1. kolo
22.08.2015 18:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Deportivo La Coruña - Real Sociedad 0:0

Zahájení nového ročníku Primera División s sebou vždy přináší velká očekávání, což platilo i pro Deportivo La Coruňa s Realem Sociedad. Ti však v úvodním utkání španělské ligy nezvládli vykročit do sezony vítězně a pouze se tak rozešli na stadionu Riazor smírně bezbrankovou remízou.

Hosté pod vedením Davida Moyese, pro nějž jde o první plnohodnotnou sezonu v baskickém klubu, sice byli v prvním poločase o něco lepší než jejich soupeř, ovšem postarat se o průlom skóre se jim nepodařilo. Ve středu dění byla především velká letní posila Sociedadu Jonathas de Jesús, jenž nejprve zkoušel akrobatické zakončení nůžkami a poté se dokonce dostal do úniku tváří v tvář brankáři Germanu Luxovi. Ten však stihnul rychle vyběhnout a znemožnil brazilskému útočníkovi v gólovém lobu do sítě.

Krátce po hodině hry pak na druhé straně přece jen dostal míč do sítě Lucas Pérez, avšak vydařenou souhru ze standardní situace oprávněně znegoval praporek čárového rozhodčího. Debutant v dresu domácích Fede Cartabia po svém příchodu na hřiště sedmnáct minut před koncem strhnul dění na hřišti na stranu Deportiva, jenže své střelecké pokusy namířil vždy buď vedle, nebo ztroskotal na hráčské zdi. Hostující brankář Geronimo Rulli se ovšem měl co ohánět při přímém kopu Faycala Fajra, který reflexivně vytlačil nad břevno.

Depor tak ze zápasu odchází jakožto ten zklamanější, neboť v druhé půli měl s blížícím se koncem zápasu čím dál více ze hry. Trenér Sánchez může mít alespoň radost z povedených debutů zmíněného Cartabii a také veterána Caniho, jenž před zraky více než čtyřiadvaceti tisíc diváků nastoupil v základní sestavě. David Moyes se zase může cítit, jako by právě prožil déjà vu, neboť ve svém vůbec prvním utkání na lavičce Sociedadu nastoupil právě proti La Coruni a uhrál stejně jako nyní bezbrankovou remízu. Šanci připsat si první tři body nyní Baskové dostanou doma proti nováčkovi z Gijónu, zatímco Deportivo zavítá na horkou půdu Valencie.

Autor: Martin Kantor / espnfc.co.uk

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
RS

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele