14. kolo
29.11.2017 21:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Manchester City - Southampton FC 2:1

Manchester City nakonec prodloužil vítěznou sérii již na 12 zápasů, pořádně se na to ale nadřel. Na vedoucí branku De Bruyna odpověděl Oriol Romeu, takže o vítězství Citizens musel až v šesté minutě nastaveného času rozhodnout parádní střelou Raheem Sterling.

City byli od začátku dle očekávání aktivnějším celkem, tentokráte se ale do nebezpečných příležitostí nedostávali tak často, jak by si přáli. Po dvanácti minutách Forstera vystrašil Fernandinho, jeho dalekonosná rána však putovala o kousek vedle. To na druhé straně na rohový kop Bertranda vyšplhal nejvýše Hoedt a hlavičkou orazítkoval břevno Edersonovy branky. Po dvaceti minutách vybídl De Bruyne ke skórování Fernandinha, jeho nepříliš prudkou střelu z hranice pokutového území však Forster zlikvidoval.

Největší šanci první půle měl ta po pětadvaceti minutách Agüero, který se ve vápně velmi šikovně uvolnil a křižnou střelou donutil brankáře hostů k reflexivnímu zákroku nohou. K dorážce se následně dostal Gündogan, jenže ji z výhodné pozice poslal jen do boční sítě.

Domácí celek však do druhého poločasu vstoupil výtečně a již po dvou minutách se dostal do vedení. K rozehrávce volného přímého kopu se postavil De Bruyne a do pokutového území vyslal nepříjemný prudký centr, který se s pomocí teče jednoho z obránců dostal až za záda bezmocného Frasera Forstera.

Následovala desetiminutovka, ve které mohli Citizens utkání definitivně rozhodnout. Do dvou velkých příležitostí se prodral Gabriel Jesus, jenže nejprve svou křižnou střelou mířil těsně vedle hostující svatyně, následně jej po přihrávce Agüera vynikajícím zákrokem vychytal hostující brankář.

Dvacet minut před koncem si na další Betrandův rohový kop naskočil Van Dijk, svůj pokus však poslal příliš vysoko. O pět minut později však již bylo srovnáno - Bertrand do pokutového území hostů vyslal přetažený centr, který Delph podběhl, toho využil Boufal a skvěle našel pod sebou nabíhajícího Oriola Romeu, který s pomocí břevna srovnal stav zápasu na 1:1.

Vedoucí celek tabulky však věděl, co si v závěru utkání počít - celek Pepa Guardioly totiž letos zdobí až nebývalá vnitřní síla, jelikož jeho tým již několik utkání rozhodl až v samotném závěru. A nejinak tomu bylo i v tomto případě. V nastaveném čase dopravili Citizens míč do sítě dokonce dvakrát. První přesný zásah však platit nemohl kvůli faulu na brankáře, ovšem na akci z posledních vteřin celého střetnutí již nic závadného nebylo. To si Sterling vyměnil balón s De Bruynem, který mu jej na hranici vápna vrátil, načež anglický reprezentant přesnou střelou na zadní tyč rozpoutal na Etihadu pořádnou euforii a rozhodl o vítězství domácích v poměru 2:1.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (19)

Přidat komentář
MCFC_8

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

pozor na plichtu

Reagovat
smazaný uživatel

Puma dresy od sezony 2018/2019? Z toho nejsem moc nadseny

Reagovat
smazaný uživatel

To nejsi jediný. Nike je nejlepší možná cesta, bohužel peníze to překonají

Reagovat
MCFC_8

Riesit dresy je hovadina, najdolezitejsie je aj tak to co predvedu na ihrisku

Reagovat
smazaný uživatel

Vsak jo. Ale ty znacky dresu se u nas na muj vkus toci az moc. Jestli se Puma podepise, tak uz to bude snad 5. znacka co dresy kupuju. A to co ted nosi ceska repre nebo gunners je sileny

Reagovat
t0mmy33MCFC

Nike ma zas jeden druh pro vsechny a jen meni barvy

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, to je pravda. Osobne mam nejradsi adidas, ale to kvuli Uckum mit jentak nebudem

Reagovat
MCFC_8

Ferna s Leroyom by mohli dostat teraz zlte a vynechat zapas s WHU ako dostat v nedelu a vynechat derby...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
diastan

Saints slušná obrana, dnes ale čekám zas aspoň 3 kousky....3:0

Reagovat
MCFC_8

Uz to vyzeralo na stratu ale Raheem je v tejto sezone nezastavitelny, len tie sance za stavu 1:0 treba premienat...Kompas dnes slabota

Reagovat
Assassin11

to boli nervy až do poslednej sekundy, ale pekne ho tam zavesil sterling, takýmito výhrami sa vyhráva titul

Reagovat
Assassin11

zatiaľ sterling nám zachraňuje body v posledných minútach v lige 5 gólov a v LM 3 góly

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle byl nervak. Sterling je v zivotni forme naopak Kompany nebyl ve sve kuzi.

Tri body znovu! Velka radost na konci zapasu celeho tymu vcetne trenera. City hraje nejlepsi fotbal v Angli a rekord neporazitelsnoti pokracuje.

Reagovat
smazaný uživatel

*na svete

Reagovat
smazaný uživatel

Tak treba PSG je take masina

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele