Premier League - souhrn 10. kola

28.10.2017, 15:25, aktualizováno 30.10.2017, 22:53
Komentáře a souhrny
Burnley nejtěsnějším rozdílem zdolalo Newcastle United a posunulo se před svého protivníka na sedmou pozici. Manchester United dál střelecky neexceluje, ale proti Tottenhamu se právě jeho Anthony Martial v poslední desetiminutovce zasadil o jediný gól ostře sledovaného šlágru. Manchester City je suverénní a potvrdil to i na půdě WBA. Arsenal otočil duel se Swansea, Liverpool přehrál Huddersfield, Chelsea loupila v Bournemouthu...

Burnley FC - Newcastle United 1:0

30.10.2017 21:00

Góly: 74. Jeffrey Hendrick

Pondělní dohrávka desátého kola Premier League nabídla střetnutí dvou týmů ze středu tabulky. O moc atraktivní podívanou ale nešlo. Newcastle prodloužil svou bídnou bilanci prohraných pondělních zápasů na osm! Naopak Burnley se může radovat, jelikož už počtvrté za sebou doma nenašlo přemožitele.

Začátek zápasu zachytili lépe domácí. Úvodní desetiminutovka patřila jednoznačně Burnley. Hráči Newcastlu chodili později do soubojů, špatně se pohybovali a jejich obrana musela od prvních minut čelit nevyzpytatelným nákopům. Jako první přesto vážněji zahrozili Straky. Červenobílí rozehráli rohový kop nakrátko, což do značné míry překvapilo obránce BFC, kteří kvůli následné skrumáži zcela opomněli přítomnost Christiana Atsuy. Jeho pokus umístit odražený míč měl ale k exaktnosti daleko. To bylo ale ze strany Newcastlu v první půli vše. Burnley ohrožovalo soupeře hlavně díky již zmíněným centrům. Jeden takový málem rozvlnil Elliotovu síť. Barensův pokus hlavou minul bránu jen o pár centimetrů. Nebyly to tak branky, nýbrž fauly, které zvedaly diváky ze sedadel. Hlavní protagonisté jich za 45 minut stihli hned deset.

Alegorie. I tak by se dal stručně popsat úvod druhého poločasu. Stejně jako na začátku duelu byli The Clarets značně aktivnější. A Newcastle se opět připomněl nadějnou šancí. Obránci BFC nepokryli dobře nabíhajícího Péreze, jenž zpoza vápna tvrdou střelou ke vzdálenější tyči vyděsil všechny domácí příznivce. Pope se ale krásným výskokem vyznamenal a sklidil zasloužený potlesk tribun.

Od tohoto momentu ale začali opět přebírat iniciativu domácí. Definitivní zlom přišel v 74. minutě. Ellliot nejdříve dokázal z rychlého kontru eliminovat Corkův pokus vyražením. Na následný pas na úplně volného Jeffreyho Hendricka, který míč do brány s přehledem uklidil, však neměl nárok. Srovnání měl na kopačce osm minut před koncem Joselu. Jeho pokus nártem minul bránu jen o chlup. Burnley se tak může právem radovat ze tří bodů, které ho vynesly na pěkné sedmé místo.

Více informací k zápasu

Leicester City - Everton FC 2:0

29.10.2017 17:00

Góly: 18. Jamie Vardy, 29. Demarai Gray

Že nové koště dobře mete, o tom se znovu přesvědčili v Leicesteru. Debut nového manažera Puela totiž dopadl náramně, Lišky přehrály v krizi se zmítající Everton jasně 2:0 a připisují si tak na své konto tolik kýžené vítězství.

Hráči v modrém do utkání vlétli plní elánu a hned ve třetí minutě zahrozil ranou ze střední vzdálenosti Gray. V osmé minutě se pak po rohovém kopu Mahreze dostal k zakončení Morgan, jeho gólovou střelu ale ještě stihl nad břevno vytěsnit bránící Williams. Hráči v modrém však byli k nezastavení a hned o minutu později mohl rozvlnit síť Chilwell, z deseti metrů však branku přestřelil.

Na první gólový zápis si tak fanoušci museli počkat až do osmnácté minuty - to předvedl parádní sólo z vlastní poloviny Gray, na hranici pokutového území soupeře naservíroval míč Mahrezovi, který nezištným centrem našel před odkrytou svatyní Vardyho, který svůj celek pohodlně dostal do vedení.

Až v šestadvacáté minutě zahrozili také hosté, když se za záda obránců dostal Lennon a zpětnou přihrávkou oslovil Calverta-Lewin, který však ve vyložené pozici míč minul.

Po půlhodině hry byl navíc rozdíl ve skóre dvoubrankový - to si ostrý centr Graye do vlastní branky srazil nešťastník Kenny, který při pokusu o odkop balón jen tečoval a nasměroval jej tak přesně k zadní tyči Pickfordovy branky. Vrátit hosty do utkání mohl Mirallas, který se před poločasem prezentoval dvěma nebezpečnými pokusy ze střední vzdálenosti, které jen těsně minuly branku Schmeichela.

Druhý poločas odstartovaly nepřesné nůžky Vardyho, na druhé straně zase dopadla tečovaná střela Gueyho na horní síť domácí branky. Everton však působil mimořádně sterilním dojmem a nebyl se vůbec schopen propracovat k nějakým výraznějším příležitostem. A když do branky nezapadla ani utěšená rána Bainese z poslední desetiminutovky, bylo jasné, že krize Evertonu konce tedy ještě rozhodně nemá.

Více informací k zápasu

Brighton & Hove Albion - Southampton FC 1:1

29.10.2017 14:30

Góly: 52. Glenn Murray - 7. Steven Davis

Nedělní program zahajoval duel dvou týmů ze středu tabulky. Utkání dopadlo podle předpokladů smírně. Ke konci duelu byla navíc na hráčích vidět nervozita, jelikož hra byla svázaná taktickými pokyny. Domácí Jiří Skalák a Aleš Matějů se na soupisku nevešli. Oba celky se i přes remízový výsledek posunuly v tabulce směrem vzhůru. Svatí aktuálně okupují deváté místo. Brighton se díky plichtě přehoupl přes Huddersfield na sympatickou jedenáctou pozici.

Racci začali první půli velice pasivně. Své neaktivity museli litovat. Už v sedmé minutě lovil brankář Ryan míč z vlastní sítě. Dale Stephens byl nucen faulovat rychle postupujícího Boufala. Standardky z hranice velkého vápna se ujal James Ward-Prowse. Jeho razantní střela skončila pouze na tyči. Obránci Brightonu však nepokryli zabíhajícího Stevena Davise, ke kterému se od tyčky s trochou štěstí odrazil míč rovnou na hlavu. Ryan byl proti dobře umístěné hlavičce bez šance. Racci po obdržené brance působili neorganizovaně a nebyli s to hrát vlastní hru. Poprvé ohrozili bránu Svatých až v polovině první půle. Po načechraném centru Anthonyho Knockaerta umisťoval Davy Pröpper balón hlavou. Stopku mu ale vystavil pozorný Forster. Od této chvíle se hra začínala vyrovnávat. Brighton z toho ale víc jak jednu střelu na bránu nevytěžil.

Southampton započal druhý poločas podobně jako ten první. Svatí byli častěji na balónu a kontrolovali hru. Soupeř se navíc často dopouštěl zbytečných faulů. Zlom ale nadešel v 52. minutě. Pascal Groß našel přesným křižným centrem skrz vápno nastraženou hlavu Glenna Murrayho, který technickou hlavičkou překonal brankáře. Forster si pravděpodobně na míč sáhl, vytěsnit ho však už nedokázal. O osmnáct minut později se pokusil na stranu Southamptonu strhnout vedení Ital Manolo Gabbiadini z rychlého náběhu. Jeho přízemní nárt byl ale sražen obránci ještě před malým vápnem. Zbylé minuty utkání toho divákům kromě pár rozdaných karet moc nenabídly.

"Byl to velice vyrovnaný zápas. Tempo nahoru a dolu neumožňovalo kontrolovat hru. Přesto si podle mého názoru moji hráči vedli obstojně," popisuje utkání ze svého pohledu trenér hostů, Mauricio Pellegrino. Jeho protějšek Chris Hughton zhodnotil utkání následovně: "Jsem rád, že jsme se vrátili do hry a ukázali jsme, co umíme. Podle mého názoru, hlavně v poslední třetině duelu, jsme měli více příležitostí a srovnání jsme si zasloužili."

Více informací k zápasu

AFC Bournemouth - Chelsea FC 0:1

28.10.2017 18:30

Góly: 51. Eden Hazard

Chelsea v sobotu večer díky brance Edena Hazarda přehrála na venkovním hřišti Bournemouth a dotáhla se na třetí Tottenham na rozdíl jediného bodu. Londýnští Blues měli po většinu času převahu, tu se jim ale dlouho nedařilo zúročit, až nakonec na začátku druhé půle přispěchal se svou vůbec první letošní ligovou brankou Hazard.

Obraz hry v první půli byl prakticky po celou dobu totožný - Chelsea spolehlivě kontrolovala dění na trávníků a měla míč ve své moci, zatímco Bournemouth se zatáhl na vlastní polovinu a úpěnlivě se snažil svého soka udržet mimo dostřel branky. S první vážnější šancí přispěchal v prvních minutách Pedro, který se po narážečce uvolnil na hranici pokutového území, ovšem své zakončení nasměroval vysoko nad. Domácí kontrovali průnikem Afobeho, jeho zakončení však na poslední chvíli Luiz blokoval na rohový kop.

Po pětadvaceti minutách pak svému celku zle zatopil brankář Begovič - ten při odkopu trestuhodně trefil Eden Hazarda, který míč potáhl a následně jej předložil do vyložené šance Moratovi, který ale trochu nepochopitelně zaváhal a ve vyložené pozici minul.

Tentýž hráč po půlhodině hry dopravil míč do sítě, ovšem branka nebyl uznána po postavení mimo hru - po nakrátko rozehraném rohovém kopu se na hranici vápna do míče opřel David Luiz, jeho střelu těsně před Begovičem tečoval v ofsajdu stojící Azpilicueta a přesná dorážka Moraty již proto nemohla být uznána.

A do třetice všeho dobrého vyšel ze souboje Moraty s Begovičem lépe brankář domácího celku. Španělský útočník ve službách Chelsea se na velkém vápně výborně uvolnil, ovšem v zakončení si na strážce domácí svatyně nepřišel.

Změnu skóre tak až ve druhém poločase obstaral druhý nejnebezpečnější hráč utkání, Eden Hazard. Ten se právě po přihrávce Moraty dostal za záda Francise a tvrdou střelou na přední tyč překonal poněkud překvapeného Begoviče, který spíše než zakončení zřejmě očekával přihrávku před branku.

Po hodině hry však mohlo být vyovnáno - Stanislas se štěstím přešel přes Davida Luize a na vápně předložil míč Ibemu, jehož ránu ještě přizvedl Rüdiger a Courtois tak nemusel zasahovat. Na druhé straně zase zakombinovala dvojice Hazard - Pedro, po které se střelec první branky dostal k nebezpečnému zakončení z oblasti penaltového puntíku, ovšem svůj projektil nasměroval vysoko nad.

Londýnský celek si nakonec svůj náskok i přes několik zbytečných ztrát ve středu pole uhlídal a v poslední desetiminutovce mohl pojistku přidat Fabregas, který se dostal ke střele z úhlu, branku domácího týmu však těsně přestřeli. Svěřenci Antonia Conteho si tak z nejmenšího stánku v Premier League odvážejí potřebné tři body.

Více informací k zápasu

Crystal Palace - West Ham United 2:2

28.10.2017 16:00

Góly: 50. Luka Milivojević (pen.), 90+7. Wilfried Zaha - 31. Javier Hernández, 43. André Ayew

Malé londýnské derby muselo potěšit divákovo oko. Souboj celků z dolních pater tabulky, které neoplývají produktivitou, nabídl překvapivě pohledný fotbal. Orli si tak po třech kolech připomněli jaké je to obrat o body soupeře na domácím stadionu. Kladiváři pro změnu prodloužili šňůru venkovních zápasu, ve kterých se jim povedlo bodovat, na čtyři.

Lépe do zápasu vstoupil Crystal Palace. Jeho hráči byli aktivnější a lépe kombinovali. Častěji měli míč na kopačkách. V prvním poločase svého soka přestříleli 6:3. Hned čtyřikrát měli k dispozici rohový kop. Nic z toho ale modročervení nedokázali vytěžit. A tak se slova ujal West Ham. Ve 31. minutě rozvlnila síť Orlů nejdražší letní akvizice hostí Chicharito, kterého našel přesným pasem Cresswell. Proti zcela osamocenému útočníkovi v malém vápně neměl brankář Speroni šanci. O pět minut později mohlo být srovnáno. Hlavičkujícího Tomkinse z bezprostřední blízkosti famózně vychytal Hart. Nedáš, dostaneš. Do konce poločasu se ještě stihl prosadit hostující André Ayew, jenž na polovině hřiště vybojoval míč a střihl si krásnou solo akci zakončenou střelou do šibenice.

Kdo si myslel, že Crystal Palace bude po zbytek zápasů působit odevzdaně, mýlil se. Svěřenci Roye Hodgsona vstoupili do druhé půle velice aktivně. Již po pěti minutách Orli vybojovali penaltu. Ital Angelo Ogbonna nevybíravě fauloval v pokutovém území a nabídl domácím snížení. To neodmítl exekutor kopu, Luka Milivojević. Nekompromisní ránou k levé tyči nedal Hartovi šanci.

O pár chvilek později se defenziva West Hamu opět orosila. Tvrdá rána Yohana Cabaye z hranice velkého vápna skončila pouze na tyči. Tlak domácích neutuchal. Útočník Orlů, Wilfried Zaha, dal o sobě vědět nepříjemnou střelou po rohovém kopu. Výtečný Hart mu ale vystavil stopku. O dvě minuty později zneškodnil i Cabayeho standardku. V nastavení vytáhl konečky prstů hlavičku Tomkinse. Nakonec však přece jen kapituloval. V poslední minutě zápasu nestačil na střelu Wilfrieda Zahy ke vzdálenější tyči. Reprezentant Pobřeží slonoviny na sebe nalákal dva bránící protihráče a technickou ránou zajistil svému týmu bod s puncem výhry

Více informací k zápasu

Liverpool FC - Huddersfield Town 3:0

28.10.2017 16:00

Góly: 50. Daniel Sturridge, 58. Roberto Firmino, 75. Georginio Wijnaldum

Huddersfield na západním pobřeží Anglie nečekal lehký úkol. Teriéři dali za poslední čtyři zápasy jen dvě branky a tuto nepříznivou bilanci chtěli prolomit právě na Anfield Road. Proti ale byli svěřenci Jürgena Kloppa, kteří po prachbídné první půli zabrali a nováčka ligy pořádně vyškolili.

Reds museli ještě před začátkem utkání řešit nepříjemnou situaci. Během předzápasového rozcvičení se totiž zranil Dejan Lovren. Na stoperu ho tak nahradil Ragnar Klavan. Liverpool od první minuty diktoval zápasové tempo. Nicméně do žádného vyloženého tlaku, který byl spíše platonický, se nedostal. Obrana Huddersfieldu působila organizovaně a kompaktně. Nicméně nejvíce práce měli hosté s Danielem Sturridgem. Forvard působil problém hlavně obranné dvojici Lowe, Schindler. Ve 27. minutě po pohledné kombinační akci s Firminem uvolnil Salaha, jehož střelecký pokus doprostřed brány nemohl brankáře Lössla překvapit.

První půle byla nezáživná hlavně pro diváky. Na nudu si ale rozhodně nemohl stěžovat v poslední pětiminutovce poločasu právě Lössl. Po faulu Kachungy blízko velkého vápna se The Reds ujali přímého volného kopu. Tommy Smith však během bránění nedovoleně atakoval Firmina a sudí Friend ukázal na pokutový puntík. Penalty se ujal Mohamed Salah. Jeho ránu doleva ale fantasticky vystihl Jonas Löss. Z následující dorážky se neprosadil ani kapitán Henderson. Pro fotbalisty Liverpoolu celkem rutinní situace. V rámci Premier League se netrefili už 34 krát.

Do druhého poločasu ale vstoupilo úplně jiné mužstvo. The Reds musel zřejmě někdo pokropit "živou vodou". Územní převaha brzy přinesla své ovoce. Smolařem zápasu byl jednoznačně Tommy Smith. Po zaviněné penaltě přiložil ruku k dílu i v případě první branky. V 50. minutě se po jeho nešťastné teči hlavou od samostatného průniku dostal Daniel Sturridge, který placírkou obstřelil brankáře. Svým typickým tancem oslavil už svůj druhý gól v sezoně.

O osm minut později rozjásal Anfield Road pro změnu Firmino. Po přesném rohovém kopu Milnera byl u míče nejrychleji a razantní hlavičkou nedal Lössovi žádnou šanci. Poslední hřebíček do rakve přišel patnáct minut před koncem základní hrací doby. Liverpool systematicky rozebral obranu Teriérů, z čehož vytěžil Georginio Wijnaldum, který se pohlednou otočkou a následnou střelou pod břevno zařadil poprvé v novém ročníku na listinu střelců.

Více informací k zápasu

Watford FC - Stoke City 0:1

28.10.2017 16:00

Góly: 16. Darren Fletcher

Watford nepotvrdil v sobotním zápase proti Stoke roli favorita, ačkoli by mnohem aktivnější a herně soupeře přehrával. Naopak Hrnčíři se mohou opět radovat po třech ligových kolech z výhry. Po krásné brance Darrena Fletchera se ujali vedení a zápas i přes problémy v defenzivě dovedli do vítězného konce. Stoke City se tak výrazně odlepilo od sestupového pásma.

Úvod zápasu nebyl z obou stran moc záživný. Hráči obou celků se navzájem "oťukávali" a bylo vidět, že nikdo nechce udělat první chybu. Ta ale přišla v 16. minutě. Obrana Sršňů zcela ignorovala přítomnost Darrena Fletchera na hranici velkého vápna. Toho využil Xherdan Shaqiri, který rozehrál rohový kop právě na něj. Fletcherova nekompromisní pumelice z voleje trochu zaplavala ve větru a zapadla k levé tyčce. Brankář Gomes neměl na tuto střelu sebemenší nárok. První šance, první střela a první gól. Hráči včetně diváků byli doslova opařeni. Pak ale započala steč Sršňů za vyrovnáním.

Watford bušil na bránu Stoke jako na zavřená vrata. Do vyložené šance se ale nemohl dlouho dostat. Až osm minut před koncem přišla první velká šance. Rozehrávky rohového kopu se ujal José Holebas. Jeho pokus našel hlavu nikým střeženého Étienna Capoueho, který trajektorii balónu usměrnil k levé tyčce. Jeho pokus se ještě snažil efektně tečovat patičkou Deeney. Míč by však i tak pravděpodobně šel za lajnu.

Tlak Sršňů ve druhé půli ještě více zesílil. V 56. minutě se opět nachomýtl Holebas k centru, jež nebezpečně sklepával k druhé tyči Carrillo, kde byl připraven Richarlison, jehož střela z úhlu jen těsně minula bránu. O chvíli později mohl navýšit vedení Stoke Joe Allen, který úplně nevyužil rozhozené obrany soupeře a svým nepřesným přízemním pokusem nemohl ohrozit Gomese. V další nadějné šanci se objevil Andre Gray, kterému byl jeho střelecký pokus z hranice pokutového území zblokován jedním z obránců. Watford místy ale trestuhodně zapomínal na obrannou činnost. Zcela osamocený Saido Berahino měl na svých kopačkách rozhodnutí, když zakončil svůj samostatný průnik jen pár centimetrů mimo tři tyče.

Ke konci zápasu byla z londýnského pažitu cítit až nezdravá motivace. Všechny drobné křivdy a fauly vyústily ve velkou strkanici, do které se zapojili prakticky všichni hráči. Watford mohl být nakonec rád, že prohrál jen o gól. V poslední minutě se do rozehry rohového kopu zapojil i brankář Gomes. Málem svého rozhodnutí litoval. Charlie Adam od poloviny hřiště postupoval sám jenom proti gólmanovi. Jeho střelecký pokus z dálky se ale naštěstí pro domácí celek zastavil o tyč.

Více informací k zápasu

West Bromwich Albion - Manchester City 2:3

28.10.2017 16:00

Góly: 13. Jay Rodriguez, 90+2. Matt Phillips - 10. Leroy Sané, 15. Fernandinho, 64. Raheem Sterling

Manchester City si i nadále udržuje pětibodový náskok na čele tabulky poté, co se mu díky třem brankám podařilo West Bromwich porazit v poměru 3:2. Citizens měli po většinu času hru kompletně pod kontrolou, zdramatizování dopustili až kvůli vlastní nedůslednosti v posledních vteřinách zápasu.

Vstup do utkání byl vskutku raketový - již v 10. minutě totiž přispěchal s vedoucím zásahem Sané, jehož na levé straně skvělou přihrávkou oslovil Fernandinho. Německý reprezentant si pak připravil palebnou pozici a střelou na vzdálenější tyč otevřel skóre utkání.

Hosté se z něj však neradovali dvakrát dlouho - hned o tři minutky později totiž Gareth Barry oslovil parádním pasem nabíhajícího Rodrigueze, obrana hostů netypicky zaspala a útočník domácích si pak se zakončením poradil opravdu hravě, když vyběhnuvšího Edersona pohodlně přehodil.

Brankovým hodům však na The Hawthorns stále nebyl konec - po čtvrthodině hry se dostal ke střele ze střední vzdálenosti Fernandinho a s přispěním teče Barryho nasměroval svou střelu o tyč do branky. Citizens tak byli zpět ve vedení.

Po necelé půlhodině hry mohl být rozdíl mezi oběma soupeři dvoubrankový - další precizní míč De Bruyneho nalezl na malém vápně hlavu Davida Silvy, ten však potvrdil, že to žádný hlavičkář není a z jasné pozice nasměroval míč mimo tři tyče branky Fostera. Pět minut před koncem pak měl ještě výhodu volného přímého kopu z dobré pozice Sané, svou střelou však vysoko přestřelil.

Před koncem poločasu se ještě do ofenzivy dostali také domácí, kteří využili chyby v rozehrávce od Fabiana Delpha a po centru Rodrigueze Rondón jen těsně minul.

Druhou část odstartovali lépe domácí - hned po dvou minutách se k zajímavé hlavičce protlačil Krychowiak, jenže ji z hranice malého vápna nasměroval jen do míst, kde stál pozorný Ederson.

Za hosty zahrozil střelou ze střední vzdálenosti De Bruyne, ta ale postrádala přesnost. Pětadvacet minut před koncem City přidali třetí zásah - po parádní kombinaci mezi Saném a De Bruynem se míč dostal až na druhou stranu hřiště k Walkerovi, který přízemním centrem našel Sterlinga, jenž už prázdnou branku nemohl minout.

Zbytek utkání už se víceméně jen dohrával, a to až do nastaveného času, kdy předvedl hrubou chybu Otamendi. Argentinský stoper při snaze sklepnout míč vlastnímu brankáři akorát oslovil Phillipse, který pak s díky dopravil balón do sítě. Na jakýkoliv další zvrat již však nezbýval čas, a tak si City připisují další tři body za výhru v poměru 3:2.

Více informací k zápasu

Arsenal FC - Swansea City 2:1

28.10.2017 16:00

Góly: 51. Sead Kolašinac, 58. Aaron Ramsey - 22. Samuel Clucas

Manažer Arsenalu Arséne Wenger si na svůj jubilejní 800. ligový zápas ve vedení londýnského klubu připsal očekávané vítězství proti Swansea, které se však vůbec nerodilo lehce. Hosté se totiž na Emirates Stadium ujali brzkého vedení zásluhou Clucase, na což museli po změně stran gólově zareagovat Sead Kolašinac s Aaronem Ramseym, aby nakonec Kanonýři přece jen triumfovali v poměru 2:1 a dotáhli se na rozdíl jediného bodu k třetímu Tottenhamu.

Domácí vsadili na stejnou sestavu, jaká si v minulém drtivě poradila s Evertonem, ovšem tentokráte čelili podstatně zodpovědnější defenzivě. Swans navíc využili první vážnější příležitosti na druhé straně, aby se překvapivě sami postarali o průlom skóre, když na Abrahamův pas vběhl do šestnáctky nikým nehlídaný Sam Clucas a přízemní ranou propálil i Petra Čecha.

Podle očekávání se tvorby hry opět ujali hráči Arsenalu, jenže místo vyrovnání visel ve vzduchu průběžný stav 0:2. Zaváhání Pera Mertesackera totiž využil Jordan Ayew, jenž ale místo nalezení lépe postaveného Tammyho Abrahama pálil neúspěšně sám. Až pět minut před koncem první půle poprvé pořádně zahrozili i Kanonýři, ale Lukasz Fabianski se proti svému bývalému zaměstnavateli vytáhl a ránu Alexise Sáncheze bravurně zneškodnil.

Ať už Wenger svým hráčům řekl o přestávce v kabině cokoli, rozhodně to zafungovalo. Sotva šest minut po změně stran připadla sražená rána Mesuta Özila k nohám Seada Kolašinace, pro nějž už nebyl větší problém napálit míč do sítě a srovnat.

Hosté se takřka vzápětí znovu ujali vedení, avšak fanouškům Swans zkazil u trefy aktivního Abrahama radost zdvižený praporek čárového rozhodčího. Poté již bylo rušno na druhé straně. Nejprve Laurent Koscielny promarnil obrovskou šanci, když svou hlavičku z Alexisova přímého kopu poslal vedle, ale v osmapadesáté minutě už domácí přece jen obrat skóre dokončili. Xhakův křižný pas si na levé straně zpracoval Kolašinac a vybídl ke skórování zblízka Aarona Ramseyho, jenž nezaváhal.

Po zbytek zápasu již Arsenal nabytý náskok bez větších potíží kontroloval, byť jeho navýšení se Kanonýrům nedařilo. Nejblíže měl k pojištění vedení v samém závěru střídající Olivier Giroud, ovšem svou ránu nakonec zakroutil těsně vedle Fabianského tyče.

Více informací k zápasu

Manchester United - Tottenham Hotspur 1:0

28.10.2017 13:30

Góly: 81. Anthony Martial

V předehrávce desátého kola nakonec byli úspěšnější domácí fotbalisté, kteří díky Martiala slaví nejtěsnější možnou výhru. Utkání toho po dlouhé pasáže fanouškům moc zajímavého nenabídlo, do plných obrátek se rozjelo až v posledních 15 minutách, kdy také padl vítězný gól.

Rudí ďáblové zápas začali náporem, svého soka agresivně napadali a měli optickou převahu, ovšem do výraznější šance se dostat nedokázali. Postupem času Spurs přece jenom vyrovnali hru, ovšem k zakončení se dostávali jen ze středních vzdáleností - a projektily Eriksena, Sissoka či Auriera De Geu z míry opravdu nevyvedly. A protože na druhé straně nebylo ofenzivní snažení o moc lepší, odcházelo se do kabin za bezbrankového stavu.

Hned zkraje poločasu druhého zápas konečně začal nabírat na obrátkách. Nejprve pálil z úhlu Lukaku, Lloris však jeho ránu vytěsnil, následně se k brankové čáře proháčkoval Young, jeho prudký střílený centr pak brankář Spurs nohou odklidil do bezpečí. Po dalším z rohových kopů se pak k zakončení dostal Valencia a dělovou ranou těsně přestřelil hostující svatyni.

Kohouti sice zápas v určitých pasážích dokázali zklidnit a kontrolovat jej, k jejich smůle jim však značně vázla finální fáze, jelikož do žádných nebezpečných pozic se ne a ne dostat. To se změnilo čtvrthodiny před koncem, kdy si Eriksen konečně našel trochu volného prostoru a precizním míčem našel skvěle naběhnutého Alliho, který však v jasné pozici trestuhodně selhal a branku domácího týmu úplně minul.

United to vybičovalo k ještě větší aktivitě a hned o chvíli později se po centru Lingaarda dostal k hlavičce Lukaku, kterou zastavila až levá tyč Llorisovy branky. Branky se nakonec diváci na Old Trafford přece jenom dočkali - po nevinně vypadajícím nákopu brankáře Manchesteru prodloužil míč Lukaku na nabíhajícího Martiala, který využil nedbalosti hostující obrany a rozhodl o osudu celého zápasu. Manchester United tak zůstává v kontaktu se svým městským rivalem a svému sobotnímu soupeři odskakuje na rozdíl tří bodů.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Manchester City1091035:628
2.Manchester United1072123:423
3.Tottenham Hotspur1062219:720
4.Chelsea FC1061318:1019
5.Arsenal FC1061319:1319
6.Liverpool FC1044217:1616
7.Burnley FC104429:916
8.Watford FC1043315:1815
9.Newcastle United1042410:914
10.Southampton FC103439:1013
11.Leicester City1033414:1412
12.Brighton & Hove Albion1033410:1112
13.Huddersfield Town103347:1312
14.Stoke City1032511:2011
15.West Bromwich Albion102449:1310
16.West Ham United1023510:199
17.Swansea City102267:128
18.Everton FC102267:208
19.AFC Bournemouth102176:147
20.Crystal Palace101184:214

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (886)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele