6. kolo
24.09.2016 16:15 CET
0 : 5
(0:2)

Reportáž

Sporting Gijón - FC Barcelona 0:5

Absence Lionela Messiho Barcelonou nijak nezamávala a Sporting Gijón katalánskému gigantovi nakonec nebyl soupeřem. Hosté na stadionu El Molinón zvítězili suverénně 5:0, kdy se jako obvykle postarali o góly Luis Suárez s Neymarem, jež doplnili Arda Turan a Rafinha.

Pro barcelonského kouče Luise Enriqueho šlo o lehce specifický zápas, neboť právě v Gijónu kdysi nastartoval svou hráčskou kariéru. Domácí se favoritovi dokázali vyrovnat pouze v úvodní pětadvacetiminutovce, ovšem od Suárezova průlomu skóre již pro Gijón nebylo cesty zpět. Čtvrthodinu před koncem navíc musel Alberto Lora předčasně opustit trávník po druhé žluté kartě.

Jediné nebezpečí pro Barcelonu představovalo drobné zaváhání brankáře ter Stegena, jenž sbalil míč do náruče na samé hranici pokutového území a rozhodčí kvůli tomu odpískal přímý kop z nebezpečné vzdálenosti ve prospěch Sportingu. Žádné ohrožení branky z toho však nevzešlo a v devětadvacáté minutě již hosté skórovali. Dlouhý nákop přes vytaženou obranu Sportingu sebral nabíhající Suárez, umně obešel brankáře Cuéllara a pohodlně zasunul míč do odkryté sítě.

Hned tři minuty nato Sergi Roberto projel pravou stranu jako nůž máslem a přesným centrem našel na přední tyči Rafinhu, jehož hlavička navýšila skóre na 2:0. Barcelona tak do přestávky nabyla dostatečné vedení, které po změně stran zkoušel snížit Víctor Fernández, avšak jeho ránu si ter Stegen pohlídal. Na druhé straně skóroval Jéremy Mathieu, jenže jeho radost okamžitě utnul hvizd rozhodčího kvůli postavení mimo hru Gérarda Piquého.

Šestnáct minut před koncem uviděl Lora druhou žlutou kartu za faul na aktivního Sergiho Roberta a jen šest minut nato přidal Neymar třetí gól odpoledne. Pro brazilského útočníka šlo o snadnou dorážku poté, co střídající Paco Alcácer přinutil kvalitní ranou Cuéllara k neméně výtečnému zákroku, jenže míč se ke smůle domácích odrazil od břevna právě k Neymarovi.

Barcelona byla při chuti a proti demoralizovanému protivníkovi přidala v závěru ještě další dva zásahy. Nejprve se ze vzduchu po dalším centru Roberta trefil Arda Turan a finální úpravu skóre zajistil Neymar, když si naběhl na kolmici Denise Suáreze a přízemní ranou propálil Cuéllara popáté.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3 2

Reagovat
smazaný uživatel

0-2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele