14. kolo
29.11.2017 20:45 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

AFC Bournemouth - Burnley FC 1:2

Burnley nepřestává překvapovat a po výhře 2:1 na půdě Bournemouthu se stále drží v těsném kontaktu s evropskými poháry. The Clarets vyhráli zcela zaslouženě, svého soupeře přehrávali od úvodní minuty.

Burnley se tlačilo dopředu takřka od počátečního hvizdu a Wood po sérii rohový kopů z úvodu utkání rozezvonil břevno! Aktivní začátek Burnley domácí poněkud zaskočil a hned v další dobré příležitosti rozvlnil boční síť Brady. V 16.minutě dostal na malém vápně trochu prostoru nekrytý Wood a Bournemouth měl znovu velké štěstí, že si balón cestu do sítě nenašel, za což vděčí hlavně skvělému Begovićovi.

Každopádně domácí si hlasitě koledovali o gól a s takovou to byla jen otázka času. Ve 37.minutě se vřítil do šestnáctky Brady a jeho tečovaná rána se odrazila přímo k nohám Chrise Woodse, který zařídil zcela zasloužené vedení.

Bournemouth měl sice mírnější převahu v držení balónu, ale sama tato statistika mu byla naprosto k ničemu. Ani druhý poločas The Cherries nezačali dobře a po hodině hry už si Burnley hýčkalo dvoubrankový náskok. Robbie Brady převzal balón na hranici šestnáctky a povedenou ranou do šibenice nedal Begovićovi vůbec žádnou šanci.

Letošní výrazné překvapení Premier League nepolevovalo a mělo šanci odskočit už na třígólový rozdíl, jenomže The Cherries se ještě dokázali za včasu vzpamatovat a v pravou chvíli snížit. Defouovi úplně nesedla střela, nicméně na zadní tyči dokonal dílo Joshua King a závěrečné minuty na Vitality Stadium slibovaly drama.

To se ale dostavilo jen částečně, protože domácí si žádný velký nápor nevypracovali. Nepomohlo jim k tomu ani pětiminutové nastavení. Burnley si tedy veze tři body z Bournemouthu a je v těsném závěsu za evropskými poháry. Bournemouth je patnáctý.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele