27. kolo
03.03.2018 16:15 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Sevilla FC - Athletic Bilbao 2:0

Střetnutí španělského severu proti jihu ovládla Sevilla, která si na domácí půdě poradila s Athleticem a drží se stále v boji o čtvrté místo. Vše podstatné se událo již v první půli, kdy se sevillští slepenými góly Muriela s Vázquezem ujali brzkého dvoubrankového vedení, které si po zbytek zápasu bez větších potíží uhlídali. To Athletic se mohl domů do Bilbaa vracet i s krutějším výsledkem nebýt tradičně výtečného výkonu brankáře Kepy Arrizabalagy.

S ohledem na náročný zápasový harmonogram vstoupili hosté do utkání bez svých nejnebezpečnějších hráčů Aduritze s Raúlem Garcíou a na jejich hře to bylo znát. Výkon hostí v první půli byl tak bezradný, že trenér Ziganda sáhl k trojímu střídání dokonce hned o přestávce, jenže na zvrácení nepříznivého stavu již bylo pozdě.

Ocenění muže zápasu si v sobotu vysloužil domácí Franco Vázquez. Argentinský forvard z pozice podhrotového hráče neustále působil v soupeřově defenzivě spoušť, asistoval u prvního gólu Muriela a druhý pak vsítil sám výtečnou hlavičkou po centru N’Zonziho. To hosté v první půli Sergia Rica v sevillské brance ani pořádně neohrozili, snad jen s výjimkou nedůrazného zakončení Williamse.

S trojí hráčskou výměnou do druhé půle již šel výkon Athleticu nahoru, ovšem ne natolik, aby se Sevilla dostala do problémů. I nadále byl ve větší permanenci Kepa, jenž musel zasahovat proti gólovým pokusům Nolita s Vázquezem. Sevilla si tak uhlídala vedení 2:0 až do konce a drží pátou příčku před tápajícím Villarrealem s pětibodovým mankem na Valencii, která má stále zápas k dobru. Athletic naopak pokračuje ve svém trápení, zůstává třináctý a pozice trenéra Zigandy je čím dál nejistější.

Autor: Martin Kantor / marca.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele