6. kolo
25.09.2016 16:15 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Atlético Madrid - Deportivo La Coruña 1:0

Opravdu po lítém boji se fotbalistům Atlética Madrid podařilo prolomit brány poměrně pevné obrany La Coruni a díky jediné brance Antoina Griezmann dvacet minut před koncem slavili nakonec zisk tří bodů. Domácí tak udrželi kontakt s vedoucím Realem Madrid a Barcelonou, zatímco hosté se dále od sestupového pásma nevymanili.

Po těžkém vloženém kole na půdě Barcy nečekala Atlético vůbec snadná práce vrátit se po pár dnech znovu do ligového dění. V některých momentech působil madridský celek dost těžkopádně, a to přitom soupeř hrál ve druhé půli o jednoho muže v poli méně. Nakonec však rozhodl faktor francouzského reprezentanta, který v La Lize zaznamenal už svou pátou trefu.

V prvním dějství Los Colchoneros promarnili několik šancí, tu největší asi spálil právě Griezmann, který v šestnáctce ve vyložené pozici nezvládl dobře svoje zakončení a střelu po zemi poslal jen vedle vzdálenější tyčky. Jinak však hosté vlastně favoritovi střetnutí odolávali. Situace se jim ovšem notně zkomplikovala těsně před přestávkou.

Do Nicoláse Gaitána nevybíravě zajel Fajr a po druhé žluté kartě a následné červené se musel pakovat ze hřiště. Zkraje druhého dějství se většina fanoušků na stadionu Vicente Calderón radovala ze vstřelené branky, zase to byl Griezmann, který měl prsty v něčem důležitém, tentokráte ovšem jeho gól nemohl být uznán pro ofsajd, takže oslavy byly předčasné.

O pár minut později se ke střele zpoza vápna dostal Ferreira-Carrasco a tomu chyběl opravdu jen kousek, aby jeho pokus neskončil jen na brankové konstrukci a naopak se dostal za brankovou čáru. Tlak Atlética sílil, Ángel Correa v těsné blízkosti brankáře Germána Luxe ale také neuspěl, neboť hlavičku usměrnil právě pouze do hostujícího muže v rukavicích.

V 70. minutě se domácím už přece podařilo dotáhnout jednu z kombinací do úspěšného konce. Juanfran posunul míč za obranu ve správný moment na nabíhajícího si Gameira, ten rychle přihrál do druhé vlny na zadní tyč Griezmannovi, jenž neměl problém nasměrovat míč do prázdné branky. La Coruňa na tuhle branku zareagovat již nedokázala.

Autor: Patrik Sandev / espnfc.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1 1

Reagovat
Kuba94

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele