1. kolo
21.08.2015 20:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Málaga CF - Sevilla FC 0:0

První duel nového ročníku Primera División branku nepřinesl. Malaga nevyužila více než dvacetiminutovou přesilovku a se se Sevillou rozešla smírně 0:0. Obě mužstva si tak do tabulky připisují první bod. V zápase byla aktivnější Malaga, nicméně gólman Beto dnes předvedl dobrý výkon a svůj tým podržel několika důležitými zákroky.

První půli zahájili lépe domácí, kteří se na silného soupeře velmi dobře připravili a vysokým napadáním mu znemožňovali rozehrávku. Sevillistas podobně jako v souboji s Barcelonou ne zcela vyšel úvod zápasu a Emeryho svěřenci se dlouho nedostali ke kloudnější akci. Naopak v 10. minutě se osmělil ke střele levačkou zpoza vápna Arthur Boka a Beto musel vytáhnou první ostřejší zákrok. V 16. minutě se připomněli hosté, když mohl po Reyesově centru uklidit míč za záda Kameniho Kevin Gameiro, jenže z velké blízkosti branku úplně minul!

Gameiro byl aktivní i v 19. minutě, kdy se unikal na domácího gólmana, dobře jej ale zakřižoval jeden z obránců a střela francouzského útočníka nakonec letěla nad. Hra se ve zbytku poločasu odehrávala především mezi šestnáctkami. Výjímkou byla až zajímavá standardní situace domácích ve 42. minutě, míč z kopačky Horty ale pouze orazítkoval zeď. Do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu.

Po změně stran se obraz příliš nezměnil a na vyloženou gólovku čekalo více než třicet tisíc fanoušků na stadionu La Rosaleda marně. Vzrušení přinesla až 69. minuta, když se hodně zbytečně nechal vyloučit hostující záložník Steven N'Zonzi po faulu na Amrabata. Domácí se tak nadechli k závěrečnému tlaku.

I v oslabení však kladla Sevilla domácím dostatečný odpor. Emery nasadil do hry Mariana a Sevillistats se už soustředili především na bránění remízového stavu. A přece se domácím podařilo dostat míč do sítě, když po pasu Juana Carlose pálil Charles. Zdvižený praporek pomezního však rázně uťal radost Malagy. Oslabené Seville se tak podařilo uhrát na hřišti ambiciózní Malagy přijatelný bod a bude se soustředit na domácí střet s Atléticem Madrid. Malaga v dalším kole přicestuje na Camp Nou.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com, espnfc.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
LidoOP

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele