10. kolo
28.10.2017 16:00 CET
2 : 3
(1:2)

Reportáž

West Bromwich Albion - Manchester City 2:3

Manchester City si i nadále udržuje pětibodový náskok na čele tabulky poté, co se mu díky třem brankám podařilo West Bromwich porazit v poměru 3:2. Citizens měli po většinu času hru kompletně pod kontrolou, zdramatizování dopustili až kvůli vlastní nedůslednosti v posledních vteřinách zápasu.

Vstup do utkání byl vskutku raketový - již v 10. minutě totiž přispěchal s vedoucím zásahem Sané, jehož na levé straně skvělou přihrávkou oslovil Fernandinho. Německý reprezentant si pak připravil palebnou pozici a střelou na vzdálenější tyč otevřel skóre utkání.

Hosté se z něj však neradovali dvakrát dlouho - hned o tři minutky později totiž Gareth Barry oslovil parádním pasem nabíhajícího Rodrigueze, obrana hostů netypicky zaspala a útočník domácích si pak se zakončením poradil opravdu hravě, když vyběhnuvšího Edersona pohodlně přehodil.

Brankovým hodům však na The Hawthorns stále nebyl konec - po čtvrthodině hry se dostal ke střele ze střední vzdálenosti Fernandinho a s přispěním teče Barryho nasměroval svou střelu o tyč do branky. Citizens tak byli zpět ve vedení.

Po necelé půlhodině hry mohl být rozdíl mezi oběma soupeři dvoubrankový - další precizní míč De Bruyneho nalezl na malém vápně hlavu Davida Silvy, ten však potvrdil, že to žádný hlavičkář není a z jasné pozice nasměroval míč mimo tři tyče branky Fostera. Pět minut před koncem pak měl ještě výhodu volného přímého kopu z dobré pozice Sané, svou střelou však vysoko přestřelil.

Před koncem poločasu se ještě do ofenzivy dostali také domácí, kteří využili chyby v rozehrávce od Fabiana Delpha a po centru Rodrigueze Rondón jen těsně minul.

Druhou část odstartovali lépe domácí - hned po dvou minutách se k zajímavé hlavičce protlačil Krychowiak, jenže ji z hranice malého vápna nasměroval jen do míst, kde stál pozorný Ederson.

Za hosty zahrozil střelou ze střední vzdálenosti De Bruyne, ta ale postrádala přesnost. Pětadvacet minut před koncem City přidali třetí zásah - po parádní kombinaci mezi Saném a De Bruynem se míč dostal až na druhou stranu hřiště k Walkerovi, který přízemním centrem našel Sterlinga, jenž už prázdnou branku nemohl minout.

Zbytek utkání už se víceméně jen dohrával, a to až do nastaveného času, kdy předvedl hrubou chybu Otamendi. Argentinský stoper při snaze sklepnout míč vlastnímu brankáři akorát oslovil Phillipse, který pak s díky dopravil balón do sítě. Na jakýkoliv další zvrat již však nezbýval čas, a tak si City připisují další tři body za výhru v poměru 3:2.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (13)

Přidat komentář
diastan

1:3

Reagovat
t0mmy33MCFC

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
MCFC_8

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

City si jde za svym, trochu to tu zavani remizou.

Reagovat
t0mmy33MCFC

no ta serie 6 let pouze vyhry City, nekdy to skoncit musi... ale verim, ze ted to nebude

Reagovat
smazaný uživatel

City 0:4 forma ide dalej.

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
Assassin11

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
t0mmy33MCFC

z vítězství (byť až v prodloužení) se radovali také v rámci letošního třetího kola Ligového poháru. wtf ???

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele