Premier League - souhrn 1. kola

11.08.2017, 22:41, aktualizováno 13.08.2017, 18:51
Komentáře a souhrny
Oslabená Chelsea na úvod sezóny nestačila na Burnley, Man City se na góly proti Brightonu načekalo a Tottenham uspěl v Newcastlu. Everton si zásluhou trefy Rooneyho poradil se Stoke. Divokým remízovým výsledkem skončilo střetnutí Watfordu s Liverpoolem. Páteční předehrávka pak nabídla dramatické vítězství Arsenalu, United neměli problémy s West Hamem...

Manchester United - West Ham United 4:0

13.08.2017 17:00

Góly: 33. Romelu Lukaku, 52. Romelu Lukaku, 87. Anthony Martial, 90. Paul Pogba

Lepší start si snad Rudí ďáblové ani nemohli přát. Totální dominance, parádní fotbal, čtyři branky v síti West Hamu, z nichž hned dva obstarala miliónová posila z Evertonu, Romelu Lukaku.

Manchester do zápasu pořádně vletěl a své fanoušky od prvních minut bavil rychlými kombinacemi a individuálními finesami. Po deseti minutách se ke střele z nebezpečné pozice dostal Mchitarjan, branku Joea Harta však vysoko přestřelil. O chvíli později se dostal z úhlu sám před brankáře hostí Mata, překonat jej však nedokázal. Tentýž hráč pak v další šanci servíroval přihrávku před prázdnou branku pro belgického forwarda, ovšem obrana hostí ještě zvládla nebezpečí odvrátit.

To už ale neplatilo po půlhodině hry - rychlý brejk potáhl Rashford, míč pak precizně předložil Lukakovi, jenž tvrdou ranou o tyč otevřel skóre zápasu. West Ham na hřišti jakoby ani nebyl, vědět o sobě dal až koncem půle, kdy Noble zpoza vápna vysoko přestřelil. S úvodním poločasem tak domácí mohli být spokojení, odnášeli si z ní hubené vedení.

To se jim podařilo navýšit sedm minut po změně stran, kdy si na centr Mchitarjana naskočil opět Lukaku a přesnou hlavičkou k tyči nedal Hartovi vůbec žádnou šanci zasáhnout. Zdramatizovat zbývající minuty mohl po hodině hry Arnautovič, který přetlačil Blinda, ovšem svou hlavičku nakonec nasměroval pouze do břevna.

Na druhé straně pálil z nadějné pozice nad Rashford a v další šanci mohl hattrick dovršit Lukaku, ovšem jeho zakončení nakonec bránící hráči zvládli zablokovat. Závěrečných deset minut nakonec přineslo ještě dva zásahy. Po parádním pasu Mchitarjana se sám před Hartem nemýlil Martial, o chvíli později se zase prosadil Pogbou přízemní střelou zpoza šestnáctky.

Více informací k zápasu

Newcastle United - Tottenham Hotspur 0:2

13.08.2017 14:30

Góly: 61. Dele Alli, 70. Ben Davies

Tottenham nakonec zvládl výlet na sever Anglie a s vydatnou pomocí Jonja Shelveyho, který byl zkraje druhé půle vyloučen za šlápnutí na protihráče, přehrál Newcastle v poměru 2:0.

Domácí přitom nezačali vůbec špatně a do první vážnější příležitosti se po pěti minutách dostal Gayle, branku Llorise však minul. Hosté s odpovědí přispěchali po dvaceti minutách, kdy si na volný přímý kop Eriksena naskočil Kane, brankáře domácích však z míry nevyvedl. Spurs však pomalu, ale jistě přebírali otěže zápasu, v další nadějné situaci se objevil Eriksen, pálil však těsně mimo. Tentýž hráč pak vyzkoušel pozornost Elliota ještě těsně před pauzou, strážce domácí svatyně však byl ve střehu.

Poločas druhý odstartoval pořádný exces Shelveyho, který tím zápas víceméně rozhodl. V tahanici o míč totiž nesmyslně šlápl na ležícího Alliho a sudí Marinner musel tasit rovnou červenou kartu. V deseti hrající Newcastle pak už náporu hostujícího týmu odolával jen s vypětím všech sil.

Do vedení mohl Spurs poslat jen o pár chvil později Kane, který se po šťastném odrazu míče ocitl tváří v tvář Elliotovi, ke smůle hostů však pálil jen do něj. Po hodině hry se však skóre skutečně měnilo. Na parádní centr Eriksena si zaběhl Dele Alli a pohotovým zákrokem do protipohybu padajícího brankáře poprvé rozvlnil síť.

Druhá přesná trefa přišla po dalších deseti minutách a opravdu stála za to. Po parádní kombinaci mezi Allim, Kanem a Eriksenem se míč dostal až k Daviesovi, který přízemní ranou míč podruhé uklidil na místo určení.

Zbývající minuty již mnoho vzruchu nepřinesly - domácím na nějaký návrat do zápasu nezbývaly síly, a tak zápas v poklidu dospěl k výhře Tottenhamu 2:0.

Více informací k zápasu

Brighton & Hove Albion - Manchester City 0:2

12.08.2017 18:30

Góly: 70. Sergio Agüero, 75. Lewis Dunk (vl.)

Manchester City nakonec vstup do nové sezony zvládl, ačkoliv se proti nováčkovi z Brightonu zřejmě nadřel víc, než by chtěl. Prvního gólu se dočkal teprve po ofenzivním střídání, kdy ve vyložené pozici po dvou promarněných šancích konečně nezaváhal Agüero. Pojistku přidal ranou do vlastních řad Dunk...

Citizens do utkání vstoupili dle očekávání dominantně a v prvních patnácti minutách v podstatě Brighton vůbec neměl míč na kopačkách. Gabriel Jesus svým vířivým problémem vytvářel zajímavé prostory pro spoluhráče a nebýt Agüerova naprostého promáchnutí, mohl mít Kyle Walker velice brzy svou první asistenci v novém působišti.

Vzápětí si stoper Duffy při centru zprava málem vstřelil vlastní gól, který nakonec v mnohem jednodušší pozici vsítil jeho parťák na stoperu Lewis Dunk, když jeho hlavička v 75. minutě proplula podpažím Ryanovi a stvrdila povinné vítězství favorita.

Takovému momentu však předcházela horda trápení fialových. Gabriel Jesus kvůli hře rukou nemohl gól z 27. minuty slavit a o další frustrující okamžik pro mladého Brazilce se pak postaral výborně se přesouvající Maty Ryan.

Ihned po změně stran Agüero v další skvělé pozici, tentokrát vytvořené chybou Duffyho, znovu záhadně selhal, když ani zdaleka netrefil vymezený prostor, a poté nadešla pasáž velkého útlumu City. Právě Duffy mohl brzy po zmatku při standardce skórovat z voleje, přičemž později Ederson zase na dva slepené pokusy namazal Dunkovi.

Trápení Guardiolovy party ukončilo až ofenzivní střídání Leroye Saného za beka Danila, když opravdu do tří minut na pravé straně Citizens vybojovali na váhajícím Stephensovi balon, rychle soupeře přečíslili a Agüero už tentokrát se Silvovou prostrkávačkou naložil, jak se na takového kanonýra sluší.

Více informací k zápasu

Chelsea FC - Burnley FC 2:3

12.08.2017 16:00

Góly: 69. Álvaro Morata, 88. David Luiz - 24. Sam Vokes, 39. Stephen Ward, 43. Sam Vokes

Totální masakr. Tak by se dal popsat vstup úřadujících šampiónů do nového ročníku Premier League. Mistr ligy v prvním kole již třetí sezónu za sebou nevyhrál, podruhé v řadě dokonce z úvodního střetnutí odešel bez bodu. Burnley si výhru zajistilo v první půli, v druhé části sice favorit mocně stahoval, ovšem ani remízu už nezachránil.

Pozvolný vstup do utkání uťal přesně po čtvrt hodince hry kapitán domácího Cahill, který si při útočném výpadu dal míč daleko od nohy, načež se rozhodl jít do skluzu, ve kterém na kotník trefil záložníka hostí. Sudí Pawson neváhal ani na vteřinku a tasil rovnou červenou kartu - rozhodnutí zřejmě trochu přísné, byť rozhodně obhajitelné.

Antonio Conte na to zareagoval stažením Bogy a nasazením Christensena, jenže Chelsea od té doby jakoby spala. Mdlý a ospalý výkon potrestal po 24 minutách hry Sam Vokes, který po centru z pravé strany prostřelil jak bránícího Luize, tak i natahujícího se Courtoise v brance Blues. Po necelých čtyřiceti minutách hry Stamford Bridge ztichlo podruhé - po nakrátko rozehrané standardní situaci se ke střele úhlu dostal Ward, přičemž jeho projektil se k překvapení všech zastavil až v síti. Kolaps domácího celku byl dokonán dvě minuty před pauzou, kdy se na malém vápně zjevil nikým nehlídaný střelec prvního gólu a upravil na poločasových 3:0.

Těžko odhadovat, co přesně svým ovečkám v šatně pověděl Conte, dá se ale směle předpokládat, že to asi nebylo nic slušného. Chelsea to každopádně probudilo, jelikož se začátkem druhého poločasu převzala otěže a byla tím aktivnějším celkem.

Velmi důležitou změnou však bylo nasazení Alvara Moraty. Ten se prakticky okamžitě zapojil do centra dění a obraně Burnley dělal pořádné starosti. Na svůj premiérový zápis mezi střelce navíc nemusel příliš dlouho čekat - v 69. minutě si naskočil na měkký centr Williana a snížil na rozdíl dvou branek.

O pár minut později jásali domácí příznivci po Moratově zásahu podruhé, byť tentokrát předčasně. Fabregas totiž fantastickým padáčkem vysunul Christensena, který balón nastřelil zpět před branku, kde jej do sítě usměrnil španělský reprezentant. Bohužel se ale nacházel v ofsajdu, a tak branka nemohla být uznána.

Závěrečný tlak Blues narušil Cesc Fabregas, který se nechal deset minut před koncem hloupě vyloučit a poslal tak svůj tým do devíti. Burnley však ani v početní výhodě nedokázalo kontrolovat průběh hry a dvě minuty před koncem inkasovalo podruhé - vysoký míč za sebe prodloužil Morata, ten se pak snesl přesně pod nohy Davida Luize, který prudkou střelou propálil vše, co mu stálo v cestě.

O minutku později již poněkolikáté rozčílil Stamford Bridge sudí Pawson, když si zcela vymyslel nedovolený zákrok na hranici pokutového území Chelsea a nabídl tak Bradymu velmi výhodnou příležitost ke skórování. Ten s ní naložil takřka bezchybně - ovšem míč z jeho kopačky nakonec skončil pouze na tyči. Úřadujícím mistrům se tak stále nabízely čtyři minuty ke srovnání skóre - a i když na svého soka vyvinuli pořádný tlak, kýžené vyrovnávací branky se již nedočkali.

Více informací k zápasu

Crystal Palace - Huddersfield Town 0:3

12.08.2017 16:00

Góly: 23. Joel Ward (vl.), 26. Steve Mounié, 78. Steve Mounié

Premier League je tradičně bohatá na nejrůznější překvapení a ani tentokráte tomu nebylo jinak. Podceňovaný nováček z Huddersfieldu pořádně překvapil Orly z Londýna, když je na jejich hřišti zničil třemi góly.

Nováček do svého prvního zápasu v Premier League vstoupil bez bázně a hany a domácí od prvních minut přehrával. Odměna za tuto snahu na sebe nenechala dlouho čekat. Po 22 minutách hry rozehrával rohový kop Mooy, na první tyči jej prodloužil Jorgensen tak šikovně, že na tyči vzdálenější musel Ince jen nastavit nohu, aby jej dopravil do sítě. Bohužel ji ale nastavil špatně a měl obrovské štěstí, že svým pokusem trefil bránícího Warda, od kterého balón putoval za brankovou čáru.

Hned o tři minuty později byl rozdíl již dvoubrankový. Zkoprnělou obranu Crystal Palace zaskočil Mounié, který si naskočil opět na centr Mooye a domácímu brankáři nedal vůbec žádnou šanci zasáhnout.

Hráči domácích byli průběhem hry pořádně opaření a dlouho se jim nedařilo branku Huddersfieldu vůbec ohrozit. Postupem času sice častěji kontrolovali míč na vlastních kopačkách, ovšem ve finální fázi se ne a ne prosadit.

Druhá půle se nesla v podobném duchu, akorát s tím rozdílem, že si domácí již začali vypracovávat nějaké ty nadějné příležitosti. Ani jednu z nich však nedokázali proměnit, a tak se zadařilo na druhé straně. Mounié dostal precizní přihrávku zhruba na úroveň penaltového puntíku a parádní střelou na bližší tyč zapsal svůj druhý přesný zásah. I díky dvěma brankám tohoto forwarda tak Huddersfield zaznamenal snový start a připsal si svoje vůbec první body do tabulky Premier League.

Více informací k zápasu

Everton FC - Stoke City 1:0

12.08.2017 16:00

Góly: 45+1. Wayne Rooney

Everton pokračuje v trendu z Evropské ligy a nejúspornějším možným způsobem si poradil s dalším protivníkem. Při vstupu do Premier League vyhrál 1:0 nad Stoke City a nepostaral se o to nikdo jiný než legendární Wayne Rooney. V závěru prvního poločasu překonal Butlanda hlavou a oslavil svůj návrat ke klubu svého srdce gólem i třemi body.

Tomu se říká parádní návrat. V roce 2002 vstřelil první gól za Toffees - a ano, byl to onen památný úder o břevno proti Arsenalu - tehdy mu bylo šestnáct. Mezitím se Wayne Rooney stal nejlepším střelcem v historii anglické reprezentace i Manchesteru United. A dnes se po třinácti letech vrátil do Goodison Parku v modrém dresu a fanoušci znovu vyvolávali jeho jméno.

Sám Rooney se ovšem výrazně přihlásil o slovo až právě na sklonku prvního dějství, do té doby se diváci mnoha zajímavých akcí nedočkali. Diouf pálil z úhlu do Pickforda a Gueye z dálky Butlanda ohrozil jen slabou přízemní ranou. To bylo z prvního poločasu vlastně všechno.

Až v nastaveném čase si jeden z nejlepších hráčů v historii Premier League ukázkově naběhl na výtečný centr Calvert-Lewina a hlavou jej uklidil do protipohybu Butlanda. Pochvalu zaslouží i další letní posila Sandro Ramírez, který mladého křídelníka k centru šikovně pobídl.

Ve druhém dějství se opakoval scénář z první pětačtyřicetiminutovky. Everton měl víc ze hry, byl častěji u balónu, ale že by se na soupeři dopustil něčeho kór nebezpečného, to tedy ani omylem. Na druhé straně potom zkoušel z dálky štěstí Fletcher, ale branku těsně minul.

V devětašedesáté minutě se dostal ke střele i Calvert-Lewin, jenž si poradil se Zoumou, jenže na Butlanda už nevyzrál. Butlandův protějšek, nejdražší gólman Premier League Jordan Pickford měl v zápase pramálo práce, fotbalisté Stoke ho během celého zápasu prakticky neohrozili. Ale když v nastaveném čase vypustil dynamit ze své osvalené nohy Xhedran Shaqiri, bylo málem vyrovnáno. Pickford ale předvedl tygří skok a zachránil Evertonu tři body.

Více informací k zápasu

West Bromwich Albion - AFC Bournemouth 1:0

12.08.2017 16:00

Góly: 31. Ahmed Hegazy

Ligové debuty v prvním kole této sezony hráčům celkem svědčí - trefili se Lacazette, Salah, Morata či Mounié. Asi nejpřekvapivější je ale zásah egyptského stopera WBA Ahmeda Hegazyho, který se navíc v utkání s Bournemouthem ukázal být jediným, a tedy vítězným...

Od Cherries to dnes byl vpravdě bezzubý výkon; balonu měli sice na kopačkách ažaž (vlastnili ho dvě třetiny času!), ovšem první střelu na branku si až v závěru utkání připsal obránce Aké. A to se ještě jednalo o slabou hlavičku přímo do Fosterovy náruče.

Mezitím Bournemouth od počátku nevypadal jistě, když se měl vypořádávat se vzdušnou dodávkou soupeře. Hořelo to při dvou dalekonosných autech a plamen dočista vzplál po půlhodině, kdy do centru z přímého kopu trkl hlavou Hegazy.

Nově příchozí Egypťan takhle navázal na statistiku z minulé sezony, kdy 49 % svých gólů vstřelili Baggies po standardkách. Pro Cherries se zase jedná o třetí návštěvu The Hawthorns v řadě, na níž po takové situaci inkasovali.

WBA přitom mohlo dát i více branek, kdyby Begović při své obnovené premiéře v barvách Bournemouthu (chytal za něj už na hostování roku 2007) neblokoval pokusy Rodrigueze s Rondónem.

Více informací k zápasu

Southampton FC - Swansea City 0:0

12.08.2017 16:00

Góly: -

Kolotoč gólů se jednou zastavit musel a jako ideálním strážcem čistého konta se ukázala především mužstva Southamptonu a Swansea. O bezbrankový výsledek se postarali hlavně Velšané, kteří dopředu hrát odmítli, zatímco vzadu bránili vskutku sveřepě.

Southampton vstupoval do utkání pozitivně naladěn a ani předvedený výkon na St. Mary’s nebyl k zahození - jenže Saints se už od závěru minulé sezóny nedovedou vymanit ze střelecké nemohoucnosti. A tak ani 29 (!) ran domácím ke skórování nestačilo, pročež vyšli gólově naprázdno už šestý ligový zápas na vlastním stadionu v řadě.

A ono vlastně ani není divu, vždyť z oněch devětadvaceti střel šly na branku pouze dvě. Southampton dominoval od první do závěrečné minuty, jenže jeho tlak byl vesměs platonický. Z bloků přitom vypálili poměrně svižně, Gabbiadini olízl hlavou břevno už ve druhé minutě, aby záhy střílel těsně vedle Tadić.

To Swansea byla dopředu mizerná s výjimkou aktivního Tammyho Abrahama. Ten ostatně jako první zahrozil prostřednictvím nepřesné hlavičky. Mladičký host z Chelsea ještě zkoušel štěstí po pauze, ale jeho další ránu vyhlavičkoval Cedric. A pak už nic. Labutě za celý zápas nevystřelili na Frasera Forstera.

Jenže obstojný bod si vezou stejně, jelikož ani Lukasz Fabianski se nemusel kdovíjak zapotit. Gabbiadini mířil po centru Tadiće nad a pokusy Ward-Prowse zblokovali Mawson s Olssonem. Polský gólman tak musel zakročit jedině proti další technické ráně anglického reprezentanta v první půli; a pak střele Tadiće na samotném závěru zápasu. Jedinečnou šanci pak odmítl Yoshida hlavičkující nad.

Více informací k zápasu

Watford FC - Liverpool FC 3:3

12.08.2017 13:30

Góly: 8. Stefano Okaka, 32. Abdoulaye Doucouré, 90+4. Miguel Britos - 29. Sadio Mané, 55. Roberto Firmino (pen.), 57. Mohamed Salah

Ani v sobotu po obědě si Premier League nevzala žádné volno a po páteční parádě předložila natěšeným fanouškům další plnohodnotný chod. Liverpool na hřišti Watfordu dvakrát prohrával, ale nakonec díky Firminovi se Salahem sahal po výhře. V nastaveném čase ale na konečných 3:3 vyrovnal hrdina zápasu Miguel Britos.

Debut na lavičce Watfordu tak vyšel Marcu Silvovi celkem slušně - proti favorizovanému Liverpoolu potvrdil, že na v domácích zápasech dokáže obrat kohokoli - tak jako loni s Hullem. Už v osmé minutě si na Holebasův roh naskočil Stefano Okaka a Watford vedl 1:0. Jürgen Klopp by se nad netečností bránících Lovrena s Firminem rozčiloval zbytečně.

Reds měli v prvním poločase problém s přechodem do útoku, většinou na náhodu nakopával míče a dost chyboval při jednoduché rozehrávce. A ani když si Sadio Mané narazil s Morenem a Canem, aby pak parádní střelou pod břevno vyrovnal, nemohli se hosté radovat dlouho. Už za tři minuty totiž využil chaosu v obraně Liverpoolu Abdoulaye Doucouré.

Nebyli to ale jen borci z Anfieldu, kteří vzadu zmatkovali. Krátce nato, co Alexander-Arnold napálil míč do Salaha a dovolil Watfordu skórovat, zaváhal i Holebas. Salah po jeho chybě postupoval z úhlu sám, jenže bodlem narval míč nad. Stejně neuspokojivě vyřešil i další nadějnou situaci v nastaveném čase, kdy při pokusu o centr ohrozil jen překvapené fanoušky za brankou.

Po změně stran to byl nicméně právě egyptský křídelník, kdo otočil výsledek ve prospěch Liverpoolu. Nejprve si na Gomesovi vykoledoval pokutový kop, který bezpečně střelou po zemi k tyči proměnil Firmino, aby jen o pár minut později skóroval sám. Firminův oblouček mířil mimo a Mohamed Salah jej obětavě ze vzduchu nasměroval mezi tři tyče.

Záhy mohlo být na Vicarage Road ještě ruději, když Matip kombinací hlavy a ramene prodlužoval rohový kop Liverpoolu. Trefil ale pouze břevno. Watford měl s bráněním standardek nečekané problémy, v sedmdesáté minutě se div neprosadil i druhý stoper, Lovrenvu hlavičku ale Gomes dokázal vyrazit.

Watford toužil po vyrovnání, ale šance vznikaly spíš na opačné straně kvůli otevřenější obraně domácích. Dvakrát mohl Hornets potrestat hrdina zápasu Salah, ale to už zase pokračoval v představení z prvního dějství - nejdřív pálil nad, pak do boční sítě. Rozhodnout mohl i Wijnaldum, ale Maného přihrávku poslal v jasné šanci vedle.

A tak dostali jedinou možnost na vyrovnání domácí. A využili ji. Nešťastník Wijnaldum neodvrátil ve třetí minutě nastavení rohový kop Holebase, Richarlison nastřelil míč před branku, kde se přes Mignoleta a břevno zjevil až před Miguelem Britosem. Ten jej pouze trknul do sítě a běžel slavit cenný bod.

Více informací k zápasu

Arsenal FC - Leicester City 4:3

11.08.2017 20:45

Góly: 2. Alexandre Lacazette, 45+2. Danny Welbeck, 83. Aaron Ramsey, 86. Olivier Giroud - 5. Shinji Okazaki, 29. Jamie Vardy, 56. Jamie Vardy

Atraktivnější a dramatičtější zahajovací klání nového ročníku Premier League si snad fotbaloví příznivci ani nemohli přát. Skóre zápasu londýnského Arsenalu s Leicesterem City se totiž měnilo od druhé až do pětaosmdesáté minuty hned sedmkrát a vítězně nakonec z této bláznivé kovbojky vzešli domácí Kanonýři, přestože v utkání hned dvakrát museli dotahovat.

Hlad fotbalové veřejnosti po gólech ukojil páteční duel takřka okamžitě. Skóre totiž otevřel již ve druhé minutě Alexander Lacazette, jenž svůj soutěžní debut v dresu Kanonýrů započal výstavní hlavičkou z Elnenyho centru, k níž se Kasper Schmeichel natahoval marně. Odpověď hostí však byla příkladná. Sotva tři minuty nato se po sérii rohových kopů prosadil rovněž hlavou Shinji Okazaki díky výtečné Maguirově práci na zadní tyči.

Přestože se Arsenal ujal iniciativy a přispendlil Foxes k vlastní šestnáctce, žádná z nadějných střel Welbecka či Kolašinace si cestu do branky neproklestila. Leicester si na další brankovou příležitost musel počkat až na přelom půlhodiny hry, ovšem na rozdíl od domácích ji beze zbytku využil. Chybu v rozehrávce Arsenalu potrestal Marc Albrighton perfektním centrem k nohám nabíhajícího Jamieho Vardyho, pro nějž už nebyl problém zavěsit míč z bezprostřední blízkosti pod břevno.

Vše tak nasvědčovalo poločasovému vedení hráčů v modrých dresech, jenže poslední minuta nastaveného času přinesla čtvrtý gól zápasu, který jen podtrhl bláznivost celé první půle. Na nepovedenou ránu padajícího Lacazetta nejrychleji zareagoval Sead Kolašinac, který následně předložil míč před prázdnou branku Dannymu Welbeckovi, jenž navzdory mírnému zaškobrtnutí stanovil ještě do přestávky skóre 2:2.

K uklidnění tempa, natožpak nárůstu skóre nedošlo ani po změně stran. V šestapadesáté minutě totiž obrana Arsenalu zaspala při bránění rohového kopu, čehož využil přesně umístěnou hlavičkou na přední tyči Jamie Vardy a svou druhou trefou večera poslal znovu Leicester do vedení. Do bezhlavého útočení se tak znovu museli pustit domácí, což ještě posílilo nasazení Girouda a Ramseyho s Walcottem. Obrana Foxes zprvu ještě úspěšně tlaku soupeře vzdorovala, avšak právě první dva zmínění střídající hráči se v závěrečné desetiminutovce postarali o strhující obrat.

Osm minut před vypršením základní hrací doby Granit Xhaka našel v natěsnané šestnáctce Leicesteru volného Aarona Ramseyho a velšský záložník si s nabídnutou příležitostí poradil perfektně. Sotva rozjívené tribuny Emirates Stadium stačily doslavit vyrovnání na 3:3, poslal je v pětaosmdesáté minutě do učiněné extáze Olivier Giroud, jenž z Xhakova rohového kopu předvedl další ukázkové zakončení hlavou přesně pod břevno. Arsenal tak v šíleném zahajovacím zápase Premier League triumfoval na Leicesterem City v poměru 4:3.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Manchester United11004:03
2.Huddersfield Town11003:03
3.Manchester City11002:03
 Tottenham Hotspur11002:03
5.Arsenal FC11004:33
6.Burnley FC11003:23
7.Everton FC11001:03
 West Bromwich Albion11001:03
9.Liverpool FC10103:31
 Watford FC10103:31
11.Southampton FC10100:01
 Swansea City10100:01
13.Leicester City10013:40
14.Chelsea FC10012:30
15.Stoke City10010:10
 AFC Bournemouth10010:10
17.Brighton & Hove Albion10010:20
 Newcastle United10010:20
19.Crystal Palace10010:30
20.West Ham United10010:40

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1624)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele