Názory a komentáře

Premier League v kostce (10. kolo)

Nová Big Four nadále kráčí prakticky bok po boku na čele tabulky. Manchester City, Arsenal, Liverpool i Chelsea hladce porazily svého víkendového soupeře a především výkonem daly najevo, že se patrně se všemi bude muset počítat do boje o ligový trůn. Naopak Manchester United zase jednou ztratil a José Mourinho začíná opět ztrácet nervy...

Ani Lewa ani Auba

Před sezónou se spekulovalo, zda nejlepším střelcem Bundesligy bude znovu Robert Lewandowski nebo zda ho předstihne Pierre-Emerick Aubameyang. Jak polský reprezentant ve službách Bayernu Mnichov, tak gabonský útočník patřící Borussii Dortmund, však zatím nestačí na Anthonyho Modesta z Kolína nad Rýnem. Na souboj bundesligových kanonýrů nahlíží komentátor Eurosportu Tomáš Petr.

Premier League v kostce (9. kolo)

Ještě nikdy v historii Premier League nebyla špička po devíti kolech takhle vyrovnaná. Ani zdaleka. Mezi vedoucím Manchesterem City a pátým Tottenhamem je rozdíl jednoho jediného bodu, což je něco vskutku mimořádného - vždyť v tomto století byl v TOP 5 nejmenší rozestup v roce 2013, a to čtyřbodový. Historický moment způsobila pozoruhodná shoda výsledků na všech frontách...

O hamburském průšvihu a překvapení od blonďaté rozhodčí

Dva body, dva góly. Tristní je bilance Hamburku po osmém bundesligovém kole. Celek od Labe naposledy podlehl Frankfurtu ostudně 0:3. Za fotbalovým víkendem v Německu, kde se teď probírá i bulvárnější perlička spojená se sudí Bibianou Steinhausovou, se ohlíží komentátor české verze Eurosportu Václav Procházka.

Křížem krážem Evropou: Omezení z dílny neomezeného

Září bylo v Rusku měsícem dvou velkých voleb, které provázel poněkud odlišný druh apatie. Do parlamentu se volilo s chladným vědomím, že Vladimir Putin leda tak zlehka oslabí. Boj o post prezidenta fotbalového svazu měl potom naopak určit, zdali posílí už tak mimořádně silný vliv ministra sportu Vitalije Mutka. Inu, posílil... a co to vlastně v reálu znamená?

Premier League v kostce (8. kolo)

V Chelsea se to ještě bralo jako taková nepříjemná samozřejmost, ale po včerejším klání na Anfield Road už nelze jinak. José Mourinho je vrah velkých zápasů - alespoň co do atraktivity utkání - nehledě na to, jaký tým má pod taktovkou. Pondělní šlágr Liverpoolu s Manchesterem United tak vyvolal nadšení pouze u Fanklubu defenzivního fotbalu...

Vikingové na ústupu. Co se děje s fotbalovým Norskem?

Český tým má možná problémy, v kvalifikačních soubojích s Nory ale bude bezpochyby papírovým favoritem. Přitom ještě v devadesátých letech platili hrdí Seveřané za uznávaný, respektovaný výběr, který dokonce vyšplhal i na druhé místo žebříčku FIFA. Teď mají problémy zdolat San Marino. Jak je to vůbec možné?

Ztráty mocných

Jak Bayern, tak BVB ztratily body v zápasech, které určovaly podobné okolnosti. Za 7. kolem Bundesligy se ohlíží komentátor Eurosportu Michal Šíma.

Premier League v kostce (7. kolo)

Tak je to oficiální, Guardiola není neporazitelný. Políčil si na něj Mauricio Pochettino, jehož Tottenham největšího favorita a stále ještě lídra soutěže na svém stadionu senzačním způsobem přehrál. Spurs se díky tomu dostali na druhé místo tabulky, radovat se navíc mohou i ze svého nejlepšího vstupu do sezóny v historii Premier League.

Generační obměna rozhodčích v Bundeslize

Bundesligové týmy jsou plné hvězd, které vyvolávají u diváků velké emoce. To samé se nejednou daří i jiným neodmyslitelným personám německého fotbalu. Žel, jejich údělem není být chválen. Když přivedou fanouška do transu, obvykle to není dobré znamení. Na nehrající součást zápasů se po šestém bundesligovém kole podíval komentátor Eurosportu Radoslav Vagaský.

Premier League v kostce (6. kolo)

O tom, zda je Premier League nejkvalitnější liga světa, se vedou bezpředmětné spory už dlouhé roky. Co se týče sledovanosti je však situace jiná - zde elitní anglická soutěž absolutně nemá konkurenci. A poslední kola dokonale ukazují proč. V září totiž padá enormní množství gólů - a to nádherných. 6. kolo nevyjímaje.

O zabíjení býků, epidemii na severu a novém Kloppovi

Drama už před výkopem, hektické konce, obraty dovršené v nastavení, rekordy a další změna na trenérském postu. Znovu na severu Německa. To vše přineslo 5. bundesligové kolo, za kterým se ohlíží komentátor české verze Eurosportu Václav Procházka.

Ščasný nebyl trenérem už pár týdnů. Teď se musí celá Sparta pořádně zamyslet

Formálně je Sparta bez trenéra od dnešního rána, fakticky už ale kouče neměla několik zápasů. Byť sice na sparťanské lavičce seděl Zdeněk Ščasný, na hřišti to vypadalo, jako by letenské nikdo nekoučoval. Proto vše po krachu v nedělním derby vyústilo Ščasného odvoláním. Devětapadesátiletý trenér se vyčerpal.

Premier League v kostce (5. kolo)

Starý král umírá, ať žije král? Ne, teď není řeč o úžasném De Bruynovi. A ano, je v tom značná míra ironie. Třetí soutěžní porážka Manchesteru United v řadě je však poměrně mimořádnou událostí - alespoň v konotaci papírové kvality kádru a osobnosti manažera Josého Mourinha. Na každý pád, sociální sítě mají pré...

Křížem krážem Evropou: Další impuls pro estonský fotbal

Ještě v roce 2001 vážně hrozilo, že "příliš chudé" Estonsko bez zázemí nebude schopno uspořádat příští ročník Eurovize. Hlavní televizní stanici vláda dokonce tehdy původně odmítla půjčit potřebné miliony. Nyní byl Tallinn pro rok 2018 vybrán coby hostitelské město evropského superpoháru a na velkou událost se tedy po hudbě třese také fotbal...

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele