LaLiga - souhrn 27. kola

03.03.2018, 15:06, aktualizováno 05.03.2018, 22:50
Komentáře a souhrny
Šlágr kola zvládla lépe Barcelona, Atlético porazila 1:0 a na čele tabulky má osmibodový náskok. Real Madrid nezaváhal a z derby z Getafe bere všechny body. Valencia zvládla utkání s Realem Betis. Real Sociedad konečně zabral a porazil Alavés. Villarreal pokračuje v rozpačitých výkonech a tentokráte doma podlehl Gironě...

Celta Vigo - UD Las Palmas 2:1

05.03.2018 21:00

Góly: 62. Jonny Otto, 89. Pablo Hernández - 53. Erik Expósito

Las Palmas již sahalo po remízovém výsledku. Mohl to být jeho třetí v řadě a dorovnal by Levante, které drží první nesestupovou pozici. V pondělním utkání na hřišti Celty Vigo dokonce vedlo, ale ta nakonec dokázala zvrátit osud celého zápasu. Úvodní minuty byly spíše jen oťukávací a nervózní, protože oběma týmům jde o hodně.

První nebezpečnější šanci se vymysleli hosté. V 27. minutě Tana pálil z hranice pokutového území, jeho střela pořádně protáhla Rubéna Blanca, který měl co dělat, aby ji vytěsnil na roh. Oba týmy se snažily o aktivní fotbal, ale jejich výkon srážely chyby ve finální fázi. V poslední minutě první čtyřicetiminutovky ještě hlavičkoval Pablo Hernández po standardní situaci, ale branku netrefil.

Druhá polovina začala pěkně zostra. Na pravé straně si hezky naběhl Hugo Mallo, který s míčem prošel až do pokutového území a nabídl ho Maxi Gomezóvi, který z těsné blízkosti branku přestřelil. Vedení zápasu se tedy v 53. minutě ujali hosté z Kanárských ostrovů. Po povedené kombinaci unikl obraně Erik Expósito a na zadní tyč překonal Blanca. O zábavu bylo tedy postaráno.

Zvýšit náskok svého týmu mohl klidně Matías Aguirregaray, který ve vápně zakončoval, ale nezamířil přesně. Vyrovnání přišlo záhy, protože v 62. minutě pálil zprava Brais Méndez na zadní tyč. Míč však před sebe vyrazil gólman Chichizola. Volný balón už poté snadno dopravil do sítě Jonny Castro, který byl úplně osamocený. Celta Vigo se nechtěla spokojit s tímto výsledkem a tlačila se dále do útočení.

V 76. minutě se uvedl střídající Pione Sisto. Ten natáhl ze střední vzdálenosti, ale jeho pokus zneškodnil hostující brankář. Za šest minut další střela stejného muže. Na levé straně si dovolil kličku a pálil přesně k tyči, Chichizola opět zasáhl. Po tomto momentu bylo všem jasné, že Las Palmas hraje na remízu. Zcela proti se postavil Hernández v 89. minutě.

Iago Aspas prošel na pravé straně a ve vápně poslal krásný centrovaný míč na střelce vítězné branky. Ten si ho zpracoval na prsa a přesně zakončil do šibenice. Jeho střelu nedokázal zastavit gólman ani dva obránci, kteří za ním stáli. Z vítězství se tedy mohli radovat zaslouženě hráči z Viga.

Více informací k zápasu

Valencia CF - Real Betis 2:0

04.03.2018 20:45

Góly: 23. Rodrigo, 47. Simone Zaza

Netopýři stále směřují do Ligy mistrů a po nedělním utkání to vypadá, že jim k postupu do této soutěže nebrání téměř žádná překážka. Svou pozici potvrdili výhrou nad Realem Betis. Začátek zápasu byl poněkud překvapivý, protože se hosté tlačili do útočení a Valencia se spíše jen bránila. Rozhodně zatím nepotvrzovala roli favorita. Bitva se odehrávala ve středu hřiště. Ve 23. minutě však domácí vystrčili drápky a ujali se vedení.

Hosté propadli na útočné polovině, čehož využili svěřenci Marcelina k rychlému protiútoku. Rodrigo přijal krásnou přihrávku na dlouhou vzdálenost a Antonia Adána z bezprostřední blízkosti propálil umístěnou střelou k tyči. Pravdou je, že se Betis snažil o kombinaci, ale k žádné výraznější šanci se prostě nedostal. Do šaten se šlo za jednobrankového vedení domácího celku, který využil své jediné tutovky.

Na úvod poločasu druhého zahrozil opět Rodrigo. Z pravé strany nebezpečně z úhlu pálil, ale Adána tentokráte neprostřelil. Následnou dorážku Dani Pareja už obránci v zeleném ubránili. V té stejně minutě však Adán míč ze své sítě lovil. Geoffrey Kondogbia obešel bránícího hráče a milimetrovým centrem našel Simone Zazu. Střelec jako je on si už míč snadno zpracoval a nekompromisně poslal do branky. Valencia se tedy uklidnila dvoubrankovým náskokem a na řadě byli hosté.

Až v 57. minutě konečně zaměstnali Neta. Z přímého volného kopu pálil Joaquín k tyči, ale brazilský gólman tuto střelu lapil. Betis se tlačil do zakončení, ale stále bezradně. Čtvrt hodinu před koncem mohlo přijít snížení. Zprava přišel centr na branku Neta, který laxně odehrál jeden z obránců. K vysokému míči poté skákal Bartra a dopravil ho do sítě. Souboje se nicméně zúčastnil ještě Loren Morón, který fauloval brankáře a branka nemohla být tedy uznána.

Za dvě minuty v šanci znovu domácí. Francis Coquelin střílel ve vápně přes dva protihráče, ale jeho tečovaný pokus Adán s obtížemi vyrazil do zámezí. V závěru zápasu se domácí stáhli na svou polovinu a v poklidu, zkušeně obránili výhru.

Více informací k zápasu

Real Sociedad - Deportivo Alavés 2:1

04.03.2018 18:30

Góly: 6. Héctor Moreno, 11. Asier Illarramendi - 39. Alfonso Pedraza

Zdálo se, že je Real Sociedad namočen v existenční krizi, ale v nedělním baskickém derby se mu výhrou podařilo uvolnit napětí. Pod Eusebiem Sacristanem se začala houpat židle, ale právě vítězstvím proti Deportivu Alavés se dostal zpět do klidného středu tabulky. Z pohledu domácího celku začalo utkání opravdu velkolepě. Hned po jedenácti odehraných minutách vedl o dvě branky.

Nejprve se v 6. minutě prosadil Héctor Moreno, který si na rohový kop naběhl na malé vápno a míč jen tečoval do branky Fernanda Pacheca. O pět minut později nejprve gólman Alavésu zlikvidoval střelu Sergia Canalese, jenže míč vyrazil přímo před sebe, kde dobíhal Asier Illarramendi. Ten už jednoduše dopravil balon do prázdné brány.

Pro hosty to byl zcela jistě velký šok, ale stále měli téměř celé utkání, aby s nepříznivým stavem něco udělali. Hráči ze San Sebastianu klidně kontrolovali průběh hry, než v 39. minutě přišla facka v podobě snížení na 2:1. John Guidetti poslal z pravé strany křížný míč na zadní tyč, kde říhal Alfonso Pedraza a tvrdou střelou z první málem roztrhl síť. Vyrovnáno mohlo být ještě před odchodem do šaten.

V jediné minutě nastaveného času podkopl Rubén Sobrino míč a snažil se lobnout míč do prakticky prázdné branky. Trefil však pouze břevno. V druhém poločasu se hrála nudná podívaná, jelikož hosté byli bezradní proti obraně Realu Sociedad. Domácí bezpečně kontrolovali průběh zápasu, ačkoliv bránili pouze hubené jednobrankové vedení. To se jim povedlo až do samotného konce.

Více informací k zápasu

FC Barcelona - Atlético Madrid 1:0

04.03.2018 16:15

Góly: 26. Lionel Messi

Katalánský velkoklub porazil Atlético Madrid 1:0 a zvýšil svůj náskok právě před Los Rojiblancos na osm bodů. Touto výhrou udělali Barcelonští možná rozhodující krok k cestě za ligovým titulem. O výsledku celého zápasu rozhodl jeden fantastický přímý volný kop Lionela Messiho. Barcelona vstupovala do tohoto střetnutí s problémy.

Tři remízy v posledních pěti duelech LaLigy zapříčinily, že na druhé místo měla náskok už pouze a jen pěti bodů. Ani obraz hry v souboji s Chelsea nevzbuzoval optimismus. Tudíž někteří možná po právu považovali za favorita zápasu Atlético, které mělo fantastickou formu, především Antoine Griezmann. Nicméně právě toto utkání mělo nalézt odpověď, jestli Madridští budou ještě moci vážně bojovat s Barcelonou o ligový titul.

Po chaotických prvních minutách domácí převzali kontrolu nad zápasem. Katalánci si postupně vytvářeli tlak, ale žádnou akci k úspěšnému konci nedovedli. Atlético se pouze bránilo a k ničemu se snad ani pouštět nechtělo. Ve 26. minutě byl Messi faulován Thomasem před pokutovým územím. Argentinec si tedy postavil míč ve výborné pozici. Krásnou střelou překonal Jana Oblaka, rána zamířila do levého horního rohu branky slovinského reprezentanta.

Pro Messiho to byl pátý úspěšně proměněný přímý volný kop a celkem 600. gól jeho kariéry. Hosté začali po inkasovaném gólu hrát více odvážně, na hřišti to bylo hodně viditelné. Svěřenci Diega Simeoneho začali byli agresivnější, ale efekt v podobně gólovek nepřicházel. Postupem času se z pravé strany hřiště dostal dvakrát do dobré střelecké pozice Philippe Coutinho, ale jeho pokusy vždy zblokovali obránci. Ve 36. minutě musel navíc vystřídat Andrés Iniesta, jehož nahradil André Gomes.

Pět minut před koncem poločasu nebezpečně levačkou pálil opět Coutinho, ale Oblak jeho střelu vyrazil na roh. Na začátku druhé poloviny se svěřenci Ernesta Valverdeho trošku vzdali iniciativy. V 59. minutě chtěli s vývojem zápasu něco udělat hosté, proto přišel na hřiště Ángel Correa, který nahradil Šimeho Vrsaljka. Toho na pravé obraně nahradil Thomas Partey.

O pár minut později ještě místo Gabiho přišel Kevin Gameiro. To už byla pořádná ofenzivní síla, ale Atlético se stále nemohlo dostat k nějaké vyložené šanci. V 77. minutě se o zvýšení na 2:0 mohl postarat Luis Suárez. Ten se ale v momentu zakončení ocitl v ofsajdu, tudíž branka uznána nebyla. Hosté hráli o dost lépe než v prvním poločase, ale bylo to stále málo na dobře fungující obranu Barcelony. Upřímně řečeno, Los Colchoneros si nevytvořili ani jednu výraznější šanci.

Nejblíže k vyrovnání bylo Atlético v 85. minutě, kdy Diego Costa ve vápně vyhrál svůj souboj, po kterém zakončoval Gameiro. Ten Marca-André ter Stegena překonal, ale sudí tuto akci přerušil. V milimetrovém ofsajdu se totiž nacházel Costa. Výsledek se ani nyní nezměnil a zůstal tak až do konce zápasu. Barcelona tedy porazila svého největšího rivala o titul v LaLize.

Více informací k zápasu

Levante UD - Espanyol Barcelona 1:1

04.03.2018 12:00

Góly: 55. José Luis Morales (pen.) - 90+1. Léo Baptistão

Levante znovu nezvládlo závěr zápasu. Stejně tak jako ve vloženém kole v týdnu s Deportivem Alavés inkasovalo v posledních minutách a pouze remizovalo s Espanyolem. Tentokráte proti barcelonskému týmu sahalo po životně důležitých třech bodech, ale marně. Hosté hráli na úvod o něco více aktivněji, ale do první šance se dostali domácí.

Giampaolo Pazzini dostal v 26. minutě hezkou kolmici do vápna a vypálil tvrdou střelou, kterou Diego López vyrazil na roh. Následně se hrálo spíše ve středu pole a bohužel se nic zajímavého na hřišti neodehrávalo. V druhé polovině to bylo o něčem jiném. V 54. minutě zahrávalo Levante zprava přímý volný kop.

V jednom ze soubojů však Navarro fauloval jednoho z útočících hráčů a kopala se penalta, jelikož se celá situace odehrála ve vápně. Tu si tedy vzal na starosti José Luis Morales, i když gólman vystihl směr střely, tak na ni už nedosáhl. Espanyol stále marně čekalo na nějakou výraznější příležitost. Faktem je, že domácí zatím bezchybně bránili. Z nastavených čtyř minut v druhé polovině běžela první.

Možná, že se někteří už viděli ve sprchách, ale právě v tento moment přišel šok v podobě vyrovnání. Katalánci se dostali ke konci k většímu tlaku, z levé strany tedy přišel od Josého Manuela Jurada centr, který našel Lea Baptistãa. Ten nic nečekal a z voleje ihned pálil a rozvlnil brankovou síť. Rozesmutnil tak všechny domácí fanoušky, kteří už skoro počítali s výhrou.

Více informací k zápasu

Real Madrid - Getafe CF 3:1

03.03.2018 20:45

Góly: 24. Gareth Bale, 45. Cristiano Ronaldo, 78. Cristiano Ronaldo - 65. Francisco Portillo (pen.)

S návratem Cristiana Ronalda se Real Madrid oklepal z porážky v minulém kole a na domácí půdě si tentokráte poradil s Getafe v poměru 3:1. Portugalský forvard přispěl k vítězství dvěma góly a překonal již hranici tří set vstřelených ligových branek.

Obdobně jako v loňské sezoně Zinedine Zidane po dohodě s Ronaldem sáhl k opomenutí držitele Zlatého míče v některých venkovních zápasech, což hvězdě Realu svědčí, ovšem výsledkem také byla nečekaná prohra s Espanyolem 0:1. V sobotu večer již pochyby o triumfu favorita v malém madridském derby nepanovaly, neboť do přestávky se prosadili Ronaldo s Garethem Balem a po změně stran šli navíc hosté do oslabení kvůli vyloučení Loica Rémyho. Záhy sice z kontroverzní penalty snížil Portillo, ovšem Ronaldův druhý gól v zápase zařídil Realu poklidný závěr a jistotu tří bodů.

Zidanova družina tak odskočila od čtvrté Valencie na rozdíl čtyř bodů, ovšem Los Che mají stále zápas tohoto kola k dobru. Zároveň šlo pro madridské o dobrou generálku před klíčovým duelem v Paříži, kde v osmifinále Ligy mistrů sehrají odvetný zápas s místním PSG a budou hájit výhru 3:1 z prvního duelu.

Domácí do střetnutí s Getafe vstoupili sebevědomě a brzy také dostali míč do sítě, avšak Ronaldovu radost záhy zhatil zdvižený praporek čárového rozhodčího. Nedlouho nato už ale soupeř pod tlakem Realu kapituloval doopravdy, a to z kopačky Garetha Balea, k němuž propadl míč v hloubi pokutového území a velšský reprezentant s přehledem skóroval. Ani s nabytým jednobrankovým vedením se Real nespokojil a nadále se aktivně tlačil kupředu, až se na samém sklonku první půle dočkal. Karim Benzema svůj průnik zakončil přistrčením míče k Ronaldovi, jenž z pravé strany tvrdou ranou propálil Emiliana Martíneze a stanovil poločasové skóre 2:0.

Sotva dvě minuty po změně stran navíc hosté utrpěli další ztrátu, když Loic Rémy uviděl za nešikovný zákrok rukou do Nachovy tváře druhou žlutou kartu a musel předčasně putovat do kabin. Přesto v pětašedesáté minutě ještě zdánlivě rozhodnuté utkání nabralo na dramatičnosti, neboť střídající Molina upadl v šestnáctce Realu po zákroku všudypřítomného Nacha. Výsledkem byl nařízený pokutový kop, byť opakované záběry vrhaly na Nachův skluz jiné světlo. Francisco Portillo nabídnutou příležitostí nepohrdl, poslal Keylora Navase na opačnou stranu a snížil.

Inkasovaný gól probral Real zpět k životu. Nejprve Ronaldovi opět zabránil v gólové oslavě rozhodčí odpískaným faulem na bránícího hráče, pak se proti portugalské hvězdě vytáhl brankář Martínez, avšak do třetice již nejlepší střelec Realu překonal vše, co mu stálo v cestě. Dvanáct minut před koncem sklepl hlavou do sítě centr Marcela. V samém závěru pak málem přidal čtvrtý zásah Bale, ale jeho rána zpoza šestnáctky skončila jen na brankové konstrukci.

Více informací k zápasu

Deportivo La Coruña - SD Eibar 1:1

03.03.2018 18:30

Góly: 33. Marko Dmitrović (vl.) - 11. Takashi Inui

Deportivo La Coruña bylo blízko další porážce, která by byla dalším hřebíkem do pověstné rakve. Během sobotního odpoledne však vydřela alespoň bod za remízu s Eibarem. Po utkání, ve kterém se děly vskutku velké věci. Nejprve se ujali vedení hosté, následně si vstřelili vlastní branku a zanedlouho od 39. minutě dohrávali domácí o jednoho muže méně.

Hned na úvod se ve 4. minutě dostali do zajímavé šance hráči domácího celku. Florin Andone se ocitl úplně sám před gólmanem, ale ten skvěle vytáhl jeho pokus mimo brankovou konstrukci. Další tutovka, tentokráte se v ní objevil Lucas. Z levé strany dostal přízemní centr a z hranice pokutového puntíku pálil.

Marko Dmitrović dnes podruhé fantasticky zareagoval. Za pár minut však udeřili hosté. Po pravém křídle pláchl jeden z hráč, který poslal míč na zadní tyč, kde si nabíhal Takashi Inui. Jelikož Maksym Koval zaváhal a vyběhl, tak už jen japonskému záložníkovi stačilo míč poslat do prázdné branky. V 31. minutě se mohli hráči Deportva dočkat vyrovnání.

Ti se po hezké kombinaci dostali opět do tutové šance, ale nastřelili pouze a jen tyč. Za dvě minuty se nicméně dočkali. Andone po centru ve složité pozici hlavičkoval, ale jeho pokus skočil opět na tyči. Míč se však odrazil od Dmitroviče do sítě, jelikož ho zkrátka nechytil. Bylo vyrovnáno, ačkoliv za pět minut si mohl vzít vedení zpět Eibar.

Diváci mohli být svědky další vlastní branky. Před Kovalem míč tečoval jeden z obránců, ale ten naštěstí letěl mimo branku. Tuto nešťastnou střelu raději brankář jistil vyražením. Za minutu tentýž gólman musel předčasně do sprch. Musel totiž vyběhnout mimo vápno, aby napravil chybu, ale skluzem porazil Jordána.

Do druhého poločasu tedy vstoupili hosté s jasným cílem. Dokázat porazit tým, který bude hrát o jednoho muže méně. Paradoxně v druhém poločasu se Eibar k ničemu nedostal. Domácí tedy překvapivě ubránili jednobrankovou remízu a vybojovali z tohoto téměř ztraceného zápasu pro ně cenný bod.

Více informací k zápasu

CD Leganés - Málaga CF 2:0

03.03.2018 18:30

Góly: 55. Javier Eraso, 62. Nordin Amrabat

Trápení Malagy nebere konce. Andaluský klub se v Madridu na půdě Leganésu prezentoval opět bezzubou ofenzivou a odváží si domů porážku 0:2. Andalusané tak zůstávají osamoceni na samém dně ligové tabulky s pouhými třinácti body na kontě a jen třemi vstřelenými góly v posledních deseti zápasech. Leganésu se naopak podařilo ukončit vlastní černou sérii bez vítězství, díky čemuž poskočil v tabulce na dvanácté místo.

Nutno dodat, že domácím k vítězství pomohla i notná dávka štěstí, neboť prvnímu gólu Erasa předcházelo Ricovo postavení mimo hru a následnou trefu Amrabata zase umožnila příhodná změna letu míče o drn v trávě přímo před zasahujícím brankářem Robertem. Nelze však říci, že by si svěřenci kouče Garitana triumf nezasloužli, po většinu utkání byli na hřišti lepším týmem.

První šance utkání ovšem připadly hostům. Rolánova povedená hlavička k tyči přinutila brankáře Cuéllara k výtečnému zákroku a nedlouho nato uruguayský záložník zahodil další možnost po dobré práci Buena. Pak se již ke slovu dostali hráči Leganésu a opakovaně hrozili z křídelních prostorů, kde jako motorová myš pobíhal nalevo Diego Rico, zatímco na opačné straně umně kombinovalo trio Zaldúa, El Zhar a Amrabat.

V první půli ještě domácí s touto aktivitou neuspěli, ovšem deset minut po změně stran již neodvratně udeřili. Rico poslal do šestnáctky výtečný centr na přední tyč, kde nejvýše vyskočil Javier Eraso a zabořil míč hlavou do sítě. Opakované záběry sice ukázaly, že Rico se při obdržení přihrávky na levé straně teprve vracel z ofsajdového postavení, ovšem čárový rozhodčí tento fakt nepostřehl a na platnosti gólu se již nic neměnilo.

Inkasovaný gól poslal hosty do kolen a Leganés i nadále bez větších potíží kontroloval hru. Sedm minut po Erasově zásahu navíc přišel i pojišťovací druhý gól z kopačky Nordina Amrabata, jenž napřáhl zpoza pokutového území a sledoval, jak jeho přízemní rána těsně před brankářem Robertem při poskočení o trávník neočekávaně změnila směr a vyhnula se tak rukavicím zaskočeného gólmana Malagy.

Více informací k zápasu

Sevilla FC - Athletic Bilbao 2:0

03.03.2018 16:15

Góly: 27. Luis Muriel, 32. Franco Vázquez

Střetnutí španělského severu proti jihu ovládla Sevilla, která si na domácí půdě poradila s Athleticem a drží se stále v boji o čtvrté místo. Vše podstatné se událo již v první půli, kdy se sevillští slepenými góly Muriela s Vázquezem ujali brzkého dvoubrankového vedení, které si po zbytek zápasu bez větších potíží uhlídali. To Athletic se mohl domů do Bilbaa vracet i s krutějším výsledkem nebýt tradičně výtečného výkonu brankáře Kepy Arrizabalagy.

S ohledem na náročný zápasový harmonogram vstoupili hosté do utkání bez svých nejnebezpečnějších hráčů Aduritze s Raúlem Garcíou a na jejich hře to bylo znát. Výkon hostí v první půli byl tak bezradný, že trenér Ziganda sáhl k trojímu střídání dokonce hned o přestávce, jenže na zvrácení nepříznivého stavu již bylo pozdě.

Ocenění muže zápasu si v sobotu vysloužil domácí Franco Vázquez. Argentinský forvard z pozice podhrotového hráče neustále působil v soupeřově defenzivě spoušť, asistoval u prvního gólu Muriela a druhý pak vsítil sám výtečnou hlavičkou po centru N’Zonziho. To hosté v první půli Sergia Rica v sevillské brance ani pořádně neohrozili, snad jen s výjimkou nedůrazného zakončení Williamse.

S trojí hráčskou výměnou do druhé půle již šel výkon Athleticu nahoru, ovšem ne natolik, aby se Sevilla dostala do problémů. I nadále byl ve větší permanenci Kepa, jenž musel zasahovat proti gólovým pokusům Nolita s Vázquezem. Sevilla si tak uhlídala vedení 2:0 až do konce a drží pátou příčku před tápajícím Villarrealem s pětibodovým mankem na Valencii, která má stále zápas k dobru. Athletic naopak pokračuje ve svém trápení, zůstává třináctý a pozice trenéra Zigandy je čím dál nejistější.

Více informací k zápasu

Villarreal CF - Girona FC 0:2

03.03.2018 13:00

Góly: 16. Cristhian Stuani, 80. Anthony Lozano

Kdo by to byl býval řekl před začátkem sezóny, že právě Villarreal a Girona budou ve vzájemném utkání bojovat o účast v evropských pohárech. Skutečnost je ale zkrátka taková.

Aktivnějším týmem byli v úvodu zápasu domácí. Paradoxně se však jako první prosadili hosté. Žlutá ponorka nejprve odvrátila centr z levé strany, ale následný odkop zachytil Borja García, který míč poslal znovu do vápna. Na centr si skvěle naskočil Christian Stuani a nedal Sergiovi Asenjovi nejmenší šanci. Běžela teprve 19. minuta.

Domácí se pochopitelně snažili co nejrychleji vyrovnat, čehož využíval katalánský klub k protiútokům. Na hřišti se tedy odehrávala celkem útočná podívaná. Ačkoliv měl Villarreal míč většinu času ve své moci, tak se na žádnou větší šanci nezmohl.

Do šaten se tedy odcházelo po konci prvního poločasu za průběžného skóre 0:1. Až v 58. minutě byli domácí opravdu blízko vyrovnání. Po rohovém kopu se k zakončení dostal Carlos Bacca, který z voleje pálil, ale Bono skvěle jeho pokus vyrazil. Tlak domácích se minutu od minuty stupňoval a Girona víceméně jen bránila svůj hubený jednobrankový náskok.

V 68. minutě pálil Roberto Soriano zpoza vápna, ale jeho umístěnou ránu do růžku branky znovu vrazil Bono. Deset minut před koncem se ke smrtícímu protiútoku dostali hosté. Cristian Portu prchl po pravém křídle, nabídl přihrávku volnému do středu hřiště Anthony Lozanovi, který z hranice vápna poslal nekompromisní střelu do šibenice.

Jen o dvě minuty se tentýž hráč ocitl sám před gólmanem, ale k zakončení se tentokrát nedostal. To bylo poslední zajímavé, co mohlo více než 14 tisíc fanoušků na Estadio El Madrigal vidět. Girona si tedy domů odváží více než cenné tři body. S tím, že momentálně ztrácí ze sedmého místa jediný bod na svého dnešního soupeře.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.FC Barcelona27216070:1369
2.Atlético Madrid27187245:1261
3.Real Madrid27166565:2954
4.Valencia CF27165652:3053
5.Sevilla FC271431036:4045
6.Villarreal CF271251036:3241
7.Girona FC27117938:3640
8.SD Eibar271161034:3939
9.Celta Vigo271151145:3938
10.Real Betis271141243:5237
11.Getafe CF2799933:2536
12.Real Sociedad27961249:4833
13.CD Leganés27961223:3233
14.Athletic Bilbao27711927:3132
15.Espanyol Barcelona27711924:3332
16.Deportivo Alavés271011624:3931
17.Levante UD273121222:4221
18.UD Las Palmas27551720:5520
19.Deportivo La Coruña27471625:5719
20.Málaga CF27342016:4313

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (497)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele