10. kolo
30.10.2017 21:00 CET
1 : 0
(0:0)
Stadión:
Turf Moor, Burnley

Reportáž

Burnley FC - Newcastle United 1:0

Pondělní dohrávka desátého kola Premier League nabídla střetnutí dvou týmů ze středu tabulky. O moc atraktivní podívanou ale nešlo. Newcastle prodloužil svou bídnou bilanci prohraných pondělních zápasů na osm! Naopak Burnley se může radovat, jelikož už počtvrté za sebou doma nenašlo přemožitele.

Začátek zápasu zachytili lépe domácí. Úvodní desetiminutovka patřila jednoznačně Burnley. Hráči Newcastlu chodili později do soubojů, špatně se pohybovali a jejich obrana musela od prvních minut čelit nevyzpytatelným nákopům. Jako první přesto vážněji zahrozili Straky. Červenobílí rozehráli rohový kop nakrátko, což do značné míry překvapilo obránce BFC, kteří kvůli následné skrumáži zcela opomněli přítomnost Christiana Atsuy. Jeho pokus umístit odražený míč měl ale k exaktnosti daleko. To bylo ale ze strany Newcastlu v první půli vše. Burnley ohrožovalo soupeře hlavně díky již zmíněným centrům. Jeden takový málem rozvlnil Elliotovu síť. Barensův pokus hlavou minul bránu jen o pár centimetrů. Nebyly to tak branky, nýbrž fauly, které zvedaly diváky ze sedadel. Hlavní protagonisté jich za 45 minut stihli hned deset.

Alegorie. I tak by se dal stručně popsat úvod druhého poločasu. Stejně jako na začátku duelu byli The Clarets značně aktivnější. A Newcastle se opět připomněl nadějnou šancí. Obránci BFC nepokryli dobře nabíhajícího Péreze, jenž zpoza vápna tvrdou střelou ke vzdálenější tyči vyděsil všechny domácí příznivce. Pope se ale krásným výskokem vyznamenal a sklidil zasloužený potlesk tribun.

Od tohoto momentu ale začali opět přebírat iniciativu domácí. Definitivní zlom přišel v 74. minutě. Ellliot nejdříve dokázal z rychlého kontru eliminovat Corkův pokus vyražením. Na následný pas na úplně volného Jeffreyho Hendricka, který míč do brány s přehledem uklidil, však neměl nárok. Srovnání měl na kopačce osm minut před koncem Joselu. Jeho pokus nártem minul bránu jen o chlup. Burnley se tak může právem radovat ze tří bodů, které ho vynesly na pěkné sedmé místo.

Autor: Jakub Šteg

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0.3

Reagovat
Beros

Budu rád i za bod....

Reagovat
NuFc23

Pokial nepojde Mitro hore a Perez s Joselum na lavicku, tak budem rad aj za bod

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
Assassin11

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Kuba94

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele