9. kolo
23.10.2016 17:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Chelsea FC - Manchester United 4:0

José Mourinho na svůj první návrat na Stamford Bridge coby hostující kouč nebude vzpomínat v dobrém. Vždyť mu dal gól i N’Golo Kanté! Manchester United se na hřišti Chelsea absolutně sesypal a po Pedrově brance z první minuty to s ním šlo od desíti k pěti. Do přestávky se trefil Cahill, po pauze Hazard a Rudí ďáblové si z Londýna odváží potupnou porážku 4:0.

Po zápase v Liverpoolu se i od nedělního šlágru očekávala velmi takticky svázaná bitva, které měl dominovat Mourinhův konzervatismus. Jakékoli predikce ovšem po pouhých třiceti vteřinách smetl ze stolu Pedro, který využil fatálního zaváhání United v defenzivě, obešel vyběhnuvšího De Geu a střelou do prázdné brány proměnil Alonsův odkop ve vedoucí gól.

Pro Red Devils to byla pochopitelně obrovská rána, Mourinho najednou nemohl "pouze" kontrolovat střed pole a soustředit se na bránění a protiútoky. Byli to právě hosté, kdo musel tvořit a Chelsea toho náležitě využívala. Manchester navíc působil nekoncentrovaně, takže po jednoduchém signálu z rohového kopu zakončoval úplně sám na hranici šestnáctky Hazard. A moc mu k navýšení vedení nechybělo.

Druhý gól Chelsea přidala až po dvaceti minutách, dalším rohu a dalším zmatku v obraně United. Valencia totiž centr tečoval do Herrery a vinou Smallingova špatného pohybu byl náhle u balónu osamocený Gary Cahill. Byť ho neměl přesně na noze, dokázal se do skákajícího míče parádně opřít a přes Blinda jej zatlouct do sítě.

Blues však dvougólové vedení nestačilo a během pár minut si vytvořili další dvě gólové příležitosti. Obě si musí vzít na triko chybující Daley Blind - nejprve před vlastní šestnáctkou ztratil míč pod tlakem Pedra, při druhé situaci zase nedovedl zabránit Hazardovu centru. Z bryndy ho však vytáhli spoluhráči - nejdřív blokující De Gea, pak Bailly.

United se navíc nedařilo ani na opačné straně hřiště, kde úřadovala tříčlenná obrana Chelsea v čele s všudypřítomným Azpilicuetou. Ten prohrál jediný nerovný souboj s Ibrahimovićem, který v solidní pozici hlavičkoval nad. Největší šanci měl Lingard, když Courtois vyrazil Herrerovu ránu právě k jeho nohám - belgický gólman však zvládl parádně lapit i druhý pokus.

Po změně stran byla Chelsea chvílemi až příliš pasivní a United ji dokázali zatlačit k vlastnímu vápnu. Z převahy však vytěžili jenom další prudkou ránu Lingarda, kterou Courtois s přehledem vyrazil. Krátce na to se ale hosté definitivně sesypali. Po hodině hry předvedli šokující bránění proti Hazardovi, jenž si na hranici vápna bez povšimnutí narazil s Matićem, v šestnáctce ošálil Smallinga a zamířil přesně k tyči.

O dalších pár minut později explodoval stadion Stamford Bridge počtvrté. Gól na konečných 4:0 sice už neměl takový význam, jeho střelec se však musel náležitě oslavit. N’Golo Kanté se trefil poprvé v dresu Chelsea a zase u toho byl otřesně bránící Smalling. Defenzivní diblík kolem něj proběhl neskutečně snadno a bezmocný De Gea měl po další ráně k tyči znovu důvod k nepříčetnosti.

Úděsný večer nejúspěšnějšího klubu anglické historie nevylepšil ani takřka neviditelný Zlatan Ibrahimović, který deset minut před koncem dobře zakončoval z otočky, ale na skvělého Courtoise nevyzrál. Belgičan výtečně vyrazil i Rojovu pumelici a přispěl k nejhorší porážce Manchesteru United od slavného debaklu 1:6 v na den přesně pět roků starém městském derby se City.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (30)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1 1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Infernoqt

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Mourinho teraz príde z červeným autobusom? Ale hádam to bude ofenzívnejšie ale obávam sa prehry

Reagovat
smazaný uživatel

1X

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 Costa :) #Blues

Reagovat
Pospovič

2:0, navíc vidím, že United porazili Chelsea naposledy 28.10.2012

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
MCFC_8

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Vítej zpátky Mou. potlesk ve stoji pro tebe a pak ti tam Costa lupne 2 kousky

Reagovat
Kuba94

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

pěkný můj původní tup byl 4:1 pro Blues

Reagovat
smazaný uživatel

"tip

Reagovat
Murtago

důkaz?

Reagovat
hradec

Škoda, že ten systém jsme nehráli od začátku, nemuseli tam být ty ztráty a mohli jsme být s přehledem první.. ale i tak teď už bude Blues těžké porazit v této sestavě

Reagovat
REPLIKATOR

Mourinho

Reagovat
smazaný uživatel

nice!!!

Reagovat
MySch017

sandokan82, včera som tvrdil a písal, že MU to dnes dá, no bola to hanba a katastrofa na 3 zimy. Ospravedlňujem sa ti a uznávam, že Chelsea dnes hrala fakt dobre

Reagovat
smazaný uživatel

Mourinho zapomnel... ze uz netrenuje Chelsea?

Reagovat
smazaný uživatel

OSTUDA!!

Je jedno jestli MU vede LVG čí JM. Po SAFovi bude ješte par let trvat než opravdu budeme konkurence schopná mašina jako za éry SA a dobývat evropu+PL...

Zaspali jsme...po SA měl přijít Jurgen K. či P.G. a udělat projekt na delší dekádu... Odešla spousta lidí kolem co UNITED táhla... Holt, bohužel je to realita... Paul.

Reagovat
REPLIKATOR

Dobývat už nebudete nic. Bez Fergusona klub o ničem.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

bohužel Sir byl jen jeden a nikomu se k United moc nechce neber to zle

Reagovat
Kwido

Nojo no .. prachy od Eda nespravěj všechno

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele