LaLiga - souhrn 6. kola

23.09.2016, 22:37, aktualizováno 26.09.2016, 22:36
Komentáře a souhrny
Celta Vigo zásluhou gólů z nastaveného času vyhrála na půdě Espanyolu, Villarreal díky skvělé první půli přemohl Osasunu. Valencia porazila Leganés a vyhrála druhé utkání po sobě. Barcelona neměla problémy v Gijónu a vyhrála vysoko 5:0, naopak Real Madrid ztratil vedení v Las Palmas. Betis sehrál v průběhu jednoho týdne druhé derby v rámci Andalusie a tentokráte z něho vyšel jako vítěz. Atlético jen taktak udolalo Deportivo...

Deportivo Alavés - Granada CF 3:1

26.09.2016 20:45

Góly: 52. Edgar Méndez, 66. Víctor Camarasa, 90+2. Deyverson - 78. Artem Kravec

Estadio Mendizorrotza si vůbec poprvé v sezoně mohlo vychutnat gólové oslavy, neboť v prvních dvou kolech na domácí půdě Alavés uhrál proti Sportingu Gijón a Deportivu La Coruňa pokaždé pouze bezbrankové remízy. Čekání na kýžený průlom skóre nakonec utnula dvaapadesátá minuta pondělní dohrávky, kdy si Edgar Méndez naběhl na pas Víctora Camarasy a perfektní ranou placírkou skóroval proti klubu, v němž dříve sám působil.

Asistent Camarasa posléze šest minut po hodině hry přidal druhý gól večera, ovšem dvanáct minut před koncem ještě hostům vykřesal jiskřičku naděje Andreas Pereira. Mladík hostující z Manchesteru United totiž špičkovým centrem připravil gólovou příležitost střídajícímu Artemu Kravetsovi, jenž se z voleje nemýlil. V samém závěru ale místo vyrovnání přišel třetí gól domácích, když stále děravou obranu Granady vytrestal Acosta Deyverson.

Napínavá a na góly bohatá druhá půle působila oproti té první, na šance i kvalitu skoupé, jako zjevení. Za zmínku snad stojí jen neproměněná šance Alberta Buena, která mohla hostům snadno zařídit podstatně lepší vstup do zápasu. Granadští pak v pětadvacáté minutě měli legitimní nárok na pokutový kop, avšak Femeniovo postrčení Pereiry zůstalo zraku rozhodčích skryto. Na konci úvodní pětačtyřicetiminutovky mohl poslat Alavés do vedení Deyverson, jemuž překazil radost solidním zákrokem Guillermo Ochoa. Ani mexický brankář však po změně stran nezvládl ukočírovat chabou defenzivu, která jen potvrdila svou pozici v nejvyšším počtu inkasovaných branek ze všech letošních účastníků La Ligy.

Více informací k zápasu

Espanyol Barcelona - Celta Vigo 0:2

25.09.2016 20:45

Góly: 90+1. Giuseppe Rossi, 90+3. Pione Sisto

Večerní střetnutí Espanyolu s Celtou Vigo nabídl řádně pozdní drama s vítězným koncem pro hosty z Galicie, kteří díky dvěma brankám vstřeleným až během nastaveného času triumfovali v Barceloně 2:0. Nejprve v jednadevadesáté minutě s pomocí břevna skóroval lahůdkovým obloučkem Giuseppe Rossi, jehož vzápětí proti demoralizovanému soupeři doplnil Pione Sisto z rychlého protiútoku.

Domácí kouč Quique Sánchez Flores dovedl svůj tým k prvnímu vítězství v nové sezoně až tento čtvrtek v rámci vloženého kola proti tápající Osasuně, ovšem tři dny nato již Espanyol na tento úspěch navázat nedokázal. Na vině byla rozhodně špatná střelecká muška a vůbec chybná rozhodnutí ve finální fázi útoků, zatímco Celta v samém závěru nabídnutou příležitost chytila pohotově za pačesy...

V pětadvacáté minutě mohl a také měl poslat Espanyol do vedení Leo Baptistao, jenže při samostatném úniku po kvalitním pasu Papeho Diopa pouze napálil brankáře Celty Sergia Álvareze. Po změně stran pak měli znovu k průlomu skóre blíže domácí, když se do brankové příležitosti dostal Gérard Moreno, avšak jeho ránu stihla obrana Celty na poslední chvíli zastavit a posléze si poradila obdobným způsobem na brankové čáře i s pokusem Davida Lópeze po rohovém kopu.

Místo výhry domácích nebo alespoň dělby bodů tak přišel šok. Italský forvard Rossi, jenž ve Vigu hostuje z Fiorentiny, sebevědomým lobem po pasu Cabrala přehodil vyběhnuvšího brankáře a poslal hosty zničehonic do vedení. Vzápětí navíc Sisto předvedl vynikající sólový průnik, kdy převzal míč ještě na vlastní polovině hřiště a bleskově s ním odpelášil až k soupeřově brance, kde svou akci zdárně dotáhl do konce. Celta tak zvítězila podruhé za sebou a poskočila po nevyvedeném vstupu do sezony na jedenáctou příčku, zatímco Espanyol se po další prohře propadl až do pásma sestupu.

Více informací k zápasu

Villarreal CF - CA Osasuna 3:1

25.09.2016 18:30

Góly: 5. Alexandre Pato, 24. Bruno Soriano (pen.), 39. Nicola Sansone - 45+1. Roberto Torres (pen.)

Villarreal stále kráčí La Ligou bez porážky, když před vlastními diváky porazil neškodnou Osasunu Pamplonu 3:1. Vše podstatného přinesla už první půle, během které padly všechny branky.

Osasuna dokázala vzdorovat Žluté ponorce pouhých pět minut. Castilejův ostrý pas před branku ťukl hlavou do sítě Alexandre Pato a velice rychly vnesl do domácích řad potřebné uklidnění. Za krátko sice mohlo být srovnáno, ale Riviéro si ve stoprocentní vložence neporadil. Také další šanci měli překvapivě hosté. Na Riviérův další centr si naskočil Oier a jen těsně minul Asenjovu branku. Šance Osasuny zůstaly nevyužity a tak přišel trest. Golman Fernández fauloval útočícího hráče, když ho vlastní obrana nechala úplně na holičkách a sudí nařídil pokutový kop. Bruno Soriano si nedělal starosti a zvýšil už na 2:0.

Hosty druhá branka hodně poznamenala, Flaňo si málem vstřelil vlastní gól a za chvíli už svítila na ukazateli trojka. Nicola Sansone obdržel kolmici a lehkým obloučkem překonal povyběhnutého Fernándeze! Villarreal měl nakročeno k vítězství, ale před koncem poločasu dal ještě hostům naději. González ve vápně fauloval Leóna a sudí pískl penaltu i na druhé straně. Roberto Torres si podobně jako Soriano vůbec nedělal starosti a snížil na 1:3 z pohledu hostí.

Celek z Pamplony se rozhodně nevzdával. Po hodině hry mohl snížit narozdíl jediné trefy León, ale parádní zákrok předvedl Asenjo. V závěru měla Osasuna další šanci, ale Asenjo ani tentokrát nepovolil. I Villarreal mohl zvýšit, minut před koncem zakončovali jak Borré, tak i Castillejo, Fernández byl však pokaždé na místě.

Více informací k zápasu

Atlético Madrid - Deportivo La Coruña 1:0

25.09.2016 16:15

Góly: 70. Antoine Griezmann

Opravdu po lítém boji se fotbalistům Atlética Madrid podařilo prolomit brány poměrně pevné obrany La Coruni a díky jediné brance Antoina Griezmann dvacet minut před koncem slavili nakonec zisk tří bodů. Domácí tak udrželi kontakt s vedoucím Realem Madrid a Barcelonou, zatímco hosté se dále od sestupového pásma nevymanili.

Po těžkém vloženém kole na půdě Barcy nečekala Atlético vůbec snadná práce vrátit se po pár dnech znovu do ligového dění. V některých momentech působil madridský celek dost těžkopádně, a to přitom soupeř hrál ve druhé půli o jednoho muže v poli méně. Nakonec však rozhodl faktor francouzského reprezentanta, který v La Lize zaznamenal už svou pátou trefu.

V prvním dějství Los Colchoneros promarnili několik šancí, tu největší asi spálil právě Griezmann, který v šestnáctce ve vyložené pozici nezvládl dobře svoje zakončení a střelu po zemi poslal jen vedle vzdálenější tyčky. Jinak však hosté vlastně favoritovi střetnutí odolávali. Situace se jim ovšem notně zkomplikovala těsně před přestávkou.

Do Nicoláse Gaitána nevybíravě zajel Fajr a po druhé žluté kartě a následné červené se musel pakovat ze hřiště. Zkraje druhého dějství se většina fanoušků na stadionu Vicente Calderón radovala ze vstřelené branky, zase to byl Griezmann, který měl prsty v něčem důležitém, tentokráte ovšem jeho gól nemohl být uznán pro ofsajd, takže oslavy byly předčasné.

O pár minut později se ke střele zpoza vápna dostal Ferreira-Carrasco a tomu chyběl opravdu jen kousek, aby jeho pokus neskončil jen na brankové konstrukci a naopak se dostal za brankovou čáru. Tlak Atlética sílil, Ángel Correa v těsné blízkosti brankáře Germána Luxe ale také neuspěl, neboť hlavičku usměrnil právě pouze do hostujícího muže v rukavicích.

V 70. minutě se domácím už přece podařilo dotáhnout jednu z kombinací do úspěšného konce. Juanfran posunul míč za obranu ve správný moment na nabíhajícího si Gameira, ten rychle přihrál do druhé vlny na zadní tyč Griezmannovi, jenž neměl problém nasměrovat míč do prázdné branky. La Coruňa na tuhle branku zareagovat již nedokázala.

Více informací k zápasu

CD Leganés - Valencia CF 1:2

25.09.2016 12:00

Góly: 21. Alexander Szymanowski - 34. Nani, 52. Mario Suárez

Už druhou výhru v řadě si po odvolaní kouče Ayesterána připsala Valencia. Netopýři porazili dalšího nováčka, tentokráte Leganés 2:1, ale znovu to byla velmi trnitá cesta.

Po úvodním oťukávání se jako první gólově prosadil Leganés. Ve 21.minutě odcentroval Omar a Szymanowski bez problému hlavou překonal Diega Alvése. Znovu to tak vypadalo na valencijské trápení. Hosté ale okamžitě přepli na vyšší obrátky a výsledkem byl nebezpečný centr Montoyi a individuální průnik Cancela, zatím bez gólového vyjádření. Ve 34.minutě bylo vyrovnáno a to dost kontroverzním způsobem. Rodrigo při svém průniku zajel do brankáře Serantese a přestože byl evidentně vyžazen ze hry, sudí nechal hru pokračovat a Nani v pohodě dorazil balón do prázdné branky. To se pochopitelně vůbec nelíbilo domácímu týmu i jeho příznivcům. Branka nicméně byla uznána a poločas skončil remízou.

Po změně stran, přesněji v 52.minutě dokázala Valencia otočit výsledek. Centr Naniho tečoval Suárez a Serantes byl bez šance! Leganés měl velké šance zápas opět srovnat, ale nejprve ve stoprocentní šanci pohořel Szymanowski a pak pohrdl i nabídnutou penaltou, kterou sudí odpískal po zákroku golmana Alvése na Martína. Alvés předchozí moment dokonale odčinil.

Ještě do konce zápasu měli domácí několik dobrých příležitostí, ale stejně jako hosté další branku nepřidali. Valencia tak otočila výsledek, se štěstím ustála penaltu a má další tři body.

Více informací k zápasu

UD Las Palmas - Real Madrid 2:2

24.09.2016 20:45

Góly: 38. Tana, 85. Sergio Araújo - 33. Marco Asensio, 67. Karim Benzema

Real Madrid měl vítězství na půdě Las Palmas na dosah, avšak pozdní trefa střídajícího Sergia Arauja nakonec rozhodla o konečném skóre 2:2. Bílý balet tak podruhé ve čtyřech dnech uhrál pouze bod a znovu se mu nepodařilo navýšit náskok na své pronásledovatele tak, jak by si představoval. Na vině je však jak nedokonalý výkon hostí, tak kvalita na straně Las Palmas, které pokračuje v povedeném startu do sezony.

Zinedine Zidane se musel vypořádat s absencí levého beka Marcela a také defenzivně laděného středopolaře Casemira a právě směrem dozadu hra madridského giganta značně pokulhávala. Jako první pokoušel střelecké štěstí Álvaro Morata, jenž ovšem se svou hlavičkou na brankáře Varase nevyzrál. Na opačné straně tečoval Vierův lob Tana, avšak také gólman Casilla byl připraven, stejně jako u další Tanovy střely zdálky několik minut nato.

První gól zápasu tak dorazil po zcela nečekané trase. Levý bek Nacho v sobě totiž objevil ducha Roberta Carlose a fantastickým průnikem zakončeným prudkou ranou přinutil Varase k vyražení míče přímo do cesty nabíhajícího Asensia, jenž snadno z dorážky skóroval hlavou. Sotva však madridská radost opadla, bylo vyrovnáno. Momo totiž vyslal centrovaný míč přes Raphaela Varanea, čehož využil aktivní Tana, míč si zpracoval a přízemní umístěnou ranou nedal Casillovi šanci zasáhnout.

Jedenáct minut po změně stan se Cristianu Ronaldovi zdánlivě povedlo vrátit vedení na stranu Realu, jenže ani neměl možnost se pořádně zaradovat, neboť stál v jednoznačném postavení mimo hru. Další rána portugalské superstar již měla větší přínos, neboť Varas musel míč vyrazit pouze vstříc střídajícímu Benzemovi, který napálil míč vší silou pod břevno.

Kouč Zinedine Zidane pak sáhl dokonce k vystřídání Cristiana Ronalda, nejspíše s cílem pošetřit svou hvězdu s ohledem na blížící se druhé kolo skupinové fáze Ligy mistrů. Tento tah se však nesetkal s úspěchem, neboť pět minut před koncem Aythami perfektně sklepl míč střídajícímu Araujovi a argentinský forvard nadvakrát překonal Casillu, čímž vydobyl Ostrovanům cennou remízu 2:2.

Více informací k zápasu

Athletic Bilbao - Sevilla FC 3:1

24.09.2016 18:30

Góly: 26. Mikel San José, 66. Mikel Balenziaga, 90. Aritz Aduriz (pen.) - 55. Samir Nasri

Vůbec první letošní porážku v rámci LaLigy utrpěli fotbalisté Sevilly. V Bilbau stejně jako v květnu padli poměrem 1:3, přičemž v závěru ještě přišli o vyloučeného brankáře Salvatoreho Sirigua. Po jeho nechutném zákroku pojišťoval tři body z penalty Aritz Aduriz, kromě něho se ještě trefili Mikel San José a Mikel Balenziaga. Za hosty skóroval Samir Nasri.

Baskický celek se díky tomuto vítězství posunul v tabulce před svého soupeře a potvrdil, že má aktuálně velmi dobrou formu. Kromě výpadku v Evropské lize si v září počíná na domácí scéně suverénně a v posledních čtyřech zápasech byl stoprocentní. Sevilla naopak nedokázala navázat na minulý skalp v derby proti Betisu v rámci vloženého pátého kola.

Dlouho se na hřišti nic moc zajímavého nedělo, až ve 26. minutě tak trošku z ničeho nic udeřili domácí. Beňat Etxebarria rozehrál rohový kop prudkou přihrávkou za šestnáctku, tam z náběhu pálil Óscar de Marcos, jeho střela se nakonec odrazila k nohám zcela nehlídaného Mikela San Josého, jenž doslova dotlačit míč za brankovou čáru.

V závěru nepříliš záživného poločasu se Athletic Club ještě dožadoval nařízení pokutového kopu, nicméně rozhodčí Alejandro Hernández po střele Beňata Etxebarriy hraní rukou Vicenteho Iborry neviděl nebo jako porušení pravidel situaci jednoduše nevyhodnotil. Seville se podařilo srovnat stav také vlastně ze své první větší šance v 55. minutě.

Centr Pabla Sarabiy dokázal gólman Kepa vyrazit pouze k nohám Nasriho, jenž následně svou pumelici usměrnil přesně pod břevno poloprázdné brány. Nerozhodný výsledek ovšem nevydržel příliš dlouho. Mikel Balenziaga až příliš snadno prošel kolem obránce Mariana a svůj pokus namířil přesně ke vzdálenější tyči. V nejvyšší španělské soutěži se trefil poprvé po dlouhých 161 zápasech.

Sedmnáct minut před koncem se Kepa činil proti Pablovi Sarabiovi, jinak však směrem dopředu nebyli hosté výrazněji nebezpeční. V 88. minutě se musel ze hřiště předčasně pakovat Sirigu, který nesmyslně udeřil loktem do zad v nepřerušené hře Aritze Adurize, a sám faulovaný pak pokutový kop zvládl prakticky bez větších problémů.

Více informací k zápasu

Sporting Gijón - FC Barcelona 0:5

24.09.2016 16:15

Góly: 29. Luis Suárez, 32. Rafinha, 81. Neymar, 85. Arda Turan, 88. Neymar

Absence Lionela Messiho Barcelonou nijak nezamávala a Sporting Gijón katalánskému gigantovi nakonec nebyl soupeřem. Hosté na stadionu El Molinón zvítězili suverénně 5:0, kdy se jako obvykle postarali o góly Luis Suárez s Neymarem, jež doplnili Arda Turan a Rafinha.

Pro barcelonského kouče Luise Enriqueho šlo o lehce specifický zápas, neboť právě v Gijónu kdysi nastartoval svou hráčskou kariéru. Domácí se favoritovi dokázali vyrovnat pouze v úvodní pětadvacetiminutovce, ovšem od Suárezova průlomu skóre již pro Gijón nebylo cesty zpět. Čtvrthodinu před koncem navíc musel Alberto Lora předčasně opustit trávník po druhé žluté kartě.

Jediné nebezpečí pro Barcelonu představovalo drobné zaváhání brankáře ter Stegena, jenž sbalil míč do náruče na samé hranici pokutového území a rozhodčí kvůli tomu odpískal přímý kop z nebezpečné vzdálenosti ve prospěch Sportingu. Žádné ohrožení branky z toho však nevzešlo a v devětadvacáté minutě již hosté skórovali. Dlouhý nákop přes vytaženou obranu Sportingu sebral nabíhající Suárez, umně obešel brankáře Cuéllara a pohodlně zasunul míč do odkryté sítě.

Hned tři minuty nato Sergi Roberto projel pravou stranu jako nůž máslem a přesným centrem našel na přední tyči Rafinhu, jehož hlavička navýšila skóre na 2:0. Barcelona tak do přestávky nabyla dostatečné vedení, které po změně stran zkoušel snížit Víctor Fernández, avšak jeho ránu si ter Stegen pohlídal. Na druhé straně skóroval Jéremy Mathieu, jenže jeho radost okamžitě utnul hvizd rozhodčího kvůli postavení mimo hru Gérarda Piquého.

Šestnáct minut před koncem uviděl Lora druhou žlutou kartu za faul na aktivního Sergiho Roberta a jen šest minut nato přidal Neymar třetí gól odpoledne. Pro brazilského útočníka šlo o snadnou dorážku poté, co střídající Paco Alcácer přinutil kvalitní ranou Cuéllara k neméně výtečnému zákroku, jenže míč se ke smůle domácích odrazil od břevna právě k Neymarovi.

Barcelona byla při chuti a proti demoralizovanému protivníkovi přidala v závěru ještě další dva zásahy. Nejprve se ze vzduchu po dalším centru Roberta trefil Arda Turan a finální úpravu skóre zajistil Neymar, když si naběhl na kolmici Denise Suáreze a přízemní ranou propálil Cuéllara popáté.

Více informací k zápasu

SD Eibar - Real Sociedad 2:0

24.09.2016 13:00

Góly: 57. Asier Illarramendi (vl.), 66. Bebé

Třetí vítězství v sezoně zaznamenává Eibar. Domácí dnes porazili San Sebastian 2:0 a hodně jim při tom pomohlo brzké vyloučení Elustonda. Real Sociedad ještě přežil poločas bez újmy, ale po změně stran dvakrát inkasoval a bylo hotovo.

První poločas toho nabídl k vidění spousty. Eibar i Real Sociedad si vytvořily několik gólových příležitostí, přesto klíčovým okamžikem celého utkání nebyl gól, ale ruka v pokutovém území a následná červená karta v podání hostujícího Elustonda.

Ale pěkně popořadě. První šance na sebe nenechaly dlouho čekat. Capa vysunul Pedra Leóna, ale ten bez přípravy vůbec netrefil branku. Na druhé straně cpal pěkně do vápna balón Carlos Vela, ale Juanmi se nacházel v těsném ofsajdu. Pak už přišel inkriminovaný penaltový okamžik. Elustondo zahrál po hlavičce domácích rukou, jasně tím zabránil gólu a sudí nejen, že ukázal na pokutový kop, ale Elustonda navíc vyloučil.

Nešťastný okamžik stál San Sebastian mnoho. Pedro León sice penaltu neproměnil, kopl jí hodně bídně, ale domací měli k dispozici hodně dlouhou přesilovku. Převaha domácích byla znát a koncem poločasu gradovala. Jak León, tak i Enrich balón do sítě nedopravili.

Eibar začal lépe i druhý poločas. Nejprve Escalante minul Rulliho branku, ale pak už se mohli domácí radovat. Escalante z úhlu dostal míč za Rulliho záda i díky teči Illarramendiho, ale to domácím vůbec nevadilo. První gól domácí pořádně nakopl a na branku San Sebastianu se vzápětí valil jeden útok za druhým. V 66. minutě se dostal k odraženému balónu Bebé a jeho přízemní rána skončila v síti - 2:0 pro Eibar.

San Sebastian mohl v závěru snížit, Juanmi však v klíčový moment zahrál rukou, a tak golman Riesgo nemusel zasahovat. V 82. minutě na sebe upozornil opět Escalante, naštěstí pro hosty však trefil pouze boční síť. V nastavení odmítl třetí branku i Nano a výsledek 2:0 pro domácí se už nezměnil.

Více informací k zápasu

Real Betis - Málaga CF 1:0

23.09.2016 20:45

Góly: 25. Joaquín

Páteční předehrávka šestého kola La Ligy vyzněla lépe pro Real Betis, který udolal trápící se Malagu nejtěsnějším možným rozdílem 1:0. Šťastným střelcem jediné branky zápasu se stal již po pětadvaceti minutách hry Joaquín, a to poněkud netradičně hlavičkou.

Andaluský celek si tak připsal své první domácí vítězství v nové sezoně a především dal zapomenout hořké prohře v městském derby proti Seville, kde pro změnu o jediný gól svému rivalovi podlehl. Malaga zase nezvládla navázat na tři dny staré přemožení Eibaru a připsala si místo toho třetí letošní ligovou porážku.

Lépe do zápasu vstoupili domácí a málem jim brzké vedení zařídil střílející Petros, jenž jen těsně minul horní růžek branky, když vypálil z hranice pokutového území. Z Joaquínova rohu pak German Pezzella ve slibné pozici hlavičkoval mimo, ovšem neproměněné šance nakonec Betis mrzet nemusely. Hned vzápětí totiž pětatřicetiletý veterán Joaquín ukázal Pezzellovi, jak má takové zakončení ze vzduchu vypadat, když usměrnil pod břevno centr Charlyho Musondy.

Malaga pak zničehonic mohla takřka okamžitě vyrovnat, neboť hlavičkující Federico Ricca trefil brankovou konstrukci. Po změně stran se pro změnu dostal do šance Youssef En-Nesyri, který si však s nadějnou ranou zpoza šestnáctky na brankáře Antonia Adána nepřišel. S blížícím se koncem zápasu se i stupňoval tlak hostí v honbě za vyrovnáním, jenže Diego Llorente i Ignacio Camacho se svými pokusy hlavou rovněž ztroskotali na pozorném Adánovi, a tak musí při cestě domů překousnout porážku 1:0.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Real Madrid642015:614
2.FC Barcelona641119:613
3.Atlético Madrid633012:212
4.Villarreal CF63309:412
5.Athletic Bilbao64029:612
6.Sevilla FC632111:911
7.UD Las Palmas631214:1110
8.SD Eibar63128:610
9.Deportivo Alavés62317:59
10.Real Betis62228:118
11.Real Sociedad62138:97
12.Celta Vigo62135:87
13.CD Leganés62136:107
14.Sporting Gijón62135:147
15.Valencia CF62049:126
16.Deportivo La Coruña61233:55
17.Málaga CF61235:85
18.Espanyol Barcelona61239:145
19.Granada CF60247:152
20.CA Osasuna60245:132

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (332)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele