LaLiga - preview 27. kola

03.03.2018, 08:56, aktualizováno 05.03.2018, 08:57
Previews
Celta Vigo podává hodně nevyrovnané výkony, i tak má stále reálnou naději na evropské poháry a svou pozici může posílit v pondělní dohrávce 27. kola. Galicijský celek hraje doma s Las Palmas a pokud zvítězí, bude jeho manko na šestý Villarreal už pouze tříbodové...
Celta Vigo - UD Las Palmas  (pondělí 21:00)
Las Palmas bude cestovat na Estadio Balaídos s vysokým sebevědomím, protože ve čtvrtek dokázalo vybojovat proti Barceloně remízu 1:1 na svém hřišti. Tým z Kanárských ostrovů předvedl více než solidní výkon proti vedoucímu mančaftu LaLigy a není pochyb o tom, že takový výsledek mu vlije novou krev do žil v boji o záchranu v elitní španělské soutěži.

Nyní ho však čeká tvrdá výzva v podobě Celty Vigo. Domácí vstoupí do tohoto utkání v opačné náladě, když v posledním utkání podlehli v Gironě 1:0 a klesli do dolní poloviny tabulky. Vigo může jen lehce pokukovat nad příčkami zaručující účast v příští sezóně v evropských pohárech, ale to by se jeho hra musela ještě výrazně zlepšit.

Větší význam má tento zápas pro Kanárky, kteří jsou stále na první sestupové pozici a ztrácí pouze jediný bod na Levante, které je hned nad nimi. Pokud se zaměříme na vzájemné střetnutí těchto dvou týmů, tak na Balaídosu jsou domácí mnohem úspěšnější než Las Palmas. Z jedenácti zápasů dokázali sedmkrát vyhrát a jen třikrát prohráli.

Juan Carlos Unzué se bude muset obejít jen bez stopera Andreua Fontáse, který je zraněný. Na předzápasové tiskové konferenci kouč Celty Vigo prozradil následující. "Nemáme důvod být negativní. Před začátkem sezóny jsme si stanovili cíl dostat se do Evropy, a ten zůstává. S výjimkou ledna jen nejsme schopni navázat na vítězné série."

Za to Paco Jémez má marodku poměrně rozsáhlejší: Gabriel Peñalba, Emmanuel Emenike, Pedro Bigas a Jairo Samperio. Vykartovaný je navíc Jonathan Calleri. Hostující kouč měl k tomuto utkání rovněž co říci. "Chceme udělat mnohem víc než proti Barceloně, potřebujeme více gólových příležitostí. Jdeme do zápasu s jedinou myšlenkou, a tou je výhra. Celta Vigo je skvělý tým, který má vysoké cíle. Pokud budeme schopni udržet čisté konto, tak máme šanci na úspěch."
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Blanco - Mallo, Cabral, Gómez, Jonny - Wass, Radoja, Lobotka, Mor - Gómez, Aspas
UD Las Palmas - pravděpodobná sestava:
Chichizola - Macedo, Navarro, Gálvez, Aguirregaray - Gómez, Etebo - Halilović, Tana, Toledo - Ezekiel
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.45 - 4.69 - 7.81
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Levante UD - Espanyol Barcelona  (neděle 12:00)
Levante momentálně čelí vážné krizi, protože už nyní víme, že bude bojovat o záchranu v LaLize až do posledního kola. Žáby, jak je přezdíváno týmu z Valencie, nevyhrály ani jeden z posledních čtyř zápasů. V těchto duelech navíc vstřelily pouhý jediný gól. Ve čtvrtek je zdolalo Deportivo Alavés 1:0 brankou v poslední minutě.

Nyní mají stejně bodů jako Las Palmas, které se nachází na 17. pozici, tedy první sestupové. Svěřenci Juana Munize budou mít úvodním zápasem nedělního dne 26. kola šanci na Estadio Ciudad de Valencia vybojovat tolik cenné body proti Espanyolu, se kterým mají vyrovnanou bilanci. Jedinou pozitivní věc, kterou budou moci domácí hráči mít ve svých rukách je to, že prohráli jen jednou v posledních pěti domácích zápasech s Espanyolem ve všech soutěží.

Aby toho nebylo málo, tak se budou muset vypořádat s velkou marodkou. Zcela jistě na hřiště nenaskočí trojice zraněných hráčů: Iván López, Álex Alegría, Raúl Fernández. Vykartovaní jsou navíc Jefferson Lerma a Chema Rodríguez. Pokud budeme mluvit o katalánském klubu z Barcelony, tak ten se bude moci spolehnout na kompletní tým bez jediné absence.

Espanyol po nelichotivé sérii sedmi duelů po sobě bez výhry dokázal impozantním způsobem porazit Real Madrid uprostřed tohoto týdne. Aktuálně se pohybuje na 13. pozici s 31 body, tudíž s relativně dostatečným náskokem na pozice, kde se trápí jejich nynější sok. Pravdou je, že očekávat nemůžeme nijak otevřenou podívanou bohatou na góly. Hosté totiž v předcházejících deseti ligových utkáních dali jen deset branek.

"Zápas s Levante bude důležitý, nebude vůbec snadný. Soupeř nutně potřebuje body a taková střetnutí jsou nejobtížnější. Vítězství nad Realem nám dodalo potřebnou sebedůvěru a sílu do zbytku sezóny. Je pravdou, že jsme stále v boji o pohárovou Evropu, ale s námi po ní touží dalších 7 nebo 8 týmů," řekl David López, záložník Espanyolu.
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Olazábal - Coke, Cabaco, Postigo, Luna - Doukouré, Campaña, Lukic - Morales, Martí, Ivi
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
López - Navarro, Duarte, López, Martín - Darder, Sánchez, Sánchez, Piatti - Baptistao, Moreno
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.23 - 3.08 - 2.56
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Barcelona - Atlético Madrid  (neděle 16:15)
FC Barcelona proti Atléticu Madrid, zřejmě jeden z nejsledovanějších zápasů ligového jara. Oba dva týmy se tváří v tvář střetnou na Camp Nou. Překoná Diego Simeone svou taktickou připraveností Ernesta Valverdeho? S absolutní jistotou mohou katalánskému velkoklubu vzít v lize titul už jen Los Rojiblancos.

Na začátku roku měli domácí obrovský náskok na druhý tým v tabulce. V průběhu jednoho měsíce se vedení snížilo z jedenácti bodů na pět. Madridští se dostali v posledních týdnech do neuvěřitelné formy v čele s Antoinem Griezmannem, který v posledních dvou zápasech nasázel sedm branek a přidal jednu asistenci. Kromě Lionela Messiho bude pozornost věnována především jemu.

Nebojme se říci, že mají v současnosti snad nejlepší formu ze všech evropských klubů. Tomuto mančaftu rovněž dal nový rozměr návrat Diega Costy. Svěřenci Simeoneho drží sérii osmi výher v řadě ve všech odehraných soutěžích.

Barcelona je v této sezóně v LaLize stále neporažená, ale její bilance z posledních sedmi zápasů není zrovna ideální: remíza, výhra, remíza, výhra, remíza, výhra, remíza. Tato sekvence se rozjela už od začátku února a vyvrcholila nedávnou jednobrankovou remízou na hřišti Las Palmas. Ztráta v tomto zápase s Atléticem by znamenala navíc další katastrofu, jelikož by domácí přišli o primát neporaženého klubu v Evropě.

Jediným hráčem, se kterým nebude moci Ernesto Valverde počítat, je zraněný Nélson Semedo, který utrpěl zranění stehenního svalu. Na druhou stranu hostujícímu týmu budou chybět Stefan Savić a Lucas Hernández. Pokud se budeme chtít bavit o nějakých výraznějších statistikách, tak musíme zmínit to, že Barcelona zůstává neporažená v posledních 17 vzájemných zápasech napříč všemi soutěži.

"Chceme vyhrát, protože jsme v dobré formě a máme k tomu správné hráče. Není pochyb o tom, že Barcelona má vynikající tým a skvělé hráče, my budeme muset použít naše protiútoky. Camp Nou je zřejmě nejtěžší stadion, na kterém můžete hrát. Já zde nikdy nevyhrál, ale v nedávných zápasech jsme byli blízko," prozradil před zápasem Filipe Luis.
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
ter Stegen - Roberto, Piqué, Umtiti, Alba - Coutinho, Rakitić, Busquets, Iniesta - Messi, Suárez
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Vrsaljko, Godín, Giménez, Luis - Saúl, Partey, Gabi, Koke - Griezmann, Costa
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.65 - 4.09 - 5.66
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Real Sociedad - Deportivo Alavés  (neděle 18:30)
Real Sociedad konečně udržel čisté konto a je zajímavé, že se to povedlo na Estadio Benito Villamarin proti útočně nalezenému Realu Betis. Svěřenci Eusebia Sacristana tak ukončili sérii pěti po sobě jdoucích proher na hřištích soupeřů. Nyní se tento slibný výsledek pokusí využít v neděli večer, kdy budou hostit Deportivo Alavés.

Real Sociedad po celou tuto sezónu obecně nedoprovází dobrá forma. Dobré výsledky většinou doprovázejí ty horší. Většinu bodů však domácí získali na Anoetě. Momentálně drží 15. příčku s 30 body a jsou jen jednu pozici a jediný bod za baskickým soupeřem. Ten minulý týden utrpěl ošklivou porážku 0:4 na Santiago Bernabéu od Realu Madrid.

Odčinil jí výhrou v domácím prostředí proti Levante. Jedinou branku v zápase vstřelil v 90. minute Víctor Laguardia. Uvidíme však, jak se domácí vypořádají s rozsáhlou marodkou, jelikož k dnešnímu dni na ní jsou Carlos Martínez, Willian José, Xabi Prieto, Gerónimo Rulli, Raúl Navas a Imanol Agirretxe. To hostům bude chybět jen zraněný Carlos Vigaray a vykartovaný Munir El Haddadi.
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Moyá - Odriozola, Moreno, Llorente, Bella - Illarramendi, Zubeldia, Zurutuza - Canales, Juanmi, Oyarzabal
Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Pacheco - Ruano, Ely, Laguardia, Duarte - Gómez, Torres, Pina, Pedraza - Guidetti, Sorbino
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.61 - 4.07 - 6.28
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Valencia CF - Real Betis  (neděle 20:45)
Valencia se znovu zvedá a nabírá formu po hodně nepovedeném úvodu nového roku. V neděli večer se ujme role hostitele a přivítá na Mestalle Real Betis. Sétienova parta také nemá k pohárům daleko a hodlá se o svou šanci prát až do konce.

Netopýři mají za sebou příšerný začátek nového roku a hodlají na něj co nejdříve zapomenout. V nadcházejících týdnech by rádi pokračovali ve zlepšených výkonech, které nabídli od poloviny února. Už čtyři duely Valencia nepoznala hořkost porážky, třikrát vyhrála. V minulém kole jí ani neustálá snaha na tři body nestačila, neboť Óscar de Marcos dorovnal na konečných 1:1 a z Bilbaa Valencia odjížděla jen s bodem.

Inkasovaná branka mrzela především brankáře Neta, který ve Valencii plní roli brankářské jedničky. V rozhovoru pro klubové stránky Neto zmínil: "Teď se nacházíme v mnohem lepším rozpoložení než před pár týdny. Cítíme sami na sobě, že naše sebevědomí roste a umíme se lépe vypořádat s tlakem. Mrzí mne, že se nám nepovedlo v Bilbau vyhrát, ale pravda je, že domácí pro nás byli hodně těžkým oříškem. Věřím ale, že doma si s Realem Betis poradíme a dopřejeme našim fanouškům důvod k radosti."

Nejeden nezaujatý divák by si určitě přál, aby obě jedenáctky dokázaly zopakovat atraktivní fotbal z posledního vzájemného utkání. Divokou přestřelku vyhrála díky skóre 6:3 hostující Valencia a bylo se opravdu na co dívat. Ofenzivní herní styl vyznávají oba týmy. Valencia se pyšní třetím nejlepším útokem v LaLize (50 gólů), zatímco hosté mají na svědomí již 50 inkasovaných branek. Dohromady by to mohla být hodně dynamická podívaná.

Trenér Marcelino může být spokojen s tím, že se mu téměř vyprázdnila marodka. Na ní zbyl už jen Javi Jiménez a ideální není ještě zdraví Andrease Pereiry. V případě hostí se už jedná o vážnější absence, mezi které patří například Andres Guardado, Antonio Sanabria, Dani Giménez nebo Zouhair Feddal.

Real Betis se nedávno musel vyrovnat s vysokou porážkou od Realu Madrid, ale zdá se, že trenér Sétien našel způsob, jak dodat svým hráčům sebevědomí. Levante padlo o dvě branky a v minulém kole Real Betis rovněž neprohrál. V hodně špatných povětrnostních podmínkách uhrál bod s Realem Sociedad a trenér Quique Sétien ví, že jeho celek měl na výhru.

"Pokud se ptáte, jak moc jsem spokojený, pak vám řeknu, že vůbec. Miluji výhry a vítězství je pro mě jako droga. Když prohrajeme, mám hodně špatnou náladu. Proti Realu Sociedad jsme ale hráli výborně a já jsem spokojený minimálně s výkonem mého týmu. Pokud něco podobného předvedeme proti Valencii a proměníme své šance, mohli bychom vyhrát," přeje si zkušený trenér Sétien.
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Neto - Montoya, Murillo, Gabriel, Lato - Soler, Parejo, Kondogbia, Guedes - Santi Mina, Rodrigo
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Adán - Barragan, Mandi, Bartra, Junior - Joaquín, Javi Garcia, Fabian, Boudebouz - S. Léon, Morón
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.51 - 4.75 - 6.41
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Villarreal CF - Girona FC  (sobota 13:00)
Villarreal prožívá v posledních dnech poměrně smutné okamžiky a trápí se herně i výsledkově. Žlutá ponorka ale stále drží šestou příčku, která na konci sezony znamená pohárovou účast. Velmi blízko k ní je ale také Girona, která je v lepší formě.

Girona je zatím hodně příjemným překvapením. Maličký katalánský celek byl před sezonou nejen odborníky pasován do role jasného sestupujícího, jenže uplynulo pár měsíců a vše je jinak. Girona se otrkala, každým dalším kolem získává zkušenosti a dobře poskládaný kádr těží z faktu, že od něj málokdo čeká něco výjimečného. A doplatil na to nejeden slavnější a zkušenější soupeř.

Girona už za 26 odehraných kol posbírala 37 bodů a to jí prozatím stačí na skvělou osmou příčku! Katalánci navíc nehodlají jen nečinně přihlížet zápolení ostatních o Evropu, ale sní svůj vlastní sen. A nemají k němu vůbec daleko, protože Girona ztrácí na příčky Evropské ligy jen pouhé čtyři body! Poslední místenku v Evropské lize drží právě Villarreal, což činí celý souboj ještě zajímavějším.

Po debaklu od Barcelony v rámci minulého víkendu se Girona dokázala ihned vzchopit a opět se vrátila k vyhrávání. Tentokrát jí za oběť padla Celta Vigo, která odjížděla rozhořčená nad vlastním výkonem a po jediné brance mladého záložníka Cristiana Portua jako poražená. Právě Portu patří k oporám Girony a hodlá se i nadále rozvíjet právě tady.

"Je úžasné, kde se v tabulce nacházíme. Každý z nás tvrdě pracuje a konečně vidíme výsledky naší práce. To je skvělý pocit, když víte, že po práci budete odměněni. Největší odměnou jsou pro nás naši fanoušci, kteří si zaslouží obrovskou pochvalu za svou podporu. Věřím, že jim dokážeme zprostředkovat co nejvíc podobných zážitků. Osobně snad nemohu být spokojenější, protože tady máme všechno, co potřebuji."

To Villarreal rozhodně spokojený být nemůže. Zatím se mu daří udržet si šestou příčku i navzdory konkurenci, která působí dost hladově. Krize, o níž se tak razantně mluvilo, ale rozhodně není u konce. V Evropské lize už Villarreal nepůsobí a Žlutá ponorka pomalu opouští také pohárové vody na domácí scéně. Poslední únorový den pro ni byl hodně smutný, protože Žlutá ponorka nedokázala získat ani bod v duelu s Eibarem.

Také Eibar bojuje o Evropu a toto vítězství by v konečném účtování mohlo být pro Villarreal hodně skličující. Na řadu nyní přichází další duel s týmem, který sní o Evropě. V domácích barvách se do hry opět vrací Jaume Costa, ale mimo jsou Andrés Fernández, Nicola Sansone a Bruno Soriano. Hosté přijedou bez Joseho Raymunda Luise a Gorky Iraizoze, zatímco otazník visí nad startem Adaye Beniteze.
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Asenjo - Gaspar, Alvaro, Victor Ruiz, Costa - Fuego, Fornals, Castillejo - Trigueros - Bacca, Ünal
Girona FC - pravděpodobná sestava:
Bono - Maffeo, Ramalho, Espinosa, Juanpe, Mojica - Portu, Granell, Pere Bons, B. Garcia - Stuani
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.68 - 3.90 - 5.64
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Sevilla FC - Athletic Bilbao  (sobota 16:15)
Baskickému Bilbau se v Seville moc nedaří, což bude chtít tradiční španělský celek změnit už v dalším kole. Rád by vyloupil Sevillu a dokázal, že patří minimálně do první poloviny tabulky. Domácí jsou ale velmi těžko čitelní a jejich forma jim hraje do karet.

Bilbao i Sevilla patří k týmům, které jsme zvyklí vídat ve vzájemných bojích o pohárovou Evropu. Aktuálně se to ale daří jen Seville a to se reakce na její sezonu ještě hodně různí. Pod vedením trenéra Montelly totiž nepodává optimální výkony a především je její forma hodně kolísavá. Na to se budou spoléhat hosté, kteří zažívají sezonu ještě mnohem horší a místo pohárů bojují o střed tabulky.

Sevilla se zatím dokázala udržet na průběžném pátém místě, ale zatímco od čtvrté Valencie ji dělí hned osm bodů, její konkurence za zády vzrůstá. Šestý Villarreal na ni ztrácí jen jediný bod a je hodně hladový po úspěchu. Sevilla naposledy doma dostala pět branek od Atlética Madrid a musela se z tohoto debaklu vzpamatovat hodně rychle, neboť se ve Španělsku hrálo vložené kolo. To ale Sevilla zvládla a v souboji dvou týmů z Andalusie si poradila s Málagou.

Dobré utkání v dresu Sevilly odehrál například mladý obránce Miguel Layún, který popisuje atmosféru v klubu. "Cítíme obrovskou satisfakci po posledním utkání, které jsme nezvládli. Nutně jsme potřebovali vyhrát a každý z nás pro to udělal maximum. Nebylo to zase tak složité, protože náš přístup byl hodně pozitivní. Tak silnou touhu vyhrát jsem už dlouho necítil a myslím, že nám to utkání s Málagou hodně usnadnilo. Doufám, že budeme v dobrých výkonech pokračovat," přidal Layún.

Domácí zápas vynechá zraněný veterán Jesús Navas a zcela fit není ani Gabriel Mercado. Na stadion Ramón Sánchez Pizjuán se v dresu Lvů z Baskicka nepodívá několik důležitých hráčů. Trenér hostí José Ángel Ziganda se musí obejít bez zraněného tria Mikel Balenziaga, Mikel Rico a Iker Muniain.

Bilbao se zatím neocitá na místech, na které bývalo zvyklé. Jeho sezonu poškodil především špatný podzim a rovněž účast na více frontách vzhledem k Evropské lize. V ní Athletic dokázal přejít přes Spartak Moskva, což ho sice stálo hodně sil, ale evidentně mu to pomohlo v otázce sebevědomí. Následně totiž Bilbao porazilo Málagu a v minulém kole uhrálo cennou remízu s Valencií.

A trenér Ziganda by v tomto trendu rád pokračoval. "Ukázali jsme jisté zlepšení a pokrok, ačkoli jsme hráli teď opravdu hodně zápasů a udržet hráče v kondici nebylo jednoduché. Daří se nám ale hrát to, co chceme a získáváme výsledky. Doufám, že nám remíza s Valencií pomůže také proti dalšímu náročnému soupeři, Seville."
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Rico - Layún, Mercado, Lenglet, Arana - Banega, N'Zonzi, Vázquez - Correa, Muriel, Sarabia
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Kepa - Lekue, Nunez, Inigo, Saborit - Beňat, Iturraspe - De Marcos, R. Garcia, Susaeta - Williams
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.62 - 4.07 - 6.08
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Deportivo La Coruña - SD Eibar  (sobota 18:30)
Eibar nevzdává svou snahu o to dostat se na místa zaručující evropské poháry, což by pro maličký celek byl obrovský úspěch. Další šanci k postupu cítí v neděli navečer, když se vypraví na stadion Riazor. Jeho obyvatelům se letošní sezona totiž vůbec nedaří.

Depor je slavným celkem, který toho má hodně za sebou. Zdá se ale, že od příští sezony bude vzpomínat nejen na poháry, ale také na první ligu. Zatím se mu totiž "daří" dělat vše pro to, aby sestoupil. A to přesto, že nedávno obměnil trenéra a na lavičku zlákal věhlasné jméno. Alespoň tedy v kariéře hráče, neboť Clarence Seedorf nemá dostatek trenérských zkušeností, aby dokázal vytáhnout slábnoucí Depor k záchraně.

Přesto mu vedení dalo šanci. Zatím se ale jeho tah moc nevyplácí, protože herně se tým nikam výrazně neposouvá a pokud jde o výsledky, ty zůstávají také beze změny. V posledních deseti soutěžních kláních získal celek z Galicie jen tři body za tři remízy, ale jinak si s ním poradil každý ze zbylých sedmi soupeřů. Naposledy si Seedorfův tým vylámal zuby na domácím Getafe, kterému pomohly dvě branky za čtyři minuty.

Trenér Seedorf ale svým hráčům nadále věří. Na tiskové konferenci zmínil: "Musíme dál pokračovat v tvrdé práci, kterou zde odvádíme. Na tréninku vidím změny k lepšímu, ale v zápasové praxi se vytrácí. Na hřišti stačí pak málo a my se totálně rozsypeme. Přesto svému týmu věřím a jsem si jistý, že každý dělá maximum. Když budeme pokračovat v naší práci bez paniky a v klidu, můžeme vidět naše chyby ještě lépe a pracovat na nich."

Eibar je opakem Deporu, protože jeho sezona je naprosto parádní. Asi málokdo čekal, že se na začátku března bude Eibar prát s mnohem kvalitnějšími a zkušenějšími týmy o příčky v Evropské lize. Přesto je nyní sedmý a na šestý Villarreal ztrácí pouhé tři body. A to i proto, že právě nad Villarrealem dokázal naposledy zvítězit. Stačila mu k tomu jediná branka Kikeho.
Deportivo La Coruña - pravděpodobná sestava:
Ruben - Juanfran, Schär, Boveda, Luisinho - Guilherme, Muntari - Bakkali, Lucas Perez, Adrian - Andone
SD Eibar - pravděpodobná sestava:
Dmitrović - Peña, Arbilla, Oliveira, Juncà - Escalante, Dani Garcia - Alejo, Orellana, Inui - Kike Garcia
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.12 - 3.35 - 2.47
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
CD Leganés - Málaga CF  (sobota 18:30)
Málaga ve vloženém kole protáhla svou negativní sérii porážek a zůstává posledním týmem LaLigy. Využít její situace hodlá domácí Leganés, který ji v neděli v podvečer hostí na Estadio Municipal de Butarque.

Už pět zápasů v řadě čeká Málaga na nějaký, alespoň minimální bodový přísun. Pět duelů v řadě už prohrála a její forma se nehýbe nijak pozitivně kupředu. Největší slabinou posledního týmu tabulky, který má v tuto chvíli jen 13 bodů na kontě, je útok. Ten dokázal obranu soupeře překonat zatím jen šestnáctkrát, což je nejhorší ofenziva v LaLize. V minulém kole sice Málaga dostala jen jedinou branku, ale i ta stačila, aby si všechny tři body odvezla Sevilla.

Znovu nabrat síly, sehrát před vlastními diváky dobrý zápas a hlavně znovu vyhrát. To je jasný cíl domácího Leganésu. A proti komu jinému by měl mít tolik šancí, že uspěje, než proti poslednímu týmu tabulky? Po remíze s Las Palmas v minulém kole Leganés sehrál duel s Atléticem Madrid, i když to spíše připomínalo vraždění neviňátek. Hlavní postavou domácího favorita se stal francouzský střelec Antoine Griezmann, který se postaral o čtyři branky svého týmu a domácí Leganés jasně deklasovali.

Další taková ztráta zanesla Leganés až na 14. příčku, což není zrovna lichotivé umístění. Náskok na 17. Levante sice stále činí 10 bodů, jenže situace se může velmi rychle změnit. Při posledním vzájemném duelu Leganés dokázal Málagu porazit a teď by to rád zopakoval. Alespoň v to doufá zkušený záložník Javier Eraso, který patří k oporám týmu.

V rozhovoru pro deník Marca zmínil: "Myslím, že jsme v minulém utkání mohli udělat víc, především pak v obraně. Ale teď už nemá cenu se za to pranýřovat. Takové výsledky se stávají, Atlético je vynikajícím soupeřem. Pevně ale věřím, že s Málagou to bude jiné. Nesmíme nic z přípravy podcenit. Velkou oporou v utkání nám určitě budou také naši fanoušci," domnívá se záložník Eraso.
CD Leganés - pravděpodobná sestava:
Cuéllar - Bustinza, Muňoz, Mantovani, Garcia, Rico - Gabriel, Gumbau, Eraso, Ramos - Guerrero
Málaga CF - pravděpodobná sestava:
Jimenez - Rosales, Hernandez, Miquel, Gonzalez - Lestienne, Lacen, Iturra, Castro - Ideye, Rolan
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.25 - 3.08 - 3.89
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Madrid - Getafe CF  (sobota 20:45)
Real Madrid se po výbuchu v Katalánsku potřebuje zase rychle dostat do tempa. I vzhledem k nadcházejícímu svátku a bitvě v Lize mistrů se Real opět chce vrátit na vítěznou vlnu a k tomu by mu mohlo posloužit utkání s Getafe. Ten se v souboji s nedalekým gigantem opírá o výbornou obranu.

Vztahy mezi Madridem a Barcelonou nikdy nebyly úplně ideálně, a je jedno, jestli se bavíme o politické nebo fotbalové úrovni. V minulém kole jel slavný Real Madrid na půdu Espanyolu Barcelona a ačkoli se nejednalo o tradičního rivala v podobě Blaugranas, dost možná každý fanoušek Realu vnímal utkání s jistou mírou rivality. O to větší překvapení se v katalánské metropoli zrodilo.

Domácí Espanyol si totiž s Realem poradil a stačila mu k tomu dokonce jedna jediná branka. Tu měl na svědomí Gerard Moreno, který potrestal zaváhání obrany hostí v nastaveném čase druhé půle a rozhodl o třech bodech! Bílý balet se domů vracel hodně smutný, i proto, že se musí obávat o třetí příčku. Zuby si na ni totiž neúnavně brousí čtvrtá Valencia, které chybí na Real Madrid jen jeden jediný bod. Tahle porážka ukončila sérii pěti vyhraných zápasů v řadě.

Real může spoléhat alespoň na to, že proti Getafe se mu vždycky hodně dařilo a kromě výsledků se jeho fanoušci téměř vždy dočkali množství branek. Jen za posledních pět duelů s Getafe dokázali hráči trenéra Zidana nasázet svému soupeři úctyhodných 21 branek! To se pokusí ještě vylepšit Cristiano Ronaldo, který v minulém utkání chyběl. Kromě toho nastoupil Real také bez klasické devítky, tedy hrotového útočníka.

Portugalská ikona by mohla být lékem na obranu Getafe, protože Ronaldo se proti týmu z madridského předměstí prosadil v sedmi posledních duelech v řadě. A sám k tomu říká: "Nevedu si úplně statistiky o tom, proti komu dám kolik gólů. Samozřejmě je ale příjemné nastupovat na trávník s vědomím, že zrovna proti tomuhle soupeři se mi daří. Doufám, že se co nejlépe připravíme na Ligu mistrů a po minulém kole získáme tři body."

Bílý balet se bude muset poprat s několika absencemi. Mimo hru zůstávají opory jako Toni Kroos, Marcelo nebo Luka Modrić a ideální není ani zdravotní stav Valleja. Hosté se na stadion Santiago Bernabéu dostaví bez Markela Bergary a další absenci představuje také Amath Ndiaye, který nemůže nastoupit kvůli karetnímu trestu. Není ale příliš pravděpodobné, že by trenér José Bordalas dělal nějaké další nevynucené změny v sestavě.

Ostatně, vítězná sestava se příliš často nemění, což je právě případ Getafe. V minulém kole se totiž Getafe dočkalo tří bodů, když na porážku od Villarrealu reagovalo jasnou a pohodlnou výhrou nad Deportivem La Coruña. Hodně mu pomohlo rozmezí mezi 40. a 44. minutou, v němž Getafe vstřelilo dvě ze tří celkových branek. I díky tomu je nováček soutěže aktuálně na velmi solidním desátém místě a rozhodně má své nesporné kvality.

Hodně mu v tom pomáhá obrana, která zatím inkasovala jen 22 branek! Což je například o šest méně, něž kolik jich dostal právě Real Madrid. Getafe má oproti předpokladům mnohem blíže k pohárům než k sestupu. Na šestý Villarreal, který drží poslední možnou vstupenku do EL, schází Getafe jen pět bodů. Dokáže tuto vzdálenost ještě zmenšit právě v duelu s favorizovaným Realem Madrid?
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Navas - Carvajal, Ramos, Varane, Theo Hernandez - Vázquez, Kovačić, Casemiro, Asensio - Ronaldo, Benzema
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Martinez - Suarez, Cabrera, Dakonam, Antunes - Portillo, Mora, Arambarri, Shibasaki - Molina, Angel
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.21 - 7.35 - 14.70
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.FC Barcelona26206069:1366
2.Atlético Madrid26187145:1161
3.Real Madrid26156562:2851
4.Valencia CF26155650:3050
5.Sevilla FC261331034:4042
6.Villarreal CF26125936:3041
7.SD Eibar261151033:3838
8.Girona FC26107936:3637
9.Real Betis261141143:5037
10.Getafe CF2699832:2236
11.Celta Vigo261051143:3835
12.Athletic Bilbao26711827:2932
13.Espanyol Barcelona26710923:3231
14.Deportivo Alavés261011523:3731
15.Real Sociedad26861247:4730
16.CD Leganés26861221:3230
17.Levante UD263111221:4120
18.UD Las Palmas26551619:5320
19.Deportivo La Coruña26461624:5618
20.Málaga CF26341916:4113

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (750)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele