6. kolo
24.09.2016 13:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

SD Eibar - Real Sociedad 2:0

Třetí vítězství v sezoně zaznamenává Eibar. Domácí dnes porazili San Sebastian 2:0 a hodně jim při tom pomohlo brzké vyloučení Elustonda. Real Sociedad ještě přežil poločas bez újmy, ale po změně stran dvakrát inkasoval a bylo hotovo.

První poločas toho nabídl k vidění spousty. Eibar i Real Sociedad si vytvořily několik gólových příležitostí, přesto klíčovým okamžikem celého utkání nebyl gól, ale ruka v pokutovém území a následná červená karta v podání hostujícího Elustonda.

Ale pěkně popořadě. První šance na sebe nenechaly dlouho čekat. Capa vysunul Pedra Leóna, ale ten bez přípravy vůbec netrefil branku. Na druhé straně cpal pěkně do vápna balón Carlos Vela, ale Juanmi se nacházel v těsném ofsajdu. Pak už přišel inkriminovaný penaltový okamžik. Elustondo zahrál po hlavičce domácích rukou, jasně tím zabránil gólu a sudí nejen, že ukázal na pokutový kop, ale Elustonda navíc vyloučil.

Nešťastný okamžik stál San Sebastian mnoho. Pedro León sice penaltu neproměnil, kopl jí hodně bídně, ale domací měli k dispozici hodně dlouhou přesilovku. Převaha domácích byla znát a koncem poločasu gradovala. Jak León, tak i Enrich balón do sítě nedopravili.

Eibar začal lépe i druhý poločas. Nejprve Escalante minul Rulliho branku, ale pak už se mohli domácí radovat. Escalante z úhlu dostal míč za Rulliho záda i díky teči Illarramendiho, ale to domácím vůbec nevadilo. První gól domácí pořádně nakopl a na branku San Sebastianu se vzápětí valil jeden útok za druhým. V 66. minutě se dostal k odraženému balónu Bebé a jeho přízemní rána skončila v síti - 2:0 pro Eibar.

San Sebastian mohl v závěru snížit, Juanmi však v klíčový moment zahrál rukou, a tak golman Riesgo nemusel zasahovat. V 82. minutě na sebe upozornil opět Escalante, naštěstí pro hosty však trefil pouze boční síť. V nastavení odmítl třetí branku i Nano a výsledek 2:0 pro domácí se už nezměnil.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2 2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele