14. kolo
29.11.2017 21:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Stoke City - Liverpool FC 0:3

Liverpool potvrdil, že v posledních letech se mu na bet365 Stadium velmi dobře daří, a i napočtvrté tam získal všechny body. Stoke City tentokráte selhalo hlavně v ofenzívě a vůbec poprvé od zářijového utkání s Chelsea nevstřelilo jedinou branku. O ty se staral soupeř, rozhodující zaznamenal Sadio Mané a dvakrát se pak trefil Mohamed Salah.

Hostům pochopitelně hodně pomohl uklidňují gól ze 17. minuty. Po hodně vlažném začátku ho dosáhli prakticky ze své první vážnější šance. Solanke, jediný typický hrot The Reds v rozestavení 4-2-3-1, prostrčil míč v šestnáctce na Maného, ten se musel rychle rozhodnout, jak zakončit, a udělal to náramně. Jemným obloučkem překonal brankáře Granta.

Liverpool byl i jinak o něco lepším týmem. Domácí se proti dobře organizované obraně svého protivníma opravdu dlouho nemohli prosadit, snad jen Shaqiri svou levačkou trošku ohrozil bránu gólmana Mignoleta. V pohotovosti byl ale určitě více Grant. Ve 28. minutě likvidoval pokus Oxlada-Chamberlaina a pak i tutovku Solankeho.

Ve 43. minutě svěřenci trenéra Jürgena Kloppa mohli svůj náskok navýšit, na střeleckou listinu se mohl zapsat znovu Mané, v dobré pozici ovšem trefil jen tyčku. Ve druhém dějství se The Potters přece malinko zlepšili. Ale i tak Liverpool celkem bez větších problémů hájil těsné vedení. Ačkoli ani on v útoku nijak nezářil, v podstatě ani nepotřeboval.

Ve 48. minutě mohlo dojít k vyrovnání průběžného stavu. K vyraženému míči se propracoval v šestnáctce Allen, jenž vypálil ihned z voleje, stoper Lovren ale jemnou tečí jeho pokus vychýlil do zámezí. V 69. minutě to byl opět Allen, kdo mohl za Stoke skórovat, jenže v krkolomné pozici v blízkosti pokutové značky pouze přestřelil.

Závěr tohoto střetnutí následně patřil LFC, jenž dvěma přesnými zásahy své vítězství pojistil. Mané v 77. minutě zavezl míč do pokuťáku, od brankové čáry nacentroval na střídajícího Mohameda Salaha, a ten se trefil parádně pod břevno. V 83. minutě se Egypťan radoval ještě jednou, potrestal totiž hrubici beka Pieterse, který mu doslova na gól namazal.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:3 LFC

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele