2. kolo
27.08.2017 18:15 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Leganés znovu vítězí, tentokrát díky gólu Mantovaniho

Leganés navázal na úvodní výhru také příjemným výjezdem do Katalánska, kde porazil tamní Espanyol. Ke třem bodům mu stačila jediná trefa, o kterou se po pětadvaceti minutách postaral veterán Martín Mantovani.

Leganés v prvním kole zvítězil nad Alavésem a stejně chtěl nakročit i do prvního venkovního utkání. Do Barcelony přijel Leganés s odholáním a ve stejném duchu začal také utkání s místním Espanyolem. Ten spoléhal jednak na domácí prostředí spolu s atmosférou a jednak na ofenzivní tahouny. Do hry vyslal Jurada, Fuega, Piattiho, Baptistãa nebo Morena. Sergio García začal utkání jen na lavičce.

Jenže aktivnější byli hosté. Rico si naběhl po levé straně na nahrávku ze středu a centroval. Před bránou našel nad zadní tyči Erasa, který pálil z voleje, jenže mířil příliš vysoko! První velká šance utkání hned v 6. minutě. Aktivita hostí pokračovala a Alexander Szymanowski si zaběhl na těžký centr na zadní tyč. Hlavou jej však poslal taktéž mimo. Už v 15. minutě navíc musel ze hry domácí Javi López, který byl nahrazen Granerem.

Tempo hry nebylo nijak strhující a ještě zápas často přerušovaly zbytečné nepřesnosti. Leganés chtěl daleko víc kombinovat a útočit, za což byl odměněn. Velký závar před bránou Espanyolu řešil střelou Gabriel, ale jeho Pau López vychytal. A neuvěřitelně si poradil také s dorážkou pozorného erasa! Na třetí střelu od Martína Mantovaniho už ale nemohl reagovat - 1:0 pro hosty.

Domácí Espanyol byl viditelně trochu otřesen a jeho hra vykazovala zmatky chaosu. Především v obraně se až příliš často objevovaly mezery a další takovou mohl potrestat Gabriel. Jeho míčovou ekvilibristiku a zpracování hrudí do běhu zakončené střelou ale zradila nepřesnost. Před koncem první půle Léo Baptistão centrem z pravé strany našel na hranici vápna Morena, který pálil také stejně nepřesně.

Druhou půli začali domácí viditelně občerstvení přestávkou a s větší chutí kombinovali poblíž vápna. Pablo Piatti sice dostal krásnou narážečku, jenže ztroskotal na pozorné obraně. Chvíli poté si útočník Moreno dobře zpracoval míč a zcela volný na levé straně krásným pasem našel na zadní tyči úplně volného Leo Baptistãa. Mladý hrot však nezakončil podle svých představ a bránu přestřelil!

Stejný hráč zakončoval hlavou také centr po chybě brankáře Ivana Cuéllara, který hrubě podcenil svůj výběh. Zakončení mladého útočníka ale na poslední chvíli odstranila obranná dvojice Naldo - Caricol. Espanyol měl další šanci při standardní situaci, kterou zahrával Granero. Jenže ten pálil přes zeď i bránu. V nastaveném čase pak neproměnil svůj náběh na osamoceného brankáře střídající mladík Gerard Gumbau, takže skóre se už neměnilo.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
duloig

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele