1. kolo
22.08.2015 20:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Atlético Madrid - UD Las Palmas 1:0

Atlético Madrid dostalo na úvod nového ročníku španělské nejvyšší soutěže papírově jednoduchý los v podobě nováčka z Las Palmas, ovšem favoritova povinná výhra se nerodila tak lehce, jak se očekávalo. O hubenou výhru 1:0 se postaral Antoine Griezmann přesnou ranou z přímého kopu.

Oči domácích fanoušků se na stadionu Vicenteho Calderóna upíraly především na hrot, kde pobíhala nová pětatřicetimilionová posila z Porta, tedy Jackson Martínez. Přesto se gólové taktovky znovu ujal Griezmann, loni nejlepší střelec Atlética s dvaadvaceti ligovými trefami. Se svým prvním pokusem po pár minutách hry ještě francouzský reprezentant neuspěl, když z halfvoleje těsně minul vzdálenější tyč, ovšem gólu se přesto dočkal hned záhy.

Nejprve si Griezmann sám došel pro faul a nabídnutou šanci v podobě přímého kopu prudkou ranou beze zbytku využil, byť mu k překonání brankáře Raúla Lizoaína pomohla i drobná teč bránícího hráče. Ani to však loňské posile z Realu Sociedad nestačilo a gólmana Las Palmas prověřil ještě do přestávky. Štěstí pokoušel taktéž navrátilec z Chelsea Filipe Luis, ale zamířil vedle. Přesto mohlo být Atlético spokojené, vytvořilo si totiž náskok a zároveň svého soupeře v první půli nepustilo k jediné střele na bránu.

Hosté se však ve svém prvním prvoligovém zápase po dvanácti letech nechtěli nechat zahanbit a do druhého poločasu vlétli o poznání s větší vervou. Hlavička Davida Simona dokonce olízla břevno Oblakovy branky. Slovinský brankář záhy musel také zničehonic vytáhnout výtečný zákrok, aby zabránil vyrovnání po hlavičkovém pokusu kapitána Aythamiho.

Na opačné straně málem svůj debut okořenil gólem Martínez, jenže těsně minul. Když pak Koke v poslední minutě z přímého kopu pouze orazítkoval z vnějšku tyč, skončil zápas těsnou výhrou Atlética 1:0. Las Palmas nyní v druhém kole čeká o poznání přijatelnější soupeř v podání Levante, zatímco Atlético naopak čeká jeden z vůbec nejtěžších zápasů sezony, jelikož v příští neděli zavítá na hřiště Sevilly.

Autor: Martin Kantor / espnfc.co.uk

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
LidoOP

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele