Premier League - souhrn 14. kola

28.11.2017, 22:39, aktualizováno 29.11.2017, 22:56
Komentáře a souhrny
Rooney se po dlouhé době blýskl hattrickem, Guardiolovi opět udělal radost Sterling. Výhry s čistým kontem si připisují Arsenal, Chelsea i Liverpool. Burnley pokračuje ve sbírání skvělých výsledků venku. Manchester United veze tři body ze hřiště Watfordu. Leicester dovedl do vítězného konce utkání s Tottenhamem, který tak zaznamenává další nezdar...

Everton FC - West Ham United 4:0

29.11.2017 21:00

Góly: 18. Wayne Rooney, 28. Wayne Rooney, 66. Wayne Rooney, 78. Ashley Williams

Everton si konečně připisuje výsledek, na který tak dlouho čekal, Karamelky totiž na vlastním stadiónu zcela zničily Kladiváře a velkou zásluhu na tom měl Wayne Rooney, který se blýskl hattrickem.

První důležitý moment se odehrál po 18 minutách hry - Sigurdsson pěknou kolmicí oslovil Calverta-Lewina, ten byl u míče dříve než hostující brankář, načež jej Joe Hart fauloval a byla nařízena penalta. K té se postavil Wayne Rooney a svůj pokus nasměroval jen do míst, kam skočil anglický brankář. Kapitán domácího celku však měl pořádné štěstí, balón se totiž odrazil přesně k němu a jednoduchou dorážku již Rooney zvládl na jedničku.

O deset minut později již Everton vedl o dvě branky a ke gólu vedla skutečně precizní kombinace. Na jejím konci oslovil Jonjoe Kenny na penaltě nabíhajícího Rooneyho, který trefil přesně na bližší tyč a přiblížil svůj celek tolik kýženému vítězství.

Po pauze se ke slovu konečně dostali také hosté - nejprve to byl Cresswell, který svým projektilem orazítkoval břevno Pickfordovy branky, Po hodině hry se pak Kladivářům naskytla brilantní příležitost, jak se dostat zpět do hry - Williams ve vápně skolil Sakha a byla nařízena penalta. K té se postavil Lanzini, jenže Pickforda překonat nedokázal.

Po 66 minutách bylo navíc po zápase - Joe Hart vyběhl mimo pokutové území, míč odpravil až za půlicí čáru, jenže k jeho smůle přesně na kopačku Wayna Rooneyho, který senzační střelou z prvního doteku dovršil svůj hattrick. Konečnou podobu výsledku pak dal po rohovém kopu Sigurdssona domácí stoper Williams, který tak dovršil zmar hostů a stanovil stav na konečných 4:0 pro Everton.

Více informací k zápasu

Manchester City - Southampton FC 2:1

29.11.2017 21:00

Góly: 47. Kevin De Bruyne, 90+6. Raheem Sterling - 75. Oriol Romeu

Manchester City nakonec prodloužil vítěznou sérii již na 12 zápasů, pořádně se na to ale nadřel. Na vedoucí branku De Bruyna odpověděl Oriol Romeu, takže o vítězství Citizens musel až v šesté minutě nastaveného času rozhodnout parádní střelou Raheem Sterling.

City byli od začátku dle očekávání aktivnějším celkem, tentokráte se ale do nebezpečných příležitostí nedostávali tak často, jak by si přáli. Po dvanácti minutách Forstera vystrašil Fernandinho, jeho dalekonosná rána však putovala o kousek vedle. To na druhé straně na rohový kop Bertranda vyšplhal nejvýše Hoedt a hlavičkou orazítkoval břevno Edersonovy branky. Po dvaceti minutách vybídl De Bruyne ke skórování Fernandinha, jeho nepříliš prudkou střelu z hranice pokutového území však Forster zlikvidoval.

Největší šanci první půle měl ta po pětadvaceti minutách Agüero, který se ve vápně velmi šikovně uvolnil a křižnou střelou donutil brankáře hostů k reflexivnímu zákroku nohou. K dorážce se následně dostal Gündogan, jenže ji z výhodné pozice poslal jen do boční sítě.

Domácí celek však do druhého poločasu vstoupil výtečně a již po dvou minutách se dostal do vedení. K rozehrávce volného přímého kopu se postavil De Bruyne a do pokutového území vyslal nepříjemný prudký centr, který se s pomocí teče jednoho z obránců dostal až za záda bezmocného Frasera Forstera.

Následovala desetiminutovka, ve které mohli Citizens utkání definitivně rozhodnout. Do dvou velkých příležitostí se prodral Gabriel Jesus, jenže nejprve svou křižnou střelou mířil těsně vedle hostující svatyně, následně jej po přihrávce Agüera vynikajícím zákrokem vychytal hostující brankář.

Dvacet minut před koncem si na další Betrandův rohový kop naskočil Van Dijk, svůj pokus však poslal příliš vysoko. O pět minut později však již bylo srovnáno - Bertrand do pokutového území hostů vyslal přetažený centr, který Delph podběhl, toho využil Boufal a skvěle našel pod sebou nabíhajícího Oriola Romeu, který s pomocí břevna srovnal stav zápasu na 1:1.

Vedoucí celek tabulky však věděl, co si v závěru utkání počít - celek Pepa Guardioly totiž letos zdobí až nebývalá vnitřní síla, jelikož jeho tým již několik utkání rozhodl až v samotném závěru. A nejinak tomu bylo i v tomto případě. V nastaveném čase dopravili Citizens míč do sítě dokonce dvakrát. První přesný zásah však platit nemohl kvůli faulu na brankáře, ovšem na akci z posledních vteřin celého střetnutí již nic závadného nebylo. To si Sterling vyměnil balón s De Bruynem, který mu jej na hranici vápna vrátil, načež anglický reprezentant přesnou střelou na zadní tyč rozpoutal na Etihadu pořádnou euforii a rozhodl o vítězství domácích v poměru 2:1.

Více informací k zápasu

Stoke City - Liverpool FC 0:3

29.11.2017 21:00

Góly: 17. Sadio Mané, 77. Mohamed Salah, 83. Mohamed Salah

Liverpool potvrdil, že v posledních letech se mu na bet365 Stadium velmi dobře daří, a i napočtvrté tam získal všechny body. Stoke City tentokráte selhalo hlavně v ofenzívě a vůbec poprvé od zářijového utkání s Chelsea nevstřelilo jedinou branku. O ty se staral soupeř, rozhodující zaznamenal Sadio Mané a dvakrát se pak trefil Mohamed Salah.

Hostům pochopitelně hodně pomohl uklidňují gól ze 17. minuty. Po hodně vlažném začátku ho dosáhli prakticky ze své první vážnější šance. Solanke, jediný typický hrot The Reds v rozestavení 4-2-3-1, prostrčil míč v šestnáctce na Maného, ten se musel rychle rozhodnout, jak zakončit, a udělal to náramně. Jemným obloučkem překonal brankáře Granta.

Liverpool byl i jinak o něco lepším týmem. Domácí se proti dobře organizované obraně svého protivníma opravdu dlouho nemohli prosadit, snad jen Shaqiri svou levačkou trošku ohrozil bránu gólmana Mignoleta. V pohotovosti byl ale určitě více Grant. Ve 28. minutě likvidoval pokus Oxlada-Chamberlaina a pak i tutovku Solankeho.

Ve 43. minutě svěřenci trenéra Jürgena Kloppa mohli svůj náskok navýšit, na střeleckou listinu se mohl zapsat znovu Mané, v dobré pozici ovšem trefil jen tyčku. Ve druhém dějství se The Potters přece malinko zlepšili. Ale i tak Liverpool celkem bez větších problémů hájil těsné vedení. Ačkoli ani on v útoku nijak nezářil, v podstatě ani nepotřeboval.

Ve 48. minutě mohlo dojít k vyrovnání průběžného stavu. K vyraženému míči se propracoval v šestnáctce Allen, jenž vypálil ihned z voleje, stoper Lovren ale jemnou tečí jeho pokus vychýlil do zámezí. V 69. minutě to byl opět Allen, kdo mohl za Stoke skórovat, jenže v krkolomné pozici v blízkosti pokutové značky pouze přestřelil.

Závěr tohoto střetnutí následně patřil LFC, jenž dvěma přesnými zásahy své vítězství pojistil. Mané v 77. minutě zavezl míč do pokuťáku, od brankové čáry nacentroval na střídajícího Mohameda Salaha, a ten se trefil parádně pod břevno. V 83. minutě se Egypťan radoval ještě jednou, potrestal totiž hrubici beka Pieterse, který mu doslova na gól namazal.

Více informací k zápasu

AFC Bournemouth - Burnley FC 1:2

29.11.2017 20:45

Góly: 79. Joshua King - 37. Chris Wood, 65. Robbie Brady

Burnley nepřestává překvapovat a po výhře 2:1 na půdě Bournemouthu se stále drží v těsném kontaktu s evropskými poháry. The Clarets vyhráli zcela zaslouženě, svého soupeře přehrávali od úvodní minuty.

Burnley se tlačilo dopředu takřka od počátečního hvizdu a Wood po sérii rohový kopů z úvodu utkání rozezvonil břevno! Aktivní začátek Burnley domácí poněkud zaskočil a hned v další dobré příležitosti rozvlnil boční síť Brady. V 16.minutě dostal na malém vápně trochu prostoru nekrytý Wood a Bournemouth měl znovu velké štěstí, že si balón cestu do sítě nenašel, za což vděčí hlavně skvělému Begovićovi.

Každopádně domácí si hlasitě koledovali o gól a s takovou to byla jen otázka času. Ve 37.minutě se vřítil do šestnáctky Brady a jeho tečovaná rána se odrazila přímo k nohám Chrise Woodse, který zařídil zcela zasloužené vedení.

Bournemouth měl sice mírnější převahu v držení balónu, ale sama tato statistika mu byla naprosto k ničemu. Ani druhý poločas The Cherries nezačali dobře a po hodině hry už si Burnley hýčkalo dvoubrankový náskok. Robbie Brady převzal balón na hranici šestnáctky a povedenou ranou do šibenice nedal Begovićovi vůbec žádnou šanci.

Letošní výrazné překvapení Premier League nepolevovalo a mělo šanci odskočit už na třígólový rozdíl, jenomže The Cherries se ještě dokázali za včasu vzpamatovat a v pravou chvíli snížit. Defouovi úplně nesedla střela, nicméně na zadní tyči dokonal dílo Joshua King a závěrečné minuty na Vitality Stadium slibovaly drama.

To se ale dostavilo jen částečně, protože domácí si žádný velký nápor nevypracovali. Nepomohlo jim k tomu ani pětiminutové nastavení. Burnley si tedy veze tři body z Bournemouthu a je v těsném závěsu za evropskými poháry. Bournemouth je patnáctý.

Více informací k zápasu

Arsenal FC - Huddersfield Town 5:0

29.11.2017 20:45

Góly: 3. Alexandre Lacazette, 68. Olivier Giroud, 69. Alexis Sánchez, 72. Mesut Özil, 87. Olivier Giroud

Ještě po hodině hry zápasu Arsenalu s Huddersfieldem byli diváci na Emirates Stadium jako na trní. Domácí favorit sice zásluhou brzké trefy Lacazetta hájil jednobrankové vedení, ovšem vinou řady nepřesností dopřál soupeři nejednu slibnou šanci na vyrovnání. Poté se však v centru dění ocitl Mesut Özil, jenž během pěti minut dvěma asistencemi a jedním gólem strhl skóre drtivě na stranu Arsenalu, který gólem Girouda v samém závěru stanovil konečný kulatý pětigólový debakl.

Lepší vstup do zápasu si domácí ani nemohli představovat. Již po dvou minutách Xhakovu kolmici šikovně patičkou usměrnil Aaron Ramsey k nohám nabíhajícího Alexandra Lacazetta, jenž nastalý samostatný únik zakončil chladnokrevně ranou na přední tyč a poslal Arsenal do vedení. Vstřelený gól však jako by hráče Arsenalu ukolébal a vyjma neproměněné šance Kolašinace si již do konce první půle nic světoborného nevytvořil.

Množící se nepřesnost přihrávek domácího týmu dodávala soupeři šanci vrátit se do zápasu. Nejblíže měl k vyrovnání po ztrátě Monreala Quaner, ovšem skákající míč se mu nepodařilo ideálně zpracovat a jeho následnou střelu ještě stihl zablokovat i za cenu rány do citlivých partií Laurent Koscielny. Do kabin se tak odcházelo za těsného vedení Arsenalu, přesto manažer Arséne Wenger nevypadal ani v nejmenším spokojeně.

Poločasové střídání londýnského klubu bylo přesto dosti překvapivé, neboť místo na hřišti pro Oliviera Girouda uvolnil střelec jediné branky Lacazette. Také na úvod druhé půle připadla první tutovka domácícm a po výtečné práci Alexise Sáncheze se ve výtečné šanci ocitl uzdravivší Mesut Özil. Německý forvard však místo střely bez přípravy volil zpracování a umožnil bránícím hráčům Huddersfieldu střelu v cestě do brány zastavit.

Stejně tak se ale domácí nezbavili chaosu v defenzivě, čehož k dalšímu nadějnému průniku využil Colin Quaner a nebýt kvalitního zákroku Petra Čecha, bylo srovnáno. Český gólman si jen pár minut nato dokonce orazítkoval vlastní břevno ve snaze vyboxovat tečovanou střelu Mouniého a napětí tribun na Emirates Stadium se mohlo krájet. O kýžené uklidnění se mohl postarat Giroud, jemuž se povedlo obejít brankáře Lössla, jenže místo prázdné brány z mírného úhlu trefil jen levou tyč.

Co se francouzskému útočníkovi nepovedlo napoprvé, to v osmašedesáté minutě plně odčinil. Největší zásluhu na pojišťovacím druhém gólu Arsenalu ovšem nese Mesut Özil, jenž si ukázkově narazil s Alexisem a přízemním centrem vybídl Girouda ke snadnému zakončení z bezprostřední blízkosti.

Než se hosté stihli vzpamatovat, zničehonic již na ukazateli skóre svítil stav 4:0. Pouhou minutu po Giroudově trefě se totiž z další Özilovy centrované přihrávky po pohledné týmové akci na jeden dotek prosadil neméně povedenou ranou z voleje Alexis Sánchez a jen tři minuty nato korunoval Mesut Özil svou fantastickou pětiminutovku vlastním gólem, když se po Ramseyho kolmici prosadil tváří v tvář Lösslovi.

Ani za rozhodnutého stavu Arsenalu nescházela chuť útočit a pomyslnou třešničku v podobě pátého gólu přidal tři minuty před koncem Olivier Giroud, jemuž tentokráte perfektní střeleckou pozici na hranici malého vápna přichystal dravým průnikem Sead Kolašinac. Arsenal tak navzdory několika chaotickým momentům potvrdil roli favorita a rozdrtil Huddersfield jednoznačně 5:0.

Více informací k zápasu

Chelsea FC - Swansea City 1:0

29.11.2017 20:45

Góly: 55. Antonio Rüdiger

Londýnská Chelsea nakonec přetavila svou jednoznačnou převahu ve vítězství a se Swansea si poradila poměrem 1:0, nakonec se ale o vítězství strachovala více, než by bylo zdrávo. Svěřenci italského stratéga si vypracovali množství příležitostí, jenže se jim je dlouho nedařilo proměnit, a tak se museli spokojit jen s hubenou výhrou.

Do první vážnější šance se po hlavičce Alonsa tlačil Morata, byl ale přidržen hostujícím stoperem a místo snahy o zakončení se tak sesunul k zemi, ovšem píšťalka hlavního rozhodčího zůstala němá. O chvíli později se k rozehrávce přímého kopu z levé strany postavil Willian a jeho kroucený míč jen o pár centimetrů minul vzdálenější tyč Fabianskiho branky.

Po tečovaném centru Fabregase se k akrobatickému zakončení dostal Morata, trefil ale jen střed branky, kde zasáhl pozorný brankář hostí. Po dalším průniku Williana si pak jeho střílený centr málem srazil do vlastní branky jeden ze zadáku hostí, na branku však domácí tým stále čekal. A když se krátce před poločasem neprosadil ani střelou ze střední vzdálenosti Alonso, odcházelo se do šaten za bezbrankového stavu.

Po deseti minutách druhé půle se domácí přece jenom dočkali - po nakrátko rozehraném rohovém kopu míč doputoval až ke Kantemu, který se za vápnem opřel do míče, nastřelil Bonyho, od kterého se balón odrazil přesně do kroku Rüdigerovi, který jej zblízka poslal do sítě.

Pojistku mohl po přímém kopu Fabregase přidat Morata, jeho hlavičku však opět vytěsnil reflexivním zákrokem Fabianski.

Posledních dvacet minut nabídlo daleko vyrovnanější podívanou a hosté se přece jenom tlačili mnohem více dopředu, ovšem jasně se ukazovalo, proč je jejich ofenziva tou nejhorší v rámci celé Premier League. Ofenzivní snažení Swansea se tak omezilo na dalekonosné pokusy, které však postrádaly přesnost, a tak utkání dospělo k výhře Chelsea v poměru 1:0.

Více informací k zápasu

Watford FC - Manchester United 2:4

28.11.2017 21:00

Góly: 77. Troy Deeney (pen.), 84. Abdoulaye Doucouré - 19. Ashley Young, 25. Ashley Young, 32. Anthony Martial, 86. Jesse Lingard

Bláznivá přestřelka se strhla na Vicarage Road, kde nakonec hostující Manchester United přehrál Watford v poměru 4:2 a udržel se tak v kontaktu s vedoucím Manchesterem City.

Vstup do zápasu měli Rudí ďáblové raketový a už po půlhodině hry vedli o tři branky. Po devatenácti minutách se na levém kraji pokutového území uvolnil Ashley Young a přesnou přízemní střelou poslal hosty do vedení. Tentýž hráč pak o chvíli později vedení United zdvojnásobil - to se postavil k rozehrávce volného přímého kopu zhruba z 25 metrů a famózní střelou vymetl šibenici branky Heurelha Gomese. Třetí hřebíček do rakve přidal po půlhodině hry Martial, kterého na hranici vápna našel Lukaku a francouzský útočník už si v zakončení věděl rady, když míč přízemní střelou poslal nekompromisně do sítě.

Ve druhé půli měly šance na vstřelení branek oba týmy, ovšem skóre se až do 77. minuty neměnilo. To vtrhl do vápna Femenia, který byl hloupě sražen Rojem a sudí nekompromisně ukázal na značku pokutového kopu. Míč si postavil Troy Deeney a přesnou ranou k tyči snížil na 1:3.

O pět minut později už ale bylo zaděláno na pořádné drama - to totiž Carillo našel na velkém vápna osamoceného Doucoureho, který z prvního doteku balón poslal přesně za vzdálenější tyč hostující branky a snížil tak na rozdíl jediného gólu.

Hosty však jen o pár minut později uklidnil Lingaard, který našlápl k velkému sólu, kdy se proháčkoval mezi čtyřmi protihráči a křižnou střelou stanovil definitivní podobu výsledku na 4:2 pro Rudé ďábly.

Více informací k zápasu

West Bromwich Albion - Newcastle United 2:2

28.11.2017 21:00

Góly: 45+1. Hal Robson-Kanu, 56. Sam Field - 59. Ciaran Clark, 83. Jonny Evans (vl.)

West Bromwich Albion byl velmi blízko svému dalšímu vítězství, na které čeká nepřetržitě od půlky srpna. Proti Newcastlu ještě půlhodinu před koncem vedl o dvě branky, soupeř však stačil srovnat a urval aspoň remízu. Přerušil tak svojí mizernou sérii čtyř porážek v řadě a vůbec poprvé od zápasu se Southamptonem skóroval více než jednou.

Jestli někdo čekal, že se bude jednat o opatrné střetnutí v kontextu minulých vzájemných utkání, v nichž naposledy čtyři branky padly v roce 2012, ten se šeredně mýlil. Především druhý poločas totiž nabídl pohlednou ofenzivní podívanou plnou zajímavých momentů. Ve finále byla konečná plichta tím nejspravedlivějším rezultátem.

Po úvodní strohé dvacetiminutovce mohli jako první inkasovat domácí, jelikož centr Ritchieho z pravé strany brankář Foster neudržel trestuhodně v rukavicích a míč mu upadl na zem. Naštěstí pro něj se k němu nepropracoval číhající Joselu a byl u něj dříve dobře se orientující bek Ahmed Hegazi, jenž možné nebezpečí zažehnal.

Na druhé straně se jen o minutu později osmělil dělovkou z dálky Rondón, jenž vybojoval balón ve středu pole, nicméně orazítkoval jen spojnici tyčky a břevna. Až s podivem byl mezi třemi tyčemi ledově klidný gólman Darlow, jenž skoro nehnul ani brvou, a v podstatě jen tenhle pokus sledoval, jak mu obrousil jeho brankovou konstrukci.

Po půlhodině hry zleva vyslal pas do šestnáctky Mbemba, tam našel naskakujícího Joselua, jenže ten míč hlavou pouze lízl, a tak zamířil jen mimo. Závěr poločasu pak daleko lépe vyšel WBA. A neudržitelný byl v tu chvíli Robson-Kanu, jenž nejprve po pasu Ahmeda Hegaziho hlavičkoval do Darlowa a po přihrávce Rondóna střílel vedle.

V nastavení prvního dějství však již velšský forvard poslal svůj tým do vedení. Evans dlouhým obloukem uvolnil na levé straně Gibbse, který v šestnáctce vyhledal nabíhajícího si Robsona-Kanua, a ten hlavou zavěsil. Zkraje druhé půle mohl odpovědět Mikel Merino, avšak jeho pokus z voleje zlikvidoval se štěstím připravený Foster.

V 58. minutě The Baggies své vedení navýšili. Rondón poposunul merunu k pravé lajně Phillipsovi, který odtud přetáhl svůj centr až na zadní tyč, a Field neměl jediný problém skórovat. Newcastle ale snížil záhy a to ho evidentně dost nakoplo. Po rohovém kopu zahraném Ritchiem se hlavou prosadil stoper Clark.

Ačkoli se Robson-Kanu mohl po přihrávce Livermora v 63. minutě zapsat na střeleckou listinu, leč trefil jen Darlowa, závěrečné minuty patřily jednoznačně NUFC. A v 83. minutě se dočkal zasloužené odměny. WBA měl přitom docela velkou smůlu, protože střela Ritchieho se u tyčky otřela o stehno bránícího Evanse a skončila v síti.

Více informací k zápasu

Brighton & Hove Albion - Crystal Palace 0:0

28.11.2017 20:45

Góly: -

Hráči Crystalu Palace se ani po tomto kole neodlepí ode dna tabulky, navzdory tomu, že z Brightonu vezou poměrně cenný bod. Fotbal diváky na Falmer Stadium příliš nebavil a nakonec nenabídl ani jednu branku.

Přitom to nemuselo dlouho trvat a v Brightonu se mohlo měnit skóre po úvodní čtvrthodině, kdy spolupráci Bentekeho se Zahou nadvakrát zneškodnil brankář Ryan. Po hříchu to byla jedna z mála velkých příležitostí v prvním poločase. Převážnou většinu času se hrálo hodně opatrně, zkrátka žádná reklama na anglický fotbal se nekonala.

Těsně před přestávkou dostal přihrávku na vápno zcela osamocený Gross, ale s přízemní ranou neměl brankář Hennessey vůbec žádné problémy. Diváci na Falmer Stadium doufali, že ve druhém dějství předvedou oba celky o poznání lepší podívanou.

Druhý poločas ten první víceméně kopíroval. V 59.minutě si seběhl na přední tyč Dunk a nescházelo mnoho a Brighton se mohl ujmout vedení. Potřebný kousek scházel i čtvrthodinu před koncem ráně Stephense, po které to v ochozech Falmer Stadium jenom zahučelo. Zápas směřoval k nerozhodnému konci a nic na tom nezměnila ani 85.minuta a velká příležitost hlavičkujícího Murrayho, kterou Hennessey společně se svým obráncem přečkali bez úhony.

Oba celky se i v nastavení snažily rozhodnout zápas ve svůj prospěch, ale času už bylo málo. Brighton nakonec remizoval s Crystalem Palace 0:0 a v tabulce si mírně pohorší. Hosté zůstávají nadále na posledním místě.

Více informací k zápasu

Leicester City - Tottenham Hotspur 2:1

28.11.2017 20:45

Góly: 13. Jamie Vardy, 45+1. Riyad Mahrez - 79. Harry Kane

Tottenham pokračuje v matných výkonech a ztrácí kontakt s čelem tabulky, když po velmi nevydařeném prvním poločase podlehl Leicesteru 2:1. O branky domácích se postarali Vardy a Mahrez, za hosty v druhé půli korigoval Kane.

Na první větší vzrušení museli diváci čekat do deváté minuty - pak si ale Morgan naskočil na rohový kop a jeho pokus musel až na brankové čáře odkopávat hostující Rose. Tentýž hráč se o něco později až do domácí šestnáctky, jeho střílený zpětný centr však Morgan na poslední chvíli zablokoval.

Úvodní branka zápasu přišla po třinácti minutách a šlo skutečně o výstavní kousek - Albrighton svým centrem za obranu našel rozběhnutého Vardyho, který s ničím neotálel a z prvního doteku jej poslal obloučkem na branku, čímž naprosto parádně přehodil vyběhnutého Llorise a svůj celek tak poslal do vedení.

Na druhé straně měl obrovskou šanci na srovnání skóre Sissoko, který šel sám na Schmeichela, jeho pokus však domácí brankář dokázal ztlumit a vracející se obránci pak balón z brankové čáry dopravili do bezpečí. Po půlhodině se po přihrávce Eriksena ocitl ve vyložené šanci pro změnu Dele Alli, i jeho však dánský brankář vychytal.

Pár sekund před závěrečným hvizdem prvního poločasu pak pro hosty přišel pořádný šok - Mahrez si nikým neatakován navedl balón doprostřed a famózní ranou k zadní tyči poslal Leicester do vedení o dvě branky. Pro hosty to byla opravdu ledová sprcha.

Třetí zásah mohl deset minut po pauze přidat Okazaki, kterého našel přesný centr Albrightona, útočník Leicesteru však nezvládl zakončení a svou hlavičku nasměroval vysoko nad. Patnáct minut před koncem mohl hosty vrátit do hry Eriksen, ten se po šťastném odrazu ocitl zcela osamocen na malém vápně, hrubě však nezvládl zakončení a míč poslal trestuhodně několik metrů vedle pravé tyč Schmeichelovy branky.

Dvanáct minut před koncem se však Spurs dočkali zasloužené odměny - to Lamela precizně zrychlil hru a kolmicí oslovil Kanea, který s ničím neváhal a dělovkou na bližší tyč zkorigoval stav na 2:1.

O čtyři minuty později mohlo být srovnáno, když skvělý centr Auriera našel opět střelce první branky Tottenhamu, ten ale tentokrát zaváhal a zblízka branku na dlouhou nohu vysoko přestřelil. A když se neujal ani pokus Dele Alliho z nastavení, bylo jasné, že Tottenham podruhé za poslední tři zápasy odejde bez bodu.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Manchester City14131044:940
2.Manchester United14102232:832
3.Chelsea FC1492325:1129
4.Arsenal FC1491428:1628
5.Liverpool FC1475228:1826
6.Burnley FC1474314:1125
7.Tottenham Hotspur1473422:1224
8.Watford FC1463524:2521
9.Leicester City1445519:2017
10.Brighton & Hove Albion1445513:1417
11.Southampton FC1444614:1716
12.Newcastle United1443713:1915
13.Everton FC1443717:2815
14.Huddersfield Town144379:2415
15.AFC Bournemouth1442812:1614
16.Stoke City1434716:2913
17.West Bromwich Albion1426612:2112
18.West Ham United1424812:3010
19.Swansea City142397:169
20.Crystal Palace142398:259

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (636)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele