10. kolo
28.10.2017 18:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

AFC Bournemouth - Chelsea FC 0:1

Chelsea v sobotu večer díky brance Edena Hazarda přehrála na venkovním hřišti Bournemouth a dotáhla se na třetí Tottenham na rozdíl jediného bodu. Londýnští Blues měli po většinu času převahu, tu se jim ale dlouho nedařilo zúročit, až nakonec na začátku druhé půle přispěchal se svou vůbec první letošní ligovou brankou Hazard.

Obraz hry v první půli byl prakticky po celou dobu totožný - Chelsea spolehlivě kontrolovala dění na trávníků a měla míč ve své moci, zatímco Bournemouth se zatáhl na vlastní polovinu a úpěnlivě se snažil svého soka udržet mimo dostřel branky. S první vážnější šancí přispěchal v prvních minutách Pedro, který se po narážečce uvolnil na hranici pokutového území, ovšem své zakončení nasměroval vysoko nad. Domácí kontrovali průnikem Afobeho, jeho zakončení však na poslední chvíli Luiz blokoval na rohový kop.

Po pětadvaceti minutách pak svému celku zle zatopil brankář Begovič - ten při odkopu trestuhodně trefil Eden Hazarda, který míč potáhl a následně jej předložil do vyložené šance Moratovi, který ale trochu nepochopitelně zaváhal a ve vyložené pozici minul.

Tentýž hráč po půlhodině hry dopravil míč do sítě, ovšem branka nebyl uznána po postavení mimo hru - po nakrátko rozehraném rohovém kopu se na hranici vápna do míče opřel David Luiz, jeho střelu těsně před Begovičem tečoval v ofsajdu stojící Azpilicueta a přesná dorážka Moraty již proto nemohla být uznána.

A do třetice všeho dobrého vyšel ze souboje Moraty s Begovičem lépe brankář domácího celku. Španělský útočník ve službách Chelsea se na velkém vápně výborně uvolnil, ovšem v zakončení si na strážce domácí svatyně nepřišel.

Změnu skóre tak až ve druhém poločase obstaral druhý nejnebezpečnější hráč utkání, Eden Hazard. Ten se právě po přihrávce Moraty dostal za záda Francise a tvrdou střelou na přední tyč překonal poněkud překvapeného Begoviče, který spíše než zakončení zřejmě očekával přihrávku před branku.

Po hodině hry však mohlo být vyovnáno - Stanislas se štěstím přešel přes Davida Luize a na vápně předložil míč Ibemu, jehož ránu ještě přizvedl Rüdiger a Courtois tak nemusel zasahovat. Na druhé straně zase zakombinovala dvojice Hazard - Pedro, po které se střelec první branky dostal k nebezpečnému zakončení z oblasti penaltového puntíku, ovšem svůj projektil nasměroval vysoko nad.

Londýnský celek si nakonec svůj náskok i přes několik zbytečných ztrát ve středu pole uhlídal a v poslední desetiminutovce mohl pojistku přidat Fabregas, který se dostal ke střele z úhlu, branku domácího týmu však těsně přestřeli. Svěřenci Antonia Conteho si tak z nejmenšího stánku v Premier League odvážejí potřebné tři body.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:6

Reagovat
Assassin11

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1-3

Reagovat
Noustress

poprosím žiadne srandičky ako s CP tieto dva kluby by mohli konečne zmiznúť na konci sezóny z mapy PL s tretím do partie v podobe Swansea

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele