14. kolo
29.11.2017 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Chelsea FC - Swansea City 1:0

Londýnská Chelsea nakonec přetavila svou jednoznačnou převahu ve vítězství a se Swansea si poradila poměrem 1:0, nakonec se ale o vítězství strachovala více, než by bylo zdrávo. Svěřenci italského stratéga si vypracovali množství příležitostí, jenže se jim je dlouho nedařilo proměnit, a tak se museli spokojit jen s hubenou výhrou.

Do první vážnější šance se po hlavičce Alonsa tlačil Morata, byl ale přidržen hostujícím stoperem a místo snahy o zakončení se tak sesunul k zemi, ovšem píšťalka hlavního rozhodčího zůstala němá. O chvíli později se k rozehrávce přímého kopu z levé strany postavil Willian a jeho kroucený míč jen o pár centimetrů minul vzdálenější tyč Fabianskiho branky.

Po tečovaném centru Fabregase se k akrobatickému zakončení dostal Morata, trefil ale jen střed branky, kde zasáhl pozorný brankář hostí. Po dalším průniku Williana si pak jeho střílený centr málem srazil do vlastní branky jeden ze zadáku hostí, na branku však domácí tým stále čekal. A když se krátce před poločasem neprosadil ani střelou ze střední vzdálenosti Alonso, odcházelo se do šaten za bezbrankového stavu.

Po deseti minutách druhé půle se domácí přece jenom dočkali - po nakrátko rozehraném rohovém kopu míč doputoval až ke Kantemu, který se za vápnem opřel do míče, nastřelil Bonyho, od kterého se balón odrazil přesně do kroku Rüdigerovi, který jej zblízka poslal do sítě.

Pojistku mohl po přímém kopu Fabregase přidat Morata, jeho hlavičku však opět vytěsnil reflexivním zákrokem Fabianski.

Posledních dvacet minut nabídlo daleko vyrovnanější podívanou a hosté se přece jenom tlačili mnohem více dopředu, ovšem jasně se ukazovalo, proč je jejich ofenziva tou nejhorší v rámci celé Premier League. Ofenzivní snažení Swansea se tak omezilo na dalekonosné pokusy, které však postrádaly přesnost, a tak utkání dospělo k výhře Chelsea v poměru 1:0.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně ať to nedopadne jak s Crystal Palace.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele