1. kolo
12.08.2017 16:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Southampton FC - Swansea City 0:0

Kolotoč gólů se jednou zastavit musel a jako ideálním strážcem čistého konta se ukázala především mužstva Southamptonu a Swansea. O bezbrankový výsledek se postarali hlavně Velšané, kteří dopředu hrát odmítli, zatímco vzadu bránili vskutku sveřepě.

Southampton vstupoval do utkání pozitivně naladěn a ani předvedený výkon na St. Mary’s nebyl k zahození - jenže Saints se už od závěru minulé sezóny nedovedou vymanit ze střelecké nemohoucnosti. A tak ani 29 (!) ran domácím ke skórování nestačilo, pročež vyšli gólově naprázdno už šestý ligový zápas na vlastním stadionu v řadě.

A ono vlastně ani není divu, vždyť z oněch devětadvaceti střel šly na branku pouze dvě. Southampton dominoval od první do závěrečné minuty, jenže jeho tlak byl vesměs platonický. Z bloků přitom vypálili poměrně svižně, Gabbiadini olízl hlavou břevno už ve druhé minutě, aby záhy střílel těsně vedle Tadić.

To Swansea byla dopředu mizerná s výjimkou aktivního Tammyho Abrahama. Ten ostatně jako první zahrozil prostřednictvím nepřesné hlavičky. Mladičký host z Chelsea ještě zkoušel štěstí po pauze, ale jeho další ránu vyhlavičkoval Cedric. A pak už nic. Labutě za celý zápas nevystřelili na Frasera Forstera.

Jenže obstojný bod si vezou stejně, jelikož ani Lukasz Fabianski se nemusel kdovíjak zapotit. Gabbiadini mířil po centru Tadiće nad a pokusy Ward-Prowse zblokovali Mawson s Olssonem. Polský gólman tak musel zakročit jedině proti další technické ráně anglického reprezentanta v první půli; a pak střele Tadiće na samotném závěru zápasu. Jedinečnou šanci pak odmítl Yoshida hlavičkující nad.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Infernoqt

2:0

Reagovat
Kuba94

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele