6. kolo
25.09.2016 20:45 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Espanyol Barcelona - Celta Vigo 0:2

Večerní střetnutí Espanyolu s Celtou Vigo nabídl řádně pozdní drama s vítězným koncem pro hosty z Galicie, kteří díky dvěma brankám vstřeleným až během nastaveného času triumfovali v Barceloně 2:0. Nejprve v jednadevadesáté minutě s pomocí břevna skóroval lahůdkovým obloučkem Giuseppe Rossi, jehož vzápětí proti demoralizovanému soupeři doplnil Pione Sisto z rychlého protiútoku.

Domácí kouč Quique Sánchez Flores dovedl svůj tým k prvnímu vítězství v nové sezoně až tento čtvrtek v rámci vloženého kola proti tápající Osasuně, ovšem tři dny nato již Espanyol na tento úspěch navázat nedokázal. Na vině byla rozhodně špatná střelecká muška a vůbec chybná rozhodnutí ve finální fázi útoků, zatímco Celta v samém závěru nabídnutou příležitost chytila pohotově za pačesy...

V pětadvacáté minutě mohl a také měl poslat Espanyol do vedení Leo Baptistao, jenže při samostatném úniku po kvalitním pasu Papeho Diopa pouze napálil brankáře Celty Sergia Álvareze. Po změně stran pak měli znovu k průlomu skóre blíže domácí, když se do brankové příležitosti dostal Gérard Moreno, avšak jeho ránu stihla obrana Celty na poslední chvíli zastavit a posléze si poradila obdobným způsobem na brankové čáře i s pokusem Davida Lópeze po rohovém kopu.

Místo výhry domácích nebo alespoň dělby bodů tak přišel šok. Italský forvard Rossi, jenž ve Vigu hostuje z Fiorentiny, sebevědomým lobem po pasu Cabrala přehodil vyběhnuvšího brankáře a poslal hosty zničehonic do vedení. Vzápětí navíc Sisto předvedl vynikající sólový průnik, kdy převzal míč ještě na vlastní polovině hřiště a bleskově s ním odpelášil až k soupeřově brance, kde svou akci zdárně dotáhl do konce. Celta tak zvítězila podruhé za sebou a poskočila po nevyvedeném vstupu do sezony na jedenáctou příčku, zatímco Espanyol se po další prohře propadl až do pásma sestupu.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1 0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele