Premier League - preview 14. kola

28.11.2017, 08:52, aktualizováno 29.11.2017, 08:56
Previews
Svou větší porci zápasů má vložené kolo v Anglii na programu dnes. Roli favoritů si budou plnit celky Arsenalu a Liverpoolu, které stanou proti Huddersfieldu, respektive Stoke City. Chelsea doma čeká papírově jednoduchá záležitost se Swansea, Manchester City se pokusí potrápit Southampton. Davida Moyese s West Hamem čeká výjezd na důvěrně známý Goodison Park...
AFC Bournemouth - Burnley FC  (středa 20:45)
Bournemouth na domácím stadionu Dean Curt uvítá ambiciózní Burnley a bude doufat, že se mu povede protáhnout svou třízápasovou sérii bez inkasování na číslo čtyři. Burnley sice naposledy prohrálo, ale jinak je jeho forma velmi dobrá, takže není příliš daleko od pohárů.

Burnley je jedním z příjemných překvapení letošního ročníku anglické nejvyšší soutěže a sídlí na skvělém sedmém místě. Navíc mu schází jen jediný bod na slavný Liverpool a může směle pomýšlet i na poháry. Na pátý Tottenham Hotspur totiž ztrácí jen dva body, což není nepřekonatelná vzdálenost. Dotáhnout ji Burnley chtělo už v minulém kole.

Tam se mu to ale zrovna nepovedlo, protože po sérii tří dobře odehraných zápasů, na jejichž konci Burnley vždy zvítězilo, se nedokázalo popasovat s Arsenalem. Proti favoritovi sice nehrálo vůbec špatně a nedávalo mu mnoho prostoru, ale londýnskému celku nakonec pomohl Alexis Sánchez. Chilské eso proměnilo nařízenou penaltu a gólem v nervydrásajícím nastavení druhé půle rozhodlo o třech bodech pro Kanonýry.

Na toto zklamání nyní hráči chtějí reagovat, jak ostatně ukazuje manažer Sean Dyche. "Jsem hrdý na své hráče a na to, jak si poradili s těžkým soupeřem. Hráli jsme velice vyrovnanou hru a nebýt té penalty, byl by to pro nás velký úspěch. Takhle jsme mírně zklamaní z výsledku, ale věřím, že už v příštím kole se nám povede zvítězit. Nebudeme to mít vůbec snadné, ale chci tým co nejlépe připravit," dodává manažer Dyche.

Pravdu má v tom, že od nedělního utkání s Arsenalem neuplyne zrovna moc času na to, aby si hráči odpočinuli. Vložené kolo ale tím spíš ukáže, jak na tom týmy s psychickou i fyzickou stránkou jsou. A Bournemouth hodlá ukázat, kdo že je v Dean Curt pánem. Aktuální forma mu hraje do karet, protože od porážky v utkání s Chelsea se Bournemouth raduje z jednoho dobrého výsledku za druhým.

Už ve třech duelech se mu podařilo neinkasovat ani jednu branku. Naposledy si v sobotu rozdělil body se Swansea, ale předtím na domácí půdě opravdu válel. Díky hattricku Calluma Wilsona se mu povedlo rozstřílet Huddersfield Town a ani mu nevadilo, že musí druhý poločas odehrát bez vyloučeného Simona Francise.
AFC Bournemouth - pravděpodobná sestava:
Begović - Francis, Cook, Ake, Daniels - Ibe, Arter, Surman, Pugh - King, Wilson
Burnley FC - pravděpodobná sestava:
Pope - Lowton, Tarkowski, Mee, Ward - Gudmundsson, Defour, Cork, Brady, Hendrick - Wood
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.07 - 3.42 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Arsenal FC - Huddersfield Town  (středa 20:45)
Anglická Premier League již má za sebou třetinu odehraných zápasů a s blížícím se koncem roku nabírá na tempu vloženým čtrnáctým kolem. O další posun tabulkou vzhůru budou usilovat hráči Arsenalu, kteří doma na Emirates Stadium v lize doposud neztratili ani bod. Dalším vyzyvatelem Kanonýrů bude nováček z Huddersfieldu.

Vítězná šňůra Arsenalu na domácí půdě se i s přihlédnutím k závěru minulé sezony táhne dlouhé měsíce a celkem již činí jedenáct zápasů v řadě. Naposledy se tento počin týmu Arséna Wengera povedl ještě před přestěhováním z tradičního Highbury a rovný tucet výher za sebou Arsenal nepamatuje od sezony 2004/05, kdy opanoval celý ligový ročník bez jediné porážky.

Huddersfield se těší slibnému vstupu do soutěže, který ziskem patnácti bodů překonal prvotní skeptická očekávání veřejnosti, ovšem z posledních sedmi kol si Terriers připsali hned pět proher. Hlavní kámen úrazu je střelecká nemohoucnost svěřenců Davida Wagnera, kteří na hřištích soupeřů nedokázali skórovat již šestkrát za sebou a na momentálně jsou na střeleckém suchu celých devět hodin a dvanáct minut.

Přestože po předešlém zápase s Burnley Wenger vyloučil účast Mesuta Özila ve středu večer, poslední informace již takto striktní nejsou, neboť německý reprezentant se po náhlé nemoci stihl dát do pořádku a absolvoval úterní trénink se zbytkem týmu. Mimo hru bude naopak Alex Iwobi, jenž právě Özila v minulém kole nahradil a přivodil si drobné zranění nohy. Huddersfieldu pro tento duel schází Rajiv van La Parra vinou vyloučení těsně po skončení víkendového utkání s Manchesterem City. Mimo hru zůstává i dlouhodobě zraněné trio Billing, Hefele a Stanković.
Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Čech - Koscielny, Mustafi, Monreal - Bellerín, Ramsey, Xhaka, Kolašinac - Welbeck, Alexis - Lacazette
Huddersfield Town - pravděpodobná sestava:
Lössl - Smith, Schindler, Zanka, Malone - Williams, Hogg, Mooy - Kachunga, Mounie, Ince
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.20 - 7.50 - 16.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Chelsea FC - Swansea City  (středa 20:45)
Londýnskou Chelsea ve středu na Stamford Bridge vyzve trápící se Swansea, která se s devíti body krčí na předposledním místě Premier League. Hosty ničí především bídná produktivita, na gól totiž čekají již více než tři zápasy, o favoritovi tak vůbec nemůže být pochyb.

Chelsea o víkendu přišla o čtyřzápasovou šňůru výher, ovšem remízu na půdě Liverpoolu nemůže považovat za špatný výsledek, obzvlášť, když se jí vyrovnat podařilo až v samém závěru díky šťastné brance Williana. Další ztráty si však svěřenci Antonia Conteho v nejbližší budoucnosti nemohou, na vedoucí Manchester City totiž v současnosti ztrácí již jedenáct bodů, a pokud se ještě chtějí zapojit do boje o titul, nutně potřebují vyhrát prakticky všechny prosincové zápasy. Klíčem k tomu bude dost pravděpodobně dvojice Hazard - Morata, která si v poslední době až nevídaně rozumí a je hlavním zdrojem ofenzivního nebezpečí.

To Swansea se naopak střelecky pořádně trápí, ofenziva je rozhodně největší slabinou týmu Paula Clementa. Více jak jeden přesný zásah Labutě zaznamenaly jen ve dvou ze třinácti utkání, hned osmkrát vyšly střelecky naprázdno a se sedmi vstřelenými brankami jsou tím vůbec nejhůře střílejícím celkem v celé lize. Na výhru pak předposlední tým tabulky čeká již pět zápasů, naposledy přehrál v polovině října nováčka z Huddersfieldu. V minulém kole Swansea alespoň ukončila čtyřzápasovou sérii porážek, když na vlastní půdě uhrála bod z Bournemouthem.

Jasným favoritem tak jsou domácí, což dokládá i bilance vzájemných duelů - z 12 střetnutí v rámci Premier League jich Blues hned sedm vyhráli, přičemž poraženi odešli jen jednou, a to v dubnu 2016. Na druhou stranu z posledních čtyř zápasů londýnští vyhráli jen jednou, dva zápasy dopadly nerozhodným výsledkem a jednou se ze tří bodů radovala Swansea.

Antonio Conte nebude moci využít služeb Davida Luize, který si na tréninku přivodil zranění kolene. Jak dlouho ale bude absentovat, to se zatím neví. Do hry nezasáhne ani Michy Batshuayi, Musonda a Kenedy, naopak Victor Moses již je připraven nastoupit. Paul Clement nemůže nasadit Tammyho Abrahama, ten je totiž na hostování právě z Chelsea a proti svému mateřskému klubu tak hrát nemůže. Dalšími absentéry pak budou obránci Federico Fernadez a Kyle Bartley.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.19 - 7.71 - 17.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Everton FC - West Ham United  (středa 21:00)
Ve středu večer přivítá na svém stánku Everton Kladiváře - a v souboji dvou trápících se celků potřebují nutně bodovat oba dva. Před začátkem sezóny by skutečně jen málokdo čekal, že na konci listopadu půjde o souboj osmnáctého se sedmnáctým týmem tabulky.

Everton je na tom zatím prachbídně a ani po odchodu Ronalda Koemana se jeho situace vůbec nezlepšila. Od prohry s Arsenalem totiž Karamelky vyhrály jen jednou, když na vlastním hřišti otočily zápas s Watfordem, s Crystal Palace posléze ještě uhrály bod, jenže jinak dvakrát hladce kapitulovaly. Do toho připočtěme ještě ostudnou porážku 1:5 v domácím zápase s Atalantou a je jasné, že situace už je opravdu kritická.

To Kladiváři po výměně trenéra odehráli zatím jen dva duely, zatímco na půdě Watfordu nezískali ani bod a zaslouženě prohráli, v domácím střetnutí s Leicesterem se jim podařilo ukořistit alespoň bod. V celkové součtu to je ale samozřejmě málo, svěřenci Davida Moyese potřebují uhrát pár výher, aby se vzdálili sestupové propasti, kam by je před startem ročníku snad nikdo netipoval.

Everton řeší zdravotní krizi v defenzivních řadách, mimo hru totiž bude Leighton Baines a Michael Keane, dlouhodobě mimo jsou pak další zadáci Ramiro Funes Mori a Seamus Coleman. Do hry pak nezasáhne ani Oumar Niasse, který si odpykává dvouzápasový trest za simulování. West Hamu bude chybět čtveřice Javier Hernandez, Michail Antonio, James Collins a Jose Fonte, první dva hráče vyřadí svalové zranění, oba stopery pak prozměnu trable s kotníkem.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.35 - 3.33 - 3.33
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Manchester City - Southampton FC  (středa 21:00)
Citizens mohou svou vítěznou sérii natáhnout již na dvanáct duelů, k tomu však musí na vlastním hřišti zdolat Southampton, který v minulém kole rozstřílel trápící se West Ham 4:1. Svěřenci Pepa Guardioly jsou však jasným favoritem a jakákoliv ztráta by představovala velké překvapení.

O víkendu měli fotbalisté Manchesteru City pořádnou fušku, aby Huddersfield porazili, nakonec se jim to ale díky šťastné trefě Raheema Sterlinga podařilo. Poprvé od srpnového utkání s Bournemouthem museli skóre otáčet a paradoxní je, že stejně jako tehdy je znovu zachránil tentýž anglický reprezentant. Doposud však celek z Manchesteru prožívá sezónu snů - s 42 vstřelenými brankami je jednoznačně nejlépe střílejícím týmem v soutěži, s 8 obdrženými pak společně se svým městským rivalem tím nejlépe bránícím. Jen těžko si lze momentálně představit, co by vlastně mohlo Pepa Guardiolu v cestě za mistrovským titulem zastavit.

To Southampton o víkendu poprvé po třech zápasech zvítězil, když si poradil s bídně hrajícím Evertonem a přehrál jej jasně v poměru 4:1. Momentální 11. příčka sice nepředstavuje nic, z čeho by se na jihu Anglie extrémně radovali, navzdory tomu se klub dlouhodobě drží v poklidných vodách tabulky a je jen velmi nepravděpodobné, že by se ho měly týkat byť jen minimální starosti o záchranu.

Citizens to navíc na Southampton v poslední době umí, domácí totiž zvítězili pětkrát z posledních osmi duelů, přičemž poraženi odešli jen jednou jedinkrát. V minulém roce však na Etihadu pouze remizovali, když na vedoucí branku Redmonda odpověděl po přestávce Iheanacho, obrat se však fotbalistům Manchesteru dokonat nepodařilo.

Pep Guardiola do zápasu nemůže nasadit dvojici Benjamin Mendy a John Stones, oba fotbalisté totiž utrpěli zranění dlouhodobějšího rázu a na marodce si ještě nějaký ten pátek pobydou. Fernandinho si pak společně s Leroyem Sanem musí dávat pozor, žluté napomenutí by totiž pro ně znamenalo jednozápasovou stopku. Hosté do sestavy přivítají Oriola Romeu, který si již odpykal jednozápasový trest, a v základní sestavě by již měl figurovat i Mario Lemina, který již definitivně vyléčil svou nemoc.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.22 - 7.43 - 13.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Stoke City - Liverpool FC  (středa 21:00)
Proti papírově slabším soupeřům se Liverpoolu v Premier League docela slušně daří, a protože ani Stoke City nepatří zdaleka k úhlavním favoritům ligy, určitě by na jeho nepříjemném stadionu rád urval všechny body, aby neztratil kontakt s čelem tabulky. V blízké minulosti vyloupil bet365 Stadium celkem třikrát v řadě.

The Reds vyšel měsíc listopad poměrně dobře. Až na to, že před týdnem na půdě Sevilly v Lize mistrů zahodil šanci na to postoupit definitivně do osmifinále a že o víkendu pět minut před koncem ztratil dva body s Chelsea, si vlastně nemůže moc stěžovat. V uplynulých osmi ligových kolech nebodoval pouze v říjnu v Tottenhamu.

Je pravda, že porážet ostatní anglické giganty je pro Liverpool jakýsi problém. Až na drtivou výhru ze začátku tohoto ročníku nad Arsenalem nedokázal skolit oba manchesterské celky, londýnské Kohouty či o minulém víkendu právě ani The Blues. Tak jako tak se ale i nadále drží v boji o čtvrtou příčku, která je klíčová pro účast v Lize mistrů v příštím roce.

Hostující manažer Jürgen Klopp má v následujících týdnech úplně jasno o tom, co bude po svých svěřencích požadovat. "Chceme tři body, pak další tři a pak další tři. Protože pořád někdo boduje a my u toho musíme být," mínil. "Momentálně je Manchester City úplně někde jinde. Pokud takhle bude pokračovat, nikdo už nebude mít šanci titul získat."

Liverpool vítá zpět záložníka Emreho Cana, jenž do duelu s Chelsea nezasáhl kvůli svalovému zranění, ale i tak není pravděpodobné, že by se objevil v základu. Naopak Sadio Mané spolu s Robertem Firminem by se v úvodní jedenáctce objevit měli. A co se Dejana Lovrena týče, nad jeho startem v tomto vloženém kole visí otazník.

Domácí okupují pozice v dolní polovině tabulky a ani zdaleka nezískávají výsledky, jaké by si představovali. Všudy všeho urvali jen tři vítězství, to poslední se datuje na konec října v utkání na hřišti Watfordu. Od té doby remizovali s Leicesterem a v Brightonu a naposledy nestačili poslednímu Crystal Palace, jemuž smolně podlehli o gól.

Manažer mužstva Mark Hughes byl po víkendu skleslý. The Potters přece jenom inkasovali v nastavení druhé půle a nezbyl jim ani bod. "Já si ale myslím, že jsme hráli dobře," pochválil své hráče. "Jakmile nebudeme dělat chyby, budeme v pohodě, protože naše výkony jsou v pořádku. Nejsme daleko od toho, abychom se posunuli dopředu," sliboval.

Lehké zranění kotníku utrpěl v minulém zápase Ramadan Sobhi, ale očekává se, že by ho Hughes měl povolat. Fit je už údajně také Saido Berahino, avšak po zdravotních potížích se stále zotavuje Geoff Cameron, se zlomeným prstem nenastoupí určitě ani brankářská jednička Jack Butland a samozřejmě i dlouhodobě marodný Stephen Ireland.
Stoke City - pravděpodobná sestava:
Grant - Zouma, Shawcross, Wimmer - Diouf, Fletcher, Allen, Pieters - Shaqiri, Jesé - Choupo-Moting
Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Mignolet - Alexander-Arnold, Matip, Klavan, Robertson - Wijnaldum, Henderson, Philippe Coutinho - Mohamed Salah, Roberto Firmino, Mané
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.27 - 4.42 - 1.56
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Brighton & Hove Albion - Crystal Palace  (úterý 20:45)
V úterý má Premier League na programu i jedno derby. Ano, duel Brightonu a Crystal Palace lze považovat za derby. Ne snad geografické, byť oba kluby sdílí jižní polovinu Britského království. Ne snad kvůli ptačím přezdívkám. Tahle rivalita, kterou spojuje dálnice M23, klíčí spíše z peprných vzájemných soubojů...

Oba celky se na prvoligové scéně potkají poprvé od dubna 1981, přičemž zítřejší místo konání Amex Stadium tehdy ani nemělo své základy. Nesnášenlivosti mezi oběma fanouškovskými tábory potom bylo zavdáno během sezony 1976/77, kdy oba týmy bok po boku úspěšně válčily o postup ze třetí nejvyšší soutěže. Tahle rivalita je vpravdě komplikovaná a chápou ji pořádně jen ti přímo dotčení.

Nikdo ze současných kádrů o tomto zvláštním vztahu nemůže vyprávět tak lehce, nebo naopak složitě, jako Glenn Murray. Ten v létě 2011 jako volný hráč opustil Brighton pro croydonský klub, za který ihned v září proti svému bývalému zaměstnavateli skóroval. Tehdy neslavil, a slavit prý případně nebude ani tentokrát, zase pěkně zpátky v dresu nováčka z jihu Anglie.

Naposledy se oba kluby potkaly ve vypjatém semifinále play-off druhé ligy v květnu 2013, kdy za Crystal Palace řádil Wilfried Zaha. Tehdy postoupili Eagles, a tak Seagulls mají poslednímu celku tabulky co vracet. Sami si přitom nevedou vůbec zle - především díky domácí formě hájí místo v první desítce, přičemž o víkendu pořádně potrápili Manchester United.

Chris Hughton v sobotu poprvé po čtyřech kolech změnil základní sestavu a nyní se bude rozhodovat, jestli opět dát šanci Sollymu Marchovi, nebo se vrátit pro Josého Izqueirda. Po zlomenině nohy z letní přípravy se k návratu hotoví Beram Kayal.

Roy Hodgson na lavičce Crystal Palace může po delší době poprvé od začátku využít Christiana Bentekeho, který již byl na hřišti účasten zvládnutého druhého poločasu se Stoke City a nyní by mohl těžit z potenciální koučovy rotace. Lee Chung-yong je stále mimo hru, jinak Hodgsona nic netíží.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.67 - 3.12 - 3.04
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Leicester City - Tottenham Hotspur  (úterý 20:45)
Tottenhamu se po listopadové reprezentační pauze zatím nedaří vrátit do té správné formy, která mu přinesla například vítězství nad Realem Madridm, momentálně tak svěřenci Mauricia Pochettina prožívají menší útlum. Změnit svou situaci mohou hned v úterý večer, když vyjíždí na půdu nevyzpytatelného Leicesteru.

Leicester po angažování nového manažera v podobě Clauda Puela podává zlepšené výkony a pod svým novým koučem zatím ze čtyř zápasů vytěžil pět bodů, když podlehl pouze naprosto suverénnímu Manchesteru City. Lišky si tak momentálně hoví v klidném středu tabulky, kde se nachází na dvanácté pozici a na první sestupovou příčku mají náskok čtyř bodů.

To Mauricio Pochettino jistě není spokojen s vývojem v posledních pár týdnech. Spurs si sice nejprve parádně vyšlápli na Real Madrid, který v rámci Champions League ve Wembley porazili 3:1, navzdory tomu takto vysokou laťku neudrželi a v domácí soutěži začali ztrácet. Hned pár dní po výhře nad španělským gigantem podali Kohouti podprůměrný výkon proti Crystal Palace, ovšem parádní branka Sona je od ztráty bodů zachránila. Totéž se již ale nedalo říct o střetnutí na hřišti Arsenalu, které se Tottenhamu vůbec nepovedlo a po matném výkonu svému rivalovi podlehl 2:0. O víkendu si navíc Spurs připsali další ztrátu, když nedokázali prolomit obranný val West Bromwiche, se kterým tak uhráli jen remízu 1:1. V ligové tabulce tak klesli až na páté místo, pro londýnský celek tak nastává nejvyšší čas k návratu na vítěznou vlnu.

Oba týmy se naposledy střetly v květnu, tehdy utkání vyznělo jednoznačně ve prospěch Kohoutů, kteří si na svého soupeře vyšlápli a zvítězili vysoko 6:1. Při posledních čtyřech výjezdech na King Power Stadium navíc Tottenham ani jednou nepoznal hořkost porážky.

Leicester nehlásí žádné nové marody, mimo hru tak jsou jen dlouhodobí absentéři Robert Huth a Matty James. V dresu Tottenhamu se po dlouhých 13 měsících může představit záložník Eric Lamela, který je konečně pro utkání k dispozici. Mimo hru s největší pravděpodobností bude Harry Winks, kterého skolila nemoc.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.87 - 3.92 - 1.77
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Watford FC - Manchester United  (úterý 21:00)
Anglická Premier League tentokráte nespí ani přes týden a příznivcům nabídne vložené kolo, v jehož rámci Manchester United vycestuje na půdu v pohodě hrajícího Watfordu. Vzhledem k dosavadní spanilé jízdě Citizens si tak svěřenci Joseho Mourinha nemohou dovolit žádné zaváhání, pokud chtějí zůstat alespoň v minimálním kontaktu se svým městským rivalem.

Watford se po krátkém výpadku opět vrátil od formy a z posledních dvou duelů vytěžil maximální počet šesti bodů, když nejprve přehrál na vlastní půdě West Ham a o tomto víkendu si zase Sršně na severu Anglie vyšláply i na Newcastle United. Sluší se ještě zmínit, že v obou duelech svěřencům Marca Silvy precizně fungovala defenziva, ta totiž neinkasovala ani jedinou branku. Zda bude stačit i na nabitou ofenzivu druhého celku tabulky, to se teprve uvidí.

Rudí ďáblové po prohře na půdě londýnské Chelsea zvládli oba domácí duely a vytěžili z nich dvě povinné výhry. Nejprve na Old Trafford jasně přehráli Newcastle poměrem 4:1, o týden později se pak s Brightonem sice trápili, nakonec ale přece jen našli způsob, jakým míč dopravit za záda brankáře Matthewa Ryana, což jim nakonec stačilo k hubenému vítězství 1:0 a zisku tří bodů. Na svého městského konkurenta se však svěřenci Joseho Mourinha i nadále dívají s odstupem osmi bodů, druhý tým tabulky si proto nemůže dovolit vůbec žádné zaváhání.

Hostující celek jistě uklidní pohled do statistiky vzájemných střetnutí. Z posledních 12 takových duelů totiž United vyhráli hned 12, jedinou výjimku představoval loňský zářijový duel na Vicarage Road, po kterém se po výsledku 3:1 radovali domácí fotbalisté. Neprohrát dva domácí zápasy s Manchesterem United v řadě, to se však Watfordu nepodařilo již od roku 1986. Změní tuto bilanci v úterý večer?

Domácím se po třízápasovém trestu vrací kapitán Troy Deeney, v plné kondici již je Sebastian Prödl, který si v sobotu zahrál poprvé od srpna. Hosté s největší pravděpodobností ještě nemohou počítat se zraněnou dvojicí Baily - Jones, mimo hru je pak ještě i dlouhodobý absentér Michael Carrick.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.04 - 3.75 - 1.78
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
West Bromwich Albion - Newcastle United  (úterý 21:00)
West Bromwich Albion ani Newcastle aktuálně neprožívají úplně nejlepší chvíle. Zatímco domácí čekají na své další vítězství v Premier League od druhého kola, tedy od půlky srpna, a nacházejí se jen těsně nad sestupovým pásmem, hosté prohráli už čtyřikrát v řadě, a během uplynulých 360 minut vstřelili pouhou jednu jedinou branku.

Tři body tak bezpodmínečně potřebují oba dva celky, aby se odrazily v budoucnosti do lepších týdnů. Když se oba týmy střetly naposledy, bylo tomu v předloňské sezóně, a tehdy vyhrálo vždy domácí mužstvo. V obou případech tomu bylo nejtěsnějším možným způsobem. Vyrovnaná, tuhá a možná i nervózní bitva se očekává i nyní.

The Baggies každopádně mohou být notně povzbuzeni o víkendovou remízu s favorizovaným Tottenhamem, která přerušila jejich hrůznou sérii čtyř proher v řadě. Dočasný lodivod Gary Megson tak prožil poměrně povedenou premiéru poté, co nahradil odvolaného Tonyho Pulise. Spekuluje se o tom, že brzy na lavičku usedne dosud nezaměstnaný Alan Pardew.

Megson se však touhle otázkou nehodlá před důležitým kláním s Newcastlem vůbec zaobírat. "Nevím o tom vůbec nic," uvedl k této problematice. "Vedení se rozhodne podle sebe, co pro něj bude dobré nebo ne. Jsem si jistý, že vybere někoho, koho chtít bude. Tuhle práci dělám jen na tak dlouho, dokud mi nebude řečeno jinak. Pak se uvidí, co se stane."

Svěřenci Rafaela Beníteze prožívají v tuhle chvíli nejhorší období sezóny. Jestli ještě v říjnu po devíti kolech nebodovali jen ve třech případech, pak nyní postupně padli s Burnley, Bournemouthem, Manchesterem United i Watfordem. Byť v posledním zápase nepředvedli vyloženě špatný výkon, prohráli ve finále o tři góly.

Španělský stratég nicméně nijak výrazně nepanikaří. Již před startem tohoto ročníku očekával, že to jeho tým bude mít těžké. "Poslední měsíc je pro nás obtížný. Už jsme získali 14 bodů a jsme v celkem dobré pozici. Ale spokojení nejsme, mohlo to být totiž lepší. I když na druhou stranu jsme mohli dopadnout ještě hůř," mínil po šňůře neúspěchů.

WBA nebude moci stále počítat se zraněným Chrisem Bruntem, Nacer Chadli a James Morrison se už po svých zdravotních potížích údajně dávají do kupy, ale pořád je u nich malá šance, že by s v tomhle klání objevili. Newcastlu se vrací po karetním trestu obránce Isaac Hayden a také Mikel Merino, jenž je plně fit po problémech se zády.
West Bromwich Albion - pravděpodobná sestava:
Foster - Nyom, Ahmed Hegazi, Evans, Gibbs - Phillips, Yacob, Livermore, Field - Rodriguez, Rondón
Newcastle United - pravděpodobná sestava:
Elliot - Yedlin, Clark, Lejeune, Javi Manquillo - Hayden, Mikel Merino - Ritchie, Ayoze Pérez, Jacob Murphy - Mitrovič
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.44 - 3.14 - 3.38
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Manchester City13121042:837
2.Manchester United1392228:629
3.Chelsea FC1382324:1126
4.Arsenal FC1381423:1625
5.Tottenham Hotspur1373321:1024
6.Liverpool FC1365225:1823
7.Burnley FC1364312:1022
8.Watford FC1363422:2121
9.Brighton & Hove Albion1344513:1416
10.Southampton FC1344513:1516
11.Huddersfield Town134369:1915
12.Leicester City1335517:1914
13.AFC Bournemouth1342711:1414
14.Newcastle United1342711:1714
15.Stoke City1334616:2613
16.Everton FC1333713:2812
17.West Bromwich Albion1325610:1911
18.West Ham United1324712:2610
19.Swansea City132387:159
20.Crystal Palace132298:258

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (971)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele