Premier League - souhrn 9. kola

22.10.2016, 15:23, aktualizováno 23.10.2016, 18:53
Komentáře a souhrny
Jose Mourinho utrpěl svou nejtěžší porážku v Premier League, když jeho Man Utd při návratu na Stamford Bridge prohrálo vysoko 0:4. Liverpool uhájil vedení nad WBA a dotáhl se na čelo, jelikož ztratily první tři týmy tabulky - Arsenal remizoval s Middlesbrough, Tottenham s Bournemouthem a Manchester City se Southamptonem...

Chelsea FC - Manchester United 4:0

23.10.2016 17:00

Góly: 1. Pedro, 21. Gary Cahill, 62. Eden Hazard, 70. N'Golo Kanté

José Mourinho na svůj první návrat na Stamford Bridge coby hostující kouč nebude vzpomínat v dobrém. Vždyť mu dal gól i N’Golo Kanté! Manchester United se na hřišti Chelsea absolutně sesypal a po Pedrově brance z první minuty to s ním šlo od desíti k pěti. Do přestávky se trefil Cahill, po pauze Hazard a Rudí ďáblové si z Londýna odváží potupnou porážku 4:0.

Po zápase v Liverpoolu se i od nedělního šlágru očekávala velmi takticky svázaná bitva, které měl dominovat Mourinhův konzervatismus. Jakékoli predikce ovšem po pouhých třiceti vteřinách smetl ze stolu Pedro, který využil fatálního zaváhání United v defenzivě, obešel vyběhnuvšího De Geu a střelou do prázdné brány proměnil Alonsův odkop ve vedoucí gól.

Pro Red Devils to byla pochopitelně obrovská rána, Mourinho najednou nemohl "pouze" kontrolovat střed pole a soustředit se na bránění a protiútoky. Byli to právě hosté, kdo musel tvořit a Chelsea toho náležitě využívala. Manchester navíc působil nekoncentrovaně, takže po jednoduchém signálu z rohového kopu zakončoval úplně sám na hranici šestnáctky Hazard. A moc mu k navýšení vedení nechybělo.

Druhý gól Chelsea přidala až po dvaceti minutách, dalším rohu a dalším zmatku v obraně United. Valencia totiž centr tečoval do Herrery a vinou Smallingova špatného pohybu byl náhle u balónu osamocený Gary Cahill. Byť ho neměl přesně na noze, dokázal se do skákajícího míče parádně opřít a přes Blinda jej zatlouct do sítě.

Blues však dvougólové vedení nestačilo a během pár minut si vytvořili další dvě gólové příležitosti. Obě si musí vzít na triko chybující Daley Blind - nejprve před vlastní šestnáctkou ztratil míč pod tlakem Pedra, při druhé situaci zase nedovedl zabránit Hazardovu centru. Z bryndy ho však vytáhli spoluhráči - nejdřív blokující De Gea, pak Bailly.

United se navíc nedařilo ani na opačné straně hřiště, kde úřadovala tříčlenná obrana Chelsea v čele s všudypřítomným Azpilicuetou. Ten prohrál jediný nerovný souboj s Ibrahimovićem, který v solidní pozici hlavičkoval nad. Největší šanci měl Lingard, když Courtois vyrazil Herrerovu ránu právě k jeho nohám - belgický gólman však zvládl parádně lapit i druhý pokus.

Po změně stran byla Chelsea chvílemi až příliš pasivní a United ji dokázali zatlačit k vlastnímu vápnu. Z převahy však vytěžili jenom další prudkou ránu Lingarda, kterou Courtois s přehledem vyrazil. Krátce na to se ale hosté definitivně sesypali. Po hodině hry předvedli šokující bránění proti Hazardovi, jenž si na hranici vápna bez povšimnutí narazil s Matićem, v šestnáctce ošálil Smallinga a zamířil přesně k tyči.

O dalších pár minut později explodoval stadion Stamford Bridge počtvrté. Gól na konečných 4:0 sice už neměl takový význam, jeho střelec se však musel náležitě oslavit. N’Golo Kanté se trefil poprvé v dresu Chelsea a zase u toho byl otřesně bránící Smalling. Defenzivní diblík kolem něj proběhl neskutečně snadno a bezmocný De Gea měl po další ráně k tyči znovu důvod k nepříčetnosti.

Úděsný večer nejúspěšnějšího klubu anglické historie nevylepšil ani takřka neviditelný Zlatan Ibrahimović, který deset minut před koncem dobře zakončoval z otočky, ale na skvělého Courtoise nevyzrál. Belgičan výtečně vyrazil i Rojovu pumelici a přispěl k nejhorší porážce Manchesteru United od slavného debaklu 1:6 v na den přesně pět roků starém městském derby se City.

Více informací k zápasu

Manchester City - Southampton FC 1:1

23.10.2016 14:30

Góly: 55. Kelechi Iheanacho - 27. Nathan Redmond

Manchester City nevyužil zaváhání Arsenalu a v domácím prostředí stejně jako Gunners pouze remizoval. Cenný bod z Etihad Stadium si veze Southampton, který v první poločase předvedl sympatický výkon a ačkoliv se po změně stran jen bránil, víc než gól Iheanacha nepřipustil. Čelo tabulky se tak po tomto kole ještě více vyrovnalo.

Svěřenci Pepa Guardioly tak potvrdili pokles formy a nevyhráli již čtvrtý soutěžní zápas v řadě. Touha za vítězstvím od Citizens nebyla vidět ani od začátku dnešního zápasu, ačkoliv dominovali v držení míče, hře chyběla myšlenka a větší tah na branku. Poprvé to v ochozech zahučelo po čtvrthodině hry, na Fernandinhův zajímavý centr ale nakonec Sterling nedosáhl.

Nezaujaté diváky probrala z letargie až 27. minuta, kdy John Stones nekoncentrovaně zahrál malou domů na Claudia Brava, který rovněž reagoval možná trochu pomaleji, než by bylo zdravo, a toho všeho využil agilní Nathan Redmond, ujmul se míče, udělal kličku Bravovi a nezištně zakončil do prázdné brány.

Svou chybu mohl John Stones záhy napravit, po skvěle zahrané standardní situace v podání Kevina De Bruyneho zblízka překonal Forstera, radost mu ovšem záhy překazil zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Jinak z prvního poločasu můžeme vypíchnout ještě fakt, že domácí ani jednou nevystřelili na Frasera Forstera.

Po příchodu z kabin přišlo u Manchesteru k výraznému zlepšení výkonu a dopomohlo k tomu i stažení nevýrazného De Bruyneho za Kelechiho Iheanacha. Nigerijský forward se ukázal jako správný žolík již po deseti minutách pobytu na trávníku, David Silva si zpracoval parádní pas z kopačky Fernandinha, odcentroval právě na Iheanacha a ten nedal Forsterovi nárok.

Obrat se už však hostům nepodařil. Nejblíže ke gólu byl Ilkay Gündogan, jenž si krásně vyměnil balón s Iheanachem a jeho skákavou střelu bodlem Fraser Forster s námahou vyrazil. Na opačné straně prověřil pozornost Brava zpoza vápna Charlie Austin, chilský brankář si s jeho projektilem poradil. V závěru ještě měl vítězství na kopačce Sergio Agüero, v nadějné pozici ale minul.

Více informací k zápasu

Liverpool FC - West Bromwich Albion 2:1

22.10.2016 18:30

Góly: 20. Sadio Mané, 35. Philippe Coutinho - 81. Gareth McAuley

Liverpool uhájil vítězství nad West Bromwichem Albion navzdory pozdnímu snížení Garetha McAuleyho a posunul se v ligové tabulce na druhé místo, přičemž za vedoucím Arsenalem zaostává pouze o skóre. Triumf si Reds vydobyli především výtečným výkonem v prvním poločase, kdy se postupně trefili Sadio Mané a Philippe Coutinho.

Svěřenci Jürgena Kloppa po pondělní remíze s Manchesterem United navázali zpět na své ofenzivní choutky z předchozích zápasů a defenziva West Bromwiche byla pod ohromným tlakem od samého úvodu. Již v druhé minutě se Sadio Mané dožadoval odpískání pokutového kopu po zákroku Allana Nyoma, ovšem rozhodčí Neil Swarbrick se obměkčit nenechal. Překvapivý průlom skóre na opačné straně málem ve třinácté minutě zařídil Matt Phillips, jenž se ještě snažil najít lépe postaveného Salomona Rondóna, avšak jeho přihrávku stihla obrana Reds na poslední chvíli zachytit.

Po dvaceti minutách se již domácí příznivci na Anfield Road dočkali. Vše odstartoval Coutinho, jenž chytře přepustil Milnerovu přihrávku volnému Çanovi. Německý reprezentant posunul gólovou akci k Robertu Firminovi, jehož lahůdkový centr přepadl přes bezmocného Nyoma a z voleje se placírkou povedeně trefil Sadio Mané. Liverpool byl v tu chvíli při chuti a šance se jen kupily. Adam Lallana ještě přestřelil, avšak čtvrthodinu po úvodní brance přidal pojišťovací trefu aktivní Coutinho, když převzal přihrávku Maného podsekl si míč blíže středu hřiště a ranou na přední tyč suverénně překonal i brankáře Fostera.

Po změně stran se zprvu opakovala stejná písnička a Foster měl co dělat, aby vytěsnil mimo tři tyče střelecké pokusy Firmina či Lovrena. Liverpoolští však postupem času přece jen zvolnili a k několika šancím se dostali i do té doby strádající hosté. Chadli s Morrisonem ještě přestřelili, ovšem devět minut před koncem Baggies zužitkovali svou silnou stránku (a zároveň liverpoolskou Achillovu patu) - standardní situace. Rohový kop Chrise Brunta způsobil v šestnáctce domácích chaos, kterého využil Gareth McAuley a pohodlně překonal brankáře Kariuse.

Místo pohodového dohrání zápasu tak museli být liverpoolští stále na pozoru, zvláště když Firmino s Coutinhem nedokázali vyzrát na Fostera a obnovit dvoubrankové vedení. Hosté již však nic víc, než nepřesnou ránu Chadliho nepředvedli, a tak z Anfieldu odjíždí s nepořízenou.

Více informací k zápasu

Arsenal FC - Middlesbrough FC 0:0

22.10.2016 16:00

Góly: -

Pořádnou porci zklamání přinesl fanouškům Arsenalu domácí duel s Middlesbrough. Neutrálové se sice při bezbrankové remíze celkem bavili, ovšem zasvěcené přihlížející na Emirates Stadium těžko mohl potěšit především pohled na vývoj prvního poločasu, kdy Boro klidně mohlo rozhodnout o vítězi...

Takhle nezkoncentrovaný a bezzubý výkon v úvodní části a takhle rozdílového brankáře snad fanoušek Arsenalu v první půli proti nováčkovi nezažil. Přitom faktem je, že hned tři skvělé šance na gól v zahajovacím poločasu připadly právě hostům.

Zajímavým tahem Aitora Karanky se ukázalo být upřednostnění mladého křídelníka Adama Traorého před Stewartem Downingem. Dvacetiletý štírek totiž nejprve donutil k chybě Koscielného, aby následně neproměnil samostatný únik na Čecha, a později dal vzniknout další velké šanci i svým centrem zleva, po němž do českého brankáře hlavičkoval Ramírez. Ten sám ještě předtím překvapil na standardní situaci, když namísto centru střílel, a hle - klepalo se z toho břevno.

Gunners si začali šance vytvářet až po poločase. Nejprve jim vypomohl Valdés, který šel úplně zbytečně po vysokém balonu, zboural přitom dva spoluhráče, a pak s úlevou přihlížel nepovedené koncovce Sáncheze z úhlu. Chilský forvard nepochodil ani záhy, když ho tentokrát španělský gólman sám vychytal, a obdobná situace se opakovala i v 66. minutě.

Middlesbrough i nadále hrozilo skrze Adamu Traorého, který Čecha ještě jednou donutil k zákroku a později vysílal do nájezdu Negreda, jehož nicméně na poslední chvíli výborně zastavil Koscielny. V závěrečných minutách už hosté jen klesali hlouběji a hlouběji, obě největší šance Londýňanů ovšem zmařila ofsajdová postavení protagonistů.

Více informací k zápasu

Burnley FC - Everton FC 2:1

22.10.2016 16:00

Góly: 39. Sam Vokes, 90. Scott Arfield - 58. Yannick Bolasie

Everton skutečně opouští jejich drajv zkraje sezony, což potvrdila dnešní třetí domácí výhra Burnley v sezoně. Toffees sice dominovali, už počtvrté v řadě ale nepřekročili limit jednoho vstřeleného gólu na zápas, aby posléze v 90. minutě pro jistotu podruhé inkasovali a překvapivě prohráli...

Zápas mohl vypadat úplně jinak. Už v první minutě si neporozuměli jinak výteční stopeři Mee a Keane, Kevin Mirallas však odmítal trestat. A záhy už to měl Everton celkem obtížné. Navrátilec do sestavy Ross Barkley sice ještě jednou otestovat Heatona, jinak si ale hosté před pauzou žádnou salvu šancí nevytvořili. Naopak Sam Vokes ve 39. minutě využil nepřesvědčivého zákroku Stekelenburga proti Arfieldovi k tomu, aby Moorites senzačně poslal do vedení.

Po přestávce se už Everton cílevědomě hnal za vítězstvím a v 58. minutě se dočkal kýženého vyrovnání. Bolasie ukradl míč zpod kopaček Lukakua, kterému obyčejně připravuje góly, a tentokrát sám křižnou ranou rozjásal fanoušky Toffees.

Tento úder Everton nakopl a zmíněný belgický útočník mohl hned dvakrát posílat svůj mančaft do vedení, jak Michael Keane, tak brankář Heaton ale vždy včas intervenovali. Místo toho se tedy příznivcům Karamelek dostalo nepříjemného flashbacku do reality pod předešlým manažerem Martínezem, kdy Everton nezřídka inkasoval pozdní branky. Dnes se tak stalo skrze dorážku Scotta Arfielda poté, co Gudmundssonova tvrdá rána skončila na břevně.

Více informací k zápasu

Hull City - Stoke City 0:2

22.10.2016 16:00

Góly: 26. Xherdan Shaqiri, 50. Xherdan Shaqiri

Stoke potvrdilo vzestup své formy i proti Hullu, který na jeho stadionu 0:2 zásluhou dvou výstavních tref Xherdana Shaqiriho. Švýcarský ofenzivní hráč opět předvedl, že patří k rozdílovým hráčům a na jeho výkon v dnešním zápase budou ve Staffordshire ještě dlouho vzpomínat.

Rodák z Kosova se poprvé zastřeloval již v samém úvodu utkání, branku ale ještě minul. Svůj první zásah si schoval až na 26. minutu. Shaqiri si zpracoval odražený míč, "po robbenovsku" si ho navedl do středu na levačku a pak utěšenou ranou do levého horního rohu otevřel skóre. David Marshall plachtil vzduchem marně a čerstvě pětadvacetiletý fotbalista si připsal teprve druhou branku v letošním ročníku.

Hull sice do aktuální sezóny vstoupil velice nadějně, v poslední době se mu však vůbec nedaří a svůj zmar prezentoval i dnes. Lee Grant dnes v brance příliš práce neměl a připsal si tak druhé čisté konto ze čtyř zápasů, které dosud v Premier League za Potters odchytal.

Zato jeho protějšek Marshall se musel mít na pozoru a několikrát své spoluhráče podržel. Jako třeba ve 28. minutě proti Arnautovićovi, jenž se na něj řítil sám po krásném dalekonosném pasu, rakouský forward ale skotského gólmana nepřekonal.

Tigers podruhé inkasovali až v 50. minutě. Curtis Davies dvacet metrů od brány fauloval Shaqiriho, ten se sám postavil k volnému přímému kopu a parádní střelou přes zeď zvýšil na 0:2. Někdejší hráč Bayernu Mnichov si potom mohl připsat i asistenci, to by ovšem Marko Arnautović po další výborné dlouhé přihrávce musel z úhlu vyzrát na skvělého Marshalla.

Hull se sice v závěru snažil ještě duel zdramatizovat, ani aktivní Abel Hernández, jenž na trávník přišel v 55. minutě a hru rozhodně oživil, se však nedokázal prosadit a proto si Stoke na Britannia Stadium odváží cenné tři body.

Více informací k zápasu

Leicester City - Crystal Palace 3:1

22.10.2016 16:00

Góly: 42. Ahmed Musa, 63. Shinji Okazaki, 80. Christian Fuchs - 85. Yohan Cabaye

Doma to Leicesteru ještě pořád jde. Obhájce mistrovského titulu ještě na King Power Stadium neprohrál, a přestože se mu v Premier League zdaleka nedaří tak jako loni, doma body sbírá pravidelně. Foxes porazili Crystal Palace hladce 3:1, když se o góly podělili Ahmed Musa, Shinji Okazaki a Christian Fuchs. Za hosty až v závěru korigoval Yohan Cabaye.

Už ve druhé minutě vyrobil úděsnou minelu Steve Mandanda a Shinji Okazaki měl na noze úvodní gól zápasu. Při snaze o lob však fatálně selhal a vůbec netrefil bránu. Po úvodní pasáži hry se do vůdčí role pasovali hosté, kteří Leicesteru zle zatápěli. Kellyho centr dokonce Christian Benteke trefil hlavou tak přesně, že míč zastavilo až břevno.

Po půlhodině hry ale začal Leicester Eagles jasně přehrávat, dařilo se především Mahrezovi, který po delší době opět divákům ukázal své technické dovednosti. Právě po jeho souboji 1 na 1 se dostal ke střele, jíž Okazaki hlavou tečoval těsně nad.

Japonský útočník má však největší přednosti jinde než ve střílení gólů, jeho doménou je především tvrdá práce. A když pět minut před pauzou spolu se Slimanim vybojovali perfektní střeleckou pozici Ahmedu Musovi, konečně se i vyplatila. I díky Kellyho nedůslednosti totiž nigerijský křídelník za vápnem nikým nehlídán napřáhl a prudkou ranou rozvlnil síť.

Hned po změně stran se o druhý pojišťovací gól pokoušel Islam Slimani, který si dobře naskočil na Simpsonův centr. Branku však těsně minul a síť rozvlnil jen zvenčí. Jeho kolega z útoku byl však za svůj odmakaný výkon nakonec odměněn i gólově. Okazaki se trefil po hodině hry, kdy Delaney odvrátil Drinkwaterův centru přímo k jeho kopačce a on svou střelou zacílil dokonale k tyči.

Crystal Palace se nadechl k odezvě, Schmeichel však zastavil ránu Zahy i obrovskou šanci Cabayeho. Když ho pak konečně překonal Benteke - jak jinak než hlavou - zastoupil jej na brankové čáře Simpson. Naopak Mandanda kapituloval ještě jednou, deset minut před koncem se parádně opřel do odraženého balónu Christian Fuchs a byl z toho nádherný třetí gól.

Eagles nebylo přáno, což dokázal opět Benteke, jenž při samostatném nájezdu ztroskotal na skvělém Schmeichelovi. Až pět minut před koncem kosmeticky upravil skóre Yohan Cabaye. Zaha se přehnal přes zřejmě ještě stále slavícího Fuchse a francouzský záložník uvnitř vápna nasměroval míč mimo gólmanův dosah. A protože v nastaveném čase Mahrez sám před Mandandou selhal, uzavřel Cabaye skóre na konečných 3:1 pro Leicester.

Více informací k zápasu

West Ham United - Sunderland AFC 1:0

22.10.2016 16:00

Góly: 90+4. Winston Reid

Na olympijském stadionu konečně létají bublinky! West Ham se po sérii velmi špatných výkonů začíná konečně zvedat, na výhru proti Crystal Palace navázal i doma proti Sunderlandu. Svěřenci Davida Moyese prohráli 1:0 až gólem Winstona Reida v nastaveném čase, nic to však nemění na tom, že už devět kol čekají na výhru. Tak mizerný úvod přitom zažívají podruhé za sebou - jako vůbec první tým v historii Premier League.

West Ham vstoupil do utkání velmi dobře, soupeře od první minuty zatlačil na jeho polovinu a ohrožoval Pickfordovu bránu jedním centrem za druhým. Po deseti minutách se navíc Payet proháčkoval až před bránu a povedlo se mu i zakončit - jeho střelu však Pickford dokázal vyrazit.

Chvílemi až geniální Francouz posledně na olympijském stadionu předvedl fantastické gólové sólo a svou domácí formu si převedl i do utkání se Sunderlandem. Krátce před půlhodinovou značkou si opět na hranici šestnáctky věděl rady - tentokrát se pokusil o střelu dříve a trefil tyč. Po tomto okamžiku se hra vyrovnala a lehce aktivnější byli naopak hosté.

Black Cats se ale k ohrožení branky Hammers dostali až po změně stran. A to vlastně bezprostředně, jelikož Khazri hned v první minutě druhé půle uháněl sám na bránu. Adrián však jeho myšlenku vystihl a se střelou si poradil.

Zápas byl na šance velmi chudý a není divu, že o výsledku rozhodl až nastavený čas. Podobně jako při první domácí výhře West Hamu tedy Kladiváři urvali tři body na sklonku utkání - Payet po rohovém kopu přistrčil míč Winstonu Reidovi, ten se za vápnem zbavil protihráče a jeho následná rána prošla přes klubko hráčů až do sítě za záda bezmocného Pickforda.

Více informací k zápasu

Swansea City - Watford FC 0:0

22.10.2016 16:00

Góly: -

Na domácí debut Boba Bradleyho se ve Swansea asi příliš dlouho nebude vzpomínat. Velšané natáhli svou sérii bez ligového vítězství už na osm zápasů a vlastní publikum nepotěšili ani jedním vstřeleným gólem. Swans si tedy alespoň připsali první nulu od zahajovacího klání sezony a ojedinělé výhry nad Burnley...

První poločas na Liberty Stadium nenabídl v podstatě žádnou zábavu. Bob Bradley učinil v sestavě hned pět změn a je celkem vypovídající, že nejvíce zaujal mladý debutant na stoperu, Alfie Mawson. Swansea se směrem dopředu lepšila až s postupem času, kdy soupeřům dělala starosti hlavně rychlost Modoua Barrowa.

Velšany však dnes zrazovala slabá koncovka a s pár skvělými zákroky se vytáhl také Heurelho Gomes, který zejména zblízka odmítal Mikea van der Hoorna. Frustraci Swans dále dokonale podtrhla Sigurdssonova rána do tyče.

Watford naproti tomu vesměs ani ty gólové příležitosti neregistroval. Spokojit se musel akorát s dvojím voláním po pokutovém kopu - nejprve se penalta dala pískat po Naughtonově ruce a podruhé po údajném faulu na Behramiho.

Více informací k zápasu

AFC Bournemouth - Tottenham Hotspur 0:0

22.10.2016 13:30

Góly: -

I bezgólový zápas může být velmi zajímavá podívaná, když se oba celky snaží vstřelit vítězný gól. Bournemouth doma proti Tottenhamu předvedl nebojácný výkon a k vítězství byl blíž, když největší šanci zápasu Lloris se štěstím vyrazil na břevno. Konstrukci trefil i Lamela, a jelikož zbylé rány Spurs pochytal Boruc, branky se fanoušci na Dean Court nedočkali.

První poločas patři domácím, kteří výtečně presovali a nedali Tottenhamu prostor k jeho hře. Už v páté minutě navíc mohli slavit, když se Wilsherův roh přes Kinga a Gibsona dostal až k Danielsovi. Levý bek Cherries však sám před Llorisem selhal a francouzský gólman vyrazil jeho nízkou střelu na břevno. Solidní pozici pak spálil Wilson, kterémuž ránu zblokoval Vertonghen.

Favorizovanému Tottenhamu se dlouho nedařilo disciplinovaného soupeře přehrát a dostat se alespoň do blízkosti jeho šestnáctky. V úvodních pětadvaceti minutách navíc jen jedinkrát vystřelil, zato však velmi nebezpečně. Poté, co Dele Alli nasadil dvěma protihráčům housle, se do balónu opřel Erik Lamela a trefil spojnici Borucovy branky.

Hra se pak začala mírně obracet, Bournemouth už nestíhal presovat na tak velkém prostoru a uvolňoval Tottenhamu střed pole stále častěji. Zaskvět se musel i Artur Boruc, střela Eriksena byla velmi povedená a kdyby ji nevyrazil na roh, zapadla by přesně za tyč. Závěr poločasu už ale patřil opět domácím, kteří na Wilsona poslali minimálně dva nebezpečné centry do vápna - jednou však forvard Cherries hlavičkoval vedle a podruhé ho zblokoval pozorný Vertonghen.

Druhý poločas začal pěkně zčerstva, už pár desítek vteřin po příchodu na plac se napřáhl Dele Alli a protáhl Boruce prudkou ranou. Na šance chabý duel se snažil pozvednout hlavně Lamela, jenž z úhlu pálil nad a z přímého kopu doprostřed branky. Měl však štěstí, že vůbec zápas dohrál - podobně jako Rose nebo Wanyama. Nad všemi třemi se velmi výrazně vznášela hrozba červené karty.

Tottenham byl po změně stran aktivnější, a to i proto, že Bournemouthu viditelně došly síly a jejich presink nebyl tak úpěnlivý. V úplném závěru se ale Cherries přece jen zmohli na poměrně velký tlak a sřídající Benik Afobe měl po skvělé práci Francise na hlavě vítězný gól. Míč však poslal těsně nad břevno.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Manchester City962120:920
2.Arsenal FC962119:920
3.Liverpool FC962120:1120
4.Chelsea FC961219:919
5.Tottenham Hotspur954013:419
6.Everton FC943213:815
7.Manchester United942313:1214
8.Southampton FC934211:813
9.Watford FC933313:1312
10.AFC Bournemouth933312:1212
11.Crystal Palace932412:1211
12.Leicester City932411:1511
13.West Bromwich Albion924310:1010
14.Burnley FC93158:1310
15.West Ham United931510:1710
16.Stoke City92349:169
17.Middlesbrough FC91447:117
18.Hull City92168:227
19.Swansea City91268:155
20.Sunderland AFC90276:162

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1104)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele