10. kolo
28.10.2017 16:00 CET
3 : 0
(0:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool FC - Huddersfield Town 3:0

Huddersfield na západním pobřeží Anglie nečekal lehký úkol. Teriéři dali za poslední čtyři zápasy jen dvě branky a tuto nepříznivou bilanci chtěli prolomit právě na Anfield Road. Proti ale byli svěřenci Jürgena Kloppa, kteří po prachbídné první půli zabrali a nováčka ligy pořádně vyškolili.

Reds museli ještě před začátkem utkání řešit nepříjemnou situaci. Během předzápasového rozcvičení se totiž zranil Dejan Lovren. Na stoperu ho tak nahradil Ragnar Klavan. Liverpool od první minuty diktoval zápasové tempo. Nicméně do žádného vyloženého tlaku, který byl spíše platonický, se nedostal. Obrana Huddersfieldu působila organizovaně a kompaktně. Nicméně nejvíce práce měli hosté s Danielem Sturridgem. Forvard působil problém hlavně obranné dvojici Lowe, Schindler. Ve 27. minutě po pohledné kombinační akci s Firminem uvolnil Salaha, jehož střelecký pokus doprostřed brány nemohl brankáře Lössla překvapit.

První půle byla nezáživná hlavně pro diváky. Na nudu si ale rozhodně nemohl stěžovat v poslední pětiminutovce poločasu právě Lössl. Po faulu Kachungy blízko velkého vápna se The Reds ujali přímého volného kopu. Tommy Smith však během bránění nedovoleně atakoval Firmina a sudí Friend ukázal na pokutový puntík. Penalty se ujal Mohamed Salah. Jeho ránu doleva ale fantasticky vystihl Jonas Löss. Z následující dorážky se neprosadil ani kapitán Henderson. Pro fotbalisty Liverpoolu celkem rutinní situace. V rámci Premier League se netrefili už 34 krát.

Do druhého poločasu ale vstoupilo úplně jiné mužstvo. The Reds musel zřejmě někdo pokropit "živou vodou". Územní převaha brzy přinesla své ovoce. Smolařem zápasu byl jednoznačně Tommy Smith. Po zaviněné penaltě přiložil ruku k dílu i v případě první branky. V 50. minutě se po jeho nešťastné teči hlavou od samostatného průniku dostal Daniel Sturridge, který placírkou obstřelil brankáře. Svým typickým tancem oslavil už svůj druhý gól v sezoně.

O osm minut později rozjásal Anfield Road pro změnu Firmino. Po přesném rohovém kopu Milnera byl u míče nejrychleji a razantní hlavičkou nedal Lössovi žádnou šanci. Poslední hřebíček do rakve přišel patnáct minut před koncem základní hrací doby. Liverpool systematicky rozebral obranu Teriérů, z čehož vytěžil Georginio Wijnaldum, který se pohlednou otočkou a následnou střelou pod břevno zařadil poprvé v novém ročníku na listinu střelců.

Autor: Jakub Šteg

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Assassin11

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele