14. kolo
29.11.2017 20:45 CET
5 : 0
(1:0)

Reportáž

Arsenal třemi góly za pět minut zlomil Huddersfield a vyhrál jasně 5:0

Ještě po hodině hry zápasu Arsenalu s Huddersfieldem byli diváci na Emirates Stadium jako na trní. Domácí favorit sice zásluhou brzké trefy Lacazetta hájil jednobrankové vedení, ovšem vinou řady nepřesností dopřál soupeři nejednu slibnou šanci na vyrovnání. Poté se však v centru dění ocitl Mesut Özil, jenž během pěti minut dvěma asistencemi a jedním gólem strhl skóre drtivě na stranu Arsenalu, který gólem Girouda v samém závěru stanovil konečný kulatý pětigólový debakl.

Lepší vstup do zápasu si domácí ani nemohli představovat. Již po dvou minutách Xhakovu kolmici šikovně patičkou usměrnil Aaron Ramsey k nohám nabíhajícího Alexandra Lacazetta, jenž nastalý samostatný únik zakončil chladnokrevně ranou na přední tyč a poslal Arsenal do vedení. Vstřelený gól však jako by hráče Arsenalu ukolébal a vyjma neproměněné šance Kolašinace si již do konce první půle nic světoborného nevytvořil.

Množící se nepřesnost přihrávek domácího týmu dodávala soupeři šanci vrátit se do zápasu. Nejblíže měl k vyrovnání po ztrátě Monreala Quaner, ovšem skákající míč se mu nepodařilo ideálně zpracovat a jeho následnou střelu ještě stihl zablokovat i za cenu rány do citlivých partií Laurent Koscielny. Do kabin se tak odcházelo za těsného vedení Arsenalu, přesto manažer Arséne Wenger nevypadal ani v nejmenším spokojeně.

Poločasové střídání londýnského klubu bylo přesto dosti překvapivé, neboť místo na hřišti pro Oliviera Girouda uvolnil střelec jediné branky Lacazette. Také na úvod druhé půle připadla první tutovka domácícm a po výtečné práci Alexise Sáncheze se ve výtečné šanci ocitl uzdravivší Mesut Özil. Německý forvard však místo střely bez přípravy volil zpracování a umožnil bránícím hráčům Huddersfieldu střelu v cestě do brány zastavit.

Stejně tak se ale domácí nezbavili chaosu v defenzivě, čehož k dalšímu nadějnému průniku využil Colin Quaner a nebýt kvalitního zákroku Petra Čecha, bylo srovnáno. Český gólman si jen pár minut nato dokonce orazítkoval vlastní břevno ve snaze vyboxovat tečovanou střelu Mouniého a napětí tribun na Emirates Stadium se mohlo krájet. O kýžené uklidnění se mohl postarat Giroud, jemuž se povedlo obejít brankáře Lössla, jenže místo prázdné brány z mírného úhlu trefil jen levou tyč.

Co se francouzskému útočníkovi nepovedlo napoprvé, to v osmašedesáté minutě plně odčinil. Největší zásluhu na pojišťovacím druhém gólu Arsenalu ovšem nese Mesut Özil, jenž si ukázkově narazil s Alexisem a přízemním centrem vybídl Girouda ke snadnému zakončení z bezprostřední blízkosti.

Než se hosté stihli vzpamatovat, zničehonic již na ukazateli skóre svítil stav 4:0. Pouhou minutu po Giroudově trefě se totiž z další Özilovy centrované přihrávky po pohledné týmové akci na jeden dotek prosadil neméně povedenou ranou z voleje Alexis Sánchez a jen tři minuty nato korunoval Mesut Özil svou fantastickou pětiminutovku vlastním gólem, když se po Ramseyho kolmici prosadil tváří v tvář Lösslovi.

Ani za rozhodnutého stavu Arsenalu nescházela chuť útočit a pomyslnou třešničku v podobě pátého gólu přidal tři minuty před koncem Olivier Giroud, jemuž tentokráte perfektní střeleckou pozici na hranici malého vápna přichystal dravým průnikem Sead Kolašinac. Arsenal tak navzdory několika chaotickým momentům potvrdil roli favorita a rozdrtil Huddersfield jednoznačně 5:0.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele