LaLiga - souhrn 2. kola

25.08.2017, 22:05, aktualizováno 28.08.2017, 00:07
Komentáře a souhrny
Real Madrid pouze remizoval s Valencií. Sevilla si poradila s Getafe. Bilbao veze body ze hřiště Eibaru, Leganés pro změnu okradl o body barcelonský Espanyol. Za Barcelonu proti Alavésu úřadoval Lionel Messi. Deportivo zahodilo dva body na půdě Levante, Atlético si hravě poradilo s Las Palmas. V jednostrannou záležitost se změnil první duel druhého kola, v němž Real Sociedad hostil Villarreal - baskický celek dominoval a vyhrál 3:0. Před vlastními fanoušky uspěl rovněž Betis, ten si poradil s Celtou...

Real Madrid - Valencia CF 2:2

27.08.2017 22:15

Góly: 10. Marco Asensio, 83. Marco Asensio - 18. Carlos Soler, 77. Geoffrey Kondogbia

Když Real Madrid před úvodním výkopem zápasu s Valencií oficiálně obdržel mistrovskou trofej za loňský ligový triumf, jen málokdo z řad domácích příznivců očekával, že bude svědkem nečekané bodové ztráty. Po brzké brance Marca Asensia ještě vypadalo vše na dobré cestě, avšak valencijští dokázali utkání otočit góly Solera s Kondogbiou a nezastavitelný Asensio tak nakonec musel v závěru zachraňovat alespoň bod za remízu 2:2.

Ne že by Bílý balet podal špatný výkon, jenže kombinace bídného zakončení spolu s několika výtečnými zákroky brankáře Neta frustrovaly madridské fanoušky i trenéra Zinedina Zidana po celých devadesát minut. Největším smolařem a viníkem v jedné osobě se stal Karim Benzema, jenž se opakovaně dokázal procpat k zakončení z výtečných pozic, avšak valencijská branka pro něj byla zkrátka zakletá. Při absenci obvyklého střelce Cristiana Ronalda tak na sebe musel vzít zodpovědnost Marco Asensio.

Jednadvacetiletý supertalent Realu otevřel skóre již v úvodní desetiminutovce, když využil špatné rozehrávky Rodriga Morena, přičemž na Asensiovu přesnou ránu z hranice šestnáctky se Neto dokonce ani nestačil pohnout. Sotva deset minut nato však platil znovu nerozhodný stav, když duo Gayá - Lato přechytračilo na levé straně madridskou defenzivu a neobsazený Carlos Soler měl již přímo před Navasem snadnou úlohu tečovat přízemní centr do sítě.

Real na brzké srovnání zareagoval sérií slibných šancí, jenže rána Marcela zamířila příliš vysoko a Karim Benzema zahazoval jednu výtečnou příležitost za druhou. Do kabin se tak po dobrých čtyřech neproměněných tutovkách v podání francouzského útočníka odcházelo za bezbrankového stavu.

Také po změně stran se oba celky hnaly za ukořistěním vedení a už tak atraktivní klání nabralo spád v závěrečné čtvrthodině. Nejprve po výtečné práci Rodriga skóroval umístěnou ranou Geoffrey Kondogbia a bylo zaděláno na překvapení, ovšem osm minut před koncem Real dokázal znovu srovnat. Při absenci Ronalda i vystřídaného Balea se k přímému kopu zpoza šestnáctky postavil Marco Asensio a stejně jako u prvního gólu znemožnil Neta skrytou ranou k levé tyči - 2:2.

Hektické poslední minuty ještě stihly podtrhnout trápení nešťastníka večera Benzemy, k němuž se příhodně odrazil míč takřka u značky pokutového kopu, jenže forvard Realu se i tentokráte vůbec netrefil mezi tři tyče. Když se to pak Benzemovi jen pár minut nato v samém nastavení přece jen povedlo, jeho výtečnou hlavičku pro změnu Neto heroicky vytlačil na tyč.

Více informací k zápasu

Getafe CF - Sevilla FC 0:1

27.08.2017 20:15

Góly: 83. Ganso

Poměrně dlouho dokázalo domácí Getafe odolávat hostům ze Sevilly, ale nakonec kapitulovalo. Autorem jediná (a velmi působivé) branky se stal Brazilec Ganso, který porazil neprůstřelnost brankáře Guaity jen sedm minut před koncem utkání.

Sevilla má také tento rok nejvyšší možné ambice a chtěla to dokázat při prvním výjezdu. Tím spíše, že se jí první utkání moc nepovedlo a na první tři body musela čekat až do druhého kola. V něm nasadila hráče jako Kjaer, Pareja, Escudero, Navas, Ganso, Krohn-Dehli, Nolito nebo Ben Yedder. Domácí Getafe se spoléhalo na Pacheca, Molinu, Fajra, Bergaru nebo Calu s Guaitou.

Toho v šesté minutě poprvé výrazně ohrozila rána z kopačky Wissama Ben Yeddera, kterou ještě brankář domácího celku vyrazil na rohový kop. O deset minut vyrobila obrana Sevilly obrovskou systémovou chybu, když se nechala úplně vyšachovat několika rychlými kroky trojice Pacheco, Molina a Diédhiou. Poslední jmenovaný hráč se po výtečné kombinaci ocitl sám před brankářem Ricem, ale nedokázal se trefit do brány!

O pár minut později byla obrana hostí opět nachytána v nedbalkách. Jorge Molina totiž napřáhl ke střele k bližší tyči a brankář Rico měl hodně práce, aby jeho ránu vyrazil alespoň mimo tyč! Ofsajdová past Sevilly vůbec neklapala a několikrát ji spasila neschopnost zakončujících hráčů. Mizérii v obraně nepotrestal ani velmi dobře hrající Jorge Molina, který sám před Ricem trefil jen jeho rameno.

První poločas hostům vůbec nevycházel a jejich snahy byly spíše teoretické. Nepomáhali mu ani hráči jako Jesus či Nolito, obrana taktéž hořela. I proto se do hry hned po změně stran dostal mladík Lenglet, na něhož hodně spoléhal někdejší sportovní ředitel Monchi. Rázem se obrana Sevilly zpevnila a tolik nahrávek za sebe nepouštěla.

Sevilla začínala nabírat dech a Gansova nahrávka na Mercada zamířila po stoperově hlavičce jen těsně vedle. Druhý poločas se nesl v hodně opatrném a pomalém tempu, z něhož jednou za čas vybočila nějaká svižnější akce či střela z dálky. Mercado se dvacet minut před koncem dostal k další hlavičce mimo, Fajrův pokus taktéž neměl moc přesnosti.

Až sedm minut před koncem utkání se na okraji vápna objevil obránce Mercado, který poslal před bránu hodně ostrý střílený pas. Dva domácí obránci promáchli, Ganso ale parádně trefil a tečoval balon do sítě - 1:0.

To nebylo vše, protože domácí mohli srovnat. Jen dvě minuty po inkasované brance dostal střelec Jorge Molina balon na levou stranu pokutového území a pálil, jenže s jeho pokusem z úhlu si Rico poradil. A když ani Luis Muriel v samém závěru svůj náběh na osamoceného Guaitu neproměnil, Sevilla se mohla radovat z hubené a dost šťastné výhry.

Více informací k zápasu

Espanyol Barcelona - CD Leganés 0:1

27.08.2017 18:15

Góly: 27. Martín Mantovani

Leganés navázal na úvodní výhru také příjemným výjezdem do Katalánska, kde porazil tamní Espanyol. Ke třem bodům mu stačila jediná trefa, o kterou se po pětadvaceti minutách postaral veterán Martín Mantovani.

Leganés v prvním kole zvítězil nad Alavésem a stejně chtěl nakročit i do prvního venkovního utkání. Do Barcelony přijel Leganés s odholáním a ve stejném duchu začal také utkání s místním Espanyolem. Ten spoléhal jednak na domácí prostředí spolu s atmosférou a jednak na ofenzivní tahouny. Do hry vyslal Jurada, Fuega, Piattiho, Baptistãa nebo Morena. Sergio García začal utkání jen na lavičce.

Jenže aktivnější byli hosté. Rico si naběhl po levé straně na nahrávku ze středu a centroval. Před bránou našel nad zadní tyči Erasa, který pálil z voleje, jenže mířil příliš vysoko! První velká šance utkání hned v 6. minutě. Aktivita hostí pokračovala a Alexander Szymanowski si zaběhl na těžký centr na zadní tyč. Hlavou jej však poslal taktéž mimo. Už v 15. minutě navíc musel ze hry domácí Javi López, který byl nahrazen Granerem.

Tempo hry nebylo nijak strhující a ještě zápas často přerušovaly zbytečné nepřesnosti. Leganés chtěl daleko víc kombinovat a útočit, za což byl odměněn. Velký závar před bránou Espanyolu řešil střelou Gabriel, ale jeho Pau López vychytal. A neuvěřitelně si poradil také s dorážkou pozorného erasa! Na třetí střelu od Martína Mantovaniho už ale nemohl reagovat - 1:0 pro hosty.

Domácí Espanyol byl viditelně trochu otřesen a jeho hra vykazovala zmatky chaosu. Především v obraně se až příliš často objevovaly mezery a další takovou mohl potrestat Gabriel. Jeho míčovou ekvilibristiku a zpracování hrudí do běhu zakončené střelou ale zradila nepřesnost. Před koncem první půle Léo Baptistão centrem z pravé strany našel na hranici vápna Morena, který pálil také stejně nepřesně.

Druhou půli začali domácí viditelně občerstvení přestávkou a s větší chutí kombinovali poblíž vápna. Pablo Piatti sice dostal krásnou narážečku, jenže ztroskotal na pozorné obraně. Chvíli poté si útočník Moreno dobře zpracoval míč a zcela volný na levé straně krásným pasem našel na zadní tyči úplně volného Leo Baptistãa. Mladý hrot však nezakončil podle svých představ a bránu přestřelil!

Stejný hráč zakončoval hlavou také centr po chybě brankáře Ivana Cuéllara, který hrubě podcenil svůj výběh. Zakončení mladého útočníka ale na poslední chvíli odstranila obranná dvojice Naldo - Caricol. Espanyol měl další šanci při standardní situaci, kterou zahrával Granero. Jenže ten pálil přes zeď i bránu. V nastaveném čase pak neproměnil svůj náběh na osamoceného brankáře střídající mladík Gerard Gumbau, takže skóre se už neměnilo.

Více informací k zápasu

SD Eibar - Athletic Bilbao 0:1

27.08.2017 18:15

Góly: 38. Aritz Aduriz

Baskické derby mezi Eibarem a Athleticem nakonec rozhodl jediný gól. V závěru první půle se o něj nepostaral nikdo jiný než nestárnoucí Aritz Aduriz, jenž typicky prudkou hlavičkou procpal zblízka míč do sítě a zařídil klubu z Bilbaa cenné tři body zvenku. Hosté tak napravili zaváhání z úvodního kola, když na vlastním stadionu uhráli pouze bezbrankovou remízu s nováčkem z Getafe, zatímco Eibar naopak nenavázal na slibnou výhru z Malagy.

Lokální střetnutí bývají ve fotbale obvykle známkou rozjitřených emocí a napínavé podívané, během níž se může stát všelicos, ovšem v tomto případě nic z výše uvedeného neplatilo. Stadion Ipurua nabídl utkání chudé na šance i pohledné kombinace, neboť oba týmy dávaly přednost spíše dlouhým nákopům než trpělivým kombinacím na zemi.

Nezáživnou první půli dokázal rozzářit pouze aktivní Iňaki Williams, jenž nakonec sehrál významnou roli v prvním a také posledním gólu zápasu. Španělský reprezentant totiž u pravé postranní čáry unikl pozornosti domácí obrany, parádně si zpracoval zdánlivě nazdařbůh odkopnutý míč a perfektním centrem našel v šestnáctce volného Aritze Adurize, jenž s přehledem svou hlavičku zabořil do sítě. Do kabin se tak odcházelo za těsného vedení hostí.

Po změně stran domácí kouč José Luis Mendilibar představil portugalského křídelníka Bebého, jenž skomírající ofenzivu Eibaru přece jen dokázal oživit. Brankář Kepa Arrizabalaga v brance Athleticu však všem střeleckým pokusům soupeře v čele s Kikem Garcíou dokázal odolat pomocí špičkových reflexů. V samotném závěru navíc zhatil finální nápor v honbě za vyrovnáním Joan Jordan, jenž se po ztrátě míče na půli hřiště neubránil faulu a uviděl po právu druhou žlutou kartu. Všechny body tak putují do Bilbaa.

Více informací k zápasu

UD Las Palmas - Atlético Madrid 1:5

26.08.2017 22:15

Góly: 58. Jonathan Calleri - 3. Ángel Correa, 5. Yannick Carrasco, 62. Koke, 75. Koke, 88. Thomas Partey

Atlético Madrid může jet z Kanárských ostrovů ve skvělé náladě, protože oslavuje. Kromě jiného také první vítězství v nové sezoně, které řídil dvougólový talent Koke. K němu se přidali svými góly ještě Ángel Correa, Yannick Carrasco a Thomas Partey, takže trefa domácího Jonathana Calleriho mnoho neznamenala.

Atlético Madrid cestovalo k utkání s Las Palmas bez hvězdného střelce Antoinea Griezmanna, který byl v minulém kole proti Gironě vyloučen. Důvodů k radosti ale mělo dost. Například fakt, že trenér Diego Simeone oslavil dvousté vítězství na lavičce madridského celku ve všech soutěžích dohromady. K tomu mu pomohli hráči jako Koke, Oblak, Godín, Vietto, Saúl či Giménez. Domácí hodně spoléhali na Vieru, Chichizolu či Lemose s Callerim.

Domácí ochozy si takový úvod určitě nepředstavovaly. Už ve třetí minutě totiž Atlético ukázalo náznak toho, co jeho soupeře čeká. A že z toho dobrá vizitka obrany určitě nebude. Hosté se prodrali středem pole, kde si míč vzal na starost Ángel Correa. Mladý útočník byl ve vápna jen těžko stíhaný a bodem prostřelil brankáře Chichizolu!

Na domácí hráče se snesl uragán ofenzivních dovedností hostí, protože o pouhou minutu už to bylo o dvě branky. Postaral se o to rychlík Yannick Ferreira-Carrasco, který se uvolnil na hraně ofsajdu, zpracoval si přihrávku a následně obešel pomocí kličky svého soka. V cestě mu už téměř nic nestálo, takže zamířil a křížnou střelou upravil na 2:0 pro Atlety.

Domácí se z tohoto šoku dlouho nedokázali vzpamatovat a na jejich nevýrazné či až bojácné hře to bylo vidět. Od té doby se ale utkání uklidnilo a další šance jsme se dočkali až po dvaceti minutách. Viera se pokusil protáhnout brankáře Oblaka a vyšlo mu to parádně, protože hostující brankář utajenou střelu dobře neviděl. Přesto ji dokázal vyrazti tak, že se Jonathan Calleri k dorážce už nedostal.

Deset minut před koncem první půle zachránil domácí ekipu pohotový zákrok Dani Castellano, který na poslední chvíli vložil své centimetry do do dráhy letu míče. Kdyby to neudělal, číhající Luciano Vietto by byl zakončoval do prázdné brány! Druhá půle začala trochu pomalejším tempem a chvíli trvalo, než se do hry dostalo i Atlético. Madridský celek mohl za tohoto stavu spoléhat na své oblíbené protiútoky.

Jako první se o něj pokusil Ferreira-Carrasco, který z levého křídla vyslal ránu na bránu Chichizoly. Nedáš-dostaneš. Staré známé pořekadlo platilo také dnes, protože jen o dvě minuty později se k míči na straně dostal Momo a poslal parádní pas na nabíhajícího Jonathana Calleriho. Mladý útočník nebyl ve vápně moc dobře hlídán a hlavou nedal brankáři Oblakovi žádnou šanci - 2:1.

Domácí ale svému soupeři utkání hodně usnadnili. O pár minut později totiž velmi nepřesně a chabě odkopávali balon od brány. Ten neuletěl ani dvacet metrů, přičemž se k němu dostal Koke. Místo rozehrávky volil překvapivou střelu a míč zaplul technickým obstřelem k tyči!

Aby se neopakovala situace ze začátku druhé půle, hosté přidali. Yannick Carrasco se pomocí své rychlosti i techniky probíjel do vápna a když mu míč odskočil od nohy, v letu jej zachytil Koke. Mladý záložník švihl nohou a efektními nůžkami upravil skóre na 4:1!

Deset minut před koncem mohl utkání opět zdramatizovat Viera, který byl faulován ve vápně. Nařízenou penaltu ale nezvládl a po razantní střele napálil balon do brankáře Oblaka, který vystihl směr! Gól tak padl na druhé straně. Dvě minuty před koncem si za vápnem počkal na míč mladík Thomas Partey a krásnou ranou vstřelil pátou branku Atlética!

Více informací k zápasu

Levante UD - Deportivo La Coruña 2:2

26.08.2017 20:15

Góly: 35. Enis Bardhi, 83. Ivi López (pen.) - 5. Federico Cartabia, 31. Sidnei

Ani dvoubrankové vedení a dohrávání závěrečné čtvrthodiny v početní převaze Deportivu La Coruňa nestačilo, aby si ze zápasu proti Levante neodvezlo domů tři body. Domácí totiž na brzké trefy Fedeho Cartabii se Sidneiem dokázali zareagovat ještě do poločasu výstavním gólem Bardhiho a na konečných 2:2 v závěru z pokutového kopu srovnal Ivi, přestože v té době již hráči Levante dohrávali o desíti po vyloučení Moralese. Levante tak po návratu na prvoligovou úroveň zůstává se čtyřmi body nadále bez porážky.

Sotva z večerního duelu uplynuly přesně čtyři minuty, už se diváci ve Valencii dočkali průlomu skóre, byť většina fanoušků na tribunách z něj radost neměla. Skórovali totiž hosté, a to po dobrém centru Luisinha z levé postranní čáry, který po sérii drobných tečí doskákal až k nohám Fedeho Cartabii, jenž ve vyložené šanci zachoval chladnou hlavu a umístěnou přízemní ranou k tyči poslal Deportivo do vedení.

Přestože měli posléze více ze hry domácí, po půlhodině hry již platilo skóre 2:0. Colakův kroucený rohový kop totiž přistál na hlavě Sidneie, který se protlačil k zakončení a propálil houštinu těl před sebou v čele s brankářem Raúlem Fernándezem. Snovou první půli z pohledu Deporu však záhy narušil Enis Bardhi, jenž v pětatřicáté minutě napřáhl z přímého kopu a fantastickou ranou přes zeď snížil na poločasových 2:1.

Po změně stran se měl hostující brankář Rubén Martínez co činit, aby udržel pro svůj tým stávající vedení, a ulevit od stálého tlaku Levante mělo Deportivu vyloučení Josého Moralese po dvou žlutých kartách. Sedm minut před koncem však přišel sporný moment v šestnáctce Deporu, kdy si Ivi pádem v souboji s Juanfranem vymodlil u rozhodčího pokutový kop, který následně sám proměnil. Levante tak dokázalo smazat dvoubrankové manko a drží se před reprezentační přestávkou se čtyřmi body na kontě v horní polovině tabulky, zatímco La Coruňa musí tuto remízu považovat za ztracené dva body.

Více informací k zápasu

Girona FC - Málaga CF 1:0

26.08.2017 20:15

Góly: 28. Pedro Alcalá

Málaga nedokázala ani ve druhém kole získat body a nadále ji trápí především útok. Girona se naopak z role nováčka pomalu profiluje na tým, o kterém se bude mluvit. O jedinou branku se postaral zkušený obránce Pedro Alcalá.

Že by se v elitní španělské lize rýsovalo překvapení? Ve stínu mohutného Manchesteru City roste Girona snad každým zápasem a již nyní má na kontě kromě zájmu a ambic také čtyři body v prvních dvou kolech. První výhru zaznamenala Girona na svém hřišti a v duelu s Málagou opět ukázala, že hraje velmi kompaktně a odvážně. V prvních chvílích ještě byla znát určitá nezkušenost, ale s postupem času se hra domácích zlepšovala.

K hlavičce se po první standardní situaci dostal Álex Granell, ale mířil nad břevno Málagy. Domácí se často pokoušeli překonávat obrannou linii Málagy pomocí lobů a rychlé kombinace kolem vápna, ale na to si Málaga dávala pozor. Borja Bastón se na opačné straně hřiště sice snažil o zajímavou ránu, ale jeho osamělý pokus mířil mimo.

Ve 28. minutě už domácí udeřili. Po faulu hostí následovala standardní situace, kterou Cristian Portugués zakončil poměrně dobře. Brankář Roberto míč po jeho ráně vyrazil před sebe a pozorný Pedro Alcalá si už s dorážkou věděl rady - 1:0 pro nováčka nejvyšší soutěže!

Tomu rázem narostla křídla a Málaga se opět potápěla. Když už se Málaga pomocí Bastóna nebo Rosalese dostala k zajímavější šanci, vše zlikvidoval pozorný veterán Gorka Iraizoz. Na rozdíl od jeho soka v bráně Málagy mu ale vydatně pomáhala jeho obrana, která k němu pustila jen minimum míčů. První půli odpískal sudí Santiago Jaime Latre poté, co se Borja Bastón nepřesně zastřeloval.

Druhou půli začal odvážně zkušený Uruguayec Cristhian Stuani, který se probil přes dva protihráče a tvrdou ranou vyzkoušel brankáře Roberta. Po hodině hry málem domácí navýšili své vedení. Cristian Portugués totiž dostal balon do sítě, jenže stál v jasném ofsajdu, takže jeho radost neměla dlouhého trvání. Krátce po něm se pokoušel prosadit střídající bek Jony, jenže jeho pokus z úhlu brankář Iraizoz dobře pokryl.

Sedm minut před koncem se dostal do šance střídající Douglas Luiz, host z Manchesteru City. Po kličce směrem k bráně vypálil, jenže jeho technický obstřel brankář Roberto vyrazil!

Více informací k zápasu

Deportivo Alavés - FC Barcelona 0:2

26.08.2017 18:15

Góly: 55. Lionel Messi, 66. Lionel Messi

Přestože Lionel Messi fanouškům Barcelony pocuchal nervy, když v zápase s Deportivem Alavés za bezbrankového stavu neproměnil pokutový kop, byl to právě argentinský kanonýr, kdo utkání dvěma góly rozhodl. Pro Messiho šlo navíc o překonání dalšího milníku v podobě 350. gólu v katalánském dresu. Barcelonští tak na severu Španělska potvrdili roli favorita a po výhře 2:0 zůstávají na úvod La Ligy nadále stoprocentní.

Netrvalo dlouho a hosté si začali vytvářet brankové příležitosti. Jako první ozkoušel pozornost brankáře Pacheca Gérard Deulofeu a dalším v pořadí byl Messi, avšak poté se Alavés mohl dostat do nečekaného vedení. Dravý průnik Alfonsa Pedrazy totiž vyústil v povedený centr k Rubénu Sobrinovi, jenž k nevíře domácích fanoušků nedokázal míč trefit mezi tři tyče. Útěchou mohl být Sobrinovi pouze zdvižený praporek čárového rozhodčího.

Po půlhodině hry se aktivní Sobrino procpal do další šance po zaváhání Gérarda Piquého, ovšem Marc-André ter Stegen stihl zavčasu zmenšit střelecký úhel a nebezpečnou ránu vychytat. Nedlouho poté dostala Barcelona jedinečnou šanci jít do vedení, když Rodrigo Ely přidržel ve vlastní šestnáctce nabíhajícího Piquého a daroval tak hostům výhodu pokutového kopu. Přestože zakončení Lionela Messiho nepostrádalo přesnost ani razanci, Fernando Pacheco vytáhl brilantní zákrok a udržel tak do přestávky čisté konto.

Deset minut po změně stran už ale přece jen defenziva Alavése kapitulovala. Ránu Messiho po Albově centru ještě na cestě do brány tečoval stínující Ruano a Pacheco tak již neměl šanci zareagovat. Právě tento gól byl Messiho jubilejním 350. v barcelonském dresu.

V šestašedesáté minutě navíc rozhození domácí darovali favoritovi i gól číslo dvě a bylo rozhodnuto - střídající Alcácer využil nerozhodnosti Pedrazy s Alexisem a přisunul míč Messimu, jenž přesnou ranou z voleje překonal bezmocného Pacheca podruhé. Argentinská superstar mohla v závěru dokonce dokonat hattrick, ale od dalšího gólu Alavés uchránila branková konstrukce. Barcelona tak bez větších potíží zvítězila v Alavési 2:0.

Více informací k zápasu

Real Betis - Celta Vigo 2:1

25.08.2017 22:00

Góly: 31. Sergio Léon, 77. Zouhair Feddal - 10. Maxi Gómez

Další neúspěch si připsala Celta Viga, přestože na půdě Betisu brzy vedla. Klíčovým mužem zápasu se stal záložník Guardado, který dvěma přesnými centry na hlavu Leóna a Feddala dirigoval obrat z 0:1 na 2:1.

Lépe vstoupili do zápasu hosté, kteří se už v 10.minutě ujali vedení. Pomohl jim k tomu rohový kop Wasse, který se snesl přesně na hlavu Mamiliána Gómeze, takže Celta vedla na stadionu Manuela Ruize de Lopery 1:0. Betis na nějakou svojí velkou příležitost čekal poměrně dlouho a dočkal se až ve 32.minutě rovnou vyrovnávací brankou. Guardado předvedl skvělou kopací techniku, když poslal na malé vápno dokonalý centr a León na zadní tyči hlavou srovnal na 1:1.

Betis vyrovnávací brankou hodně ožil a zejména Guardado zásoboval své spoluhráče přesnými přihrávkami. Další velké šance a to na obou stranách však nepřicházely, což dlouho platilo i ve druhé poločase.

Až dvacet minut před koncem se domácí Betis nadechl k tlaku a golman Alvárez musel několikrát zasahovat. V 77.minutě ale Guardado předvedl další skvostný centr a tentokrát hlavičkující Feddal otočil průběh utkání ve prospěch domácího Betisu. Celta se ve zbytku zápasu snažila o vyrovnání, sudi jí ještě přidal navrch pětiminutové nastavení, ale ani to nepomohlo. Andalusané výsledek ubránili a nakonec zvítězili 2:1.

Více informací k zápasu

Real Sociedad - Villarreal CF 3:0

25.08.2017 20:15

Góly: 25. Willian José, 34. Xabi Prieto, 45. Juanmi

Tenhle Villarreal že je favoritem "slavistické" skupiny Evropské ligy? Žlutá ponorka vybouchla i ve druhém kole španělské ligy a v tabulce nejenže nemá ani jeden bod, ale dokonce ani jeden vstřelený gól. Real Sociedad zvítězil zcela jednoznačně 3:0.

Je pravdou, že Franu Escríbovi chyběla celá řada hráčů, nicméně to předvedený výkon v Baskicku neomlouvá. Villarreal dokázal držet krok s domácími jen pětadvacet minut, tedy do doby, kdy propadl při bránění rohového kopu a Willian José nadvakrát překonal Fernándeze. Obrana Žluté ponorky vůbec nepokryla nabíhající hráče a svého brankáře nechala doslova na holičkách.

Andrés Fernández byl nadále v permanenci, proti Juanmimu předvedl pohotový zákrok a zneškodnil i okamžitou dorážku Prieta. Ani skvělé zákroky brankáře Fernándeze však od další inkasované branky hosty nezachránily. Villarreal neubránil další rohový kop a Xabi Prieto střelou k tyči zvýšil na 2:0. Ještě do konce prvního poločasu Real Sociedad vstřelil třetí gól a tím de facto rozhodl. Elustundo poslal za obranu hostů parádní pas a Juanmi elegantním obloučkem přehodil Fernándeze. Brankář hostí navíc zůstal ležet na trávníku a nakonec mu zdravotní stav nedovolil pokračovat, takže Fran Escríba poslal na druhý poločas mezi tyče Mariana Barbosu.

Tím, že už v prvním poločase padly tři branky, utkání poněkud utrpělo. Real Sociedad kontroloval hru, rozhodně se nikam nehnal a bylo na Villarrealu, zdali se mu podaří vstřelit kontaktní gól. Nepodařilo se to. Těsně před koncem zápasu spálil obrovskou šanci Oyarzabal, výtečně zasáhl Barbosa a více už utkání nenabídlo.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Real Sociedad22006:26
2.FC Barcelona22004:06
3.CD Leganés22002:06
4.Atlético Madrid21107:34
5.Real Madrid21105:24
6.Girona FC21103:24
 Levante UD21103:24
 Valencia CF21103:24
9.Sevilla FC21102:14
10.Athletic Bilbao21101:04
11.SD Eibar21011:13
12.Real Betis21012:33
13.Espanyol Barcelona20111:21
14.Getafe CF20110:11
15.Deportivo La Coruña20112:51
16.Celta Vigo20023:50
17.Málaga CF20020:20
18.Deportivo Alavés20020:30
19.Villarreal CF20020:40
20.UD Las Palmas20021:60

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (335)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele