LaLiga - preview 6. kola

23.09.2016, 08:42, aktualizováno 26.09.2016, 08:35
Previews
Španělská LaLiga nás ve své dohrávce zavede do Alavésu. Deportivo jakožto nováček přivítá předposlední Granadu...
Deportivo Alavés - Granada CF  (pondělí 20:45)
Deportivo Alavés v minulém týdnu náhle přišlo o svou ligovou neporazitelnost a rázem se musí nervózně poohlížet po výsledcích soupeřů, neboť se dostává nebezpečně blízko sestupovému pásmu. Právě zde od začátku sezony tráví čas hostující Granada, která pod vedením kouče Paca Jémeze stále čeká na vůbec první triumf v nové sezoně.

Nováček z baskické Vitórie až do nedávného vloženého pátého kola jednoznačně překonával očekávání. Pod vedením Mauricia Pellegrina totiž Alavés navzdory početným změnám v kádru a nevydařené přípravě vlétl do La Ligy skvostným způsobem, který zahrnoval remízu na půdě Atlétika Madrid a dokonce ještě více šokující triumf z Camp Nou, kde si na neprostupné obraně modrobílých vylámala zuby samotná Barcelona.

Poté však přišlo střetnutí s Valencií, která nakonec ukončila vlastní černou sérii bez vítězství díky vlastnímu gólu Laguardii a pozdní proměněné penaltě z osmaosmdesáté minuty, která Los Che vynesla výhru 2:1. Alavés se tak musí oklepat z první porážky a konečně prolomit domácí čekání na gól, neboť první dva zápasy před vlastními fanoušky skončily shodně bezbrankovou remízou.

Takovýto výsledek pro hosty z Granady prakticky nepřichází v úvahu. Trenér Paco Jémez je totiž znám jako ryze ofenzivní kouč, který v předešlých letech předváděl velké věci za levný peníz v Rayu Vallecanu, ovšem v novém působišti zatím se svým útočným stylem hry úspěch neslaví. Granadští jsou totiž spolu s Osasunou jedinými zbylými kluby v celé španělské první lize, které ještě nepoznaly chuť vítězství.

Andaluský celek naposledy podlehl ambicióznímu Athleticu 2:1 a s pouhými dvěma body nadále přetrvává na sestupových příčkách. Hlavní příčinou dosavadního trápení je jednoznačně propustná defenziva, která již za úvodních pět kol inkasovala hned dvanáctkrát. Ne že by ale kvůli těmto okolnostem Jémez změnil svůj herní styl - i proti Alavési se diváci jistě dočkají snahy hostí protivníka zkrátka přestřílet. Otázkou zůstává, zda bude nakonec slavit úspěch obranářský styl Alavése, anebo granadská sázka na útok.
Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Pacheco - Femení, Alexis, Laguardia, García, Hernández - Gomez, Torres, Llorente, Katai - Deyverson
Granada CF - pravděpodobná sestava:
Ochoa - Tito, Vezo, Uche, Silva - Krhin, Angban - Carcela, Bueno, Pereira - Ponce
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.05 - 3.30 - 3.80
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
CD Leganés - Valencia CF  (neděle 12:00)
V době nedělního oběda se ve Španělsku sehraje utkání mezi Leganésem a Valencií. Nováček zažívá povedený vstup do soutěže, což se nedá říci o Valencii. Tradiční klub La Ligy poprvé bodoval teprve během tohoto týdne a stále je na sestupové pozici.

Leganés už během prvních pěti kol dokázal třikrát výrazně překvapit. Vyhrál ve Vigu, plichtil s Atlétikem a naposledy získal tři body na Riazoru v souboji s La Coruňou. Depor bylo přitom lepším týmem, jenomže nedokázal vstřelit druhý gól a po změně stran pak dvakrát inkasoval a Leganés už si výhru vzít nenechal.

Pepineros, jak se celku prezdívá mohou být naprosto spokojeni. Trenér Asier Garitáno odvádí skvělou práci a výsledky, které nováček zatím uhrál, rozhodně nejsou náhodné. Leganés teď přivítá na stadionu Municipal de Butarque dalšího zvučného soupeře, který se zatím hodně trápí- Valencii.

Netopýři v minulém kole konečně vyhráli, ale výsledek 2:1 proti Alavésu se nerodil vůbec lehce. Dlouho to totiž vypadalo na remízu, ale dvě minuty před koncem proměnil penaltu Dani Parejo a Valencia mohla slavit první výhru. Na trenérské lavičce už nebyl odvolaný Pako Ayesterán. Jeho nástupce zatím nebyl stanoven, skloňují se jména jako Roberto Mancini nebo André Villas-Boas.
CD Leganés - pravděpodobná sestava:
Serantes - Bustienza, Medjani, Mantovani, Rico - Timor, Perez - Ramos, Gabriel, Szymanowski - Neves
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Alvés - Montoya, Santos, Mangala, Gaya - Medran, Pérez, Parejo - Nani, Haddadí, Rodrígo
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.10 - 3.25 - 2.40
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Atlético Madrid - Deportivo La Coruña  (neděle 16:15)
Atlético Madrid chce po vydřené remíze z barcelonské půdy nastartovat novou vítěznou vlnu, v čemž svěřencům Diega Simeoneho hodlá v neděli zabránit Deportivo La Coruňa. Galicijský celek má na své straně výhodu zápasového termínu, neboť jeho favorizovaný soupeř se musel na Camp Nou vydat ze všech sil a zároveň jej již ve středu večer čeká další tvrdý zápas Ligy mistrů proti Bayernu Mnichov...

Trenér Simeone tak nevyloučil, že kvůli našlapanému harmonogramu sáhne do obvyklé základní sestavy, aby jeho hráči nepodléhali únavě. "Mezi dneškem a středou se toho může udát ještě hodně. Naším cílem je nastoupit na trávník s takovými hráči, kteří jsou dle našeho mínění nejlépe uzpůsobení rozhodnout zápas v náš prospěch a podat ten nejlepší výkon."

"Náš kádr je mladší než v jiných sezonách a Gaitán s Gameirem nám zase dodávají zkušenosti," pokračoval Simeone ve vyjmenovávání možností, jakými při výběru základní jedenáctky disponuje. "Máme velmi kvalitní soupisku, což náš tým činí ještě silnějším."

Atlético je sice stále v letošní sezoně neporaženo, ovšem hned tři z dosavadních pěti ligových kol pouze remizovalo, a tak šlo do kola šestého až ze čtvrté příčky se čtyřbodovou ztrátou na vedoucí Real Madrid. Bílý balet však v sobotu rovněž ztratil dva body na půdě Las Palmas, a tak má jeho městský rival ideální šanci stáhnout manko na čelo rovnou o polovinu.

"Nevím, jestli to proti Barceloně byl skvělý výsledek, ale dobrý byl určitě. Teď jsme zpátky na Calderónu s našimi fanoušky, kde nás čeká těžký zápas. Zkušenosti s týmy, které proti nám vycházejí ze zabezpečené obrany, už máme pro letošek bohaté," dodává Simeone s odkazem na bezbrankové remízy proti nováčkům z Alavése a Leganés.

Depor míří do hlavního města se ziskem pěti bodů po pěti kolech a na půdě Atlétika hodlá zbortit devatenáctizápasovou šňůru neporazitelnosti domácích, kteří během této série vyhráli hned patnáctkrát. "Je těžké je porazit, ale ne nemožné," věří brankář German Lux. "Tvrdě dřou a vědí, čeho chtějí dosáhnout. Ale my se nevzdáme, chceme si odvést svou práci, být soustředění a nic jim nedarovat." Hosté se budou muset v Madridu obejít bez tria Joselu, Sidnei a Gil, zatímco Atlétiku chybí v nominaci Saúl Ňíguez.
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Juanfran, Savić, Godín, Luis - Carrasco, Gabi, Koke, Gaitán - Gameiro, Griezmann
Deportivo La Coruña - pravděpodobná sestava:
Lux - Juanfran, Albentosa, Arribas, Luisinho - Borges, Mosquera - Gama, Fajr, Marlos - Andone
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.20 - 6.00 - 21.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Villarreal CF - CA Osasuna  (neděle 18:30)
Dosud neporažená Žlutá ponorka přivítá v domácím prostředí stadionu El Madrigal Osasunu Pamplonu, tedy jeden ze dvou posledních týmů, který letos ještě nevyhrál. Villarreal loni opanoval obě vzájemná utkání a velkým favoritem je i tentokrát.

Trenér domácího celku Fran Escriba si zatím může libovat, jeho tým ještě neprohrál a to už se stihl představit na věhlasném Santiago Bernabeu. Právě v minulém kole dokázala Žlutá ponorka favorizovaný Real obrat o body. V zápase dokonce vedla díky proměněné penaltě Bruna Soriana, ale za domácí Bílý balet srovnal krátce po změně stran Sergio Ramos.

Tři remízy a dvě výhry řadí Villarreal na osmé místo tabulky a svěřenci trenéra Escriby pochopitelně pomýšlejí na vyšší mety. Rádi by se kvalifikovaly do Ligy mistrů. V této sezoně se musejí spokojit jen s Evropskou ligou, neboť je v předkole milionářské soutěže vyřadilo Monako. Ve čtvrtek čeká Villarreal utkání na půdě Steauy Bukurešť.

Zcela opačně je na tom Osasuna, která naopak ještě nevyhrála. Společně s Granadou už je jediná. V minulém kole podlehla na vlastním hřišti Espanyolu a tak jí nezbývá nic jiného, než doufat ve zlepšení a zisku bodů v dalších kolech. Trenér Enrique Martín Monreal má zatím plnou důvěru, ale už by to chtělo získat tři body.

Villarreal vyhrál v minulé sezoně oba vzájemné duely, ale jinak je historicky vzato vzájemná bilance překvapivě vyrovnaná. I proto není důvod, aby se Osasuna svého soupeře bála. Je však potřeba podat mnohem lepší výkon, než tomu bylo v posledním utkání s Espanyolem.
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Asenjo - Costa, Musacchio, Ruiz, Mario - Cheryshev, Bruno, Trigueros, Soriano - Sansone, Pato
CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Fernández - Tano, García, García, Fuentes - Oier, Elías - Romero, Torres, Cuevas - León
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.36 - 4.75 - 10.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Espanyol Barcelona - Celta Vigo  (neděle 20:45)
Velkou slávu si v minulém vloženém kole odbyly oba mančafty. Musely si totiž počkat až do pátého kola, než se jim podařilo uzmout vůbec první vítězství. Zatímco Espanyol si poradil na půdě Osasuně, Celta Vigo doma skolila Gijón. Oba celky se nacházejí jen v dolní polovině tabulky, což není postavení, jaké by si představovaly, a tak je potřeba pokračovat v nastoleném tempu.

Os Célticos se v téhle sezóně trápí hlavně v útoku. Doposud zaznamenali jen tři vstřelené góly, což je nejhorší číslo celé LaLigy. Loni nejlepší střelec týmu Iago Aspas spí, nová posila Giuseppe Rossi taktéž nezáří a ani John Guidetti není v ideální formě. "Nejsme tým, který může vyhrávat, i když hraje špatně," myslí si kouč Eduardo Berizzo.

Pro hosty bylo opravdu důležité získat ve středu proti Gijónu konečně tři body. Byť tři minuty před koncem musela pomoci nařízená penalta. "Nelíbí se mi, jak nízko jsme v tabulce. Jedinou cestou, jak se ze situace dostat, je vyhrávat zápasy. A to uděláme jedině tak, že začneme soupeře přehrávat," uvědomuje si Berizzo.

Chybí optimální složení, chybí správný herní styl. Celta Vigo se navíc ještě pere v Evropské lize, takže prostor pro nějakou koncepční práci spíše není. "První kola ukázala, že na ligu nejsme připraveni. Začala pro nás velmi brzy. Neměli jsme dostatek času přizpůsobit se," pokračoval Argentinec. "Musíme hrát v mnohem vyšším tempu, především je potřeba dostat míč co nejrychleji dopředu."

I Espanyol si ve čtvrtek pořádně odfrkl, na kontě měl totiž do té chvíle jen dva body. Nováčka z Osasuny porazil sejně jako Celta Vigo svého protivníka z Gijónu poměrem 2:1. "Začali jsme znovu dýchat," zářil spokojeností záložník José Antonio Reyes. "Měli jsme sice váhavý start do sezóny, ale tenhle zápas nám pomůže zvednout sebevědomí. Potřebujeme se více tlačit a více vyhrávat."

Jestli hostující celek má výrazné problémy s ofenzivní činností, pak domácí stále nenašli optimální klid v zadních liniích. Ještě ani jednou se jim nepodařilo udržet čisté konto. Alespoň že v útoku to v tuhle chvíli šlape slušně, do nezvykle dobré pohody se například dostal Gerard Moreno. "Chceme-li v lize patřit mezi nejlepší, pak prostě musíme vyhrávat," dodával José Antonio Reyes.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.15 - 3.40 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SD Eibar - Real Sociedad  (sobota 13:00)
Real Sociedad vzpomíná na vložené kolo velmi dobře, protože v něm naprosto přejel Las Palmas a s chutí si zastřílel. Eibar naopak prohrál a musí ještě hodně pracovat, aby dokázal zamezit podobným momentům. Zažije radost na domácí půdě?

Real Sociedad trpí stále stejnými neduhy jako v loňské sezoně. Velká nevyváženost výkonů a propady individuální formy mají za následek ztrátu mnoha bodů. V letošní sezoně Sociedad nasbíral dvě porážky, jednu remízu a dvě výhry. Tu poslední dokázal urvat v minulém kole, když hrál s Las Palmas. A jeho zápas měl punc skvělých momentů, protože kromě tří bodů a čtyř branek se po delším zranění vrátil na trávníky záložník Sergio Canales. A jeho návrat nemohl dopadnout lépe.

Canales coby někdejší obrovský talent španělské kopané sice nevstřelil ani jednu z branek svého týmu, ale pouhý pobyt na trávníku ho téměř dojal. V rozhovoru pro klubové stránky zmínil: "Jsem velmi šťastný, užívám si každou minutu a myslím, že můj návrat po tak dlouhé době nemohl dopadnout lépe. Jsem nadšený, těším se na každý další zápas a jsem maximálně motivovaný. Chci pomoci svému týmu a přidat plno dalších úžasných chvil. Jsem mentálně i fyzicky připraven odevzdat maximum," dodal nadšený mladík.

Real Sociedad sice v duelech s Eibarem dominuje a vyhrál jich víc, ale většinu z nich vyhrál na domácí půdě. Prostředí Estadio Municipal de Ipurua mu, jak se zdá, nedělá dobře. Eibaru to naopak doma svědčí a již pět duelů zde neprohrál. Navíc nemá téměř žádných absencí, snad vyjma svalového zranění Ivána Ramise. To hosté přijedou značně okleštěni, protože jim chybí trojice Imanol Agirretxe, Carlos Martínez a Yuri. Potíže svalového rázu má pak ještě Willian José, který by ale nakonec měl být připraven.

Absence hostí by se Eibaru mohly hodit, protože domácí nutně potřebují bodovat. Jejich úsilí vyznělo remízově se Sevillou a v minulém kole jim bylo ještě hůř. Eibar se sice na půdě Málagy dostal do vedení, ale nakonec se musel s body rozloučit. Domácí utkání otočili a slavili tři body díky zásahům dvou mladíků. Eibar tak toužebně vítá duel na vlastní půdě jako možnost zase se vrátit do formy.

Hodně zajímavé vzpomínky na Real má brankář Eibaru Asier Riesgo, který celých šest let oblékal dres právě La Realu. Na tiskové konferenci v pátek poznamenal: "Pro mě je každý duel s Realem Sociedad hodně emotivní. Očekávám velkou bitvu, protože La Real umí skvěle hrát a má ambiciózní hráče. Bude to hodně napínavé a já doufám, že se nám povede vyhrát. La Real hraje hodně technicky a rychle, musíme být na pozoru. Nečeká nás nic snadného, i když hrajeme doma," ví zkušený brankář.
SD Eibar - pravděpodobná sestava:
Riesgo - Capa, Gálvaez, Lejeune, Luna - León, García, Rico, Bebé - Enrich, Kike
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Rulli - Zaldúa, Navas, Martínez, Héctor - Prieto, Illarramendi, Zurutuza - Vela, José, Oyarzabal
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.70 - 3.20 - 2.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Sporting Gijón - FC Barcelona  (sobota 16:15)
Barcelona se snaží odčinit minulé kolo, v němž nevyužila zaváhání madridského Realu a s jeho městským rivalem sama remizovala. To znamená, že její ztráta na první příčku zůstává nezměněna a honbu za třemi body musí Barcelona odložit na duel se Sportingem Gijón.

Barcelonu čeká hodně náročný úkol. Ne proto, že by Sporting byl příliš rovnocenným konkurentem nebo týmem, který to s Barcelonou umí, ale proto, že se katalánský velkoklub ocitá v první ostré zkoušce bez argentinské hvězdy Lionela Messiho. Modla fanoušků blaugranas se zranila v posledním ligovém duelu po střetu s obráncem Diegem Godínem, když si natrhla stehenní sval. A mimo hru by měla být kolem tří týdnů, což je v napěchovaném září hodně špatná informace.

Katalánská pýcha má samozřejmě dost kvalitní kádr na to, aby se vyrovnala se zraněním jednoho hráče, ale když je tím jedním hráčem Lionel Messi, nejlepší střelec Barcelony a její přední kouzelník, hned je to trochu citelnější oslabení. Jak si ostatně posteskl trenér Barcelony Luis Enrique, Messiho zranění je "ztráta pro všechny, i pro fotbal". Dají se tedy očekávat změny v sestavě i rozestavení.

Messiho vliv na hru katalánské Barcelony byl ostatně vidět také z minulého utkání. V něm Barcelona uvítala na Camp Nou rivala Atlético Madrid a dlouho vedla. Když Messi po hodině hry střídal, mírně zmatená Barcelona inkasovala gól pouhé dvě minuty poté! Nakonec sice neprohrála, ale určitě si z tohoto šlágru na domácí půdě chtěla odnést mnohem víc bodů. Trochu mrzutý byl i trenér Luis Enrique, když po utkání hovořil s novináři.

Někdejší slavný fotbalista mimo jiné řekl: "Zasloužili jsme si vyhrát, protože jsme byli aktivnější, lépe k zápasu přistoupili a více se snažili. Ale ve fotbale rozhoduje i plno jiných vlivů. Neměli jsme zase tolik šancí na vstřelení gólu, protože nám je náš soupeř nedovolil. Nebojím se ale o Messiho, protože minulý rok byl mimo hru ještě déle, ale i to jsme zvládli překonat. Věřím nám i teď," dodal zkušený lodivod.

Kromě argentinské hvězdy bude scházet také dlouhodobě zraněný zadák Samuel Umtiti. Je dost pravděpodobné, že nenastoupí ani unavený Andrés Iniesta, místo něhož by si mohl zahrát portugalský talent André Gomes, jenž se chce ukázat. Domácí Sporting je na tom se zraněními mnohem lépe, protože menší potíže měl před utkáním jen zkušený Moi Gómez, který by ale nakonec měl být fit.

Sporting je poměrně oblíbeným sokem Barcelony, protože od roku 2008 s ním blaugranas ani jednou neprohráli. Sporting naopak na Barcelonu nevzpomíná s láskou. Stačí se podívat na to, jak zvládl poslední vzájemný duel. Na konci dubna dostal na Camp Nou dokonce šest branek a sám brankáře Claudia Brava nepřekonal ani jednou. Sporting se může trochu utěšovat snad jen zvýšenou motivací a faktem, že na stadionu El Molinón to zas taková hrůza není. Doma už pět posledních duelů vyhrál.

Teď dvakrát po sobě cestoval mimo svůj stadion a opět potvrdil, že při venkovních kláních se mu vůbec nedaří. Po velkém debaklu prohrál s favorizovaným Atléticem Madrid, prohrál i s Celtou Vigo, dostal dohromady sedm branek a vstřelil jen jednu. Aktuálně patří Sportingu Gijón jedenáctá příčka, ale na třetí Barcelonu ztrácí jen tři body. Postará se o překvapení a dokáže ji poprvé v historii porazit, nebo si Barcelona bez Messiho poradí a vyhraje?
Sporting Gijón - pravděpodobná sestava:
Cuéllar - Lora, Amorebieta, Meré, López - Álvarez, Cases - Douglas, Rodríguez, Burgui - Cop
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
ter Stegen - Piqué, Mascherano, Mathieu - Rafinha, Busquets, Gomes, Digne - Turan, Suárez, Neymar
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 13.00 - 6.50 - 1.22
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Athletic Bilbao - Sevilla FC  (sobota 18:30)
Sevillu čeká náročný výjezd na půdu, odkud se body vozí jen velmi těžko. Hostující účastník Ligy mistrů ještě v lize neprohrál, ale jeho hostitel a zástupce španělského fotbalu v Evropské lize je ve velmi dobré formě.

V tomto kalendářním roce se spolu celky Sevilly a Bilbaa střetávaly velmi často, mimo jiné i ve vyřazovací fázi Evropské ligy. Letošní sezona jim nadělila další pokračování v sobotu v podvečer, přičemž dějištěm tradičního duelu bude stadion San Mamés v baskické metropoli. Sevilla je spolu s oběma madridskými celky jediným týmem, který ještě neprohrál ani jednou, což se budou domácí pokoušet změnit.

Sevilla má na čem pracovat. Stojí před ní velká výzva v podobě výjezdu na půdu Bilbaa. A ze Sevilly se pomalu stává tým, který vyhrává a podává skvělé výkony jen na domácím stadionu, protože kdykoli opustí stadion Ramona Sáncheze Pizjuána, tři body jsou náhle problémem. Není náhodou, že sevillský celek už posledních 21 zápasů v La Lize mimo svou půdu nevyhrál! Trenér Sampaoli ví, že jeho tým má v tomto bodu mezeru, kterou on jako správný šéf musí odstranit. Nebude to pro něj ale lehké.

Médiím před utkáním s Bilbaem sdělil: "Nedaří se nám vyhrávat na hřištích soupeřů, což pro kvalitní tým představuje velký problém. Pokud se chceme ucházet o vyšší příčky, musíme zabrat a zlepšit svou formu především venku. Četl jsem kritiku na náš tým, že prý nejsme dost ofenzivní. Ale já myslím, že to je opačně. Hrajeme velmi ofenzivně, ale ani v La Lize nemůžete jen útočit. Nedá se útočit pořád, občas musíte měnit a přizpůsobovat taktiku. Času je málo a zápasy se střídají ve vysokém tempu, takže nemůžeme podávat stoprocentní výkony stále," dodal chilský stratég.

Když se oba týmy utkaly naposledy, radoval se na stejném stadionu domácí Athletic, který si se Sevillou na konci minulého ročníku poradil poměrem 3:1 díky zásahům Adurize a Garcii. Jinak je ale dlouhodobě úspěšnější Sevilla, což dokázala například vyřazením soka z Evropské ligy. Rovněž minulé kolo se Sampaoliho svěřencům povedlo, protože zvítězili 1:0 nad Realem Betis. I v tomto utkání Sampaoli ukázal, že umí taktizovat a je pro něj důležitá rovněž nula na kontě vlastní brankáře.

Sevilla se stále potýká s mnoha zraněnými hráči, mezi nimiž je Soria, Carrico, Rami, Trémoulinas nebo Krohn-Dehli. Domácí mají na marodce Aketxeho, Bóvedu a De Marcose. Bilbao sice první dva duely nového ročníku prohrálo a ani jeho vstup do Evropské ligy nebyl úspěšný, ale v minulých dvou kolech Baskové brali plný počet bodů. Nejprve si doma poradili s Valencií a pak i s Granadou. Podaří se jim i třetí zápas v řadě za tři body, nebo Sevilla zůstane neporažena?
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Kepa - Lekue, Etxeita, Laporte, Balenziaga - Beňat, José - Williams, García, Muniaín - Aduriz
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Rico - Mariano, Pareja, Mercado, Kolodziejczak - Sarabia, Kranevitter, Correa - Vítolo, Yedder, Kiyotake
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.95 - 3.50 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
UD Las Palmas - Real Madrid  (sobota 20:45)
V sobotu večer se ke slovu dostane také první tým ligy, slavný Real Madrid. Královský klub čeká cesta na Kanárské ostrovy, kde sídlí tamní Las Palmas. Hosté přijedou v poměrně dobré náladě po remíze s Villarrealem, ale zpět do Madridu se chtějí vracet ještě spokojenější a se třemi body.

První tým La Ligy má náskok pouhých dvou bodů na Sevillu a ještě o jednoho bodu více na třetího rivala Barcelonu. Teď jej čeká zdánlivě hodně jednoduchý zápas, protože minimálně na papíře je Las Palmas jasným outsiderem, kterému by měl madridský gigant v poklidném tempu roztrhat síť klidně pěti góly, aniž by se zapotil. Las Palmas ale v této sezoně vůbec nepůsobí jako laciný odevzdávač bodů.

Celek z Kanárských ostrovů je na pátém místě Primera Division a už několikrát ukázal, že si s ním není radno zahrávat. Respektive že se nevyplácí jej podcenit jen kvůli nedostatku hvězd nebo zkušeností. Hned na úvod si Las Palmas poradilo s Valencií a následně potvrdilo dobrou formu tím, že nastřílelo pět gólů Granadě. Za dosavadních pět zápasů získalo devět bodů za tři výhry a dvě porážky. Ta poslední se udála ve vloženém kole a vůbec nebyla příjemná. Las Palmas dostalo od Realu Sociedad San Sebastian čtyři branky a prohrálo. Vše hodně zkomplikoval Kevin-Prince Boateng, který se nechal vyloučit po pouhých dvaceti minutách zápasu.

To samozřejmě hodně mrzelo trenéra Quiqueho Sétiena, který řekl: "První gól naše plány zničil a nepomohlo nám ani vyloučení Kevina. Stálo nás to hodně sil, ale hráli jsme špatně proti výborně připravenému soupeři, prohrávali jsme a ještě nás bylo méně. S tím se prostě nedalo moc dělat. Teď nás čeká Real Madrid, což je skvělý a slavný klub. My ho respektujeme a bude to pro nás čest, ale zároveň nejsme zvyklí odevzdávat body nebo ztrácet zápas před výkopem. Bude to hodně náročné, ale s trochou štěstí a velkou dávkou práce můžeme uhrát dobrý výsledek," dodal Sétien.

Las Palmas se bude upínat k datu 3. října 2001. Tehdy totiž zatím jedinkrát v historii vzájemných duelů dokázalo Real Madrid porazit! A nasázelo mu rovnou čtyři branky, z čehož se favorit nedokázal vzpamatovat. Je pravda, že jinak vládne Real. Ten nebude mít k dispozici několik hráčů, mezi které patří Keylor Navas, Casemiro nebo Marcelo, hrát možná nebude ani Pepe, který má menší potíže se svalem a zřejmě si nuceně odpočine.

Domácí Las Palmas je na tom mnohem hůř, protože postrádá zraněného Hernána, Javiho Castellana, Pedra Bigase a zřejmě také Ángela, který ještě není úplně fit. K tomu bude za onu červenou kartu pykat Boateng. Realu je prakticky jedno, na které půdě hraje. V La Lize vyhrál posledních devět výjezdů a Las Palmas za poslední čtyři utkání nastřílel vždy alespoň dvě branky. Ani gól se mu moc dobře nedává, protože už ve čtyřech posledních venkovních utkáních udržel čisté konto.

Naposledy ale jen remizoval s Villarrealem, což trochu mrzelo Lucase Vázqueze. Ten po utkání zklamaně prohlásil: "Hráli jsme trochu hůře v první půli, ale po změně stran to bylo mnohem lepší. Kontrolovali jsme zápas a soupeři jsme téměř nic nedovolili. Hráli jsme mnohem otevřeněji a více ofenzivně. Dokonce jsme si vypracovali dost gólových šancí, ale v některých momentech nám chybělo potřebné štěstí, abychom vyhráli. Příště to určitě dopadne lépe," přeje si ofenzivní rychlík Vázquez.
UD Las Palmas - pravděpodobná sestava:
Varas - Macedo, Lemos, Aythami, D. Castellano - Tana, Mesa, Gómez - Zhar, Livaja, Viera
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Casilla - Carvajal, Ramos, Varane, Nacho - Modrić, Kroos, Rodríguez - Bale, Benzema, Ronaldo
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 9.00 - 6.00 - 1.30
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Real Betis - Málaga CF  (pátek 20:45)
Vložené kolo španělské nejvyšší soutěže sotva skončilo, ale dlouhou přestávku čekat nemusíte. Už v pátek večer se La Liga přihlásí zpět s plnou silou a jako předvoj velkým zápasům si na tři body brousí zuby celky Betisu a Málagy.

Real Betis zahání zklamání z minulého kola, které se mu vůbec nepovedlo. Béticos hodně toužili po bodech, především proto, že v sázce byla nadvláda nad městem. Slavné derby se Sevillou ale Betisu nevyšlo, protože rozhodnutí přinesla branka obránce Mercada. Betis nedokázal vyrovnat, ačkoli nebyl vyloženě horším týmem. A jako první ze všech týmů má šanci dokázat, že na porážku odpovídá vítězstvím.

Pozitivně se snaží věci vidět především brankář Antonio Adán. V rozhovoru pro oficiální klubové stránky poznamenal: "Musíme věci vidět pozitivně, i když je to po porážce v derby hodně složité. Myslíme ale na to, co se nám povedlo. Hráli jsme dobře a vstřelili jsme i gól. Ten sice nebyl uznán kvůli pochybnému ofsajdu, ale udělali jsme maximum pro to, abychom získali tři body. Září je pro nás náročné, protože se hraje tolik zápasů najednou, ale teď je to pro nás výhoda. Máme šanci rychle se ukázat," domnívá se Adán.

Zkušený brankář bude zřejmě strážit tři tyče také v pátečním duelu na Estadio Manuel Ruiz de Lopera. Sevillský celek ale nemůže počítat s Jonasem Martinem a ani s mladým kanonýrem Tonnym Sanabriou. Svalové problémy menšího rázu trápí Durmisiho s Mandim. Hostující Málaga se stále musí obejít bez svého obránce a kapitána Weligtona, který je zraněn. Útěchou jí může být alespoň fakt, že při poslední návštěvě Betisu domácí celek okradla o body díky jediné brance a ještě udržela čisté konto.

To se Málaze v tomto ročníku zatím ani jednou nepovedlo. Ani v minulém kole nezůstala její obrana nedotčená, ale domácím to moc nevadilo. Málaga totiž díky brankám Ramíreze a En Nesiryho zvítězila nad Eibarem a mohla se radovat ze tří bodů. Teď už jich má na kontě pět, což jí zaručuje 13. místo. Vylepší si své postavení po pátečním střetu?
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Adán - Piccini, Mandi, Pezzella, Durmisi - Brašanać, Petros - Musonda, Joaquín, Castro - Alegría
Málaga CF - pravděpodobná sestava:
Kameni - Rosales, Llorente, Koné, Ricca - Juanpi, Kuzmanović, Camacho, Jony - En Nesiry, Ramírez
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.50 - 3.20 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Real Madrid541013:413
2.Sevilla FC532010:611
3.FC Barcelona531114:610
4.Atlético Madrid523011:29
5.UD Las Palmas530212:99
6.Villarreal CF52306:39
7.Athletic Bilbao53026:59
8.Real Sociedad52128:77
9.SD Eibar52126:67
10.CD Leganés52125:87
11.Sporting Gijón52125:97
12.Deportivo Alavés51314:46
13.Deportivo La Coruña51223:45
14.Málaga CF51225:75
15.Espanyol Barcelona51229:125
16.Real Betis51227:115
17.Celta Vigo51133:84
18.Valencia CF51047:113
19.Granada CF50236:122
20.CA Osasuna50234:102

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (445)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele