1. kolo
22.08.2015 22:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Rayo Vallecano - Valencia CF 0:0

Večerní střetnutí Raya Vallecana s Valencií konečnou bezbrankovou remízou jen podtrhlo dosavadní střelecký půst, jenž provází úvodní kolo Primera División. Máme za sebou již pět utkání, která přinesla pouhopouhé dva góly, oba navíc z přímých kopů. Přesto však v tomto posledním případě rozhodně nešlo o vyloženě nudnou podívanou, ba naopak.

Svěřenci Nuna Espírita Santa byli v první půli lepší a potvrzovali roli jasného favorita, jen to ne a ne prokázat i v kolonce vstřelených branek. V samotném závěru pak mohl všechny chmury Netopýrů zahnat Álvaro Negredo, jenže si i se svou prudkou ranou gólových parametrů vylámal zuby na výtečném brankáři Toňovi.

Rayo, jak je jeho dobrým zvykem, naskočilo do zápasu takříkajíc po hlavě a snažilo se svého soupeře zatlačit na vlastní polovinu, jenže Valencie není žádný otloukánek a každý její výpad vpřed zaváněl nebezpečím pro domácí branku. Rodrigo de Paul nejprve po vyvedené Negredově přihrávce neprocpal svou ránu přes Toňovy nohy a se zlou se následně potázal i Santi Mina, jehož střelu gólman Vallecana stihnul včas vyrazit do bezpečí. Pablo Piatti poté v závěru první půle pouze pálil nepřesně.

Drobný madridský klub si toho v úvodní pětačtyřicetiminutovce navzdory viditelné snaze příliš mnoho nevytvořil. Pouze Patrick Ebert se dostal k prověření pozornosti brankáře Matta Ryana a Manucho pro změnu ztroskotal na včasném bloku Shkodrana Mustafiho, aby se jeho rána k brance hostů vůbec nepřiblížila.

Po změně stran však Rayo působilo o poznání nebezpečnějším dojmem a nechybělo mnoho, aby se alespoň jednou prosadilo a šlo do nečekaného vedení. Jako první selhal Manucho, když místo zakončení na zadní tyči podklouzl, a Ebertovi poté chyběl jen kousek k tomu, aby na další přízemní centr z pravé strany zvládl dosáhnout a umístit jej do sítě. V poslední minutě málem za tuto nemohoucnost v zakončení přišlo potrestání v podobě Negredovy tutovky, jenže Toňo předvedl fantastický zákrok a vrchovatou měrou přispěl Rayu k nečekanému, avšak o to cennějšímu bodu za bezbrankovou remízu.

Autor: Martin Kantor / espnfc.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele