9. kolo
22.10.2016 16:00 CET
2 : 1
(1:0)
Stadión:
Turf Moor, Burnley

Reportáž

Burnley FC - Everton FC 2:1

Everton skutečně opouští jejich drajv zkraje sezony, což potvrdila dnešní třetí domácí výhra Burnley v sezoně. Toffees sice dominovali, už počtvrté v řadě ale nepřekročili limit jednoho vstřeleného gólu na zápas, aby posléze v 90. minutě pro jistotu podruhé inkasovali a překvapivě prohráli...

Zápas mohl vypadat úplně jinak. Už v první minutě si neporozuměli jinak výteční stopeři Mee a Keane, Kevin Mirallas však odmítal trestat. A záhy už to měl Everton celkem obtížné. Navrátilec do sestavy Ross Barkley sice ještě jednou otestovat Heatona, jinak si ale hosté před pauzou žádnou salvu šancí nevytvořili. Naopak Sam Vokes ve 39. minutě využil nepřesvědčivého zákroku Stekelenburga proti Arfieldovi k tomu, aby Moorites senzačně poslal do vedení.

Po přestávce se už Everton cílevědomě hnal za vítězstvím a v 58. minutě se dočkal kýženého vyrovnání. Bolasie ukradl míč zpod kopaček Lukakua, kterému obyčejně připravuje góly, a tentokrát sám křižnou ranou rozjásal fanoušky Toffees.

Tento úder Everton nakopl a zmíněný belgický útočník mohl hned dvakrát posílat svůj mančaft do vedení, jak Michael Keane, tak brankář Heaton ale vždy včas intervenovali. Místo toho se tedy příznivcům Karamelek dostalo nepříjemného flashbacku do reality pod předešlým manažerem Martínezem, kdy Everton nezřídka inkasoval pozdní branky. Dnes se tak stalo skrze dorážku Scotta Arfielda poté, co Gudmundssonova tvrdá rána skončila na břevně.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3 2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Infernoqt

0:2

Reagovat
Pospovič

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele