27. kolo
04.03.2018 18:30 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Real Sociedad - Deportivo Alavés 2:1

Zdálo se, že je Real Sociedad namočen v existenční krizi, ale v nedělním baskickém derby se mu výhrou podařilo uvolnit napětí. Pod Eusebiem Sacristanem se začala houpat židle, ale právě vítězstvím proti Deportivu Alavés se dostal zpět do klidného středu tabulky. Z pohledu domácího celku začalo utkání opravdu velkolepě. Hned po jedenácti odehraných minutách vedl o dvě branky.

Nejprve se v 6. minutě prosadil Héctor Moreno, který si na rohový kop naběhl na malé vápno a míč jen tečoval do branky Fernanda Pacheca. O pět minut později nejprve gólman Alavésu zlikvidoval střelu Sergia Canalese, jenže míč vyrazil přímo před sebe, kde dobíhal Asier Illarramendi. Ten už jednoduše dopravil balon do prázdné brány.

Pro hosty to byl zcela jistě velký šok, ale stále měli téměř celé utkání, aby s nepříznivým stavem něco udělali. Hráči ze San Sebastianu klidně kontrolovali průběh hry, než v 39. minutě přišla facka v podobě snížení na 2:1. John Guidetti poslal z pravé strany křížný míč na zadní tyč, kde říhal Alfonso Pedraza a tvrdou střelou z první málem roztrhl síť. Vyrovnáno mohlo být ještě před odchodem do šaten.

V jediné minutě nastaveného času podkopl Rubén Sobrino míč a snažil se lobnout míč do prakticky prázdné branky. Trefil však pouze břevno. V druhém poločasu se hrála nudná podívaná, jelikož hosté byli bezradní proti obraně Realu Sociedad. Domácí bezpečně kontrolovali průběh zápasu, ačkoliv bránili pouze hubené jednobrankové vedení. To se jim povedlo až do samotného konce.

Autor: David Kvapil / marca.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele