2. kolo
26.08.2017 20:15 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

Levante UD - Deportivo La Coruña 2:2

Ani dvoubrankové vedení a dohrávání závěrečné čtvrthodiny v početní převaze Deportivu La Coruňa nestačilo, aby si ze zápasu proti Levante neodvezlo domů tři body. Domácí totiž na brzké trefy Fedeho Cartabii se Sidneiem dokázali zareagovat ještě do poločasu výstavním gólem Bardhiho a na konečných 2:2 v závěru z pokutového kopu srovnal Ivi, přestože v té době již hráči Levante dohrávali o desíti po vyloučení Moralese. Levante tak po návratu na prvoligovou úroveň zůstává se čtyřmi body nadále bez porážky.

Sotva z večerního duelu uplynuly přesně čtyři minuty, už se diváci ve Valencii dočkali průlomu skóre, byť většina fanoušků na tribunách z něj radost neměla. Skórovali totiž hosté, a to po dobrém centru Luisinha z levé postranní čáry, který po sérii drobných tečí doskákal až k nohám Fedeho Cartabii, jenž ve vyložené šanci zachoval chladnou hlavu a umístěnou přízemní ranou k tyči poslal Deportivo do vedení.

Přestože měli posléze více ze hry domácí, po půlhodině hry již platilo skóre 2:0. Colakův kroucený rohový kop totiž přistál na hlavě Sidneie, který se protlačil k zakončení a propálil houštinu těl před sebou v čele s brankářem Raúlem Fernándezem. Snovou první půli z pohledu Deporu však záhy narušil Enis Bardhi, jenž v pětatřicáté minutě napřáhl z přímého kopu a fantastickou ranou přes zeď snížil na poločasových 2:1.

Po změně stran se měl hostující brankář Rubén Martínez co činit, aby udržel pro svůj tým stávající vedení, a ulevit od stálého tlaku Levante mělo Deportivu vyloučení Josého Moralese po dvou žlutých kartách. Sedm minut před koncem však přišel sporný moment v šestnáctce Deporu, kdy si Ivi pádem v souboji s Juanfranem vymodlil u rozhodčího pokutový kop, který následně sám proměnil. Levante tak dokázalo smazat dvoubrankové manko a drží se před reprezentační přestávkou se čtyřmi body na kontě v horní polovině tabulky, zatímco La Coruňa musí tuto remízu považovat za ztracené dva body.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (1)

Přidat komentář
Theft90

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele