27. kolo
03.03.2018 18:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

CD Leganés - Málaga CF 2:0

Trápení Malagy nebere konce. Andaluský klub se v Madridu na půdě Leganésu prezentoval opět bezzubou ofenzivou a odváží si domů porážku 0:2. Andalusané tak zůstávají osamoceni na samém dně ligové tabulky s pouhými třinácti body na kontě a jen třemi vstřelenými góly v posledních deseti zápasech. Leganésu se naopak podařilo ukončit vlastní černou sérii bez vítězství, díky čemuž poskočil v tabulce na dvanácté místo.

Nutno dodat, že domácím k vítězství pomohla i notná dávka štěstí, neboť prvnímu gólu Erasa předcházelo Ricovo postavení mimo hru a následnou trefu Amrabata zase umožnila příhodná změna letu míče o drn v trávě přímo před zasahujícím brankářem Robertem. Nelze však říci, že by si svěřenci kouče Garitana triumf nezasloužli, po většinu utkání byli na hřišti lepším týmem.

První šance utkání ovšem připadly hostům. Rolánova povedená hlavička k tyči přinutila brankáře Cuéllara k výtečnému zákroku a nedlouho nato uruguayský záložník zahodil další možnost po dobré práci Buena. Pak se již ke slovu dostali hráči Leganésu a opakovaně hrozili z křídelních prostorů, kde jako motorová myš pobíhal nalevo Diego Rico, zatímco na opačné straně umně kombinovalo trio Zaldúa, El Zhar a Amrabat.

V první půli ještě domácí s touto aktivitou neuspěli, ovšem deset minut po změně stran již neodvratně udeřili. Rico poslal do šestnáctky výtečný centr na přední tyč, kde nejvýše vyskočil Javier Eraso a zabořil míč hlavou do sítě. Opakované záběry sice ukázaly, že Rico se při obdržení přihrávky na levé straně teprve vracel z ofsajdového postavení, ovšem čárový rozhodčí tento fakt nepostřehl a na platnosti gólu se již nic neměnilo.

Inkasovaný gól poslal hosty do kolen a Leganés i nadále bez větších potíží kontroloval hru. Sedm minut po Erasově zásahu navíc přišel i pojišťovací druhý gól z kopačky Nordina Amrabata, jenž napřáhl zpoza pokutového území a sledoval, jak jeho přízemní rána těsně před brankářem Robertem při poskočení o trávník neočekávaně změnila směr a vyhnula se tak rukavicím zaskočeného gólmana Malagy.

Autor: Martin Kantor / marca.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele