9. kolo
22.10.2016 16:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Leicester City - Crystal Palace 3:1

Doma to Leicesteru ještě pořád jde. Obhájce mistrovského titulu ještě na King Power Stadium neprohrál, a přestože se mu v Premier League zdaleka nedaří tak jako loni, doma body sbírá pravidelně. Foxes porazili Crystal Palace hladce 3:1, když se o góly podělili Ahmed Musa, Shinji Okazaki a Christian Fuchs. Za hosty až v závěru korigoval Yohan Cabaye.

Už ve druhé minutě vyrobil úděsnou minelu Steve Mandanda a Shinji Okazaki měl na noze úvodní gól zápasu. Při snaze o lob však fatálně selhal a vůbec netrefil bránu. Po úvodní pasáži hry se do vůdčí role pasovali hosté, kteří Leicesteru zle zatápěli. Kellyho centr dokonce Christian Benteke trefil hlavou tak přesně, že míč zastavilo až břevno.

Po půlhodině hry ale začal Leicester Eagles jasně přehrávat, dařilo se především Mahrezovi, který po delší době opět divákům ukázal své technické dovednosti. Právě po jeho souboji 1 na 1 se dostal ke střele, jíž Okazaki hlavou tečoval těsně nad.

Japonský útočník má však největší přednosti jinde než ve střílení gólů, jeho doménou je především tvrdá práce. A když pět minut před pauzou spolu se Slimanim vybojovali perfektní střeleckou pozici Ahmedu Musovi, konečně se i vyplatila. I díky Kellyho nedůslednosti totiž nigerijský křídelník za vápnem nikým nehlídán napřáhl a prudkou ranou rozvlnil síť.

Hned po změně stran se o druhý pojišťovací gól pokoušel Islam Slimani, který si dobře naskočil na Simpsonův centr. Branku však těsně minul a síť rozvlnil jen zvenčí. Jeho kolega z útoku byl však za svůj odmakaný výkon nakonec odměněn i gólově. Okazaki se trefil po hodině hry, kdy Delaney odvrátil Drinkwaterův centru přímo k jeho kopačce a on svou střelou zacílil dokonale k tyči.

Crystal Palace se nadechl k odezvě, Schmeichel však zastavil ránu Zahy i obrovskou šanci Cabayeho. Když ho pak konečně překonal Benteke - jak jinak než hlavou - zastoupil jej na brankové čáře Simpson. Naopak Mandanda kapituloval ještě jednou, deset minut před koncem se parádně opřel do odraženého balónu Christian Fuchs a byl z toho nádherný třetí gól.

Eagles nebylo přáno, což dokázal opět Benteke, jenž při samostatném nájezdu ztroskotal na skvělém Schmeichelovi. Až pět minut před koncem kosmeticky upravil skóre Yohan Cabaye. Zaha se přehnal přes zřejmě ještě stále slavícího Fuchse a francouzský záložník uvnitř vápna nasměroval míč mimo gólmanův dosah. A protože v nastaveném čase Mahrez sám před Mandandou selhal, uzavřel Cabaye skóre na konečných 3:1 pro Leicester.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1 0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Infernoqt

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Pospovič

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele