9. kolo
22.10.2016 18:30 CET
2 : 1
(2:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool potvrdil s WBA roli favorita a tlačí se na čelo

Liverpool uhájil vítězství nad West Bromwichem Albion navzdory pozdnímu snížení Garetha McAuleyho a posunul se v ligové tabulce na druhé místo, přičemž za vedoucím Arsenalem zaostává pouze o skóre. Triumf si Reds vydobyli především výtečným výkonem v prvním poločase, kdy se postupně trefili Sadio Mané a Philippe Coutinho.

Svěřenci Jürgena Kloppa po pondělní remíze s Manchesterem United navázali zpět na své ofenzivní choutky z předchozích zápasů a defenziva West Bromwiche byla pod ohromným tlakem od samého úvodu. Již v druhé minutě se Sadio Mané dožadoval odpískání pokutového kopu po zákroku Allana Nyoma, ovšem rozhodčí Neil Swarbrick se obměkčit nenechal. Překvapivý průlom skóre na opačné straně málem ve třinácté minutě zařídil Matt Phillips, jenž se ještě snažil najít lépe postaveného Salomona Rondóna, avšak jeho přihrávku stihla obrana Reds na poslední chvíli zachytit.

Po dvaceti minutách se již domácí příznivci na Anfield Road dočkali. Vše odstartoval Coutinho, jenž chytře přepustil Milnerovu přihrávku volnému Çanovi. Německý reprezentant posunul gólovou akci k Robertu Firminovi, jehož lahůdkový centr přepadl přes bezmocného Nyoma a z voleje se placírkou povedeně trefil Sadio Mané. Liverpool byl v tu chvíli při chuti a šance se jen kupily. Adam Lallana ještě přestřelil, avšak čtvrthodinu po úvodní brance přidal pojišťovací trefu aktivní Coutinho, když převzal přihrávku Maného podsekl si míč blíže středu hřiště a ranou na přední tyč suverénně překonal i brankáře Fostera.

Po změně stran se zprvu opakovala stejná písnička a Foster měl co dělat, aby vytěsnil mimo tři tyče střelecké pokusy Firmina či Lovrena. Liverpoolští však postupem času přece jen zvolnili a k několika šancím se dostali i do té doby strádající hosté. Chadli s Morrisonem ještě přestřelili, ovšem devět minut před koncem Baggies zužitkovali svou silnou stránku (a zároveň liverpoolskou Achillovu patu) - standardní situace. Rohový kop Chrise Brunta způsobil v šestnáctce domácích chaos, kterého využil Gareth McAuley a pohodlně překonal brankáře Kariuse.

Místo pohodového dohrání zápasu tak museli být liverpoolští stále na pozoru, zvláště když Firmino s Coutinhem nedokázali vyzrát na Fostera a obnovit dvoubrankové vedení. Hosté již však nic víc, než nepřesnou ránu Chadliho nepředvedli, a tak z Anfieldu odjíždí s nepořízenou.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0 1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Infernoqt

0:0

Reagovat
13

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 LFC

Reagovat
Pospovič

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

Coutinho do Barcelony !

Reagovat
smazaný uživatel

nepustí ho

Reagovat
Hardwell

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele