2. kolo
26.08.2017 18:15 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Deportivo Alavés - FC Barcelona 0:2

Přestože Lionel Messi fanouškům Barcelony pocuchal nervy, když v zápase s Deportivem Alavés za bezbrankového stavu neproměnil pokutový kop, byl to právě argentinský kanonýr, kdo utkání dvěma góly rozhodl. Pro Messiho šlo navíc o překonání dalšího milníku v podobě 350. gólu v katalánském dresu. Barcelonští tak na severu Španělska potvrdili roli favorita a po výhře 2:0 zůstávají na úvod La Ligy nadále stoprocentní.

Netrvalo dlouho a hosté si začali vytvářet brankové příležitosti. Jako první ozkoušel pozornost brankáře Pacheca Gérard Deulofeu a dalším v pořadí byl Messi, avšak poté se Alavés mohl dostat do nečekaného vedení. Dravý průnik Alfonsa Pedrazy totiž vyústil v povedený centr k Rubénu Sobrinovi, jenž k nevíře domácích fanoušků nedokázal míč trefit mezi tři tyče. Útěchou mohl být Sobrinovi pouze zdvižený praporek čárového rozhodčího.

Po půlhodině hry se aktivní Sobrino procpal do další šance po zaváhání Gérarda Piquého, ovšem Marc-André ter Stegen stihl zavčasu zmenšit střelecký úhel a nebezpečnou ránu vychytat. Nedlouho poté dostala Barcelona jedinečnou šanci jít do vedení, když Rodrigo Ely přidržel ve vlastní šestnáctce nabíhajícího Piquého a daroval tak hostům výhodu pokutového kopu. Přestože zakončení Lionela Messiho nepostrádalo přesnost ani razanci, Fernando Pacheco vytáhl brilantní zákrok a udržel tak do přestávky čisté konto.

Deset minut po změně stran už ale přece jen defenziva Alavése kapitulovala. Ránu Messiho po Albově centru ještě na cestě do brány tečoval stínující Ruano a Pacheco tak již neměl šanci zareagovat. Právě tento gól byl Messiho jubilejním 350. v barcelonském dresu.

V šestašedesáté minutě navíc rozhození domácí darovali favoritovi i gól číslo dvě a bylo rozhodnuto - střídající Alcácer využil nerozhodnosti Pedrazy s Alexisem a přisunul míč Messimu, jenž přesnou ranou z voleje překonal bezmocného Pacheca podruhé. Argentinská superstar mohla v závěru dokonce dokonat hattrick, ale od dalšího gólu Alavés uchránila branková konstrukce. Barcelona tak bez větších potíží zvítězila v Alavési 2:0.

Autor: Martin Kantor / espn.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1-2

Reagovat
smazaný uživatel

1:5

Reagovat
technecium

0:2

Reagovat
valloire

1-1

Reagovat
Theft90

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele