Premier League v kostce (16. kolo)

16.12.2016, 13:59
Názory a komentáře
Zaujalo nás
První vložené kolo máme za sebou, a i když řada z nás vinou školních povinností nestihla vše, po čem fotbalová duše toužila, stálo to za to. Už zítra pokračuje nekonečný kolotoč jménem Premier League dalším kolem, proto je čas připomenout si, co důležitého se v týdnu stalo. Hlavním hrdinou se stal Salomón Rondón, autor čistě hlavičkového hattricku do sítě Swansea. Během třinácti minut.

West Bromwich díky němu zase vyhrál a upevnil si místo v horní polovině tabulky. Sedmé místo s náskokem 11 bodů na sestup asi překonalo i ty nejoptimističtější představy vedení Baggies. Alespoň částečnou nápravu bídného období si užili v Manchesteru - United těsně porazili Crystal Palace a Citizens doma hladce překonali Watford.

Na čele tabulky se ovšem vytvořila menší trhlina, kterou nedokázal vyplnit Arsenal. Gunners prohráli na hřišti Evertonu, takže Chelsea mohla odskočit na rozdíl již velice zajímavých šesti bodů. Týmu Antonia Conteho k tomu pomohla už desátá ligová výhra v řadě, kterou tentokrát proti Sunderlandu zařídil zřídkakdy startující Cesc Fábregas.

Black Cats tak zůstávají na dně tabulky a klidné vody se jim vzdálily už na čtyři body. Jen o bodík lépe jsou na tom fotbalisté Swansea a Hullu. Tigers v týdnu nestačili na Tottenham, přestože gólman Marshall předvedl velmi dobrý výkon a pochytal šest pokusů Spurs.
Zápas 16. kola: Everton vs. Arsenal

Když vstřelil Alexis úvodní branku, vypadalo to očekávaný průběh zápasu. Gól Seamuse Colemana do šatny ale všechno změnil. Everton zapomněl na tragickou formu a gólem v posledních minutách ukončil neporazitelnou sérii Arsenalu, která tak skončila na čísle 14. Po gólu Ashleyho Williamse měli Gunners v nastaveném šance obrovskou šanci, ale šílený závar ve vápně Toffees nakonec přinesl jen silnou vzpomínku do příštích měsíců.
Celý záznam zápasu, sestřih z Match of the Day od BBC a mnoho dalšího si můžete prohlédnout zde.
Gól 16. kola: James McArthur

O víkendu padla velká spousta nádherných branek, v týdnu už to taková sláva nebyla. Žádné dalekonosné pumelice ani sóla přes několik hráčů. Nejlepší gól jsem tak přisoudil Jamesu McArthurovi, jenž skóroval po parádní kombinaci. Patička Damiena Delaneyho byla fantastická.
Zákrok 16. kola: David De Gea

Podruhé v řadě nejlepší zákrok kola, David De Gea má vážně formu. Tentokrát mu dělal silnou konkurenci Thibaut Courtois, ale Španělův zásah byl ještě o fous lepší. James McArthur pálil z dálky takřka do šibenice, ale De Gea se vymrštil a vytěsnil míč mimo bránu.
Hráč 16. kola: Salomón Rondón

V prvním poločase se mu příliš nedařilo a spálil velkou šanci. Po změně stran ale Salomón Rondón explodoval a zapsal se do historie. Během třinácti minut nastřílel Swansea hattrick, ba co víc - všechny góly vstřelil hlavou.



Břídil 16. kola: Craig Pawson a kolektiv

Tohle se Craigu Pawsonovi a jeho kolegům vůbec nepovedlo. Rozhodčí pokazili snad všechno, co mohli. První gól Paula Pogby neměl platit hned ze dvou důvodů - Ibrahimović zahrál rukou a Pogba se nacházel v těsném ofsajdu. Pak ale naopak neuznali Matovu branku pro neexistující postavení mimo hru. Pawson navíc nevyloučil Roja za skluz oběma nohama do Zahy, aby pak ještě neodpískal jasnou penaltu za ruku Ledleyho.



Hvězdy 16. kola dle WhoScored.com

1. Salomón Rondón (West Brom) - 9.64
- 3 góly, 6 střel, z toho 4 na bránu, 5 vyhraných vzdušných soubojů, 1 klíčová přihrávka

2. Paul Pogba (Manchester United) - 9.42
- gól, asistence, 4 klíčové přihrávky, 4 úspěšné průniky, 6 vyhraných vzdušných soubojů

3. Adam Lallana (Liverpool) - 9.21
- 2 góly, asistence, 1 úspěšný průnik, 3 odklizené míče
Ideální sestava 16. kola

obrázek

Autor: Víťa Horák

Na kartě každého hráče je vpravo nahoře umístěn počet nominací v sestavě kola.


Chelsea se v posledních zápasech musí překvapivě často spoléhat na defenzivní opory. Po Cahillovi se tentokrát zaskvěl Thibaut Courtois, jenž dvěma excelentními zákroky zachránil vítězství v Sunderlandu. Obzvlášť ten v nastaveném čase byl naprosto klíčový.

Vložené kolo patřilo do značné míry krajním obráncům. Coleman dal gól, Brunt na dva přihrál, Rose s Walkerem měli po jedné asistenci a výtečně zahrál i Nyom. Do ideální sestavy se však nejen za vítězný gól proti Watfordu dostal Pablo Zabaleta, zatímco Leighton Baines kromě fantastické asistence navíc zachránil Evertonu výhru senzačním odkopem z brankové čáry.

Na stoperech tentokrát takový nával nebyl. Do sestavy se proto už počtvrté v této sezóně dostal Winston Reid, byť tolik defenzivních povinností neměl. Pomohl však k čistému kontu a hlavně vybojoval rozhodující pokutový kop. To Steve Cook pokračuje ve skvělé obranářské formě. Muž zápasu Bournemouthu s Leicesterem zblokoval hned tři rány, přičemž ta Vardyho měla gólové parametry. Z nebezpečného území pak odklízel dvanáct balónů.

Naopak záloha je patrně nejsilnější za celý ročník. Excelentní výkon předvedl Adam Lallana, autor dvou gólů v Middlesbrough. Fotbalista Liverpoolu vrchem u zbylé branky asistoval. Tutéž klíčovou roli měl Paul Pogba, jenž své velkolepé představení korunoval gólem a krásnou asistencí. Výjimečný středeční večer mohl slavit i Cesc Fábregas, jenž si svou roli suverénně nejtvořivějšího hráče Chelsea užívá. Tentokrát přidal nadstavbu v podobě krásné vítězné branky.

Opomenout pak nelze ani Christiana Eriksena, jenž ukázal, co Tottenhamu chybělo o víkendu v Manchesteru. Dva góly dal a u třetího měl díky skvělému přímému kopu velkou zásluhu. Ani on ale nestačil na hlavičkového krále Salomóna Rondóna, který je hráčem kola. V útoku jej doplňuje ještě Divock Origi. Ve spolupráci s Lallanou dokázal dát gól a na jeden další nahrát.
Statistické okénko 16. kola

- Salomón Rondón je teprve druhým fotbalistou v historii Premier League, který dal hattrick hlavou; tím prvním byl před 19 lety Duncan Ferguson

- Mark Hughes ve středu proti Southamptonu (0:0) odkoučoval jubilejní 400. zápas v Premier League; před ním to dokázala jen pětice manažerů

- to Claudiovi Ranierimu jeho kulatiny zhořkly; na svůj dvoustý zápas v PL s Leicesterem prohrál v Bournemouthu 0:1

- Manchester United ukončil děsivou londýnskou sérii; před výhrou na půdě Crystal Palace v hlavním městě Red Devils šestkrát v řadě nevyhráli a poslední tři zápasy prohráli

- Jack Wilshere odehrál v letošní sezóně víc ligových minut než za dvě předchozí sezóny dohromady; za Bournemouth už odkopal 894 minut, zatímco dva roky předtím dohromady pouze 871 (statistiky Eurofotbalu)
Nejvtipnější momenty 16. kola

1. Chaos ve vápně Evertonu


2. Krutý Koeman

3. Lachtan Walters


To nejlepší ze světa Premier League, včetně odkazů na články, naleznete i na naší Facebookové stránce. Staňte se fanoušky a žádná zajímavost z anglického fotbalu už vám neunikne!

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (106)

Přidat komentář
smazaný uživatel

mladičký Španěl Fàbregas

Reagovat
smazaný uživatel

za tohle jsem Bosáka proklínal

Reagovat
smazaný uživatel

přesně a poslouchat to řadu let

Reagovat
smazaný uživatel

a teď si vem kolikátou sezonu on hraje...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Heh. To teď budou pravidelně odkazy na školu ve článcích?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Taiger

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Wenger má asi fakt špatný tréninkový metody

Reagovat
smazaný uživatel

Místo Eriksena tam mohl být někdo z Chelsea.

Reagovat
smazaný uživatel

O Fabregasovi tam je víc slov

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
andrew96

Ledley k síti ideální hráč.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale vidím, že Pogba už je formě, Miki se dostává do formy a Zlatan zlatanuje, ještě vymakat obranu a United budou nebezpeční. Ta konečná čtyřka ještě bude hodně zajímavá

Reagovat
vodka

obrana funguje relativně dobře, průser je zatím pořád zakončení a vytváření čistějších gólovek (i když proti CP jich bylo dost)

Reagovat
Swarley

ta obrana je pro mě zázrak

Reagovat
smazaný uživatel

Když kouknu na obranu, zálohu a útok jednotlivě, tak mi přijde, že všechny části pracují dobře až na proměnování šancí, ale dohormady to pořád není úplně ono... každopádně vše už se dává pomalu do pořádku, takže já se optimisticky o místo v top4 na konci sezony nebojím

Reagovat
smazaný uživatel

No to bych se klidně bál, protože to funguje i těm nad vámi. Ale nedivil bych se, kdyby Mourek přestal v průběhu sezóny hrotit PL a soustředil se jen na výhru EL.

Reagovat
Swarley

tak v průběhu sezóny...o tom můžeme uvažovat, pokud budeme se stejným bodovým odstupem 5 kol před koncem a před semifinále v EL...zaměřovat se někdy teď na EL je fakt blbost, tam chytneš jeden špatný zápas a končíš...ta šance přes ligu je daleko větší, tam bude ztrácet každý a může stejně blbá série jako ta naše padnout i na kohokoliv jiného...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak teď jasně že ne, ale pokud se dostanete do semi a nebudete aspoň 5., tak Mourek by to určitě zkusil. Je to koneckonců i další připsaný titul do sbírky. Ale jasný, na to je ještě hodně brzo.

Reagovat
smazaný uživatel

To já samozřejmě vím, ale pokud se nepletu tak do konce sezoni zbývá 22 kol, což je v PL víc než dost prostoru pro ztráty.. klasicky věřím a doufám v to, že Arsenal začne po Vánocích ztrácet body a Tottanham taky nebude vyhrávat všechny zápasy... Chelsea a Pool asi mockrát nezváhají, ale i Pep se v City přesvědčil, že to nebude jako v Barce nebo Bayernu a body taky poztrácí..

Reagovat
pingla

Reagovat
smazaný uživatel

usuzuješ po dvou výhrách?

Reagovat
smazaný uživatel

Eriksen se rozjel v pravý čas. I ten Sissoko už nevypadá tak zoufale. Lepší pozdě než nikdy.

Reagovat
smazaný uživatel

Eriksne 5 gólov v posledných 4 ligových zápasoch. Dúfam. že mu to vydrží.

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak ten Rojo, to je dobrej vymrdanec. Prasisko

Reagovat
iamek

Na Roseho mu jeste kousek schazi.

Reagovat
Cobra

WTF Srovnávat Rojove zákroky s Rosovýma

Reagovat
smazaný uživatel

ehm... ne.

Reagovat
Svatej

V pohode

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tisícky bol ešte väčší prasak.

Reagovat
smazaný uživatel

Rosicky (blbé t9)*

Reagovat
fenixLFC

Oni nehovoria o rosickom

Reagovat
smazaný uživatel

:

Reagovat
Hokaido

Reagovat
smazaný uživatel

Ze nejsi radsi ticho

Reagovat
blade115

Je docela záhada, že mu to pořád prochází...

Reagovat
Swarley

spíš nedochází

udělat tohle dva zápasy po sobě, to je už slušnej úlet

Reagovat
blade115

No to taková záhada není, tihle borci jako Rojo nebo Costa jsou prostě v něčem trochu pomalejší...

Reagovat
Free_player

dal bych mu jen redku za tu jak se vždycky pak rozčiluje a držkuje ...

Reagovat
Miguel19

To by jich měl Herrera 5 za zápas

Reagovat
fff

Ten Lallana...vcelku neskutocny pod Kloppom, herne aj ciselne, to posunudite hlbsie mu neskutocne prospelo.

Pri tych dnesnych cenach 25m zanho mozno nakoniec ... nebolo az tak vela ako som si cely cas myslel.

Reagovat
Swarley

je to fakt neskutečná proměna za nějaký rok...po přestupu totálně na odpis, teď jeden z klíčových hráčů...

Reagovat
fff

Na odpis je asi silne slovo, ale bol skratka...no neproduktivny, pomaly v rozhodovani.

Aktualne ked chybal bolo az neskutone ako chybal.

Reagovat
fff

Moja slovna zasoba takto v piatok, wow.

Reagovat
andrew96

taková...nevelká

Reagovat
13

na piču. -.-

Reagovat
Taiger

Ja si myslím, že nejen v pátek.

Reagovat
fff

Sak toto.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vladis271

ešte že som mu veril.

Reagovat
smazaný uživatel

skor si vstupil do svedomia ked videl ako pises Lalama

Reagovat
vladis271

Lallama

Reagovat
Counter

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Životní forma no.

Reagovat
smazaný uživatel

loni vypadal, že neumí kopnout do míče. neuvěřitelnej progres..

Reagovat
Free_player

Rondon pěkný 3 hlávky ještě chvíli a asi ho koupím ve fantě za tu cenu

Reagovat
smazaný uživatel

Kiwwi čo tak plakal, keď Powson poškodil obe strany? ale tak, načo sa vôbec pýtam .

Reagovat
madridcan

Neviem

Reagovat
Busby babes

a neposkodil?

Reagovat
smazaný uživatel

Poškodil, ale vynahradil to chybami, kt. boli prospešné pre mancs.

Reagovat
Busby babes

predpokladam, ze ta veta ti dava smysl...

Jak presne pro nas bylo prospesne, ze nam neuznal regulerni gol nebo neodpiskal penaltu?

Reagovat
smazaný uživatel

nauč sa čítať

Reagovat
Busby babes

cist umim a prave proto vidim, ze rikas nesmysly. Kdyz budu souhlasit, ze ten prvni gol nemel platit, tak ok, jedna chyba primo vedouci ke zmene vysledku.

Stejne tak na druhe strane, kdyz neuznal regulerni gol. Rojovo vylouceni by nam jiste zapas hodne stizilo, ale odhadovat, jak by to dopadlo se asi moc neda. Neodpiskana penalta je pak pro me teda chyba, ktera by z vetsi pravdepodobnosti znamenala zmenu skore.

Reagovat
smazaný uživatel

Tieto výkony Origiho sú krásna odpoveď (a pre mňa očakávaná) Maresmovi či vodkovi, kt. ho podceňovali.

Reagovat
vladis271

ale furt na mňa pôsobí drevene.

Reagovat
cristiano.K.

dřevěnej není a Sturridge to taky není.

Reagovat
vladis271

Ale snaží sa ním byť. Nvm či to je dobre. Každopádne by som sa začal obzerať pomaly po nejakom 20 gólovom útočníkovi. Lebo aj táto sezóna ukazuje, že bez niečoho takého ligu vyhrať nemôžeš. Studge vo forme v plnopm zdraví by sa smelo mohol zaradiť po boku Costy, či Aguera lenže on zdravý nebude nikdy.

Reagovat
Cipinho

Origi je schopen těch 20 dát.

Reagovat
smazaný uživatel

veď máme naj. útok v lige.

Reagovat
R22

Reagovat
Maresma

Jako střílí mu to a jsem za to rád, ale nepřijde mi, že by hrál nějak dobře..

Reagovat
smazaný uživatel

Snáď sa už rozohral, herne to nebolo super, aké góly dával a to je hlavné a proti Boro to bolo už aj herne super.

Reagovat
smazaný uživatel

*ale

Reagovat
vodka

pokud vím, tak sem akorát psal, že mezi ním a Ingsem není podstatný rozdíl, za tím si teda s přehledem stojím...

Reagovat
smazaný uživatel

A to je podceňovanie .

Reagovat
smazaný uživatel

pekna paticka pri gole Crystalu aj akcia LFC pri druhom gole stala urcite za zmienku, myslim ze 6-7 prihravok z prvej

Reagovat
Kucka

Reagovat
Hokaido

Bez Brunta?

Reagovat
Usty

Jsi ten zápas viděl, jo?

Reagovat
Hokaido

Neviděl, samozřejmě. Jen jsem trochu doufal, že by se tam s těma dvěma luxusníma centrama dostal mohl. Stal se z něj můj velkej oblíbenec, ale Baines je tam asi zaslouženě.

Reagovat
Usty

Mohl tam určitě být i Brunt, ale podle statistik a dalších zdrojů byl třeba jen v tom zápase lepší Nyom. Baines měl jedno áčko, ale zachránil výhru na br. čáře. A podle Sky nejlepší hráč zápasu. Tady jsem to měl tak 55/45 no.

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
vladis271

Trochu OT. Čím to je, že Škóti ako krajina zachovávajú tak liberálne postoje na rôzne témy?

Reagovat
smazaný uživatel

Mozna proto, ze ve svem vyvoji nebyli nikdy uplne svobodni, takze si osobnich svobod velice vazi. A prave kvuli te nesvobode a podruci maji paradoxne velice vysokou politickou kulturu jako zbytek VB. Z toho koktejlu to nejspis vzeslo.

Reagovat
vladis271

Aký paradox ku nám. 1000 rokov pod monarchiou, 6 rokov v slovakštáte a 40 pod boľševickým morom a v nedávnom prieskume sa 30 percent mladých ľudí vyjadrio, že by žilo radšej v diktatúre než v demokracii. Sa stavím, že šušlavcovi voliči.

Reagovat
smazaný uživatel

A ty tomu prieskumu veríš? To je slušne zúfalé...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ten pruzkum jsem jen prelitnul, ale tusim ze se zameroval k cemu lidi inklinuji v ramci demokracie. Neslo uplne o diktaturu, ale pevnejsi ruku statu. Stejne jako nekteri uprednostnuji misto kolektivniho organu osobu vudce. Je to logicke. Spousta lidi ma radeji jasne mantinely a kdyz se jim rekne, co maji delat. Pro hloupejsi lidi to znamena jednoduzsi zivot.

Reagovat
vladis271

Oľo approves

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
Rišty

zs...

Reagovat
SunFells

Podle mě je to haggisem.

Reagovat
Lacko_Boh

mals?

Reagovat
smazaný uživatel

To bránenie Rondona pri tých góloch bolo ultratragické. To si snáď ani nemôžu hovoriť ,,obranca" tí hráči Swansea.

No a ten Pawson to je teda smiech cez slzy. FA s tým aj tak nič neurobí...

Reagovat
smazaný uživatel

Na tom zákroku De Gey mi teda nepřijde nic extra, tohle by mělo 80% golmanů PL.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
mato Kreator

Reagovat
Svatej

Reagovat
kiciN

Reagovat
kvasha16

Reagovat
Rišty

janko, janko, ještě stále nejsi na dně? buď dopij, nebo se konečně odraž...

Reagovat
niflheim

Nejvtipnější moment ještě mohlo být Ozilovo bránění rohu

Reagovat
smazaný uživatel

Pogba už třetí účast

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele