9. kolo
22.10.2016 16:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Arsenal FC - Middlesbrough FC 0:0

Pořádnou porci zklamání přinesl fanouškům Arsenalu domácí duel s Middlesbrough. Neutrálové se sice při bezbrankové remíze celkem bavili, ovšem zasvěcené přihlížející na Emirates Stadium těžko mohl potěšit především pohled na vývoj prvního poločasu, kdy Boro klidně mohlo rozhodnout o vítězi...

Takhle nezkoncentrovaný a bezzubý výkon v úvodní části a takhle rozdílového brankáře snad fanoušek Arsenalu v první půli proti nováčkovi nezažil. Přitom faktem je, že hned tři skvělé šance na gól v zahajovacím poločasu připadly právě hostům.

Zajímavým tahem Aitora Karanky se ukázalo být upřednostnění mladého křídelníka Adama Traorého před Stewartem Downingem. Dvacetiletý štírek totiž nejprve donutil k chybě Koscielného, aby následně neproměnil samostatný únik na Čecha, a později dal vzniknout další velké šanci i svým centrem zleva, po němž do českého brankáře hlavičkoval Ramírez. Ten sám ještě předtím překvapil na standardní situaci, když namísto centru střílel, a hle - klepalo se z toho břevno.

Gunners si začali šance vytvářet až po poločase. Nejprve jim vypomohl Valdés, který šel úplně zbytečně po vysokém balonu, zboural přitom dva spoluhráče, a pak s úlevou přihlížel nepovedené koncovce Sáncheze z úhlu. Chilský forvard nepochodil ani záhy, když ho tentokrát španělský gólman sám vychytal, a obdobná situace se opakovala i v 66. minutě.

Middlesbrough i nadále hrozilo skrze Adamu Traorého, který Čecha ještě jednou donutil k zákroku a později vysílal do nájezdu Negreda, jehož nicméně na poslední chvíli výborně zastavil Koscielny. V závěrečných minutách už hosté jen klesali hlouběji a hlouběji, obě největší šance Londýňanů ovšem zmařila ofsajdová postavení protagonistů.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1 1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Infernoqt

3:1

Reagovat
Ragnar Lothbrok

4 - 1

Reagovat
Pospovič

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
kattos

Velmi špatný výkon, jak v obraně tak v utoku..

Jěště že máme Čecha

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele