2. kolo
27.08.2017 18:15 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

SD Eibar - Athletic Bilbao 0:1

Baskické derby mezi Eibarem a Athleticem nakonec rozhodl jediný gól. V závěru první půle se o něj nepostaral nikdo jiný než nestárnoucí Aritz Aduriz, jenž typicky prudkou hlavičkou procpal zblízka míč do sítě a zařídil klubu z Bilbaa cenné tři body zvenku. Hosté tak napravili zaváhání z úvodního kola, když na vlastním stadionu uhráli pouze bezbrankovou remízu s nováčkem z Getafe, zatímco Eibar naopak nenavázal na slibnou výhru z Malagy.

Lokální střetnutí bývají ve fotbale obvykle známkou rozjitřených emocí a napínavé podívané, během níž se může stát všelicos, ovšem v tomto případě nic z výše uvedeného neplatilo. Stadion Ipurua nabídl utkání chudé na šance i pohledné kombinace, neboť oba týmy dávaly přednost spíše dlouhým nákopům než trpělivým kombinacím na zemi.

Nezáživnou první půli dokázal rozzářit pouze aktivní Iňaki Williams, jenž nakonec sehrál významnou roli v prvním a také posledním gólu zápasu. Španělský reprezentant totiž u pravé postranní čáry unikl pozornosti domácí obrany, parádně si zpracoval zdánlivě nazdařbůh odkopnutý míč a perfektním centrem našel v šestnáctce volného Aritze Adurize, jenž s přehledem svou hlavičku zabořil do sítě. Do kabin se tak odcházelo za těsného vedení hostí.

Po změně stran domácí kouč José Luis Mendilibar představil portugalského křídelníka Bebého, jenž skomírající ofenzivu Eibaru přece jen dokázal oživit. Brankář Kepa Arrizabalaga v brance Athleticu však všem střeleckým pokusům soupeře v čele s Kikem Garcíou dokázal odolat pomocí špičkových reflexů. V samotném závěru navíc zhatil finální nápor v honbě za vyrovnáním Joan Jordan, jenž se po ztrátě míče na půli hřiště neubránil faulu a uviděl po právu druhou žlutou kartu. Všechny body tak putují do Bilbaa.

Autor: Martin Kantor / marca.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele