LaLiga - preview 2. kola

25.08.2017, 09:00, aktualizováno 27.08.2017, 09:24
Previews
Po čtyřech sobotních utkáních LaLigy přichází na řadu stejná porce v neděli. Většina fanoušků bude až do noci čekat na vystoupení Realu Madrid proti Valencii, ještě předtím ale do boje vyrazí šestice týmů. Athletic zavítá na půdu Eibaru, Getafe vyzve Sevillu a Espanyol změří síly s Leganésem...
Espanyol Barcelona - CD Leganés  (neděle 18:15)
Loni Espanyol na Leganés vyzrál v obou případech, dokonce od soupeře neinkasoval, a tak by určitě rád navázal na tuto pozitivní bilanci a získal své první ligové vítězství v sezóně. Týden stará remíza na půdě Sevilly se v Barceloně určitě nebrala jako nějaký neúspěch, každopádně protivník z madridského předměstí si vedl ještě lépe, když se mu podařilo skolit Alavés.

V minulém ročníku se Periquitos prali o Evropskou ligu, jenže jaro jim nevyšlo podle přestav, a tak zůstali na osmém místě. V novém ročníku by zajisté chtěli své postavení vylepšit. Nudný a šedý střed tabulky se v podstatě opakuje již několik sezón, vždyť od slavného tažení Pohárem UEFA, kam se probojovali až do finále, uplynulo již před deset let.

Ne že by o tom klub mluvil nahlas, ale když bude možnost a prostředky k tomu zabojovat o pohárovou Evropu, určitě se o to porve. "Před našimi fanoušky chceme začít dobře," říkal záložník Javi López. "Chceme pokračovat v harmonii mezi týmem a fanoušky, ke které došlo už loni. Chceme, aby lidé přišli a byli na nás hrdí," dodával.

Zkušený jednatřicetiletý Španěl je blízko svému 200. startu v dresu Espanyolu, kde působí nepřetržitě už od roku 2009. K pokoření hranice mu stačí jediné, a to aby mu kouč Quique Sánchez Flores dal proti Leganési příležitost. "Pokud toho dosáhnu, budu velmi pyšný. Chci se vždy překonávat, obzvláště v klubu, který mi dal všechno," vzkazoval Javi López.

Domácí nebudou mít k dispozici Óscara Duarteho ani Álvara Vázqueze, otazník pak visí nad startem Víctora Sáncheze a Diega Lópeze. Hostům budou chybět Serantes s Davidem Timorem a možná také Dimitrios Siovas. "Soupeř má velmi dobré útočníky, kteří umějí skórovat. Musíme proto být více na míči," taktizoval Javi López.

Pro Leganés, který v LaLize působí teprve podruhé ve své historii, bude znovu prioritou ligová záchrana, k níž v prvním kole proti Deportivu nevykročil určitě vůbec špatně. Mužstvo bylo v průběhu tohoto léta značně posíleno, a jestli si vše sedne tak, jak má, nemuseli by se Pepineros o udržení se v nejvyšší soutěži tolik strachovat.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.12 - 3.26 - 4.05
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SD Eibar - Athletic Bilbao  (neděle 18:15)
Zajímavé měření sil slibuje zápas Eibaru s Athleticem. Domácí vstoupili do sezony dobře, ale na Estadio Municipal de Ipurua hostí neoblíbeného soupeře z Baskicka. Hosté zatím v úvodu sezony neprohrávají, navíc se úspěšně kvalifikovali do základní skupiny Evropské ligy.

Eibar loni patřil k příjemným překvapením LaLigy a podobnou úlohu by rád sehrál i v této sezoně. Los Armeros začali nejlépe jak mohli, na půdě Málagy zvítězili brankou Charlese 1:0. Potvrdit tříbodový zisk z La Rosaledy bude i před vlastním publikem těžké, neboť přijede v pohodě hrající Athletic. Eibar nemá s tímto klubem zrovna dobrou bilanci, oba zápasy v loňské sezoně prohrál a vůbec všudy všeho dokázal Athletic porazit jen jednou. Proč si ale tento ojedinělý úspěch nezopakovat?

Athletic sice před týdnem v domácím prostředí pouze remizoval 0:0 s Getafe, ale vše si vynahradil ve čtvrtek proti Panathinaikosu Atény a postupu do základní skupiny Evropské ligy. Dobrou devízou Basků je i fakt, že ve všech pěti soutěžních utkání nenašli přemožitele.

Domácí se budou muset obejít bez Yoela Rodrígueze, Rica, Arbilly i Leóna. To už je celkem početná marodka a nepříjemný zásah do týmu. Hosté nic takového řešit nemusí, mimo hru je pouze De Marcos.
SD Eibar - pravděpodobná sestava:
Dmitrovič - Ángel, Ramis, Oliveira, Capa - Inui, García, Jordán, Peňa - García, Enrich
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Arrizabalaga - Lekue, Núňez, Laporte, Balenziaga - Vesga, Etxebarria - Williams, García, Muniaín - Aduriz
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.45 - 3.40 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Getafe CF - Sevilla FC  (neděle 20:15)
Seville se vstup do nového ročníku nezdařil úplně podle představ, v domácím souboji s Espanyolem totiž pouze remizovala, na druhou stranu zvládla odvetu play-off Ligy mistrů, a milionářská soutěž se jí tak nevyhne. Teď by určitě potřebovala zabrat i v LaLize, v níž aktuálně zajíždí na půdu nováčka z Getafe.

Sevillistas mají za sebou aktuálně tři zápasy, pokud-li započítáme do jejich statistik i dvojutkání s tureckým Basaksehirem, a zatím ještě neprohráli. Každopádně jako by herní projev mužstva nebyl úplně ideální. "Tým není postavený na čtyřech individualitách. Chci, aby se cítil více sebejistý a všichni se na sebe mohli spolehnout," říkal kouč Eduardo Berizzo.

Argentinec nastoupil do funkce před touto sezónou a s hráči se v podstatě ještě seznamuje. Hlavní cíl, tedy postup do Ligy mistrů, splnil, byť se v úterý o tuto metu přece jenom strachoval. Istanbulský celek nakonec urval konečnou remízu. "Zotavili jsme se a jsme na Getafe připravení. Už se soustředíme na ligu," hlásal Berizzo.

Náročný program si žádá občasné výrazné zásahy do sestavy, se kterými se počítá i do budoucna. "Docela mě překvapilo, že se kolem té rotace tolik hovořilo," připomínal po úterním střetnutí. "Chci, aby se tu zvýšila konkurenceschopnost, proto je třeba rozložit síly vzhledem k tomu, co nás čeká. Ve finále jsem za to byl kritizován," nechápal.

Hosté nebudou moci počítat s náhradním brankářem Davidem Soriou, vykartovaný je pak Éver Banega. Uvidí se asi až těsně před utkání, zda-li bude moci nastoupit někdo ze čtveřice ve složení Steven N'Zonzi, Nico Pareja, Daniel Carrico nebo Michael Krohn-Dehli, neboť jejich start je kvůli různým zdravotním problémům nejistý.

Getafe na úvod rozhodně nezklamalo a doslova urvalo bod na horké půdě Bilbaa, ačkoli dohrávalo o deseti mužích. V podstatě ani proti Seville nebude mít co ztratit, v budoucnu ho čekají daleko důležitější souboje v boji o záchranu, o kterou hodlá prvořadě usilovat. Chybět mu bude Karim Yoda, Daniel Pacheco a vykartovaný Álvaro Jiménez.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.54 - 3.50 - 2.18
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Real Madrid - Valencia CF  (neděle 22:15)
Real Madrid hostí ve šlágru kola Valencii a jakkoliv je na papíře velkým favoritem, očekává se těžké utkání. Netopýři totiž umějí Real potrápit a především mají v této sezoně velké ambice vrátit se do Ligy mistrů. Bíly balet bude nadále postrádat Cristiana Ronalda.

Největší hvězda Realu si totiž stále odpykává trest za vyloučení ve španělském Superpoháru proti Barceloně. Kouč Zinedine Zidane se ale přesvědčil, že i bez něj jeho tým parádně šlape a hned na startu LaLigy si připsal pohodlné vítězství na půdě Deportiva La Coruňa. Nyní se obhájce trofeje představí na Santiago Bernabeu a musí se mít na pozoru. "Chceme pokračovat v této dobré dynamice. Valencia hraje dobře, brilantně brání. Víme, že to bude těžké, ale jsme připraveni brát každému soupeři," nechal se slyšet kouč Zinedine Zidane.

Valencia už nehodlá opakovat loňskou sezonu a do té nynější vstupuje s velkými ambicemi. Kouč Marcelino úvodní kolo zvládl, byť Valencia žádný přesvědčivý výsledek neudělala. Las Palmas porazila jedinou brankou Simoneho Zazy 1:0.

Netopýři tak cestují na Santiago Bernabeu se třemi body v zádech a s odhodláním tam uspět. "Je to nová sezona, nové zážitky a nové cíle. Jsme natěšení, cítíme se být silní," prohlásil záložník Parejo. Valencia se na Real umí vytáhnout. Například v loňské sezoně doma zvítězila 2:1 a i když na půdě Realu stejným výsledek prohrála, ještě čtyři minuty před koncem tam držela nadějnou remízu.

Také kouč Marcelino bude stejně jako Zidane postrádat svojí portugalskou hvězdu. Naniho do hry nepustí zranění, jinak je zbytek týmu připraven. Domácím vedle Ronalda nepomůže ani stoper Sergio Ramos, který je také v karetním trestu a Jesús Vallejo. Otazník visí nad startem Kovačiče.
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Navas - Marcelo, Varane, Nacho, Carvajal - Modrić, Casemiro, Kroos - Isco, Benzema, Bale
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Neto - Montoya, Murillo, Garay, Gayá - Gil, Parejo, Kondogbia, Soler - Zaza, Moreno
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.16 - 9.40 - 16.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Deportivo Alavés - FC Barcelona  (sobota 18:15)
Alavés je dalším ze soupeřů Barcelony, který v drtivé většině zápasů dostává na frak, ale jednou za delší čas se dokáže vzepnout k výtečnému výkonu. Katalánský velkoklub v prvním kole splnil povinnost a bez Neymara si pohrál s Betisem, na což bude chtít navázat.

Alavés si pamatuje nedávné debakly právě z rukou (nebo spíše kopaček) katalánského velkoklubu. Právě na stadionu Mendizorrotza si naposledy připsal domácí celek drtivou prohru 6:0, která se vepsala červeným písmem do historie Deportiva. Zmar a smůla, to vše demonstrovalo utkání, v němž všech šest gólů padlo během šesti minut. O dvě branky se postaral Luis Suárez, jednu měl na svědomí také dnes již nepřítomný Brazilec Neymar.

Mnohem lepší vzpomínky má Depor na utkání v Katalánsku ze září roku 2016, v němž se postaralo o nečekané překvapení. Deyverson a Ibai Gómez se stali alespoň na chvíli nesmrtelnými, protože právě jejich trefy pokořily slovutného soupeře. A byl to právě Alavés, který se postavil Barceloně v posledním vydání finále Copa del Rey. Šťastnější byl opět katalánský gigant a výsledkem 3:1 si zajistil trofej.

Nyní má Alavés další šanci a obránce Rodrigo Ely věří, že se zázrak může stát. V rozhovoru pro oficiální stránky klubu sdělil: "Jsem vděčný klubu za šanci, kterou jsem dostal. Za důvěru, kterou ve mne vedení vložilo. Udělám vše pro to, abychom se dostali v sezoně co nejvýš a abychom pomohl spoluhráčům k dosažení našich ambicí. Už se nemůžu dočkat, až se postavíme Barceloně," sdělil někdejší hráč AC Milán.

Barcelona aktuálně sídlí na druhém místě v tabulce hned za Realem Madrid, což jí značně nevyhovuje. Druhé místo se Barceloně vůbec nezamlouvá, i když bez brazilského rebela hájícího nyní již barvy francouzského PSG bude mít práci zase o něco těžší. Celá sága se nejspíš ještě dlouho potáhne a obě strany si ještě vymění několik nepříjemných poznámek, ale Barcelona se nyní již urputně soustředí na hledání nástupce Brazilce a další ligové střety.

O to větší pozornost zřejmě bude opět upřena na Lionela Messiho. O tom hovoří také jeho španělský spoluhráč, obránce Gerard Piqué. V rozhovoru pro stránky klubu zmínil: "Nikdo nedýchá pro Barcelonu tak moc jako Messi. On Barcelonu miluje, je naším vůdcem a největší hvězdou. Myslím, že mu nevadí být v záři reflektorů, ale samozřejmě mu tak kvalitní hráč jako Neymar bude chybět. Doufám, že tento rok vyhrajeme ligu a také další trofeje, protože klub jako Barcelona vždy musí cílit na nejvyšší příčky," dodává Piqué.

Jeho schopnosti budou třeba, protože Barcelona v posledních týdnech příliš nezáří. V jejích řadách stále zeje díra po Neymarovi, kterou zatím nikdo nezacelil. Nepříliš dobrá nálada panovala v klubu zejména po prohraném finále španělského Superpoháru, v němž Blaugranas neporazili Real Madrid ani jednou ze dvou pokusů a cennou trofej bral nenáviděný rival z hlavního města. První kolo LaLigy pak vyšlo Barceloně trochu lépe.

Tým trenéra Ernesta Valverdeho se pomalu sžívá s novými postupy a metodami někdejšího trenéra baskického Bilbaa, ale stále to není ono. První kolo nového ročníku odstartovala Barcelona utkáním s Realem Betis a nakonec nad ním zvítězila o dvě branky. Uchovala si navíc čisté konto, takže fanoušci mohli být relativně spokojení. Teď je ale třeba zopakovat výhru také venku proti odhodlanému Alavésu.
Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Pacheco - Vigaray, Ely, Alexis, Héctor - Manu García, Pina - Romero, Burgui, Christian Santos - Ibai
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Ter Stegen - Semedo, Piqué, Umtiti, Jordi Alba - Busquets, Rakitic, Sergi Roberto - Messi, Alcacer, Deulofeu
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 9.80 - 5.85 - 1.32
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Levante UD - Deportivo La Coruña  (sobota 20:15)
Levante se vrátilo z druhé ligy do té první a hned začalo překvapovat. Po výhře v prvním kole chce další body a šanci rozhodně má. Hosté z Deportiva La Coruña totiž nejsou zcela ve formě a první kolo se jim vůbec nepovedlo.

Depor prohrál v prvním kole s Realem Madrid a jeho hra rozhodně nebyla pro fanoušky ničím příjemným. Domácí na tradičním stadionu Riazor hostili slavného soka z hlavního města a nebyli schopní jej potrápit. Naopak se do jeho rozhárané obrany trefily hvězdy Gareth Bale, Casemiro a Toni Kroos, čímž kompletně zkazili brankáři Rubénovi nedělní večer a nedovolili žádné překvapení.

Jednou z opor Deporu by měl být rumunský střelec Florin Andone, který by se rád trefil právě v příštím kole. V rozhovoru pro klubové stránky zmínil: "Cílem celého týmu je nasbírat co nejdřív body a zachránit se. Potom můžeme myslet na další cíle. Já osobně jsme tady velice spokojen a už jsem s vedením mluvil. Vím, že se o mne zajímalo více klubů, ale jak jsem říkal po celé léto, nikam odcházet nemusím. Mám tu všechno, co pro svůj rozvoj potřebuji," dodal mladý střelec.

Depor má na své straně také statistiky, protože s Levante umí hrát a dokazuje to pravidelně. Za posledních 13 let prohrál jen dva domácí duely a nad Levante většinou vyhrává. Letošní Levante ale umí překvapit a dokázalo to hned v prvním kole. Hned na úvod po návratu z druhé ligy dostalo losem nepříjemný Villarreal, se kterým si ale poradilo.

Velmi dlouho odolávalo jeho atakům a soupeř postupně stále více otevíral zadní vrátka. Levante ovládalo obrannou část výtečně a nakonec mu stačila jediná povedená akce, protože v 88. minutě vstřelil jedinou branku domácí záložník José Luis Morales, který proměnil bez větších potíží nařízený pokutový kop. Šokovaný Villarreal už nedokázal s výsledkem nic udělat a naopak domácí mohli slavit překvapivou výhru. Zvládnou překvapit také dalšího soka?
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Fernandez - Lopez, Postigo, Chema, Tono - Doukoure, Lerma - Jason, Bardhi, Morales - Alegria
Deportivo La Coruña - pravděpodobná sestava:
Martinez - Juanfran, Sidnei, Schar, Luisinho - Mosquera, Guilherme, Borges - Cartabia, Andone, Valle
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.20 - 3.40 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Girona FC - Málaga CF  (sobota 20:15)
Girona se postarala o velké překvapení hned na úvod, protože si rozdělila body s Atléticem Madrid. Navíc předvedla suverénní výkon opřený o důslednou defenzívu. Teď by ráda navázala na podobné představení proti Málaze, které se naopak první kolo vůbec nepovedlo.

Girona je v posledních dnech a týdnech známá především svým napojením na majitele Manchesteru City či na jeho hlavního trenéra, Pepa Guardiolu. Holohlavý stratég, který si udělal renomé v Barceloně, má vzhledem ke svému místu narození (katalánskému Santpedoru) ke Gironě velmi blízko. A do jejího kádru posílá nejedno zajímavé jméno ze svého aktuálního působiště. Kromě mnoha talentů se sem uchýlil také Johan Mojica.

Talentovaný hráč z Raya Vallecana v prvním rozhovoru pro klubové stránky poznamenal: "Tohle je pro mě velká výzva, protože se zde pohybuje mnoho talentovaných hráčů a celkově se Girona snaží dostat se co nejvýš. Tohle je velmi ambiciózní celek a pro mě je ctí zde působit. Doufám, že se zde budu vyvíjet jako hráč i člověk. Mým cílem je odehrát co nejvíc zápasů a pomoci týmu k dosažení jeho snů," říká mladá posila.

Girona s Málagou ještě oficiální utkání nesehrála a v sobotu to tedy bude premiéra. Hned první duel se Gironě povedl nad očekávání, protože po první půli vedla nad věhlasným Atléticem Madrid 2:0! Ani konečná remíza 2:2 nemůže být zklamáním. Málaze první kolo zase tak nevyšlo, přestože na domácím hřišti měla velkou podporu diváků. Eibar nakonec skóroval jednou a zásah Charlese mu bohatě stačil.

Před dalším velkým utkáním trenér Michel sdělil: "Mým cílem je to, aby každý hráč byl připraven na maximum. Aby se dostal do kondice. Moje práce je to, abych vybral správnou taktiku a správné hráče a věnuji celou svou energii do tohoto úkolu. Rád pracuji s užší skupinou hráčů, kterým se můžu pořádně věnovat. Doufám, že se nám podaří sehrát další utkání bez inkasované branky, to je náš hlavní cíl."
Girona FC - pravděpodobná sestava:
Moreno - Maffeo, Alcala, Bernardo, Muniesa - Planas, Granell - Garcia, Riera, Kayode - Stuani
Málaga CF - pravděpodobná sestava:
Roberto - Hernandez, Baysse, Gonzalez, Rosales - Kuzmanovic, Recio, Juankar, Ontiveros - Baston, Gonzalez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.00 - 3.40 - 4.25
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
UD Las Palmas - Atlético Madrid  (sobota 22:15)
Atlético Madrid se v prvním kole neukázalo zrovna v pozitivním světle a připsalo si s nováčkem soutěže jen remízu. Teď jej čeká výlet na Kanárské ostrovy, kde hraje tamní Las Palmas. To se snaží do konce léta ještě posílit a ani jemu se první kolo zrovna nepovedlo.

Las Palmas je často pasováno na jednoho z týmů, které by v LaLize neměly vydržet příliš dlouho a pro něž je plánován sestup. Zároveň je ale mužstvem, které tomuto rčení často odolává a ještě zvládá bez větších hvězd hrát kvalitní fotbal, kterým baví své příznivce. Naposledy skončilo Las Palmas na 14. místě a mohlo si dovolit několik dramatických utkání před koncem, aniž by za to zaplatilo.

První kolo nového ročníku týmu z Kanárských ostrovů moc nevyšlo, protože se domů vracelo bez bodů. Po dvaceti minutách vstřelil nakonec i jedinou a rozhodující branku Simone Zaza a Valencia měla navíc ten luxus, že po 30 minutách mohla hrát v početní převaze. Byl totiž vyloučen mladý záložník Alen Halilović, který si tak další kolo nezahraje.

Když jsme u absencí, tak hrát nebude ani Vitolo, který oficiálně patří právě Atléticu Madrid a kluby mezi sebou mají tzv. gentlemanskou dohodu o tom, že hráč nemůže nastoupit. To bude další velká ztráta pro ofenzivní linii Las Palmas. Větší odpovědnost se tak nyní přesune na rodáka z Las Palmas, Jonathana Vieru.

Zkušený útočník v létě vyjádřil přání odejít a ideálně do Premier League, kde jej sledovala například Swansea. Po nějaké době se ale rozmyslel a nyní by rád podepsal novou smlouvu. Pro deník Marca sám řekl: "Jsem otevřen nové dohodě a již jsme mluvili s vedením. Jsem tu spokojený a nic mi nebrání podpisu nové smlouvy. Rád svou budoucnost spojím s tímto klubem, protože se neustále zlepšujeme a cítím obrovskou motivaci," dodal Viera.

Teď se na stadion Gran Canaria dostaví známý soupeř, který si přijede pouze pro tři body. Atlético Madrid to tady docela umí a ještě zde nikdy v historii soutěžních duelů neprohrálo. Na poslední návštěvu Las Palmas vzpomíná v dobré náladě, protože květnové utkání zde končilo jednoznačným výsledkem 5:0 pro něj. A tým argentinského trenéra Diega Simeoneho chce na podobný výsledek navázat.

Ani Atlético ale do této sezony nevstoupilo zrovna lichotivě. Ambiciózní celek se potýká s problémem ohledně zákazu přestupů a ještě si situaci sám komplikuje. Jako když dostal v minulém kole červenou kartu populární útočník Antoine Griezmann a musel odcházet do šaten mnohem dřív. Především si ale vysloužil stopku na dva duely, což by útočné chutě Atletů mohlo hodně oslabit.

Atlético prožilo hodně špatný první poločas utkání s Gironou a do kabin šlo za stavu 2:0 pro domácího outsidera. Nakonec se pět minut před koncem prosadil po Correovi také José Giménez a srovnal na konečných 2:2. Bod byl ale pro fanoušky málo. A ani trenér Simeone nemohl být nadšený.

V rozhovoru pro AS zmínil: "Nesehráli jsme vůbec dobré utkání, neviděl jsem téměř nic z toho, co jsme trénovali na trénincích. Musím hráče pochválit alespoň za to, že se ani po změně stran nevzdali a odehráli solidní druhou půli. Tohle nám ale nesmí stačit a v dalším utkání chceme tři body, abychom si zvedli sebevědomí."
UD Las Palmas - pravděpodobná sestava:
Chichizola - Simon, Navarro, Bigas, Castellano - Lemos, Viera - Tana, Santana, Momo - Calleri
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Juanfran, Savić, Gimenez, Hernandez - Saul, Gabi, Koke - Ferreira-Carrasco, Vietto, Torres
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.40 - 3.85 - 1.70
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Real Sociedad - Villarreal CF  (pátek 20:15)
Druhé kolo španělské nejvyšší soutěže odstartuje už v pátek zajímavým duelem Realu Sociedad s Villarrealem. Zatímco domácí před týdnem uspěli na půdě Celty Vigo, Žlutá ponorka těsně nestačila na Levante.

Real Sociedad navázal na závěr loňské sezony a prodloužil svojí neporazitelnost na sedm zápasů, přestože na půdě Celty Vigo prohrával ve druhém poločase už o dvě branky. Baskové předvedli svojí typickou hru a divákům opět nabídli spoustu branek.

Nedobře vstoupil do ligového ročníku ambiciózní Villarreal. Žlutá ponorka chce letos atakovat pozice zaručující Ligu mistrů, ovšem hned na úvod ztratila všechny body na Estadi Ciutat ve Valencii, kde hraje svá utkání nováček Levante.

"Byli jsme ovlivněni počtem hráčů, kteří nám chyběli. Neměli jsme řešení na hřišti i mimo něj. Nevedli jsme si dobře, ale ztratit body takto na konci jsme si nezasloužili, ale bylo to v našich rukou. Musíme teď přemýšlet o dalším utkání, do kterého se nám vrátí po trestu dva hráči," nechal se slyšet po zápase s Levante kouč Fran Escríba.

Minulá sezona nabídla hned čtyři vzájemná utkání. Zatímco v lize byl po dvou výhrách úspěšnější Villarreal, v Copa del Rey slavil postup Real Sociedad.

Domácím bude scházet zraněný Martínez a k dispozici by neměl být ani Rubén Pardo. Marodka Žluté ponorky je ještě rozsáhlejší. Marín, Asenjo, Roberto Soriano, Čeryšev a Bruno Soriano jsou zranění. Nejistý je start i stopera Bonery.
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Rulli - Rodrigues, Martínez, Navas, Odriozola - Zurutuza, Illarramendi, Prieto - Oyarzabal, José, Vela
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Fernández - Gaspar, González, Ruiz, Costa - Fornals, Trigueros, Rodri, Castillejo - Bacca, Bakambu
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.07 - 3.50 - 3.95
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Betis - Celta Vigo  (pátek 22:00)
Hostující Celta Vigo jede v pátek večer na půdu Betisu, kde se jí příliš nedaří. V Seville vyhrál celek z Viga za dlouhých 16 let jen dvakrát a bude si chtít napravit reputaci. Domácí rovněž dychtí po bodech, protože první kolo se jim rovněž nepovedlo.

Celek z Viga se od roku 2001 dosud v Seville proti domácímu Betisu radoval z výhry jen dvakrát. Nejprve v roce 2006 v rámci Primera Division a naposledy před na den přesně čtyřmi roky. Tehdy se hosté radovali z výhry i přesto, že museli dramatických deset minut dohrávat bez vyloučeného Borjy Oubiňy. Když v 90. minutě snižoval Rubén Castro, hostům to zase tak moc nevadilo, protože tou dobou už dávno vedli 2:0.

V pátečním duelu bude hostující Celtě scházet opět důrazný útočník John Guidetti, který si odnesl těžké poranění ramene z duelu proti AS Řím. Ani domácí nebudou zcela kompletní, i když jejich starosti nejsou příliš rozsáhlé. Chybět jim bude zcela určitě Ryad Boudebouz, který je vážně zraněn, zatímco zcela fit není ani záložník Victor Camarasa. Ten už ale také trénuje se zbytkem týmu a mohl by být připraven.

Hostující trenér Juan Carlos Unzue je přesvědčen, že jeho svěřencům se povede venkovní utkání lépe než v prvním kole. "První kolo se nám vůbec nepovedlo a mrzí nás, že jsme proti Realu Sociedad nezískali žádné body. Měli jsme k nim hodně blízko, ale musíme se naučit, že fotbal není vždycky spravedlivý. Teď máme před sebou další velkou výzvu a víme, že v Seville se nám nikdy moc nedařilo. Je ale čas s tím něco udělat."

Domácí Betis měl hodně těžkého soupeře. Hned na úvod jej čekala Barcelona, která sice už postrádala hvězdného rebela Neymara, ale přesto je její kádr nesrovnatelně kvalitnější a zkušenější. Na domácí půdě neměla s Betisem slitování a celek ze Sevilly poslala domů s porážkou o dvě branky. První si pár minut před koncem vstřelil Alin Tosca do vlastní brány a druhý měl na svědomí mladý univerzál Sergi Roberto.

Obránce Zouhair Feddal je ale rozhodnut získat tři body. V rozhovoru pro klubové stránky vyjádřil: "Hrát s Barcelonou není nikdy snadné a my jsme rádi, že jsme na ni narazili hned v prvním kole. Teď nás čeká domácí utkání a v pátek musíme zabrat. Těší nás, že máme za sebou tak náročné utkání a doufáme, že se nám povede sehrát tohle utkání lépe. Jsme přesvědčeni, že když se vyvarujeme zbytečných chyb, můžeme získat cenné tři body," dodává zkušený obránce Béticos.
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Adán - Barragán, Feddal, Mandi, Durmisi - Camarasa, Garcia, Guardado - Joaquín, Leon, Leiva
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Álvarez - Mallo, Cabral, Fontás, Jonny - Sánchez, Radoja, Wass - Aspas, Gómez, Sisto
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.34 - 3.37 - 3.30
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Real Madrid11003:03
2.FC Barcelona11002:03
3.Real Sociedad11003:23
4.Levante UD11001:03
 Valencia CF11001:03
 CD Leganés11001:03
 SD Eibar11001:03
8.Atlético Madrid10102:21
 Girona FC10102:21
10.Espanyol Barcelona10101:11
 Sevilla FC10101:11
12.Athletic Bilbao10100:01
 Getafe CF10100:01
14.Celta Vigo10012:30
15.Málaga CF10010:10
 Villarreal CF10010:10
 UD Las Palmas10010:10
 Deportivo Alavés10010:10
19.Real Betis10010:20
20.Deportivo La Coruña10010:30

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (431)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele