1. kolo
12.08.2017 13:30 CET
3 : 3
(2:1)

Reportáž

Watford FC - Liverpool FC 3:3

Ani v sobotu po obědě si Premier League nevzala žádné volno a po páteční parádě předložila natěšeným fanouškům další plnohodnotný chod. Liverpool na hřišti Watfordu dvakrát prohrával, ale nakonec díky Firminovi se Salahem sahal po výhře. V nastaveném čase ale na konečných 3:3 vyrovnal hrdina zápasu Miguel Britos.

Debut na lavičce Watfordu tak vyšel Marcu Silvovi celkem slušně - proti favorizovanému Liverpoolu potvrdil, že na v domácích zápasech dokáže obrat kohokoli - tak jako loni s Hullem. Už v osmé minutě si na Holebasův roh naskočil Stefano Okaka a Watford vedl 1:0. Jürgen Klopp by se nad netečností bránících Lovrena s Firminem rozčiloval zbytečně.

Reds měli v prvním poločase problém s přechodem do útoku, většinou na náhodu nakopával míče a dost chyboval při jednoduché rozehrávce. A ani když si Sadio Mané narazil s Morenem a Canem, aby pak parádní střelou pod břevno vyrovnal, nemohli se hosté radovat dlouho. Už za tři minuty totiž využil chaosu v obraně Liverpoolu Abdoulaye Doucouré.

Nebyli to ale jen borci z Anfieldu, kteří vzadu zmatkovali. Krátce nato, co Alexander-Arnold napálil míč do Salaha a dovolil Watfordu skórovat, zaváhal i Holebas. Salah po jeho chybě postupoval z úhlu sám, jenže bodlem narval míč nad. Stejně neuspokojivě vyřešil i další nadějnou situaci v nastaveném čase, kdy při pokusu o centr ohrozil jen překvapené fanoušky za brankou.

Po změně stran to byl nicméně právě egyptský křídelník, kdo otočil výsledek ve prospěch Liverpoolu. Nejprve si na Gomesovi vykoledoval pokutový kop, který bezpečně střelou po zemi k tyči proměnil Firmino, aby jen o pár minut později skóroval sám. Firminův oblouček mířil mimo a Mohamed Salah jej obětavě ze vzduchu nasměroval mezi tři tyče.

Záhy mohlo být na Vicarage Road ještě ruději, když Matip kombinací hlavy a ramene prodlužoval rohový kop Liverpoolu. Trefil ale pouze břevno. Watford měl s bráněním standardek nečekané problémy, v sedmdesáté minutě se div neprosadil i druhý stoper, Lovrenvu hlavičku ale Gomes dokázal vyrazit.

Watford toužil po vyrovnání, ale šance vznikaly spíš na opačné straně kvůli otevřenější obraně domácích. Dvakrát mohl Hornets potrestat hrdina zápasu Salah, ale to už zase pokračoval v představení z prvního dějství - nejdřív pálil nad, pak do boční sítě. Rozhodnout mohl i Wijnaldum, ale Maného přihrávku poslal v jasné šanci vedle.

A tak dostali jedinou možnost na vyrovnání domácí. A využili ji. Nešťastník Wijnaldum neodvrátil ve třetí minutě nastavení rohový kop Holebase, Richarlison nastřelil míč před branku, kde se přes Mignoleta a břevno zjevil až před Miguelem Britosem. Ten jej pouze trknul do sítě a běžel slavit cenný bod.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Infernoqt

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele