N'Zonzi po faulu na Amrabata. Domácí se tak nadechli k závěrečnému tlaku.

I v oslabení však kladla Sevilla domácím dostatečný odpor. Emery nasadil do hry Mariana a Sevillistats se už soustředili především na bránění remízového stavu. A přece se domácím podařilo dostat míč do sítě, když po pasu Juana Carlose pálil Charles. Zdvižený praporek pomezního však rázně uťal radost Malagy. Oslabené Seville se tak podařilo uhrát na hřišti ambiciózní Malagy přijatelný bod a bude se soustředit na domácí střet s Atléticem Madrid. Malaga v dalším kole přicestuje na Camp Nou.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.SD Eibar11003:13
2.Celta Vigo11002:13
3.Atlético Madrid11001:03
 FC Barcelona11001:03
 Espanyol Barcelona11001:03
6.Real Betis10101:11
 Villarreal CF10101:11
8.Deportivo La Coruña10100:01
 Sevilla FC10100:01
 Valencia CF10100:01
 Sporting Gijón10100:01
 Real Madrid10100:01
 Rayo Vallecano10100:01
 Málaga CF10100:01
 Real Sociedad10100:01
16.Levante UD10011:20
17.Athletic Bilbao10010:10
 UD Las Palmas10010:10
 Getafe CF10010:10
20.Granada CF10011:30

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (640)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele