27. kolo
03.03.2018 13:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Villarreal CF - Girona FC 0:2

Kdo by to byl býval řekl před začátkem sezóny, že právě Villarreal a Girona budou ve vzájemném utkání bojovat o účast v evropských pohárech. Skutečnost je ale zkrátka taková.

Aktivnějším týmem byli v úvodu zápasu domácí. Paradoxně se však jako první prosadili hosté. Žlutá ponorka nejprve odvrátila centr z levé strany, ale následný odkop zachytil Borja García, který míč poslal znovu do vápna. Na centr si skvěle naskočil Christian Stuani a nedal Sergiovi Asenjovi nejmenší šanci. Běžela teprve 19. minuta.

Domácí se pochopitelně snažili co nejrychleji vyrovnat, čehož využíval katalánský klub k protiútokům. Na hřišti se tedy odehrávala celkem útočná podívaná. Ačkoliv měl Villarreal míč většinu času ve své moci, tak se na žádnou větší šanci nezmohl.

Do šaten se tedy odcházelo po konci prvního poločasu za průběžného skóre 0:1. Až v 58. minutě byli domácí opravdu blízko vyrovnání. Po rohovém kopu se k zakončení dostal Carlos Bacca, který z voleje pálil, ale Bono skvěle jeho pokus vyrazil. Tlak domácích se minutu od minuty stupňoval a Girona víceméně jen bránila svůj hubený jednobrankový náskok.

V 68. minutě pálil Roberto Soriano zpoza vápna, ale jeho umístěnou ránu do růžku branky znovu vrazil Bono. Deset minut před koncem se ke smrtícímu protiútoku dostali hosté. Cristian Portu prchl po pravém křídle, nabídl přihrávku volnému do středu hřiště Anthony Lozanovi, který z hranice vápna poslal nekompromisní střelu do šibenice.

Jen o dvě minuty se tentýž hráč ocitl sám před gólmanem, ale k zakončení se tentokrát nedostal. To bylo poslední zajímavé, co mohlo více než 14 tisíc fanoušků na Estadio El Madrigal vidět. Girona si tedy domů odváží více než cenné tři body. S tím, že momentálně ztrácí ze sedmého místa jediný bod na svého dnešního soupeře.

Autor: David Kvapil / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

JDEME

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele