Premier League - preview 10. kola

28.10.2017, 08:44, aktualizováno 30.10.2017, 08:12
Previews
Newcastle United cestuje do Burnley a překvapivě se bude jednat o souboj dvou týmů z první poloviny tabulky. Lépe jsou na tom hosté, kteří se v případě výhry dostanou na šesté místo před Liverpool...
Burnley FC - Newcastle United  (pondělí 21:00)
Večerní duel mez Burnley a Newcastlem United napíše definitivní tečku za desátým kolem Premier League. Oba celky zatím v dosavadní sezoně musí svým fanouškům dělat radost. Burnley z uplynulých devíti zápasů uhrálo třináct bodů a aktuálně mu patří desátá příčka. Newcastle pro změnu bez okolků úspěšně plní předsezónní předsevzetí. Na sestupové pásmo mají svěřenci Rafi Beníteze náskok šesti bodů.

The Clarets měli zahájení ročníku jako z pohádky. Na Stamford Bridge přehráli v překrásném zápase mistrovskou Chelsea 3:2. Následná prohra s West Bromem byla rychle zapomenuta, jelikož BFC od té doby neprohrálo sedm zápasů v řadě. Druhý přemožitel, v podobě Manchestru City, si s Burnley poradil až minulé ligové kolo poměrem 3:0. Domácí se v pondělí budou moci spolehnout na velkou oporu v bráně. Angličan Nick Pope čelil doposud 140 pokusům soupeře, což je nejvíce z celé ligy. Sám inkasoval pouze devětkrát. Obecně defenzivní činnost Burnley lze vyzdvihnout. Čtyři ze čtrnácti červených karet, které sudí během letošního ročníku rozdali, byly uděleny soupeřům BFC. To svědčí o velké psychické pohodě v kabině. Pokud The Clarets večer zvítězí, posunou se na sedmé místo v tabulce.

Newcastle, podobně jako Burnley, proplouvá sezonou nad očekávání. Osmé místo, čtrnáct bodů na kontě, čtyři výhry. Takovou bilanci čekal málokdo. Ofenzivní činnost Strak se zakládá z velké části na křídelníkovi Mattovi Ritchiemu. Díky svým pěti asistencím se podílel na polovině vstřelených gólů Newcastlu. Červenobílým se ale dlouhodobě nedaří v pondělních zápasech. Může to být snad náročným víkendovým programem hráčů? Kdo ví? Sedm proher v řadě musí ale děsit snad všechny příznivce tohoto tradičního klubu. Newcastle navíc standardně rozhoduje zápasy až ve druhém poločase. Pouze jedna z deseti vsítěných branek padla do sítě soupeře v první půli.

Za posledních 34 let proti sobě stály oba celky jen ve dvou utkáních. Ta se datují k sezoně 2014-15. Obě skončila remízou (3:3 a 1:1).

Burnley se bude muset obejít bez Toma Heatona, Jona Walterse, Deana Marneyho a Nakhiho Wellse. Newcastle oželí jen levého beka Paula Dummetta.
Burnley FC - pravděpodobná sestava:
Pope-Lowton, Mee, Tarkowski, Ward-Brady, Defour, Cork, Arfield-Hendrick, Wood
Newcastle United - pravděpodobná sestava:
Elliot-Yedlin, Lascelles, Clark, Manquillo-Ritchie, Merino, Shelvey, Atsu-Pérez, Joselu
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.20 - 3.20 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Brighton & Hove Albion - Southampton FC  (neděle 14:30)
Nedělní program desátého kola Premier League otevře duel mezi Brightonem a Southamptonem. Racci si zatím vedou nejhůře ze tří nováčků nového ročníku. Přesto se po devíti zápasech mohou radovat ze zisku sympatických jedenácti bodů. Soupeř ze Southamptonu si ale také nevede špatně. Zdá se, že Svatí konečně přeřadili na vyšší rychlostní stupeň a v případě výhry odskočí Brightonu na rozdíl čtyř bodů.

Brighton si minulý týden v páteční předehrávce poradil přesvědčivě s favorizovaným West Hamem 3:0. The Seagulls se tak mohli potřetí v sezoně radovat z vítězství. Dva remízové výsledky a čtyři prohry tak situují přístavní celek na celkové dvanácté místo. Racci si také náležitě střeží svoje hnízdo. Falmer Stadium se povedlo bodově vyloupit jen v prvním zářijovém kole Manchesteru City. Budeme se muset nechat překvapit, zdali nedobytnost bude trvat i po duelu se Southamptonem. Pro manažera Chrise Hughtona bude nedělní utkání stým zápasem v Premier League.

Svatí se po vlažném vstupu do soutěže oklepali a v posledních kolech své soupeře vždy notně potrápili. Po povedeném srpnovém vstupu přišel zářijový bodový půst. Ze čtyř zápasů dokázali Svatí přehrát pouze poslední Crystal Palace. Naopak si připsali prohry s Watfordem, Manchestrem United a Stoke City. Svěřenci Mauricia Pellegriniho však příchodem října pookřáli a nejprve obrali o body remízovým stavem Everton (1:1), který byl následován výše zmiňovaným debaklem Kladivářů.

Oba celky se poměrně dobře znají z působení v nižších soutěžích. Výsledky vzájemný zápasů vyznívají lépe pro Southampton. Za posledních pět let dokázali Racci porazit Svaté pouze jednou.

Manažer Brightonu Chris Hughton nebude mít k dispozici středopolaře Steva Sidwella. Naopak může počítat s uzdraveným Samem Baldockem a Beramem Kayalou. Svatí na jihozápad Anglie odcestují bez Jeremyho Pieda a Maria Leminy, kterého limituje zranění v oblasti kotníku.
Brighton - pravděpodobná sestava:
Mat Ryan-Bruno, Dunk, Duffy, Sutner- Knockaert, Stephens, Propper, Izquierdo-Gross, Murray
Southampton FC - pravděpodobná sestava:
Forster-Cedric, Yoshida, Van Dijk, Bertrand-Davis, Romeu, Long, Tadic, Boufal-Gabbiadini
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.42 - 3.25 - 2.36
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Leicester City - Everton FC  (neděle 17:00)
Svou premiéru na lavičce Leicesteru si v neděli odpoledne odbyde v Anglii starý známý, Claude Puel. Bývalý kouč Southamptonu Leicester převzal po odvolaném Craigu Shakespearovi a o svou první výhru bude usilovat v souboji s dalším trápícím se týmem, Evertonem.

Forma Leicesteru v úvodních kolech nebyla vůbec dobrá - Lišky sice nejprve potrápily Arsenal a následně porazily doma nováčka z Brightonu, následovala však série 6 zápasů bez výhry, za kterou zaplatil manažer Shakespeare svým místem. Pod dočasným vedením se pak Leicester zmátořil a minulý týden uklohnil důležitou výhru na půdě Swansea.

To Everton cestu z krize stále nenašel. Z úvodních 9 zápasů vyhráli Toffees jen dvakrát a svůj neslavný vstup do soutěže zakončili ostudnou prohrou 2:5 s Arsenalem. Neustávající špatné výsledky neustál trenér Koeman, který byl v pondělí odvolán - nástupce však klub z Liverpoolu stále hledá. Změna zatím však ke zlepšeným výsledkům nevedla, ve středu totiž Everton v rámci Ligového poháru podlehl Chelsea 2:1.

V minulé sezóně opanoval obě utkání Everton, který si na své konto připsal dvě výhry se souhrnným skóre 6:2. Pokud bychom ale brali větší historický vzorek, pak by byl úspěšnějším celkem Leicester - posledních osmi vzájemných střetnutí totiž domácí krom dvou porážek třikrát vyhráli a třikrát si odnesli alespoň remízu.

Domácímu celku bude stále chybět Robert Huth a Matty James. Hosté nemohou využít služeb dlouhodobě zraněných Yannicka Bolasieho, Rosse Barkleyho a Seamuse Colemana, po trestu se naopak vrací Idrissa Gueye.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.11 - 3.47 - 3.80
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Manchester United - Tottenham Hotspur  (sobota 13:30)
Poslední říjnové kolo anglické Premier League odstartuje na první pohled atraktivní souboj mezi Manchesterem United a Tottenhamem. Jose Mourinho bude po svých svěřencích požadovat, aby odčinili své tristní zaváhání z týden starého utkání na půdě Huddersfieldu, zatímco Spurs budou chtít na Old Trafford bodovat poprvé od roku 2014.

Rudí ďáblové sezónu odstartovali výborně, v posledních týdnech však přece jenom jejich výkonům trochu chybí šťáva. Po reprezentační přestávce jsou zatím v lize bez vítězství, kdy si nejprve po značně defenzivním výkonu odvezli bod z Old Trafford, načež o týden později zcela vyhořeli na půdě Huddersfieldu, kde nováčkovi podlehli 2:1. Výkon to byl tak strašný, že sám portugalský manažer prohlásil, že si nepamatuje ani přátelské utkání, ve kterém by byl přístup jeho svěřenců tak tristní. Těšit tak příznivce klubu z Manchesteru může alespoň forma v pohárech - v Lize mistrů jsou totiž současní držitelé Evropské ligy zatím bez ztráty bodu a v Ligovém poháru postoupili již do čtvrtfinále, kde na ně čeká Bristol Rovers.

To Spurs se po slabším úvodu pořádně rozjeli a momentálně se mohou pochlubit sérií čtyř vítězných zápasů v řadě. Tuto šňůru odstartovali na půdě West Hamu, kde si připsali těsné vítězství 3:2, následně deklasovali Huddersfield rozdílem třídy, díky brance Eriksena přemohli Bournemouth a minulý týden si hravě pohráli se zbídačenou defenzivou Liverpoolu, které Kane a spol. nadělili hned čtyři branky. V Lize mistrů pak Kohouti taktéž opanují svou skupinu, když si v polovině října odvezli cennou remízu ze Santiaga Bernabeua. Jedinou kaňku tak představuje výpadek v Ligovém poháru, kde Spurs po poločase vedli nad West Hamem 2:0, v druhé části však kompletně vypadli z rytmu a zejména kvůli bídné defenzivní organizaci při rohových kopech nakonec po výsledku 2:3 odešli ze hřiště jako poražený celek.

Při pohledu do statistik zjistíme, že poslední duely na Old Trafford opanují jednoznačně domácí. Tottenham sice vyhrál 2 z posledních 5 ligových duelů na tomto stadiónu, tak se však stalo v sezónách 2012/13 a 2013/14. Poslední tři zápasy poměrně pohodlně zvládli domácí - v roce 2015 Tottenham vyřídili třemi brankami v první půli, ve zbylých střetnutích jim k vítězství stačila jediná branka. Ačkoliv souboj těchto dvou týmů slibuje atraktivní podívanou, poslední dva duely na Old Trafford nabídlo nezaujatým příznivcům jen dietní menu - v sobotu tomu snad bude jinak.

Manchesteru United se do sestavy vrací Eric Bailly a Phil Jones, ovšem na další absentéry - to jest Paula Pogbu, Marouana Fellainiho, Zlatana Ibrahimoviče a Michaela Carricka - je na návrat ještě příliš brzy. Tottenham se bude muset obejít bez své největší opory - Harryho Kanea totiž do hry nepustí svalový problém, na hrotu útoku jej tak nahradí Fernando Llorente nebo Son. Krom anglického útočníka bude Pochettino postrádat ještě Victora Wanyamu, jinak by měl mít k dispozici kompletní kádr.
Manchester United - pravděpodobná sestava:
De Gea - Valencia, Bailly, Jones, Young - Herrera, Matič - Mata, Mchitarjan, Rashford - Lukaku
Tottenham Hotspur - pravděpodobná sestava:
Lloris - Alderweireld, Sánchez, Vertonghen - Aurier, Winks, Dier, Davies - Eriksen, Alli - Llorente
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.13 - 3.36 - 3.87
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Crystal Palace - West Ham United  (sobota 16:00)
Družina chorvatského manažera Slavena Biliće se pokusí v Selhurst Parku vybojovat první venkovní výhru. Po nepovedeném zápase s Brightonem (0:3) si budou chtít Kladiváři proti papírově slabšímu celku zlepšit chuť. V cestě jim budou stát Orli, kteří se budou chtít v tomto malém londýnském derby přiblížit k nesestupové hranici.
O formě celku z jihovýchodního Londýna toho bylo napsáno už dost. Crystal Palace se v průběhu sezony jen a jen trápí. The Glaziers doufali, že z výsledkové agonie by je mohla probrat již zmíněná šokující výhra nad mistrovskou Chelsea. Následující zápas ale opět nedokázali Orli dovést do vítězného konce, Newcastlu podlehli těsně 0:1. Velkou slabinou domácích je bezpochyby koncovka. V kolonce vstřelené góly se u Crystal Palace strašidelně vyjímá číslo dva. Na klidu nepřidá ani to, že manažer Roy Hodgson hraje pod tlakem vedení. "Nerozumím termínu 'must-win games'. Nevím, jakým způsobem k tomu dovedu tým. Jedinou cestou, jak to dokázat, je být dostatečně dobrý," komentuje svou situaci anglický stratég.

West Ham sezónou taktéž neproplouvá hladce. Paradoxně nejlepší výkon předvedli Kladiváři ve středečním pohárovém zápase proti Spurs, které porazili 3:2. Jinak Hammers velmi zaostávají za očekáváními. Remízové výsledky s Burnley, West Bromem a speciálně vysoká prohra s nováčkem z Brightonu na domácí půdě sebevědomí moc nepřidají. West Ham se taky trápí v ofenzivě. Přesto se jako jedna z nejlepších letních akvizic jeví útočník Chicharito z Leverkusenu. Mexičan vsítil tři z osmi vstřelených branek Kladivářů.

Vzájemné zápasy hovoří jednoznačně pro West Ham (z posledních 5 zápasů jen jedna prohra), který podlehl Crystal Palace naposledy v únoru roku 2015 1:3.

Roy Hodgson se bude muset obejít bez Christiana Bentekeho, který bude mimo čtyři až pět týdnů. Podobně je na tom Lee Chung-Yong, který vynechá sobotní zápas z preventivních důvodů. Naopak Slaven Bilić může počítat s navrátilcem Andym Carrollem.
Crystal Palace - pravděpodobná sestava:
Speroni- Ward, Dann, Sakho, Van Aanholt-, Cabaye, Milivojevic, Schlupp, Townsend-Cheek, Zaha
West Ham United - pravděpodobná sestava:
Hart-Zabaleta, Reid, Fonte, Cresswell-Obiang, Kouyaté, Antonio, Lanzini, Arnautovic, Carroll
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.57 - 3.16 - 3.14
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Liverpool FC - Huddersfield Town  (sobota 16:00)
Fanouškovskou obec Huddersfieldu čeká odpoledne doslova svátek. Jejich milovaný klub se představí na legendárním stadionu Anfield. Nutno podotknout, že příznivci Teriérů dorazí do města Beatles v dobré náladě. Svěřenci Davida Wagnera minulé ligové kolo přehráli Manchester United 2:1 a na severu Anglie budou chtít navázat ziskem dalšího cenného skalpu. Liverpoolu se naopak žádné euforické fáze netýkají. The Reds zatím nepodávají přesvědčivé výkony a na Huddersfield mají v tabulce náskok pouhopouhý bod.

Jürgenu Kloppovi se nepodařilo zopakovat povedený start z minulé sezony. Momentálně Liverpoolu patří devátá příčka. Před rokem ve stejné fázi ligy Liverpool hájil třetí příčku s dvaceti body na kontě, oproti aktuálním třinácti. Minulou neděli navíc The Reds nezvládli šlágr devátého kola a podlehli vysoko Tottenhamu 1:4. Manko na čelo tabulky tak aktuálně činí propastných 12 bodů. Na druhou stranu ve prospěch Liverpool hovoří statistika domácích zápasů, kde doposud v rámci Premier League nenašel přemožitele. Kořením utkání budou bezpochyby oba manažeři. Oba se navzájem velice dobře znají. Nejdříve z hráčského angažmá v 1. FSV Mainz 05 a poté z trenérské štace v Borussii.

Huddersfield je bezesporu jedním z nejpříjemnějších překvapení sezony. Dvě výhry v prvních dvou kolech mnohým kritikům sebraly vítr z plachet. Nejdříve si Teriéři vyšlápli na Crystal Palace, následně pak přehráli i Newcastle. Poté ale přišel útlum v podobě šesti kol bez výhry. Přesto z tohoto bodového půstu tři remízové zápasy zajišťovaly nováčkovi solidní postavení v tabulce. Minulý týden v již vzpomínaném zápase dokázal Huddersfield doma přehrát Manchester United 2:1. Díky precizní první půli se Teriéři ujali dvojbrankového vedení a výhru si po zbytek utkání s přehledem kontrolovali.

V historii se oba kluby utkaly pouze dvakrát. První měření sil je hodně vousaté. Datuje se k 12. prosinci roku 1999. Jednalo se o šestnáctifinále FA Cupu a Liverpool zvítězil 2:0. Druhé měření sil je o poznání relevantnější. Minulý rok v červenci sehrály celky přátelské utkání a Liverpool opět zvítězil 2:0.

David Wagner nebude mít k dispozici kvartet Michael Hefele, Jon Stankovic, Philip Billing a Kasey Palmer. Naopak potvrdil návrat křídelníka Eliase Kachungy. Jürgen Klopp pro změnu nebude mít k dispozici trio Nathaniel Clyne, Adam Lallana a Sadio Mane. Georginio Wijnaldum doléčil zraněné koleno a bude schopný do zápasu zasáhnout.
Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Mignoler-Gomez, Matip, Lovren, Moreno-Can, Henderson, Wijnaldum-Salah, Firmino,Couthino
Huddersfield Town - pravděpodobná sestava:
Lossl-Smith, Schindler, Zanka, Lowe-Williams, Hogg, Mooy-Kachunga, Mounie, Ince
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.26 - 6.38 - 12.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Watford FC - Stoke City  (sobota 16:00)
Los devátého kola Premier League přisoudil trápícímu se Stoke City nepříjemného soupeře. Současná hra Watfordu opravdu koresponduje s přezdívku klubu. V zápasech se ofenziva londýnského klubu pohybuje rychle, agilně a nebojí se kohokoli píchnout-přesně jako sršeň. Hrnčíře na Vicarage Road čeká velká výzva.

Watford si pod taktovkou Portugalce Marca Silva počíná opravdu úctyhodně. Sršni aktuálně okupují šesté místo. Bod za Arsenalem a bod za místem zaručující postup do skupinové fáze Evropské ligy. Londýnský klub doposud vyšel pouze dvakrát bodově naprázdno. V obou případech šlo o těžké soupeře. Tvrdý direkt 0:6 od Manchestru City museli hráči dlouho zkousávat. Minulé kolo pak nestačil na mistrovskou Chelsea. Naopak výhry nad Arsenalem, Southamptonem a remíza s Liverpoolem dodaly hráčům potřebné sebevědomí. Mimochodem patnáct vstřelených branek Watfordu má na starosti deset různých autorů."Každý zápas je velká výzva pro mě i pro můj tým. Každý týden plánujeme, připravujeme se a mluví pouze o nadcházejícím zápase. Naposledy jsme nehráli dobře. Chceme to změnit," komentuje situaci před duelem Silva.

Hrnčíři důvod k optimismu rozhodně nemají. Hůře začali jen ve své premiérové sezoně 2008-2009. Přesto jim momentálně patří jedno prvenství. Stoke City má nejhorší obranu v lize, dvacet obdržených branek budiž důkazem. Navíc má Stoke City druhé nejhorší výsledky na venkovních hřištích. Za nimi už je jen beznadějně poslední Crystal Palace. Za jeden z mála světlých momentů lze považovat výkon ve druhém kole proti Arsenalu, jenž vynesl družině kolem Marka Hughese první tři body. Za zmínku ještě stojí triumf nad Southamptonem (2:1). Naopak na duely proti Manchestru City (7:2) a Chelsea (0:4) by měli hráči rychle zapomenout.

Historie vzájemných klání je poměrně jednoznačná. Většina zápasů v posledních let vyzněly lépe pro hosty. Watford dokázal z posledních šesti utkání proti Potters skórovat pouze dvakrát!
Mark Hughes bude mít k dispozici švýcarského špílmachra Xherdan Shaqiri, který minulý týden chyběl kvůli poraněnému kotníku. Obejít se bude muset bez útočníka Petera Crouche a obránce Bruna Martinse Indiho. Vedle dlouhodobě zraněných bude muset Marco Silva oželet účast Roberta Pereyry, který se zranil během zápasu s Chelsea.
Watford FC - pravděpodobná sestava:
Gomes-Femenia, Britos, Kabasele, Holebas-Capoue, Doucoure, Carrillo, Cleverley, Richarlison-Deeney
Stoke City - pravděpodobná sestava:
Butland-Zouma, Shawcross, Cameron-Johnson, Allen, Flechter, Pieters, Jese, Moting-Diouf
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.04 - 3.59 - 3.89
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
West Bromwich Albion - Manchester City  (sobota 16:00)
Manchester City hodlá pokračovat ve své dosavadní krasojízdě anglickou Premier League, do cesty se mu však tentokrát postaví soupeř vskutku houževnatý - zápasy s West Bromwichem pod vedením Tonyho Pulise rozhodně nejsou procházkou růžovým sadem. Vedoucí celek tabulky může očekávat úpornou defenzivu, kterou nebude snadné prorazit.

Že by ale na The Hawthorns procházeli nějakým výborným obdobím, to se tedy tvrdit rozhodně nedá. Na ligovou výhru čekají od druhého kola, kdy Baggies vyloupili stadión Burnley. Od té doby si na své konto připsali body již jen za remízy - bod si připsali po střetnutích se Stoke, West Hamem, Watfordem a Leicesterem, naopak poraženi odešli z duelů proti Brightonu, Arsenalu a Southamptonu. Když už nic jiného, v Birminghamu se zatím mohou pyšnit alespoň domácí neporazitelností. Co na tom, že ze čtyř duelů hned tři dopadly nerozhodně, ligového přemožitele zatím svěřenci na vlastním stánku nenašly. Stane se jím Manchester City?

Ten zatím ligovou sezónou prochází jako nůž máslem. Ten se zasekl jen ve druhém kole, kdy si z Etihadu odvezl bod Everton, jinak ale hráči pod taktovkou Pepa Guardiola prozatím dirigují ráz letošní sezóny. Pyšnit se mohou fantastickým skóre 32:4, což představuje nejlepší útok o markantních deset branek, zatímco v defenzivě se o titul nejlepší obrany dělí společně s jejich rivaly z Manchesteru. Citizens taktéž pohodlně vévodí své skupině v Lize mistrů, k jediné drobné komplikace tak málem došlo až v tomto týdnu, kdy si bledě modří na Etihadu nedokázali poradit s defenzivou druholigového Wolverhamptonu a zachránily je tak až pevné nervy při penaltovém rozstřelu.

Statistika je nakloněna jasně ve prospěch hostů - West Brom totiž na Man City prostě a jednoduše vůbec neumí. Citizens totiž vyhráli všech posledních 11 ligových zápasů a z vítězství (byť až v prodloužení) se radovali také v rámci letošního třetího kola Ligového poháru. Pokud by tedy utkání dopadlo dle očekávání a birminghamští by znovu kapitulovali, stal by se Manchester City třetím celkem, který nad nimi vyhrál 12 ligových zápasů v řadě - dalšími týmy jsou Chelsea a Liverpool.

Tony Pulis nebude mít v sobotu k dispozici duo Craig Dawson a James Morrison, ovšem Oliver Burke a Hal Robson-Kanu by již měli být připraveni nastoupit. Otazník se pak vznáší nad zdravotním stavem Jonnyho Evanse a Garetha Barryho. Pep Guardiola nemůže i nadále počítat s absentujícím VincentemKompanym a dlouhodobě zraněným Bejnaminem Mendym, jinak má však k dispozici kompletní kádr.
West Bromwich Albion - pravděpodobná sestava:
Foster - Nyom, Hegazi, Evans, Gibbs - Livermore - Rodriguez, KRychowiak, Barry, Chadli - Rondón
Manchester City - pravděpodobná sestava:
Ederson - Walker, Stones, Otamendi, Delph - De Bruyne, Fernandinho, Silva - Sterling, Jesus, Sane
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 11.60 - 5.92 - 1.29
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Arsenal FC - Swansea City  (sobota 16:00)
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.18 - 8.04 - 16.70
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AFC Bournemouth - Chelsea FC  (sobota 18:30)
Psala se 60. minuta, úřadující šampión na svém stadiónu prohrával s Watfordem 1:2 a soupeř měl hned několik příležitostí, jak londýnskou Chelsea definitivně porazit na kolena. V tenhle moment se zřejmě nejednomu fanouškovi Blues před očima promítla dva roky stará a extrémně neúspěšná obhajoba titulu. Na rozdíl od tehdejších časů však současní mistři nakonec našli svého spasitele - střídající Batshuayi změnil ráz zápasů a dvěma brankami nakonec svůj klub dovedl k vítězství. Antonio Conte však nemůže usnout na vavřínech a týden starý obrat potřebuje potvrdit proti Bournemouthu, který se zatím navzdory sympatickým výkonům krčí na předposledním místě tabulky.

Eddie Howe se svým týmem nezažil vůbec dobrý vstup do sezóny - zahájil ji totiž třemi těsným porážkami v řadě, přičemž zrovna vítězství momentálně vedoucího celku tabulky zařídil až v sedmé minutě nastavení Sterling. Po další prohře na půdě londýnského Arsenalu přišla tolik kýžená první výhra nad Brightonem a od té doby se Bournemouth prezentuje sympatickým, nebojácným fotbalem, za který nasbíral méně bodů, než by si za svůj herní projev zasloužil. Po těsném boji podlehl Evertonu, na vlastní půdě remizoval s Leicesterem, další týden si zase proti Tottenhamu vypracoval několik nadějných příležitostí, jenže branku vstřelit nedokázal, načež je o jakýkoliv bodový zisk připravila trefa Eriksena. Zaslouženou odměnu tak Bournemouth dostal až minulý týden, kdy díky dvě slepeným brankám z úvodu střetnutí přehrál venku Stoke City 2:1.

Na Stamford Bridge nikdy nechodili pro označení krize daleko - a po třech zápasech bez vítězství už se proto začalo hojně spekulovat, zda Blues nemají v plánu upadnout do podobné letargie jako před dvěma lety. Ostatně i samotné výkony proti Manchesteru City, AS Řím a hlavně tedy Crystal Palace naznačovaly, že je něco v nepořádku. Pochybnosti pak minulý týden přiživil i Watford, ovšem ten nakonec svěřenci Antonia Conteho s obrovskou porcí štěstí dokázali porazit. Výhru si pak připsali i ve středečním duelu Ligového poháru s Evertonem a sobotní vítězství tak potřebují k tomu, aby jasně ukázali, že situace už je zase stabilizována.

V sobotní podvečer nemůže být za favorita označen nikdo jiný než Chelsea - nakloněny jsou jí i statistiky, jelikož ve vzájemných zápasech nemůže být o dominanci hostů ani sporu. Ti vyhráli 7 z 9 ligových a pohárových soubojů mezi oběma týmy. Poslední prohra Blues se datuje do prosince 2015, kdy Cherries tenkrát naprosto senzačně po výhře 1:0 vyloupili Stamford Bridge.

Manažer Bournemouthu může po menší pauze opět počítat se službami Jermaina Defoa, který již vyléčil svůj problém se stehenním svalem. Otazník visí nad účastí Kinga, ten již sice vyléčil virus, ovšem není jasné, zda bude v tak dobrém stavu, aby do utkání zasáhl. Nejistý je také start Ryana Frasera, který si ze střetnutí Ligového poháru odnesl nepříjemného koňara. Antonio Conte se stále musí obejít bez N’Gola Kanteho a Victora Mosese, ačkoliv prvně jmenovaný by již měl být připraven na příští utkání na půdě AS Řím. Danny Drinkwater pak ještě není v dostatečné fyzické kondici, aby zápas začal v základní sestavě.
AFC Bournemouth - pravděpodobná sestava:
Begovič - Smith, Francis, Aké, Daniels - Ibe, Surman, Cook, Stanislas - Mousset, Afobe
Chelsea FC - pravděpodobná sestava:
Courtois - Azpilicueta, Luiz, Cahill - Zappacosta, Bakayoko, Fabregas, Alonso - Pedro, Hazard - Morata
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.88 - 4.28 - 1.60
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Manchester City981032:425
2.Manchester United962122:420
3.Tottenham Hotspur962119:620
4.Chelsea FC951317:1016
5.Arsenal FC951317:1216
6.Watford FC943215:1715
7.Newcastle United942310:814
8.Burnley FC93428:913
9.Liverpool FC934214:1613
10.Southampton FC93338:912
11.Huddersfield Town93337:1012
12.Brighton & Hove Albion93249:1011
13.West Bromwich Albion92437:1010
14.Leicester City923412:149
15.Swansea City92256:108
16.West Ham United92258:178
17.Stoke City922510:208
18.Everton FC92257:188
19.AFC Bournemouth92166:137
20.Crystal Palace91082:193

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (958)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele