27. kolo
04.03.2018 20:45 CET
2 : 0
(1:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia vítězí a dál doráží na Real Madrid

Netopýři stále směřují do Ligy mistrů a po nedělním utkání to vypadá, že jim k postupu do této soutěže nebrání téměř žádná překážka. Svou pozici potvrdili výhrou nad Realem Betis. Začátek zápasu byl poněkud překvapivý, protože se hosté tlačili do útočení a Valencia se spíše jen bránila. Rozhodně zatím nepotvrzovala roli favorita. Bitva se odehrávala ve středu hřiště. Ve 23. minutě však domácí vystrčili drápky a ujali se vedení.

Hosté propadli na útočné polovině, čehož využili svěřenci Marcelina k rychlému protiútoku. Rodrigo přijal krásnou přihrávku na dlouhou vzdálenost a Antonia Adána z bezprostřední blízkosti propálil umístěnou střelou k tyči. Pravdou je, že se Betis snažil o kombinaci, ale k žádné výraznější šanci se prostě nedostal. Do šaten se šlo za jednobrankového vedení domácího celku, který využil své jediné tutovky.

Na úvod poločasu druhého zahrozil opět Rodrigo. Z pravé strany nebezpečně z úhlu pálil, ale Adána tentokráte neprostřelil. Následnou dorážku Dani Pareja už obránci v zeleném ubránili. V té stejně minutě však Adán míč ze své sítě lovil. Geoffrey Kondogbia obešel bránícího hráče a milimetrovým centrem našel Simone Zazu. Střelec jako je on si už míč snadno zpracoval a nekompromisně poslal do branky. Valencia se tedy uklidnila dvoubrankovým náskokem a na řadě byli hosté.

Až v 57. minutě konečně zaměstnali Neta. Z přímého volného kopu pálil Joaquín k tyči, ale brazilský gólman tuto střelu lapil. Betis se tlačil do zakončení, ale stále bezradně. Čtvrt hodinu před koncem mohlo přijít snížení. Zprava přišel centr na branku Neta, který laxně odehrál jeden z obránců. K vysokému míči poté skákal Bartra a dopravil ho do sítě. Souboje se nicméně zúčastnil ještě Loren Morón, který fauloval brankáře a branka nemohla být tedy uznána.

Za dvě minuty v šanci znovu domácí. Francis Coquelin střílel ve vápně přes dva protihráče, ale jeho tečovaný pokus Adán s obtížemi vyrazil do zámezí. V závěru zápasu se domácí stáhli na svou polovinu a v poklidu, zkušeně obránili výhru.

Autor: David Kvapil / marca.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele