1. kolo
24.08.2015 20:30 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Granada CF - SD Eibar 1:3

Eibar dnes dokonale zaskočil Granadu na její půdě a odvezl si jasnou výhru v poměru 3:1. Baskové vedli už v poločase o dvě branky, drobné drama však přinesl gól domácího Richiny v 50. minutě. Pojistku vítězství Armeros ovšem po vyloučení domácího Ruize přidal v 67. minutě střídající Arruabarrena. Po prvním kole se tak Eibar díky třem vstřeleným brankám ocitl na prvním místě tabulky.

První dvě branky zajistili hostům debutanti Adrián González a Gonzálo Escalante. Nejprve se ve 22. minutě prosadil Adrián, jenž zužitkoval centr Luny z levé strany a po parádním zpracování zavěsil míč pod břevno - 1:0! Doposud spíše poklidné utkání dostalo spád a k vidění byly šance na obou stranách. Ve 26. minutě si za obranu Eibaru zaběhl El-Arabi, nicméně jeho střelu vykopl gólman Irureta.

Udeřit tak mohli znova hosté. Ve 35. minutě měl v úspěšné akci znova prsty Luna, jenž rychlým průnikem rozbil obranné řady Granady a tečovaným centrem zleva přesně našel na zadní tyči volného Escalanteho. Argentinský záložník měl před sebou zcela odkrytou branku a bezpečně šanci proměnil - 0:2! I na tento úspěch Basků mohli zanedlouho odpovědět hráči El Graná. Konkrétně Rochina, jenž bravurně zakroutil míč při standardní situaci ve 40. minutě, ovšem hbitý Irureta byl u tyče včas.

Krátce po změně stran se o jednu z největších šancí Granady postaral paradoxně bek Eibaru Ramis, jeho příliš vysoká malá domů nadělala vyběhnutému Iruretovi potíže, ale nakonec skončil míč v jeho náruči. Gólman Basků byl nucen kapitulovat v 50. minutě. Střídající Success pronikl do vápna Eibaru a naservíroval míč nabíhajícímu Rubénu Rochinovi, jenž ve skluzu posunul míč za záda Irurety - 1:2!

Granada se nadechovala k velkému obratu hnána dvaadvaceti tisíci diváky v hledišti, její šance ovšem zhatilo nesmyslné vyloučení levého beka Andalusanů Salvy Ruize, jenž předvedl likvidační skluz proti Dani Garcíovi a okamžitě dostal od rozhodčího Villanuevy červenou kartu. I v deseti si domácí ještě vypracovali možnost k vyrovnání. V 63. minutě však po rohovém kopu hlavičkoval Babin těsně vedle! Rozhodující branka Eibaru padla z kopačky střídajícího Arruabarreny v 67. minutě. Po rohovém kopu z levé strany za sebe prodloužil míč Ramis a stále rychlý dvaatřicetiletý útočník doklepl balón do zívající brány - 1:3! Arruabarrena byl v tu chvíli na hřišti sotva půl minuty. Zlomení domácí mohli inkasovat i počtvrté, v 75. minutě ale Capův křižný pokus prosvištěl jen těsně kolem Fernándezovy branky. Hosté si už ve zbytku utkání výsledek pohlídali a hned si na úvod nového ročníku připsali důležité tři body z venku a to s potenciálním soupeřem pro boj o záchranu.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com, espnfc.us

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

X (2:2)

Reagovat
smazaný uživatel

Ale piču .... Vyhrajou 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

eibar ! 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Prosím Vás zajímalo by mě kolik bylo rohových kopů ale oficiálně

Reagovat
smazaný uživatel

Spolu jedenásť (6:5)...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele