Názory a komentáře

Zazvonil zvonec a ...

První část bundesligové sezóny 2016/2017 je za námi. Závěr kalendářního roku nabídl přímý souboj o první místo a s tím související titul podzimního šampióna. Nejen za zápasem Bayern Mnichov - RB Lipsko se ohlíží komentátor Eurosportu Tomáš Petr.

Premier League v kostce (17. kolo)

Proces, na který jsme byli zvyklí vždy až po Novém roce, už se nesměle rozbíhá. Ještě ani nejsou Vánoce a Arsenal už ztrácí dech - v posledních dvou kolech nezískali Kanonýři ani bod, zatímco všichni ostatní kandidáti v boji o Ligu mistrů byli stoprocentní. Özil je otrávený, Wenger uplakaný, Sánchez nedává góly. Arsenal neprožije svátky úplně šťastně...

Bundesliga má dál svůj Real ze vsi. A je tu šlágr podzimu!

Co na tom, že jsou Vánoce za dveřmi. V prosincovém chladu se čeká pořádně žhavý středeční večer - bitva Bayern vs Lipsko. Šéf bavorského giganta Uli Hoeness překvapil už před výkopem. Ale je tu i čas na ohlédnutí za víkendovým patnáctým kolem bundesligy, které přináší komentátor Eurosportu Václav Procházka.

Premier League v kostce (16. kolo)

První vložené kolo máme za sebou, a i když řada z nás vinou školních povinností nestihla vše, po čem fotbalová duše toužila, stálo to za to. Už zítra pokračuje nekonečný kolotoč jménem Premier League dalším kolem, proto je čas připomenout si, co důležitého se v týdnu stalo. Hlavním hrdinou se stal Salomón Rondón, autor čistě hlavičkového hattricku do sítě Swansea. Během třinácti minut.

Kam až tohle dojde, aneb pravda a mýty o zázraku z Lipska

Poměrně klidné vody německého fotbalu během letošního podzimu totálně rozbouřil jeden jediný klub. Ambiciózní, kontroverzní, nenáviděný, ale také nad očekávání úspěšný - takové přívlastky lze přiznat klubu z Lipska, jemuž po čtrnácti odehraných kolech patří v tabulce druhá příčka a jen o skóre zaostává za vedoucím Bayernem.

Ztráta iluzí a Wagnerova přidaná hodnota

Čtrnácté kolo Bundesligy zažilo nečekané bodové ztráty týmů z horní části tabulky. Za výsledky i osobitým stylem útočníka Sandra Wagnera se ohlíží komentátor české verze Eurosportu Michal Šíma.

Premier League v kostce (15. kolo)

V sobotu jsme si užili gólovou hitparádu, v neděli pak taktické bitvy, které zase mohly promluvit do pozdějšího boje o ligový titul. Premier League má za sebou parádní víkend, jenž navodil ideální atmosféru před blížícím se vloženým kolem. Největší senzaci mají zase jednou na svědomí Lišáci z Leicesteru. Jamie Vardy hattrickem zničil Guardiolův Manchester City.

Premier League v kostce (14. kolo)

Jen jednou v historii Premier League v kostce se stalo, aby jeden fotbalista byl dvakrát za sebou hráčem kola. V minulé sezóně se to díky hattricku proti Swansea a gólu s asistencí proti Chelsea povedlo nejlepšímu hráči minulé sezóny Riyadu Mahrezovi. Nyní můžeme k alžírskému záložníkovi přidat druhé jméno - Alexis Sánchez hraje v neskutečné formě.

Hrozí Bundeslize vymření posledního dinosaura?

Na dno bundesligové tabulky propadl starý dinosaurus - jak se někdy v Německu říká - trápící se Hamburk. Klub, který měl konečně v této sezóně vystoupit z temných mrákot. Zatím se tak neděje a zda to pro celek ze severu Německa nedopadne nejhůř v bundesligové historii, si zaspekuluje komentátor Eurosportu Radoslav Vagaský.

Foppa

Lipsko i nadále vládne Bundeslize. Ve 12. kole navíc nebylo daleko tomu, aby náskok nováčka na čele tabulky byl už šestibodový. Lví podíl nejen nad dalším vítězstvím, ale především nad stále trvající neporazitelností má Emil Forsberg. Ten také vládne známkování časopisu Kicker. Na kariéru švédského reprezentanta se zaměřil komentátor Eurosportu Tomáš Petr.

Premier League v kostce (13. kolo)

Před víkendem to byl jen řadový zápas dvou celků hrajících v bídné formě. Zápas dvou mančaftů, které velmi pravděpodobně v určité fázi sezóny zabředly/zabřednou do pásma sestupu. Nakonec ale Swansea a Crystal Palace udělaly ze vzájemného duelu fantastickou show, která oslnila celou Anglii. Šlágr Chelsea a Tottenhamu pak i přes vysokou kvalitu působil jako chudý příbuzný.

Pět důvodů, proč PSG nemusí vyhrát francouzskou ligu

Při současném rozložení sil v pěti elitních evropských ligách to vypadá jako jedna z posledních jistot: Ať se stane cokoliv, PSG ve Francii triumfuje. Jakýkoliv jiný scénář zkrátka vypadá naprosto nereálně. Letos však existuje několik faktorů, které by tuto definitivu mohly zvrátit.

Nová doba! Host vyhazuje vrchního!

Měla to být další sezóna, ve které si Bayern Mnichov smlsne na titulu a ostatní mu budou dělat jen komparz. Jenže došlo ke vzpouře, která byla dovršena v uplynulém 11. kole. Na čele pelotonu se usídlil nováček z Lipska a na paty Bayernu šlapou i další. Na vrchní patra bundesligové tabulky nahlíží komentátor Eurosportu Tomáš Petr.

Premier League v kostce (12. kolo)

Anglická Premier League má nového lídra. Liverpool v sobotu ztratil dva body na hřišti Southamptonu, a tak se do čela protlačila londýnská Chelsea. Svěřenci Antonia Conteho v Middlesbrough nepředvedli podobný koncert jako proti Evertonu, Manchesteru United nebo Leicesteru; naopak se o hubené vítězství 1:0 museli ještě strachovat.

Premier League v kostce (11. kolo)

Reprezentační přestávka se Chelsea vůbec, ale vůbec nehodí. Takovou formu, kterou se svěřenci Antonia Conteho můžou nyní chlubit, jsme v Premier League dlouho neviděli - pět zápasů, pět jasných výher a pět čistých kont. Vrchem k tomu fenomenální výkon proti Evertonu, jenž komentátor BBC John Motson označil za "nejlepších 90 minut fotbalu, které v kariéře viděl".

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele